Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Imaš temu za agente.

Inace u svakom ugovoru stavljaju punu cenu paketa koja je veca od one na sajtu. A popusti se racunaju od te cene sa sajta.
A ta velika cena krece nakon ugovorne obaveze. To im je fora da uzicare koji dinar. Jer ne menjaju u sred obracunskog perioda. Tek od sledeceg ti krece novi ugovor barem sto se prenosa broja tiče. Kad tako dobajs popuste

Ima li nekog na teritoriji Nisa da je presao na a1 iz yettela? Nisam nikada koristio a1, nadam se da je pokrivrnost ok?. Razlika u ceni je prilicna, nije sad kao da pored ove skupoce moze i ds se oseti ali jednostavmo iz principa im ne bi davao tolike pare

A1 samo ako imaš telefon koji može da koristi VoLTE na A1. Jer će u suprotnom pozivi ići preko (uštrojene) 2G mreže, a to povlači svašta nešto neprijatno.

Internet je u proseku 5x brži na A1. Ali to ne znači previše za YT, Instagram, FB I slično.

To je moje iskustvo od pre nekoliko meseci kada sam išao na izlet u Ytl mrežu na 2 meseca. Kada sam se vraćao u A1 bilo je raznih poteškoća, tako da spremi živce ako te zadesi slično.

Severno od Niša, čim izađeš iz grada, Matejevac, Knez Selo je užasan signal i protok. Po gradu je brži od MTS i yettel iz mog kratkog iskustva.

Uf, ja sam na Bulevaru i ne idem tako cesto vam grada ali verujem da bi me ovo nerviralo bas puno.
Da li slucajno postoji neki sajt gde postoji sema pokrivenosti signalima po operaterima?:)

Imaju oni sami ovde mapu pokrivenosti, a ima je ovde i RATEL, ali ništa ti to ne znači dok ne isprobaš. Primera radi, kod mene u kraju MTS i A1 imaju kao odličan 4G signal, a Yettel dobar. U stvarnosti, jedino je Yettelov mobilni internet upotrebljiv. Mnogo drugih stvari utiče na to, tako da se u mape ne bih uzdao čak ni informativno.

Nema na ovoj temi.

Da li je aktuelna promocija za prelazak iz druge mreže - 6 meseci besplatno mega plan?

iz principa prelazim , dizali su cenu vise puta....
Dakle samo agent? nista mejl?
Nadji agenta ja sam presao iz MTS u A1 i dobio sam celu ugovornu obavezu 50% NEO Super i ja sam prezadovoljan.Za Srbiju imam sve neograniceno minute ,internet sve a van granica imam 14gb interneta (zapadni balkan -Crna gora itd) + jos 15gb u romingu za celu evropu gde je takodje crna gora ali i grcka tj kao sto rekoh skoro cela Evropa. .Na moru u Crnoj gori sam imao 29GB vi se nego dovoljno.Na nekim mestima 064 ima bolji signal negde A1.Ja sam licno bio razocaran MTS zato sto sam korisnik ADSL ,pa box paketa i na kraju jos jednog broja preko 15 godina i nisu hteli da mi izadju u susret.Kada sam kontakirao A1 agenta i on poslao mts-u raskid ili sta vec zvali su me i ponudili bolju ponudu od a1 ali nisam hteo da prihvatim prvo zbog agenta jer mi je komsija a drugo zasto nisu ponudili tu ponudu kada sam ja njih terao to da urade ...pravili se blesavi.Da se vratim na A1 imam kao sto rekoh 50% celu ugovornu obavezu.Prvi racun je nesto veci posle toga 50% od tarife u dinar. Oko 1500-1600.Nekada platim parking negde pa se racun malo poveca.Ali to je to oko 1500-1600 max.

Da li je aktuelna promocija za prelazak iz druge mreže - 6 meseci besplatno mega plan?
Jeste, ovde su svi detalji. Prvo pominjanje je u oblačiću Nisi u A1? Prenesi broj sa opisom Prenesi svoj broj u A1 i dobijaš Mega plan i uživaj 6 meseci bez troškova! Finiji detalji su niže, pod karticom namenjenom za dodatne informacije: Za korisnike koji prenose broj iz mreža drugih operatora u A1 mrežu na prepaid, promocija važi do 31.08.2025. i uključuje korišćenje Mega plana bez naplate tokom 6 meseci od prenosa broja. Mega plan se automatski obnavlja svakih 30 dana, sve do isteka promotivnih 6 meseci. Nakon isteka 6 meseci, Mega plan je korisniku dostupan po redovnoj ceni od 1.000,00 dinara. Sve je isto kako je bilo i u julu, samo su mesec pomerili za jedan, sa 7 na 8. Nije isključeno ni da će još produžavati, baš dugo ovo traje.

Ova glupost od 20% popusta vazi samo za one koji prelaze u A1. Nije moguce iskoristiti vaucer za obnovu ugovora. 😑

Uf, ja sam na Bulevaru i ne idem tako cesto vam grada ali verujem da bi me ovo nerviralo bas puno.
Da li slucajno postoji neki sajt gde postoji sema pokrivenosti signalima po operaterima?:)
Kod mene ovde malo istočnije od Niša - Pirot i okolina upravo suprotno, A1 ubija Yettel sa brzinama i pokrivenošću. Čim mrdnem iz grada Yettel ode na samo B20 sa brzinama od par Mbps. A1 uvek ima 2, 3, naj češće 4CA. Ako idem putem Pirot - Babušnica jedini je A1 koji nema ni jednu "rupu" u pokrivenosti. Isto kad idem Pirot - Knjaževac preko Kalne, tu samo A1 ima signal celom dužinom puta.

Tu severno od Niša postoji jedan stub iznad Gornjeg Matejevca na kom su mts i Yettel, ali ne i A1. Tako da, sve zavisi od konkretne lokacije.
Evo kod mene na selu (5km istočno od Pirota):
signalrz.jpg
mts jedva jedva GSM potpuno neupotrebljivo, a A1 ne odličan ali upotrebljiv 4G, i to na ~700m od auto puta, u sred kotline... Poenta je dok ne probaš ne možeš da znaš. I kao što neko reče, bez VoLTE-a na A1 ništa.

Hvala na informacijama, videcu. Ovo je bas dobra stvar:

@poglavicars koja je ovo app?

Može li se u A1 preći na jači paket uz zadržavanje benefita (50% x 24meseca)?

Ako ti je u toku UO-ne. A ako ti je istekla UO podnesi zahtev za prenos u drugu mrezu.

Hvala na informacijama, videcu. Ovo je bas dobra stvar:
Nažalost, nije dobar pokazatelj realnog stanja na terenu, moja lokacija je sva u crvenom za sva 3 operatera, ali A1 zapravo pokriva mesto samo sa 1800MHz, Yettel 800+1800, dok MTS ima 800+1800+2100MHz agregaciju, te na A1 dobijam samo 10Mbps download a na MTS redovno preko 100 Mbps, dok je u gradu obrnuta situacija, A1 izvlači i 400 Mbps na istom mestu, takođe u crvenom, gde Yettel ne može ni 100 Mbps.
Ništa dok ne ubaci karticu i proveri na licu mesta.

iskreno, te brzine mi i ne predstavljaju preveliki problem, bitnije mi je da ne izgubim signal odmah iza coska :) zivim u sirem centru, tu bi trebalo da je ok

Izvinjavam se ako je neko već postavio ovo pitanje ali da li u A1 postpaid postoji mogućnost da se postavi limit dodatne potrošnje kao što ima u moj MTS app ? Znači odem negde preko granice ostane mi upaljen roming i limit me zaključa na recimo 1000 din dodatne potrošnje i ne dozvoli da nabijem račun od 30000 din ?

Nije moguce postavljanje tog limita, ali u tarifi imas roming net koji ti vazi za celu evropu ( u zavisnosti koju tarifu imas moze biti od 1GB do 6GB ). I nakon toga ako to potrosis cena za 1MB je 1din, tako da tesko mozes nabiti veliki racun dok ne primetis da ti se potrosnja povecala

Da li se A1/L'AMIE putno osiguranje aktivira samo u slučaju kada korisnik napusti zemlju? I da li se isključivo tada naplaćuje ili znaju da poture i neko "održavanje" ili neko slično zavlačenje ruke u džep? Postoji li mogućnost da se otkaže?

Ocu su uz postpejd paket i telefon na rate uvalili osiguranje uređaja (koje se u njegovom slučaju i ne isplati) preko tog L'AMIE. A oni su bili slobodni da mu pošalju i primerak ugovora za to putno osiguranje koji nije potpisao ali pretpostavljam da se uprkos tome smatra važećim.

Da li se A1/L'AMIE putno osiguranje aktivira samo u slučaju kada korisnik napusti zemlju? I da li se isključivo tada naplaćuje ili znaju da poture i neko "održavanje" ili neko slično zavlačenje ruke u džep? Postoji li mogućnost da se otkaže?
Samo kada korisnik napusti zemlju. Tad dobiješ SMS sa linkom i možeš da deaktiviraš osiguranje za to putovanje u roku od 3 sata.
U suprotnom se naplaćuje 180 din po danu sve dok se korisnik ne vrati u Srbiju.

Evo moje iskustvo - od danas. Bio sam Neo Neo, uzeo Neo Super.
Juce oko podneva je iniciran prenos, posle pola sata me zove devojka sa 0601238 i nudi istu ponudu koju sam imao za prelazak u MTS odnosno 12x1 i 12x50% s tim sto nudi i 24x40% ukoliko hocu telefon, plus, naravno EKO popust.
Odbio sam, zove jutros oko 9h opet, ponuda bez uredjaja ista ali sa uredjajem (jer sam joj juce pomenuo da bih mozda uzeo i telefon) ide na 24x50%, odbih i to.
Zove treci put danas oko 16h (jer nakon toga bi mozda bilo kasno) i nudi 6x1 i 18x70% sto sam i prihvatio, ugovor odmah obnovljen, poslat link za preuzimanje istog :D

Kako se tacno i gde inicira prenos? Mislio sam da kad iniciras prenos moras da predjes tamo 😁
Trenutno sam u a1 i odradio bih to da bih dobio veci popust za obnovu ugovora jer planiram da ostanem u a1, ugovor mi istice u oktobru

Sta se desava kada se potrosi net u okviru postpaid net 5 tarife? trenutno je je 5+5 i razsmiljam da dete prebacim na taj paket. Da li radi mozda po smanjenoj brzini nakon isteka ili uopste ne radi?

Јел има овде агент из а1 мреже можда??? Ако има нека ми се јави, желим да пренесем број из мтса у а1, ако ово није за овде, извињавам се и нека модератори пребаце моју поруку где треба!!!

• Like
Reagovanja: fiy
Nazad
Vrh Dno