Šta je novo?

Mobilni telefon telefon oko 200€

Koji mobilni telefon kupiti

dj90

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2014
Poena
245
imam dve opcije pošto za kevu tražim neki telefon. ništa spec ne koristi osim vibera

jedna opcija je da ja njoj dam svoj rn10 a ja da kupim neki drugi
druga opcija je da kupi ona novi

e sad pošto sam ja zadovoljan mojim telefonom i dalje a i pošto ne vidim da su telefoni nešto specijalno napredovali osim u memoriji ja mislim da bi ona trebalo da uzme neki

šta vi mislite i koji uzeti u jednom slučaju ako bih ja kupovao i u drugom za nju

Imao sličnu dilemu.
Mislim da opcija da njoj daš stari nije dobra prvenstveno zbog baterije. Bar u mom slučaju, baterija koja je oslabila, je bila jako velika mana za majku.
Kupiš joj a15, a25 ili nešto slično i njoj super. Ako si ti još zadovoljan svojim sačekaj još neko vreme, a onda ga ostavi kao rezervu

baterija je dobra i dalje jer skoro da i nije punjen na punjaču već preko kompa
redmi note je previše za nju, nešto skromnije, a čak se ni meni ne uzima jer gotovo da nema napretka u odnosu na 10

Ako majci treba telefon samo za osnovne funkcije i viber, prosledi joj RN 10, a sebe časti sa nekim novim i boljim telefonom, imaš nekoliko Xiaomi, Realme i Motorola modela na sniženju, za 24-25k din.

Za te novce Honor Magic 6 Lite(ili jos bolje ako mozes da priustis Magic 7 Lite koji je 30k), mislim da od njih nema bolje. Fenomenalan battery life i izuzetna izdrzljivost ih krase.

Ako ima neki Samsung koji se zavrsava brojem 5 ili 6, to bi isto uvek preporucio, ali ne znam da li se oni uklapaju cenovno.

Za 20k tačno ovde Motorola G54 power
uzmeš g54 power i ne razmišljaš. Dobra baterija, esim (ako zatreba), stigao android 15 na njega (mada mislim da će to biti poslednji na tom telefonu), dobar ekran, dosta memorije, punjenje nije najbrže ali ako ne žuri... ja mislim da za te pare nema bolji telefon.

šta mislite za ovu ponudu
ako ove slušalice mogu da koristim kao handsfre dok vozim mogao bih da ih koristim ako može samo jedna da se stavi u uvo, mada ne znam koliko je praktično to

a ima i ovo i neki sat se dobija mada mi on ne treba ali možda može da se proda

Dobar je izbor Redmi Note 13, bolji od Motorole G54 i Honor Magic 6 Lite, po meni.

ne znam ni sam, baš je neki loš period za kupovinu telefona
svu si nekako slični a nikakav napredak zadnjih godina
kada sam ja kupovao rn10 nije bilo nikakve dileme i sad mi je žao što nisam pro verziju kupio

Da ne otvaram novu temu... Treba mi brza preporuka za novi telefon do oko 200 evra, glavno da ima sto je moguce bolju glavnu kameru za slikanje u uslovima sa manje svetla.
(kazem to jer danas maltene svi telefoni odlicno zavrsavaju posao kada je dan).

Do sada sam imao Redmi Note 5 AI dual camera (dotrajao na vise nivoa, sad mu otkazalo i dugme za paljenje).
Pravio je stvarno fine nocne fotke sa Ggcam, ne bih voleo da novi fon bude losiji po tom pitanju.

Lepo bi bilo i da ima bar 6GB RAM-a i da mu baterija ne bude totalni krs. Mora da ima 3,5mm za slusalice, a selfi kamera, rezolucija i kvalitet display-a me ne zanimaju.
Ako treba nesto maaalko vise para da se doda, a da to napravi razliku, OK. Svakako ne zelim da dajem mnogo novca za nesto sto ti ispadne iz ruke i mozes da bacis u kantu.

Da ne otvaram novu temu... Treba mi brza preporuka za novi telefon do oko 200 evra, glavno da ima sto je moguce bolju glavnu kameru za slikanje u uslovima sa manje svetla.
(kazem to jer danas maltene svi telefoni odlicno zavrsavaju posao kada je dan).

Do sada sam imao Redmi Note 5 AI dual camera (dotrajao na vise nivoa, sad mu otkazalo i dugme za paljenje).
Pravio je stvarno fine nocne fotke sa Ggcam, ne bih voleo da novi fon bude losiji po tom pitanju.

Lepo bi bilo i da ima bar 6GB RAM-a i da mu baterija ne bude totalni krs. Mora da ima 3,5mm za slusalice, a selfi kamera, rezolucija i kvalitet display-a me ne zanimaju.
Ako treba nesto maaalko vise para da se doda, a da to napravi razliku, OK. Svakako ne zelim da dajem mnogo novca za nesto sto ti ispadne iz ruke i mozes da bacis u kantu.
Телефони са 3.5 конектором су скупи, цене су преко 300 евра ако ти је пресудан конектор.

Ово је један од модела из твог буџета. Проблем је што тако јефтиних телефона има јако мало. Па ти је избор доста сужен.
Нпр овог модела нема у Европи.
Друга варијанта је половно, што не бих препоручио због батерије

Poslednja izmena:
haos... nije mi do dzeka kao dzeka, nego do najpouzdanijeg moguceg razgovaranja, bez laga, a da mi telefon nije u rukama.
sumnjam da to bezicne slusalice mogu ili ima neki nacin za koji ne znam?

aha, postoje i slusalice sa usb-c ulazom. bukvalno nisam imao poooojma. pa dobro, to mi je isto ok. vazno da su zicane, da je veza dobra.
onda moze i bez 3,5 mm. :)
Ako već imaš (dobre) sušalice, razmotri kupovinu USB-C - 3.5mm DAC. Fiio JA11 je dosta dobar, daje uočljivo bolji zvuk nego sam moj telefon na 3.5mm izlazu.
Naručiš sa Aliexpress i preko Coins popusta i ispadne manje od 10 dolara, a vredi više.

A ma jok, koristim obicne sluske od 15 evra, nije kvalitet zvuka toliko bitan, nego mi treba zicana veza da bude pouzdana, bez laga, da mogu da drzim telefon u ruci dok razgovaram i da kvalitet razgovora ne pada. Nisam se setio da postoje usb-c slusalice, kupicu ja njih, ako je izbor telefona vec suzen zbog 3,5 mm...

Tako da, ostaje glavno da glavna kamera bude dobra u nocnim uslovima (koliko je moguce za ove pare), a baterija da nije krs. Sve ostalo moze da ispasta.

Pa ne moraš da kupuješ USB-C slušalice, postoje odgovarajući adapteri (USB-C na 3.5mm), već od 500 din.

Ugreen-adapter-USB-C-na-3.5mm-Slika-1.png

A što se telefona tiče, sam nađi model čije ti karakteristike i kamere odgovaraju (npr. u rasponu cena 35-40 hiljada din) a onda guglaj najbolju ponudu, akciju. Konkurencija je ogromna, uvek ima nekih sniženja, npr. čak i sa 40k din. na 25k din.

Pa ne moraš da kupuješ USB-C slušalice, postoje odgovarajući adapteri (USB-C na 3.5mm), već od 500 din.

Ugreen-adapter-USB-C-na-3.5mm-Slika-1.png

A što se telefona tiče, sam nađi model čije ti karakteristike i kamere odgovaraju (npr. u rasponu cena 35-40 hiljada din) a onda guglaj najbolju ponudu, akciju. Konkurencija je ogromna, uvek ima nekih sniženja, npr. čak i sa 40k din. na 25k din.
Pa dobro, ja reko da se ne igram sa adapterom, mada sam ga je bezveze prvo zamislio kao da je iz jednog dela, a ne ovako, kao kratak kablic maltene.
Svakako je glavno da to nije problem ako telefon nema 3,5 mm.

A pronaci po karakteristikama pravi fon nije lako kada mi je glavno sustinski to da kamera bude dobra. Tu brojke i nazivi modela ne govore sve, moraju da se nadju i bas rade poredjenja fotki. Mislio sam da ima neki koji vazi za best buy u tom rangu kad se gledaju kamere i ok je sa cenom kod nas.

Nista, moracu da se malo napregnem. :)

@Sunshine4747
Bacicu pogled na taj model. Ne mogu da cekam novi da izadje, riknulo mi dugme za paljenje i gasenje i ako se ugasi fon mozda ne uspem da ga vise upalim (osim ako ne radi neka varijanta sa drzanjem volume + - dok je ukljucen na punjac). Mozda prvo probam da ga popravim, iako je za penziju, ali svakako moram da imam spremno resenje ako ne uspem.

HONOR Magic7 Lite 8/256GB - na akciji trenutno, malo manje od 27 hiljada. Ne znam kakve su mu mogućnosti za uspešan gcam port.

Pa moguce, ali treba uzeti u obzir da je 13 Pro poprilicno star telefon, evo sad ce jos malo 2 godine kako je najavljen.
Drugo Poco X7 je znatno noviji telefon i ima bolji hardver, sad kolika je razlika u nocnim uslovima i da li je to presudno...

Nazad
Vrh Dno