Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Najgora mreza ikada - stao mi je biznis zbog njihovog ne stizanja kodova ...

Ne radi Instagram , Paypal , Amazon AWS , ma u prinicipu 90 posto stvarti ne stizu kodovi

Radi samo Stripe i to je to

Ko cita ovo u buducnosti nemoj da se zeznete i odete u ovu smrdljivu mrezu!!!

Toliko sam iznerviram da sam napravio nalog ovde da upozorim ljude na ovo smece od operatera!
Za biznis ide skuplja mreza a ne naj jeftinija i povoljnija , Samo da potraje kako je sad da ne bude gore

Ne branim nikoga, pogotovo Telekom ali ovo su izdvojeni problemi pojedinih korisnika? Da li si se obratio njima u vezi ovog problema. 2 broja imam godinama u Globaltelu i nikad nisam imao slicnih problema....
Od kojih sve servisa primas verifikacione SMS kodove na tvom Globaltel broju i da li si broj preneo u Globaltel ili je od pocetka u Globaltelu?

Da, mesečno.
Ma fora je da se pre toga skupi X gigabajta i onda ovim 1GB održavaš. Npr. ona promocija od 30 GB.

Ali da, slabo trošim, ne pamtim kad sam "dopunio" gigabajte. Trenutno na 6.74 GB.

Da li se nepotrošeni roming internet prenosi iz meseca u mesec? Takođe, da li je obračunska jedinica za internet 1kB ili 100kB? Po nekim forumima pišu da je 100kB, ali nigde ne može da se nađe taj podatak na sajtu Globaltela.

Pa ne skida kredit za internet nego neki paket , ili nesto drugo sto neznam

Ne skida kredit, nego internet saobraćaj. Ako jedna whatsapp poruka nosi 1kB, ako je obračunska jedinica 1kB skinuće ti 1kB sa paketa. Međutim, ako je obračunska jedinica 100kB, onda će za jednu poruku od 1kB skinuti 100kB sa paketa. Ista fora kao sa obračunom razgovora koje je ranije bilo uvek isključivo u sekundama, a sad ako pričaš dve sekunde, računaju ti kao minut.

Da li to stvarno ispadne tako ekstremno i utiče mnogo na potrošnju? Nije svaka poruka nezavisna, valjda se sve obračunava prema sesijama, koje mogu da sadrže i stotine poruka. Ne znam za Globaltel, ali gledam sad za Yettel, jer tu imam lep listing za postpejd. Sklopom okolnosti, većinu 2. avgusta sam proveo na njihovim mobilnim podacima. To je uključivalo veliki broj upravo WhatsApp poruka, a slao sam čak i nekoliko slika i snimaka. Ipak, Yettel je ukupno evidentirao svega jedanaest sesija za ceo dan. Naravno, konstantno su mi podaci bili uključeni. Ako se pale i gase, jasno je da će se sesija prekinuti, ali sve i da ih upališ samo da bi poslao jednu poruku na WA, u pozadini će se potencijalno još svašta desiti što će dopuniti do 100 kB.

I to je tačno. Verovatno zavisi od tipa i načina potrošnje, koliko to može da utiče. No, nisam ni siguran u taj podatak obračunske jedinice. Neko je pisao na nekom drugom forumu, tako da je rekla kazala podatak. Na sajtu Globaltela se taj podatak nigde ne može pronaći, za razliku od sajtova drugih operatera gde to postoji jasno naznačeno u tarifnicima.

Naravno, to je pitanje za sebe. Čisto sam se osvrnuo na to koliko je zapravo važno (ili ipak i nije toliko) da saznamo tačan odgovor.

Ne skida kredit, nego internet saobraćaj. Ako jedna whatsapp poruka nosi 1kB, ako je obračunska jedinica 1kB skinuće ti 1kB sa paketa. Međutim, ako je obračunska jedinica 100kB, onda će za jednu poruku od 1kB skinuti 100kB sa paketa. Ista fora kao sa obračunom razgovora koje je ranije bilo uvek isključivo u sekundama, a sad ako pričaš dve sekunde, računaju ti kao minut.
Ovo je apsolutno netačno. Ako se i vrši zaokruživanje, ono se vrši na nivou sesije, Sesija traje od trenutka kad tvoj telefon aktivira konekciju preko GPRS/WCDMA/LTE paketnog prenosa podataka dok istu ne isključi.

To je ono "enable mobile data" i "disable mobile data".

Ovo pokazuje nedovoljno poznavanje materije i načina kako uopšte internet funkcioniše.

Sama suština interneta je da se u jednom paketu (odatle i naziv paketni prenos) nikada ne nalazi više od 1.5kB podataka. Makar ti prenosio 150 gigabajta, sve će biti podeljeno u pakete maksimalne večičine 1500B, te će za 150GB podataka biti preneto najmanje 104.857.600 paketa kroz paketnu mrežu (internet). Ako bi svaki paket zaokruživali na 100kB, to ne bi imalo nikakvog smisla.

I meni je isto tako.

Predpostavljam da je to reseno tako iz tri razloga. Prvi mreza LTE (lokalnih operatera) nije implementirana kako je trebalo posebno ne za realtime saobracaj. Stedelo se na baznim stanicama i na svemu ostalom, linkom izmedju njih itd. Dosta korisnika je u rubnom podrucju tako da se desi da istekne timeout pre nego sto zacvrci pozvani korisnik. Nesto su probali davno sa Eronet mrezom u BiH pa je vecina korisnika bila nedostupna. Drugi razlog je sarenilo i kvalitet telefona na nasem trzistu. Zbog lose ekonomske situacije i mentaliteta, najveci deo korisnika koristi telefone koji ne mogu da prodju tehnicku kontrolu kada izadju iz fabrike (B brendovi kineski), trziste 3 zemlje. Kao slag na tortu dolazi razlicita implementacija VoLTE stack-a kod razlicitih proizvodjaca, jer svako od njih smatra za sebe da je najpametniji tako da i tu dolazi do raznih problema u API pozivima. U teoriji bi sve trebalo da radi sa proizvodjacima A grupe (Samsung serija S za EU i Apple za EU) i telefonima koji su radjeni za EU trziste (Iskljucuje modele Samsunga/Apple-a za Indiju i Afriku), a kako je u praksi, vidite vec sami...

Ako je za utehu, desavaju se propusti i na najboljim trzistima Evrope, srecom, u mnogo manjem obimu..

Jedno pitanje, kada se vrši automatska obnova Freepaid paketa platnom karticom, ako u momentu obnove postoji kredit isti ili veći od cene obnove, da li će automatska naplata biti naplaćena sa kartice ili sa kredita? Ili ako je recimo obnova 1000 din, a na broju ima 500 dinara kredita, da li će se naplatiti 1000 din sa kartice ili 500 din sa kartice, a 500 din sa kredita?

Као неко ко је пренео број из А1 у Глобател пре месец дана морам да кажем да сам изузетно разочаран и једва чекам да прође тих прва 3 месеца па да опет пренесем број.

Предности су јефтин пакет, ок брзина интернета.

Огромна мана Волте ради само кад ја зовем, кад ме неко зове чује се шуштање повремени прекиди током позива а некада ме и избаци из позива и сл.

Често када ја неког хоћу да позовем по 3, 4 пута ме избаци, па тек из 5 покушаја успоставим контакт, али чак и тада ми се дешава да ми прекине позив као да сам изгубио домет.

Такође када је велики број људи, на утакмицама, практично је немогуће остварити конекцију са интернетом, што са А1 није био случај.

Све у свему вреди платити и 1000 динара више, него бити у Глобателу, ако вам је ово примарна картица.

Пренео број из А1 у Глобател пре месец дана, морам да чекам да прође тих прва 3 месеца па да опет пренесем број.
60 dana je po novom pravilniku

Jesu li te zivkali iz A1 i nudili popust da ostaneš?
Нису, што ми је било чудно, био сам на постпејд пакету Нео нео, поднео захтев за пренос броја, али нису ме звали из А1 да нешто понуде да останем.

Jesu li te zivkali iz A1 i nudili popust da ostaneš?
Poz!
Brat je preneo broj u globaltel iz a1.
Zvao u četvrtak, u subotu stigla kartica, i danas sve završeno.
Zvali ga jesu iz a1 da mu svašta nešto nude, odbio je.
Jutros je video da ne može da proveri kredit, ubacio globaltel karticu, registrovo broj, i aktivirao freepaid i sve regularno.

Vrh Dno