Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

I meni je tada nuđeno nešto slično. I od Yettel-a i od SBB-a. Ali je ta ponuda važila do 30.juna. To je bilo na njihove "stare" pakete. Obzirom da mi je MTS Box3 isticao 3.avgusta, nisam žurio. Sa novim paketima stigle i nove cene, ali bez onih velikih popusta. Ne verujem da će ih uskoro i biti, obzirom da se ponuda sužava, makar dok se ne pojavi A1. U Novom Sadu, bar u delu gde ja stanujem, još ih nema.

I meni je tada nuđeno nešto slično. I od Yettel-a i od SBB-a. Ali je ta ponuda važila do 30.juna. To je bilo na njihove "stare" pakete. Obzirom da mi je MTS Box3 isticao 3.avgusta, nisam žurio. Sa novim paketima stigle i nove cene, ali bez onih velikih popusta. Ne verujem da će ih uskoro i biti, obzirom da se ponuda sužava, makar dok se ne pojavi A1. U Novom Sadu, bar u delu gde ja stanujem, još ih nema.
Meni je Sbb to ponudio krajem jula kada su krenuli novi paketi za obnovu ugovora.

Meni je bilo ponudjeno ili 6 mes po 1 din ili 12 meseci 50% posle toga 12 mes puna cena paket tv net premium +. Prihvatio sam 12 mes 50% popust.
Ugovor na 24 meseci.
Cenovno dodje na isto, nista ispod 9/10 meseci po dinar ili 30% mesecno ne treba prihvatati...

Naŝao konačno listu kanala sa frekvencijama za one sa CAM modulima, skinuo u PDFu ali ne mogu da je postavim. Mogu link sajta...ako se može!?!?!

koliko je ta lista ažurna?
ja sam pre 2h pustio da opet pretraži sve kanale. zanimljivo je da i dalje ima Al Jazeera iako nema više sadržaja. nove Arene ne mogu da gledam, naravno

Mislim da su sa ovim novim paketima hteli da provere koliko korisnika će biti voljno da plati značajno više, naročito oni koji su gledali tenis i druge sadržaje koji su ranije bili dostupni na Sport klubu. Videćemo na koje kanale će staviti prenose kada bude igrao Đoković na nekom mastersu, da li će i njega gurnuti na te doplatne kanale. Jeste da zvanično ovi sa SBB/Yettela nemaju ništa sa programskom šemom Arene ali sve upućuje na to da je ovo davno smišljena strategija.

Vidi se iz aviona da je ovo dogovoreno sa Arenom, ali je tako smišljeno da nema eksplicitnih dokaza da tako i jeste, iako moraš da budeš baš glup i da poveruješ da SBB nema veze sa Arenom i da nije u pitanju kartelski dogovor.

Videćemo na koje kanale će staviti prenose kada bude igrao Đoković na nekom mastersu, da li će i njega gurnuti na te doplatne kanale.
Ja ocekujem obrnuto, da gledaniji prenosi budu na osnovnim Arena Sport Premium 1-3.
Isto takva prica je bila sa tim Arena Sport Premium kanalima, da ce biti samo u posebnim, doplatnim paketima, da ce gledaniji prenosi biti samo na njima, ...
Rezultat - oni su u osnovnim paketima a najgledaniji prenosi su na njima.

Videćemo, tada je bio tripol, sada je duopol, značajno promenjena situacija. I ja bih voleo da tako bude, ali mi se javlja da je Adrenalin probni balon, pa ako prođe bez posledica, već vidim iza ćoška Arena basket kanal.

Још горе, само једна фирма има права на цео спортски програм, ту је раније ипак била нека конкуренција, а број великих кабловских оператера је сведен на овај тренутни картел-дуо.

Zvali iz SBB - ne odgovaraju na mail, sagovornica navodno nema uvid u mail, pa sam joj ja čitao pitanja. Rekla je da snimaju - na šta sam odgovorio da i ja snimam.
Novi ugovor: 3x1din ili 6x50% popusta, 2x eon box i d3mini bez dodatne rente. Brzina 500/50, 3 uređaja preko app
Stari ugovor bez pretplate: 5399+300din + 2x350din za eon box i d3 mini jer sada daju samo 1 uređaj besplatno, brzina se ipak smanjuje na 500/50 i 3 uređaja prek app bez premum Arena (mada to me ne interesuje)
Raskid: mesec dana mora da se ranije najavi pa se na dan isteka ugovora vraća oprema
Sve u svemu - mnogi od nas će se pozdraviti sa gospodom iz naslova

Ja sam se lepo usrecio, Yunet i imam eon u mrezi koji radi besprekorno sa svim kanalima otkljucanim. Merkam mozda A1 optiku ali ne znam da li bi radilo kako treba,u ovoj kombinaciji.

SBB je primarno televizijski provajder, zato nemaju opciju samo net. Ostali imaju, ja sam između ostalog zato na Yettelu već godinu dana

Ništa se to meni ne sviđa, posebno konkurencija. Prelaskom na Supernovu dobio bih samo optiku.
EON box je bolji od Supernovinog Move
SBB podrška se, barem meni, pokazala daleko bolja. U S. Banovcima SBB problem rješavaju u roku od dana. Supernova u Loznici pošalje ekipu ako se sjete, a da ne pominjem onu mantru "procenjeno vreme čekanja je manje od dva minuta" koje traje dok ne odustaneš.

Sad na SBB Premium nisam NATovan, kad bih prešao vjerovatno bih dobio NAT. Supernovine IP adrese nisu na dobrom glasu. Često moram preko VPN-a da se kačim na SBB.

Ostalo mi još 8 mjeseci ugovora. Ćutim i čekam šta će biti. Ali sa ovim novim paketima su napravili 💩

Ja samo čekam osnov za prevremeni raskid ugovora. Klasične TV kanale svakako sve manje gledam, tipa jednom nedeljno. Gledaću opciju samo sa netom, što kod SBB nije moguće.
Već drugi put pokušavam da raskinem ugovor ove godine, i ne uspevam. Svaki put naletim na sve gore i gore osobe, otprilike na kraju ispljujemo jedan drugog i ništa hahaha

Već drugi put pokušavam da raskinem ugovor ove godine, i ne uspevam. Svaki put naletim na sve gore i gore osobe, otprilike na kraju ispljujemo jedan drugog i ništa hahaha
U tom slučaju uvek postoji džoker metoda - dogovoriš se sa drugarem ili rođakom koji živi na adresi gde nema tehničkih uslova za SBB uslugu da te prijavi na svoju adresu (na max mesec dana dok ne "ubiješ" formalno ugovor) i onda usled "preseljenja" tražiš da ti ili obezbede nastavak iste usluge na novoj adresi ili raskinu obavezu bez penala....bezobrazno je znam, ali na bezobrazluk jedino slična reakcija može da usledi je ide ono "ko se mača laća...

Ja sam to pokušao sa Supernovom i odbili su. Kao razlog su naveli da garantuju uslugu samo na adresi koja je navedena u ugovoru. Ne važi se promena prebivališta. Doduše stvarno sam menjao prebivalište i na toj adresi nemaju infrastrukturu ali ne vredi.

Pa ne mogu da ti jednostrano izmene uslove ugovora (ako brzina piše uopšte, zato naglašavam da se ne sećam) bez prethodne najave, a niko dosad nije javio da su išta menjali.

Ja sam to pokušao sa Supernovom i odbili su. Kao razlog su naveli da garantuju uslugu samo na adresi koja je navedena u ugovoru. Ne važi se promena prebivališta. Doduše stvarno sam menjao prebivalište i na toj adresi nemaju infrastrukturu ali ne vredi.
… i šta to znači - promeniš adresu, na njoj nema njihove infrastrukture, a ti moraš do kraja UO da nastaviš da plaćaš na prethodnoj adresi…?!

Vrh Dno