Šta je novo?

PlayStation VR2 (PSVR2) - Opšta diskusija

Aliena žarko iščekujem, srčkica u najavi.
I to ozbiljna srčkica hahaha , nadam se da ću preživeti sve to, godine me polako sustižu :sneaky:

btw nazvao sam igru Isolation a zapravo je Rogue Incursion, dokaz da sam omatorio :D

Novi trailer, gameplay ovoga puta , zeznuta je Zula Hendricks, nadrkana skroz (y)

Šta ako snižavanje cena VR2 dovede do masovnije kupovine seta i povećanog interesa za adaptaciju igara?

Snižena cena je akcija zbog PC adaptera, još samo 2 dana do izlaska :)

Kupio danas HL Alyx, neki kažu da je vrlo retko na akciji, u svakom slučaju nije bila cena ispod trenutne, tako da je na history low kako god, kažu da je to i zbog PSVR2 popust :)

Mene pored toga zanima vrlo i Elite Dangerous, Hitman 3 VR, Alien Isolation kažu da je fenomenalan, to ću isto da probam pogotovu što ga već imam.
Na prvom mestu mi je ipak iRacing, nakon toga i ACC.

001444.png

Lens protector sa Temu što sam linkovao nedavno, odlična stvar, više magle nemam (nisam očekivao to) ali šok je da mi je sve mnogo jasnije, čak su i boje drugačije, to baš nisam očekivao.
Uzeo sam da bi zaštitio sočiva i brisao zapravo protector stakla, koja su super lagane za brisanje jer su na magnet, samo se skinu i obrišu van headseta, vrlo praktično.
Ovo za jasnoću i boje možda tripujem mada ne bih rekao, nisam imao mnogo vremena da probam, svega deset minuta i dve igre ali meni pomaže i u tom pogledu, sve preporuke!

Ona podloga za VR, nisam je probao jer kad sam je izvadio iz kutije toliko je smrdela na vulkanizera da sam je momentalno odneo na terasu da se izluftira i isprskao osveživačem prostorija, nakon nekoliko sati i provere smrdelo je i dalje, istim intezitetom. Onda sam je odneo u kadu i oprao ručno, dodao i šampona da zapenuša malo :D
Na sušenju je, videću sutra kad se iskiseli :D
Ako i dalje vonja moraće u veš mašinu.
Ali ok je ovako na izgled, nema tu šta ni da se proba, može fino da se ispresavija i spakuje pa odloži.

Možda nekome bude koristilo, meni sa mojim rešo PC sigurno neće 😊.

Prilozi

• Screenshot_20240807_092137_Reddit.jpg
    Screenshot_20240807_092137_Reddit.jpg
    133.9 KB · Pregleda: 31
Juče izašao Compound, retro doom fazon, uopšte nije loša igra, volim takve old school igre, dobro je odradjena i radi na 120Hz.
Nisam primetio nikakve bagove, krenuo prvo na medium iako je easy default, provalio malo kasnije i zašto, teška je kad se odmakne malo par nivoa dalje, nije laka ni na easy na koji sam prešao da igram :D
Kretanje je super, na ruci ima ispisano i nacrtano sve što je potrebno, mapa, municija i health.
Malo je frka reload, dok se ne navikne, kao i svaki više manje manuelni u VR, meni barem, ali brzo se udje u štos.
Vredi sve pare.

Nova dva trejlera izašla danas za Alien VR, takodje i datum izlaska, nije tako skoro ali ok, 19.12
Biće ovde frka samo takva .... brrr!

Half Life Alyx je prilično dobra igra, vidi se da je radjena od nule za VR, nema nešto mnogo akcije čini mi se, mada nisam mnogo odmakao, chapter 3
RE4 mi je def bila najbolja igra koju sam igrao u VR, ali imala je nedostatke i ona, u Alyx mi je grafika mnogo bolja a slika višestruko jasnija.
Igra je i mozgalica, što mi trenutno i ne odgovara, nije mi do razmišljanja preteranog nego bih samo da rokam :D
Ne bih trenutno mogao da odaberem koja mi je bolja od te dve igre, znaću kad završim Alyx, obe su fenomenalne u svakom slučaju.

Superhot VR takodje odlična igra, nezamislivo dobra, mislim nisam očekivao da je baš u tom fazonu, izbegavanje metaka telom je umetnost :)
Bruka za PSVR2 da jednu takvu u suštini jednostavnu igru nisu mogli nikako da portuju, posebno što je već ima za PSVR
Nije ni čudo što su na kraju odlučili da jednostavno izbace adapter pa da ljudi igraju šta hoće na PCVR

Uzeo danas Madison VR, na ok je popustu uz ps+, $24, za PCVR je ima samo na steamu i historical low je $28
Igra je po meni totalno bezveze, mislim na VR i izvodjenje, priča na stranu, baš loše kontrole i vidi se da je preradjeno sa flat verzije, i to vrlo jeftino.
Igrao nekih pola sata možda, zaglavio se u nekoj sobi, nisam znao šta dalje, nema save, izadjem u meni pa na load, kad ono počinje iz početka, teško da će me videti više...
Sigurno ima svoju publiku i verujem da ima ljudi koji se lako uplaše, ali daleko da je najstrašnija igra ikada napravljena kakvom je predstavljaju, ni blizu, smejurija komplet od igre!

Zanimljivo, nisam očekivao ovo uopšte, imam taman to već na PS5, igrao sam ga relativno skoro, ne znam samo jel free za one koji već poseduju igru ali nebitno, samo da ne bude kao pre 2 nedelje kada su izbacili za Q3 onaj horor.
Sony ima neke standarde jebg :D

Auh bre, taj decembar je baš žestok, svi na gomili haha!

Možda i bude dobro, zanimljivo da su sva tri dela VR, upgrade path za one koji već imaju igru je $10 tako da je i to ok.

Metro izlazi u novembru, nje ipak sve baš u decembru :)

Mada i ne izgleda mi nešto, ipak se radujem najviše Alienu

Ma idioti sad razmisljam koje sve 3 igre a to u stvari su mergovali kad je world of asssssasinatuon izasao. Mislim da njega bisam igrao. Inace one sa kraja 90ih i pocetka 2000ih sam sa uzivanjem igrao.

Dobar je Hitman3, nije loše imati i prva dva dela u kolekciji, mislim na VR, igraće se jednom, nekada.
Ne znam da li je to psvr2 ekskluziva, jer na PCVR samo je Hitman 3 VR

Gledam sad mozda da ga uzmem dok su popusti. Al.mi jije jasno kako ga imam u Library? Jel njegov launcher free kao neka navlakusa ili sta?

Što da ne, tako sam ja uzeo nedavno Arizona Sunshine za PS4, dok je bio na popustu, jer ako se ima to onda je $10 upgrade za ovaj remake koji izlazi za dve nedelje na psvr2

Možda si igrao nekako demo neki od ranije, trial ili šta god, vidi jel možeš da menjaš edition, ono select version.
To i mene zeza na PS storu, evo pre neki dan sam baš gledao Alan Wake 2, na popustu je, hteo deluxe, kad stoji "Download to console" (iz appa), ali kad odeš na select version onda može da se kupi, a ovo mi je davao jer sam igrao trial, tripuje da ga imaš a ustvari nemaš.

Ma da ima free to play ali mislim da je to nesto za online onaj freelancer ili sta vec. AW2 ti je verovatno tu zbog triala koji si igrao. Obavezno igraj AW2 izuva, uf to u VR Laza momentalno 😁

Evo, kaže da je u library :D

Hoću sigurno, na trialu sam se izgubio bio kod neke babe u močvari i onda istekao trial, istripovano je skroz (y)

115730.png

Stigao mi je Globular Cluster CMP2 Comfortable Mod i zadovoljan sam.
Ovaj dodatak ne rešava probleme sa sočivima, ali poboljšava udobnost i pomaze da se uski sweetspot očuva i ako se pomerate.
U paketu se dobijaju 3 nastavka koji idu napred, 3 koja idu nazad i 2 koja idu preko glave. Nastavci su napravljeni od razlicitih materijala. Nisam detaljno testirao koji mi najbolje odgovara, to ću uraditi tokom sledećih nedelja.
Sam proces instalacije nije preterano komplikovan, treba oko 5-10 minut za to, a toliko treba i za skidanje i vracanje default delova.
Odakle si ga narucio i koliko te je izaslo?

Jel izašao više sunce im poljubim. Sad vidim još 5 dana.

Bedal je što izlazi sad kad kreće lepo vreme, ima savest da me peče. Onakp da je izasao zimus milina. Avaj roletne rešavaju problem ne moram da znam kakav je dan 🤣

Ne sećam se da sam stavio headset i zaboravio na vreme. Hitman kida ali ima mana. Ne može sve da se uzme ili sruši ali to je i razumljivo, toliko nivoa i toliko detalja. Atmosfera u Parizu na modnoj reviji vizelno 10/10 i onda osetim da nije to, zvuk je ladno 2.0 i ne prenosi atmosferu, što se skroz promenilo kad sam stavio slušalice. Nadam se da ce ovo brzo rešiti jer nema razloga da u opcijama izbor zvuka bude zakucan na headphones(zasivljeno).

Kontrole, osećaj prostora, oružja, grafika sve na nivou.

Nisam očekivao da ce mi leći baš ovako. Mislim da ću sedeći igrati jer nema neke preko potrebe za stajanjem. Posle dva sata mi nije do stajanja. Kontam da može da se kombinuje za duže sesije.

Preporuka.

Dobar je Hitman. Izgleda jako dobro, skoro kao flat screen verzija, okruženja su baš detaljna i gameplay u VR je baš zabavan. Ne bih rekao da je savršen port, ali kontrole i oružja deluju jako dobro što je i najbitnije. Ima par baš čudnih momenata, tipa penjanje prebaci u treće lice (?) i kada preskačem objekte ekran pocrni na sekund. Veći problem je što je juče bukvalno crashovala igra par puta u roku od 20 minuta. Verujem da će sve to rešiti kroz par patcheva i shodno broju replayable misija i okruženja koja stvarno izgledaju fenomenalno, apsolutno preporučujem, pogotovo sada dok je na sniženju do 10. Aprila.

Kad smo kod sniženja, po prvi put su sniženi Arken Age i Alien Rogue Incursion, te ja ugrabih Arken Age. Sci-fi Fantasy mix, izgleda apsolutno fenomenalno. Kretanje, oružje i okruženje su apsolutno rađeni za VR i to se oseti. Nisam daleko odmakao tako da nemam nekih negativnih utisaka. E sad, nije baš lako preporučiti Arken Age jer nije nimalo realistična igra, skroz je animirana u nekom fazonu kao Legend of Zelda u paralelnom univerzumu i glavni lik uopšte nije ljudsko biće. Ali apsolutna preporuka za ljubitelje sci-fi robota i aliena u fantasy fazonu kojima se sviđa art style.

Da da meni je pukla igra juče nekoliko puta isto pa sam odustao na kraju. Jedna od većih zamerki pored 2.0 zvuka je snajper, oko mi ispadne dok ubodem fokus. Na RE 4 je savršen, čudi me da nisu mogli da ubodu.

Inače ostalo 10/10

Uzet PSVR2 i PC Adapter, Iskreno prezadovoljan sam, i za ps5 i za pc pogotovo RE8 i Half Life Alyx, jedino sto sam se *****ao, nosio sam naocare i malo sam grebnuo stakla i provalio sam da sam ispao glup jer sam corav na daljinu a ne blizinu, ali sva sreca mala ogrebotinica, sve ostalo odlicno ne uzimati u obzir moju gluposy

To je zaštitni premaz na sočivima koji se lako guli. Meni su uradili zamenu ali generalno može da se skine ceo premaz. Dešava sw kada koristi neko ko nosi naočare pa dodje do kontakta staklo o staklo. Kod mene niko ne nosi naočare ali kolikp se sećam kum je jednom probao koji nosi naočare i to je bulo dovoljno.

Vrh Dno