Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Hvala. Kaže AI da to nije baš isti patent kao ovaj što sam ja naveo i da je 11711877 B2 preteča ovo drugog. Smisao je upravo taj da su patentirali svetlosni uređaj, senzor i procesor na wearable uređaju koji pali svetlosni uređaj kada senzor detektuje da je ruka ispred tela i kada je ruka iza tela.

Mega glupost. Prosto ne mogu da verujem šta se sve patentira.

Dosta koristan widget za balansiranje između pulsa i tempa. Dosta lako možeš da ostaneš u željenoj zoni, kako pulsa tako i tempa. Prosto da prostije ne može biti.

Prilozi

• 20250830_112258.jpg
    20250830_112258.jpg
    126.3 KB · Pregleda: 115
Izgleda da je 5.9 launch, bas me interesuje kako ce ispasti.

Cena, xm ako je obican bio 350, ovaj ce biti verovatno 450 sa helio strap u bundle, pa da do ng padne na ~350?

Prilozi

• RDT_20250830_1420081983043563408546779.jpg
    RDT_20250830_1420081983043563408546779.jpg
    125.5 KB · Pregleda: 61
  • RDT_20250831_1016086816042328616736483.jpg
    RDT_20250831_1016086816042328616736483.jpg
    47.6 KB · Pregleda: 80
Poslednja izmena:
Izgleda da je 5.9 launch, bas me interesuje kako ce ispasti.

Cena, xm ako je obican bio 350, ovaj ce biti verovatno 450 sa helio strap u bundle, pa da do ng padne na ~350?
pre 2 dana smo porucili zeni Amazfit Helio prsten, tako da cu imati deo "ekosistema", taman da vidim kako funkcionise i prsten i aplikacija.
pa ako je aplikacija ekstra i ako ti podaci sa prstena sluze necemu u odsustvu sata, mislim da cu najverovatnije uzeti ovaj Pro sa lampom kad izadje. Mada mi se ne svidja kako izgleda, radije bih nesto kao Balance 2 sa lampicom.

Ladno ženosat nema training load. Uzeo da joj malo isplaniram treninge. Izbacili osnovne stvari.

Da ih čovek pita što žensko ne bi moglo i da trenira sa svim metrikama sa ženskim satom, nego mora neki drugi?

Connect je bitno slabiji UX od Coros kompanjon ap. Da li i na boljim satovima izgleda isto, samo ima više onih kockica da se ubaci?

Ladno ženosat nema training load. Uzeo da joj malo isplaniram treninge. Izbacili osnovne stvari.

Da ih čovek pita što žensko ne bi moglo i da trenira sa svim metrikama sa ženskim satom, nego mora neki drugi?

Connect je bitno slabiji UX od Coros kompanjon ap. Da li i na boljim satovima izgleda isto, samo ima više onih kockica da se ubaci?
Pa Venu 3 nije ženski nego fitness sat.
Ima i FR970 ženske kolor šeme.

Venu 3s je poprilično ženski.

Fitnes sat bez fitnes load? :D

Zameni za fr 265s ako si u mogućnosti i ako bi nosila.
Mada, training rediness je da se nosi ceo dan i nocu sat, pa da ti sat kaze kako se osećaš, sto obicno znas i sam, nije loše ali nista posebno.
Training status i training load mi se mnogo vise svidjaju.
Bolje da ste uzeli s70 (baziran na v3s) od onog lika sa kp sto ga prodaje 100 godina, em je lepši od venu 3, em ima training status, em moze da igra profi golf 🙃

Connect ima i iz browsera, prakticno garmin obezbedjuje 3 verzije pristupa podacima: sat, mobilna aplikacija i preko web browsera sa lapotopa (najkompleksnika).
Meni je ta 'nova' (mart 2024) verzija connecta za mobilni sa kockicama bila jako ruzna, da sam vratio staru verziju, iskljucio update i jos uvek radi, do kad ce ne zna se...

Meni se od tih Garmin fora najviše dopada Training Focus. Način na koji on to prezentuje na samom satu je perfektan i nezamenljiv 👌

Bolje da ste uzeli s70 (baziran na v3s)
Prati ciklus?

I kako pobogu đunta za golf umesto ovog. :)
1756873947092.jpeg

Nije to tako jednostavno kad je žensko u pitanju.
Moram da pogledam šta ima u web portalu, jer je Connect tragikomičan. Neverovatno mi je da žensko, sa ženskim sportskim satom ne može da ima minimum (minimuma) metrika iz kompanjon aplikacije. Bitno da ima bedževe.

Ne prati ciklus. Bila oduševljena ceo dan i onda ga samo skide kad je skontala da nema.

"when I found that each person that you want to call/text must have the messenger app on their phone. So that means my kids, wife, parents all have to download the app create an account for Garmin to scrape just to send a message. So that was a major disappointment for me."

ja ne mogu 😂 mada koliko su bangavi, ne bi me cudilo da traze da je sat u blizini telefona, bez razlike sto je sat lte :D slepci

a cena tek bagatela, samo dve hiljade dolara. znaci kako cu da kupim amazfit u preorderu, niste svesni. ovi mi se gade svakim danom sve vise i vise.
sad mi iskocio sat ponovo na redditu, i stvarno mi je nerealno da kosta toliko.

kao da je u pitanju ekran od 50 inca pa toliki skok u ceni u odnosu na amoled, a ne ovo malo smece od jednog i po inca, nerealno.

Poslednja izmena:
kako cu da kupim amazfit u preorderu, niste svesni. ovi mi se gade svakim danom sve vise i vise.
Ja sam isto tako iz bunta kupio Huawei watch fit 4 pro i impresioniran sam kako radi. Sad čekam da izađe GT6 pa da ga dam ženi. Ne mogu nešto da se naviknem na oblik ali sve ostalo radi besprekorno.

U kako svetli ovaj microled ekran, oci mi izgorese 😂 evo da nisam procitao komentar koji je koji, ne bih znao da li je micro ili amoled.

1756909092760.png

Ja sam isto tako iz bunta kupio Huawei watch fit 4 pro i impresioniran sam kako radi. Sad čekam da izađe GT6 pa da ga dam ženi. Ne mogu nešto da se naviknem na oblik ali sve ostalo radi besprekorno.
tako cu i ja, iz principa bukvalno.

prekid podrske za proslogodisnje Epix/Fenix serije, sad kao mikroled ekran gde je sat duplo skuplji od amoleda, gde je logika.
za mesec dana kad padne malo cena amoledu, mozes da uzmes Fenix 8 amoled i Fenix 8 MIP za cenu ovog jednog tkz. Pro modela.
tuga sta rade i koliko samo jure pare.

i ovo sto ti treba nalog da bi dobio poruke, tacno ce ovi akcionari da ga silje kad vide koliko se novih Garmin aplikacija instalira i pravi naloga, da bi mogao da koristis osnovnu funkciju koju svaki drugi lte uredjaj ima, i to da je koristis u tako ogranicenom formatu preko njihove aplikacije.

znaci od kad sam uzeo Garmin pre 2-3 godine, toliko su promenili politiku i nacin funkcionisanja da ne mogu da verujem da je to ista kompanija.

The Garmin je Forerunner.

Fenix je dodat kao fancy/nekad bila skuplja verzija.

Insitnct i Enduro su nešto što se uklapalo u stari Garmin.

Ali tržište se menja, kompanije menjaju poslovnu politiku, tako da su tvoj Epix i svi ovi ženski modeli posledica tih zaokreta u načinu poslovanja.
Postoji tržište, dajmo im proizvod.

U kako svetli ovaj microled ekran, oci mi izgorese 😂 evo da nisam procitao komentar koji je koji, ne bih znao da li je micro ili amoled.

Pogledajte prilog 504139
To je obican f8 pro, nije f8 micro amoled pro.
Obican pro nije puno poskupeo, 100e cini mi se, al opet deluje mi i on kao uzaludna tehnologija kako je implementirano.
Mi smo im na mapi pokrivenosti bez signala i za lte i za satelit.

Prilozi

• Screenshot_20250903_114258_Reddit.jpg
    Screenshot_20250903_114258_Reddit.jpg
    65.1 KB · Pregleda: 28
To je obican f8 pro, nije f8 micro amoled pro.
Obican pro nije puno poskupeo, 100e cini mi se, al opet deluje mi i on kao uzaludna tehnologija kako je implementirano.
Mi smo im na mapi pokrivenosti bez signala i za lte i za satelit.
pardon, nisam skapirao da su izbacili 8 pro i 8 pro microled, mislio sam da je samo jedna varijanta.
silly me, što bi rekli Ameri, kako da propuste da uzmu pare i na to.

The Garmin je Forerunner.

Fenix je dodat kao fancy/nekad bila skuplja verzija.

Insitnct i Enduro su nešto što se uklapalo u stari Garmin.

Ali tržište se menja, kompanije menjaju poslovnu politiku, tako da su tvoj Epix i svi ovi ženski modeli posledica tih zaokreta u načinu poslovanja.
Postoji tržište, dajmo im proizvod.
onako, i da i ne.

Forerunner je verzija koja jeste da duže traje, ali je jeftinija i zbog toga više prodavanija.
Fenix i ako mlađi, i oni su izbačeni pre 13 godina, za godinu dve mlađi od samog androida.
Reći da je Garmin forerunner je kao da kažeš Samsung je A serija, a ne Note ili S.
što se prodaje tiče, da, ali jedini razlog je cena zato što su forerunneri pristupačniji od 2xx do 9xx serije dok Fenix ima samo premium segment.

Fenix/Epix su Forerunner na steroidima a time što su prekinuli podršku za Fenix su ubili celu Fenix/Epix/Marq/Descent porodicu itd, bukvalno 80% njihovih satova koji su bazirani na Fenix seriji, osim forerunnera i Venua.

i šta su sada uradili?
preimenovali Epix u Fenix AMOLED, što u suštini uvek i bio, ostavili isti procesor, isti hr senzor, sve isto kao što prethodna Fenix 7 pro i Epix pro generacija ima, ali ukinuli podršku i to je to.
a i većina tih novih stvari su serverske promene, ljudi koji na istom nalogu imaju Fenix 8 i Fenix 7, stvari im se otključavaju i na sedmici.

zato su klošari, nula razlike u hardveru, samo veštački napravljena razlika u softveru da bi pojačali prodaju.

meni je i dalje presmešni kako su reklamirali Marq sa Damascus čelikom, vrtele se reklame, snimci, marketing nedeljama, i manje od 6 meseci nakon lansiranja Damascus serije za 3k dolara, satu ukidaju podršku.

Zapravo, ja sam veoma racionalan kupac i jedini brand addiction mi je bio Bosch alat, dok me nisu prodali za neku reklamaciju za, pazi sada, šporet 😄

Prvi Garmin sam kupio gotovo bez raspitivanja, hej @jddipqd koji sat si kupio za trčanje? FR945. Super.
Računam, istražio je tržište, verujem mu za mnogo više od izbora sata.

Nekoliko meseci kasnije, ej @jddipqd kako si izabrao FR945? kucao na Google "Best running watch" i on je prvi iskočio. Samo se ne sećam da li ga je mrzelo da istražuje ili nije imao vremena. I tako i ja završih na Forerunner. I zadovoljan.

Za sada najveća zamerka za FR970 je što narukvica škripi, kad je suva. Ili šljapka, posle pranja ruku. Dakle, zamerke bez.
Osim što sam ja potpuno van ritma od kad sam promenio sat, pa nikako da mu dokažem da sam zaista vredan trkač 😄

pardon, nisam skapirao da su izbacili 8 pro i 8 pro microled, mislio sam da je samo jedna varijanta.
silly me, što bi rekli Ameri, kako da propuste da uzmu pare i na to.

onako, i da i ne.

Forerunner je verzija koja jeste da duže traje, ali je jeftinija i zbog toga više prodavanija.
Fenix i ako mlađi, i oni su izbačeni pre 13 godina, za godinu dve mlađi od samog androida.
Reći da je Garmin forerunner je kao da kažeš Samsung je A serija, a ne Note ili S.
što se prodaje tiče, da, ali jedini razlog je cena zato što su forerunneri pristupačniji od 2xx do 9xx serije dok Fenix ima samo premium segment.

Fenix/Epix su Forerunner na steroidima a time što su prekinuli podršku za Fenix su ubili celu Fenix/Epix/Marq/Descent porodicu itd, bukvalno 80% njihovih satova koji su bazirani na Fenix seriji, osim forerunnera i Venua.

i šta su sada uradili?
preimenovali Epix u Fenix AMOLED, što u suštini uvek i bio, ostavili isti procesor, isti hr senzor, sve isto kao što prethodna Fenix 7 pro i Epix pro generacija ima, ali ukinuli podršku i to je to.
a i većina tih novih stvari su serverske promene, ljudi koji na istom nalogu imaju Fenix 8 i Fenix 7, stvari im se otključavaju i na sedmici.

zato su klošari, nula razlike u hardveru, samo veštački napravljena razlika u softveru da bi pojačali prodaju.

meni je i dalje presmešni kako su reklamirali Marq sa Damascus čelikom, vrtele se reklame, snimci, marketing nedeljama, i manje od 6 meseci nakon lansiranja Damascus serije za 3k dolara, satu ukidaju podršku.

Nemam nameru da branim Garmin, velika su kompanija, nisam im ja potreban za to. Niti sam rekao da ti nisi upravu što si ljut. Ali ako pričamo o satovima Garmin je Forerunner, sve ostalo je nastalo kako se tržište razvijalo. A ti si uleteo u model koji je posledica te evolucije tržišta, pa s obzirom da kao takvo nije poletelo, ide sečenje.

Što se satova tiče, Garmin je prvo zaštitio Forerunner naziv, pa je počeo da proizvodi tehničke satove.
Verujem da je neko sa uticajem u kompaniji bio rekreativni trkač i pomislio, imamo know-how iz GPS domena, daj da napravimo nešto zabavno. Siguran sam da tada nisu ni pomislili da će 20 godina kasnije to postati možda i najvažniji izvor prihoda kompanije.

Nemam neke distance, ali kada pogledam Garmin Connect statistiku (i overall i age group) , čak i kada sam u hendikep za neki period, uvek sam u top 10% po kilometrima. A redovno, skoro uvek sam ona poslednja crtica, koliko god da pretrčim više od toga, nema sledeća crtica. Tržište se promenilo, zahtevi kupaca su drugačiji, kupci su drugačiji. I u ovoj temi smo imali upite za iskustva sa Fenix satom koji se neće korsitit za trening. Ljudi kupuju Garmin, da ga povremeno stave na ruku. Ne treba njima plastični FR, ali Fenix/Epix/Marqx već izgledaju skupo na ruci, pa su poželjni.

Imam problem sa garminom da kada pokrenem neku gps aktivnost da mi sinhronizuje vreme na pogrešnu vremensku zonu. Napominjem da se ovo dešava kada nisam povezan na telefon. Čim se zakačim na isti onda povlači pravo vreme. U podešavanjima sam odabrao šta treba da bude. Gde grešim?

Jel ima tko iskustva sa OnePlus satovima? Zanima me 2R mogu ga kupit novoga po dobroj cijeni (100€), bar mislim da je to dobra cijena.

Imam problem sa garminom da kada pokrenem neku gps aktivnost da mi sinhronizuje vreme na pogrešnu vremensku zonu. Napominjem da se ovo dešava kada nisam povezan na telefon. Čim se zakačim na isti onda povlači pravo vreme. U podešavanjima sam odabrao šta treba da bude. Gde grešim?

Ako si siguran da si u podešavanjima odabrao "šta treba da bude", onda nema rešenja, sigurno je neispravan sat. Baci ga. Šalim se malo, ali zvučiš 100% uvereno da si u podešavanjima sve podesio, a nisi napisao šta si podesio.

Da li si probao da, kada pogreši vreme, uradiš sync vremena sa GPS?
Pošto kada nema sata, trebalo bi da vuče vreme sa GPS lokacije. Da li prikaže tačno vreme?

Da li si probao da dodaš alternativnu vremensku zonu?

Prebacio sam sa automatskog na manuelno setovanje vremena, podesio i sada radi.

Nazad
Vrh Dno