Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Tako je. Ista situacija bila sa 21fe. Kum kupio pa dobio i ja mu prodavao. Bilo ih ko pleve,otisli za male pare. Ne mislim ni da ce se moci dobiti 450e. 400 plafon,doduse sve zavisi i kad ih budu poceli slati kupcima.

Pa kad kao pokloni počnu da stižu S24fe i bude ih po oglasima po 350e niko ko normalno razmišlja neće dati 500e i više za S25fe koji je 99% isti kao i S24fe .
Pasce s24fe tad i na 300e jer se ljudima isplati i za toliko da ga prodaju, znaci da ce s25fe i jos za manje ici jer se isto dobijao na poklon

Kao sto sam pisao,kum uzeo sebi i zeni S21,dobio 2 fe, na kraju je ispalo da je jedan s21 dobio dzabe.Cak i sa tom niskom cenom. On bio zadovoljan racunicom?. Pa koliko god da se dobije,bice bar 30% neke S25 -ce. Ima neke racunice samo je pitanje da li nekog zadovoljava ili ne.

Ljudi ovde misle da će im Samsung napraviti promociju da oni zarade. Niko ne razmišlja o tome da za cenu jednog dobijaju SVOJU i samo svoju garanciju za 2 uređaja, jedan premium drugi high mid, realno, ovakva promocija nije dugo bila. Pašće cena, pašće cena... kol'ko god da se dobije, na dobitku ste jer dobijate 2 legalna uređaja po ceni jednog od nekih no name prodavaca na sajtu preprodavaca.

Ljudi ovde misle da će im Samsung napraviti promociju da oni zarade. Niko ne razmišlja o tome da za cenu jednog dobijaju SVOJU i samo svoju garanciju za 2 uređaja, jedan premium drugi high mid, realno, ovakva promocija nije dugo bila. Pašće cena, pašće cena... kol'ko god da se dobije, na dobitku ste jer dobijate 2 legalna uređaja po ceni jednog od nekih no name prodavaca na sajtu preprodavaca.
Po cemu ovi uredjaji sa kp nisu legalni? Svi su vakuum i svi imaju garanciju godinu dana, a i realno, kao da ce im nesto biti u narednih 5 godina pa da treba fiskalni racun i srpska garancija. Ova akcija je samo zato sto su nam nerealno visoke cene, S25 ultra 160-170 hiljada u radnjama, na kp 850e, s25+ 135 hiljada, na kp 700e, suludo je uzimati u radnji kako god da okrenes, jedino za nekoga ko je zaludjen i ko uzima na “kredit” ili ti na rate kod operatera. Za firme i prijavu PDVa je druga prica

Po cemu ovi uredjaji sa kp nisu legalni? Svi su vakuum i svi imaju garanciju godinu dana, a i realno, kao da ce im nesto biti u narednih 5 godina pa da treba fiskalni racun i srpska garancija. Ova akcija je samo zato sto su nam nerealno visoke cene, S25 ultra 160-170 hiljada u radnjama, na kp 850e, s25+ 135 hiljada, na kp 700e, suludo je uzimati u radnji kako god da okrenes, jedino za nekoga ko je zaludjen i ko uzima na “kredit” ili ti na rate kod operatera. Za firme i prijavu PDVa je druga prica
Upravo tako. Meni se za zivota nije pokvario Samsung telefon. A i ako dodje do toga ni nasa garancija ne pomaze jer uvek izmisle nesto da je pao ili tako nesto. Duplo jeftiniji je na KP nego u prodavnicama. A i ako cemo iskreno vise mi znaci EU garancija nego nasa. Pokriva sve zemlje EU a ne u onaj raspali Promobi da nosim telefon.

Meni se nije pokvario, ali se pokvasio morsiom vodom port za punjenje - zamenjen u garanciji, znacilo je.

Ta garancija na KP može da se koristi u nedostatku toalet papira. Cene su znatno povoljnije u odnosu na radnje i iz tog razloga, a i zato što nema PDV-a, carine, marže. Već dosta puta sam uzimao telefon preko operatera, dva puta mi je zatrebalo ostvarivanje garancije (drugi put bukvalno dva dana pred istek iste), uređaji su popravljeni, a dok su bili na servisu na korišćenje sam dobio zamenski telefon u klasi tog koji je na servisu.

Ok desvaa se i uspeli ste da popravite. Niste razumeli poentu.Nije to osiguranje auta. Pa kad mi je kamicak na mostu razbio soferku poprvka tj zamena je bila 380 hiljada dinara. A ovo ako sam npr platio telefon 800 eura preko KP a pokvari se bilo sta poprvaka nije skupa. A ako ekran pukne ili ledja telefona svakako e verujem promobiju. Bukvalno bih kupio nov telefon... Uostalom po ceni iz prodavnice mogu kupiti dva na KP i jedan baciti da vidim koliko je izdrzljiv.

To su dva razlicita nacina razmsiljanja i to je tako tu nema mnogo rasprave. Eto ti volis da kupis jeftinije pa da jdan na primer bacakas okolo 😂😂 legitimno 😂 (sala, ne zameri).

512GB. Brate da li si realan sa takvim pitanjem? :unsure: Sta, ako je 128GB nije dobar dil? Dobijas na poklon telefon cija je cena u radnjama oko 80.000 dinara.
Realan sam 🙂
Pitam kao potencijalni kupac tog S25fe kad se pojavi na oglasima. 128gb mi je svakako malo. 🫡

Poslednja izmena:
Ja ću svojom radoznalošću da poremetim diskusiju o promociji. 😃 Elem, verovatno ste iapratili da je od ovog leta za sve telefone obavezna EU deklaracija, po kojoj se kategorišu kvalitativne stavke kao što su izdržljivost, opravljivost, i ono šta me najviše intrigira baterija, odnos broj ciklusa do kojeg telefon zadržava 80% kapaciteta.

Ono šta je zanimljivo, iPhone i Pixel telefoni su rangirani na 1000 ciklusa, neke Motorole na 1200, a Samsung ubedljivo prednjači sa 2000 ciklusa. Pa u čemu je konkretno prednost, fora...

Label_2339789.svg

Ja ću svojom radoznalošću da poremetim diskusiju o promociji. 😃 Elem, verovatno ste iapratili da je od ovog leta za sve telefone obavezna EU deklaracija, po kojoj se kategorišu kvalitativne stavke kao što su izdržljivost, opravljivost, i ono šta me najviše intrigira baterija, odnos broj ciklusa do kojeg telefon zadržava 80% kapaciteta.

Ono šta je zanimljivo, iPhone i Pixel telefoni su rangirani na 1000 ciklusa, neke Motorole na 1200, a Samsung ubedljivo prednjači sa 2000 ciklusa. Pa u čemu je konkretno prednost, fora...

Label_2339789.svg
Не знам у чему је, али дефинитивно Самсунг зна шта ради по питању батерије. Код мене су првобитно изазвали револт и одустао сам у том тренутку од куповине 25У али временом сам ипак преломио да то урадим и након 4 мјесеца употребе могу рећи да овако добру батерију на телефону никада нисам имао. Редовна ажурирања и никаквих проблема. Радим на мору, кад смо у луци или на сидришту користим eSim а због металне конструкције брода отежава пријем сигнала и тад је "мало" брже циједи али и даље држи одлично...

Sporo punjenje svakako pomaže u očuvanju baterije. A i ako nije standardizovan sistem merenja, možda ne broji svaka kompanija cikluse na isti način.

To su dva razlicita nacina razmsiljanja i to je tako tu nema mnogo rasprave. Eto ti volis da kupis jeftinije pa da jdan na primer bacakas okolo 😂😂 legitimno 😂 (sala, ne zameri).
Ma nema sta da zameram. Iskreno nasmejao sam se. Svakako da, svako ima svoje. Ja sam razmisljao logicki jer su nasi prodavci zaista bezovrazni. Pritom nemamo zamenu staro za novo. A s25 je svuda jako pojefinio (osim kod nas) Da je npr to poklon u preorderu ne bih ni razmisljao nego bih odmah kupio.

Ma nema sta da zameram. Iskreno nasmejao sam se. Svakako da, svako ima svoje. Ja sam razmisljao logicki jer su nasi prodavci zaista bezovrazni. Pritom nemamo zamenu staro za novo. A s25 je svuda jako pojefinio (osim kod nas) Da je npr to poklon u preorderu ne bih ni razmisljao nego bih odmah kupio.
U kom preorder-u?

Label_2339789.svg
Battery health je izmišljen da psihološki stvori potrebu za zamjenom uređaja za noviji opravdanjem da je baterija oslabila i uz to da se zamjena evidentira u uređaju -to je apple doktorirao sad preuzeo Samsung.
Jer koji q.ide reklama garantovanih 7 velikih ažuriranja ( android 16+7=23, 2025+7 =2032)kad je zdravlje baterije prvi korak k razmišljanju o prelasku na novi.
Nekad je samsungova apk Phone info davala broj konektovanja slušalica i punjača što nije imalo nikakvog uticaja na rad uređaja sem psihološke drame da je izrabljen tel.

Da se nadovežem predpostavljam da je poslednja stavka pri kupovini garantovani br velikih ažuriranja.
Broj pomenutih ciklusa ako se tel puni od 0 do 100 na svaka 24h za iPhone i Pixel dođe 2,7godina za Samsung preko 5 godina.
Tako da...

Ok, pitaću te kad telefon od (tadašnjih) 1k evra odneseš u petnaestom mesecu garancije (domaće, jer tu kp više nemaš) u ovlašćeni servis da provere zašto imaš neku "sivu tačkicu" na ekranu, a oni ti sutra kažu dođite da preuzmete telefon i ispostave račun (koji oni šalju Samsungu da pravdaju delove) na 64.000rsd na kojem su ekran, matična ploča i baterija. E vidiš, taj račun bi platio ti, mene je koštalo tačno 0rsd i manje od 24h čekanja na popravku.
Deru nas i za benzin, pa ga kupuješ ovde a ne pretačeš u mađarskoj. Deru nas za sve. Pa kad me već deru, makar želim 2g sigurnosti.

....
Deru nas i za benzin, pa ga kupuješ ovde a ne pretačeš u mađarskoj....

Ne to raditi!
Saće da se jave ovi koji žive u pograničnim delovima, pa praktično bilo kog dela ove države, i da otvaraju teme gde je najjeftinije da se sipa 😬

Kada je telefon sa isteklom garancijom ili bez iste, na popravku se nosi u neki 3rd servis, pa i cena popravke bude niža.

Ukoliko se nešto nije promenilo, za telefone koji se na KP prodaju sa "EU garancijom" ta garancije nije ostvariva u Srbiji.
Bilo bi mi drago da grešim, ali mislim da je još uvek tako...
U pravu si. EU garancija nije ostvariva u Srbiji. A tu je Srbija kriva. Ne bih da produbljujem temu zasto i kako. Svakako ja sam S25U platio nov (512gb) 920€ Ako se pokvari ekran npr (ja cu kupiti nov) ali da pretpostavimo da cu ga odneti na popravku kod nas. Ekran ce me kostati 60, 70 hiljada. To tada dodje kao da sam telefon kupio u Srbiji. Ili jednostavno predjem granicu iz NSa sam kod Madjara i ostavim ga tamo jer je u garantnom roku...
Poenta je odbijam da platim S25U 180 hiljada dinara?!?!?! Jer mi je juce stigao Honor magic V5 za 170 hiljada a to je onaj ultra tanki preklopni telefon.

Deru nas i za benzin, pa ga kupuješ ovde a ne pretačeš u mađarskoj. Deru nas za sve. Pa kad me već deru, makar želim 2g sigurnosti.

Realno, domaće derikože vole ovakve rezone - ok, platiću 50-70% više, al bar dobijem dve godine garancije. Možda zato i jesmo tu gde smo sa cenama.
Btw, kupovina tehničke robe nije baš uporediva sa kupovinom goriva ili namirnica. Kao što ne pretačemo benzin iz Mađarske isto tako ne verujem da postoji neko ko skokne do Mađarske da kupi hleb i mleko.

Kako je moguce da se prilikom pro video snimanja zumira bez seckanja usled prelaska sa jednog na drugo socivo, a da isto to, obicno video snimanje secka?

Nazad
Vrh Dno