Šta je novo?

Gde ste poslednji put bili na odmoru i kada ?

Ko god misli da je GR skupa neka pogleda CG i HR.

Najgore, ljudi opet idu
Imas li drugaciju preporuku? 😂
Evo meni SELO preko glave, dovoljno je destinjstvo, sad mogu ponekad da odem ali to ne mora da bude dok sam na odmoru.
PLANINA? Pa tu su cene skoro kao na moru.
Pretpostavljam i BANJE, mada ako neko ima preporuku nek nabaci, a da nije gerijatrijska(no offense).
Mora u okolini? Iskreno nijedno sem Grcke mi licno ne pase iz razlicitih razloga, i onda sta da radim(o)? Placamo i kukamo za proslim vremenima…

Isto kao sto je poskupela tehnika pa svi opet kupuju. Isti djavo.

Ode zivot. A da ja kao bojkotujem nesto, ne znam za koga i kada. A njih zabole za nas, dolaze njima gosti sa svih strana.

Imas li drugaciju preporuku? 😂
Evo meni SELO preko glave, dovoljno je destinjstvo, sad mogu ponekad da odem ali to ne mora da bude dok sam na odmoru.
PLANINA? Pa tu su cene skoro kao na moru.
Pretpostavljam i BANJE, mada ako neko ima preporuku nek nabaci, a da nije gerijatrijska(no offense).
Mora u okolini? Iskreno nijedno sem Grcke mi licno ne pase iz razlicitih razloga, i onda sta da radim(o)? Placamo i kukamo za proslim vremenima…
Imam preporuku. Tražiti alternativu. Ksamil je 40% jeftiniji sa smeštajem nego Grčka. Zato cu i da ga probam ovo leto. Ako ne izleti neki Last Minute 😂😂

Ksamil je pretrpan. A ni tamo nije kao što je bilo pre recimo 5 god, cene takođe
Jeste lepo mesto, jeste Grčka iako je u Albaniji (kao i ostatak kompletnog južnog dela), ali nema gde da zabodeš suncobran. Ili da plaćaš ležaljke

Poslednja izmena:
Ja sam prosle godine bio u Tunisu, definitivno je bilo najpovoljnije, mada vidim da pisu ljudi da je ove godine poskupeo

Turizam je jako poskupeo posle korone. U Evropi pogotovo.

Stan na dan varijante kroz Airbnb i Booking su godinama bile siva zona, a sada ih regulatori uvode u neki red, plaćaju poreze, postavljaju im se određeni tehnički uslovi, što stanodavcima podiže troškove, što se opet dalje naravno preliva na cenu koju korisnici plaćaju.

Ne zaboravimo i da je evro devalvirao što čini da cene izgledaju još veće. Mojih 1000e nigde više nije ista vrednost kao pre 5-6 godina, ne samo na putovanjima.

Na sve to, ceo svet je poludeo za putovanjima k'o da sutra ne postoji.

Ja jedino kući mogu da se odmorim. Gde god da sam putovao to je samo zujanje i aktivnost. Paradoks žao mi da samo ležim u sobi.

Sve znam, na Sitoniji sam bio jedno 15-ak puta, znam sve u prste, svaku plažu i mesto.
Uleteo aranžman sa popustom za Preobraženje, hotel ***, 9 polupansiona, za sina i mene 1017€, rekoh, grehota da se propusti, pa sam uplatio.
Inače, i meni je Lagomadra jedna od omiljenih, uz Koviou, bila je Agios Ionais, dok nisu napravili hotel. Sa druge strane ima super plaža oko Sartija i Sikije, sve do Toronija.
(y)
Mi smo bili prošle godine na Sitoniji. Na Koviou je hotel postavio metalne stubiće duž prilazne ulice gde su se ranijih sezona svi parkirali, pa smo plaćali parking na hotelskom parkingu. Kalogria plažu su isto upropastili stavili su ležaljke duž cele plaže. Preporučio bi još malu plažu Spathies(ali ona je baš mala i mora da se dođe pre 10h da bi uopšte imao bilo kako mesto). Ona mi je na drugom mestu posle Lagomandre. Ove 4 plaže su i razlog zašto smo u Neos-u jer su one najbliže Neosu.
Agios Ioannis(ja je zovem Sveti Jovan :) ) je isto odlična plaža, ima veliki parking pored plaže, zaklonjena je skoro nikad nema velikih talasa a uvek je najtoplija voda tu.
Svakako preporuka ide još za Kalamitsi (mada je ona daleko - koga ne mrzi da se vozi). Ona nije baš za malu decu jer dubina kreće relativno brzo ali ima ostrvo do kojeg je lako doplivati, plus ima okolne stene po kojima se nešto starija deca penju i imaju avanturu.
Kad smo kod avanture, ostrva i penjanja preporuka za Lagonisi(plaža je stvarno prelepa - dete mi je tu naučilo da pliva). Parking se plaća, ležaljke se plaćaju, ima mali slobodni deo ali ili baš rano ili popodne oko 16-17h(tada već počinje da se prazni)

Prošle godine, žena i ja bili u nekom hotelčiću u sred ničega između Neos Marmarasa i Toronija. Bilo je dana kad smo na plaži bili sami, na hotelskim ležaljkama. Mir, tišina, pravi odmor...
@adzo: pored Spathies ima jedna manja plaža do koje ne može da se stigne kolima, samo peške stazom pored kuća. Jedne godine smo iznajmili jednu od tih kuća, a na plaži bili pored stene sa prirodnim hladom do ~13:00h. Lokalci imaju postavljene ogromne platnene suncobrane, a i na plažu dolaze kasnije od nas turista.
Pozdrav

Ja sam prosle godine bio u Tunisu, definitivno je bilo najpovoljnije, mada vidim da pisu ljudi da je ove godine poskupeo
Jeste, u mom slučaju hotel u kojem sam bio prošlog septembra za ovu godinu u istom terminu je skuplji nekih 15-20%, a vidim po FB grupama da su i ostali hoteli znatno skuplji nego prošle godine.

Egipat neću ni da spominjem, 2019. sam bio sa suprugom i klincem u Hurgadi 15 noćenja za 375€ po osobi, sada je taj isti hotel preko 1000€ za 10 noćenja...

Prošle godine, žena i ja bili u nekom hotelčiću u sred ničega između Neos Marmarasa i Toronija. Bilo je dana kad smo na plaži bili sami, na hotelskim ležaljkama. Mir, tišina, pravi odmor...
@adzo: pored Spathies ima jedna manja plaža do koje ne može da se stigne kolima, samo peške stazom pored kuća. Jedne godine smo iznajmili jednu od tih kuća, a na plaži bili pored stene sa prirodnim hladom do ~13:00h. Lokalci imaju postavljene ogromne platnene suncobrane, a i na plažu dolaze kasnije od nas turista.
Pozdrav
Ne znam za tu još manju plažu Spathies (osim ako ne mislimo na istu - Spathies small). Postoji ona osnovna Spathies i Spathies small. Buni me što kažeš da ne može kolima do Spathies small kada je do nje moguće doći kolima, samo se od Kalogria produži pravo makadamskim putem i pazi na lude grke koji voze u pogrešnom smeru. Put je jednosmeran iz pravca Kalogria i izlazi na magistralu. Ranije su bila samo 2 znaka za zabranjen smer a od prosle godine ima postavljeno 5-6 istih znakova(na silasku sa magistrale iz pravca Neosa) koji kažu da je jednosmerna ulica ali ni to ne pomaže. Na google mapi se vide vozila kako su parkirana sa obe strane puta i ostavljen samo prolaz za jedno vozilo(sve super dok ne naiđe vozilo iz pogrešnog smera)

Spominju mnogi da smeštaj u Grčkoj treba uzimati samo direktno preko Grka, jel to radite kad ste već bili u nekoj regiji, preporuka ili vrtite Google maps I naspram ocena zovete ako ima telefon?
Cene su neverovatno sulude postale na Halkidikiju, kao da je Sent Trope, smeštaj 25m2 neka šupa ide lagano i po 150-200 evra dan kad krenu dečji raspusti.
Ne bi pogledao ta mesta da se na Krit može kolima, tamo je sve 2x jeftinije i daleko lepše veće.
Gde god mogu kolima da dobace balkanjerosi tu ne dranje sa cenama

^Sve varijante: i telefon, i mail, i Google Maps, i Booking/AirBnB pa onda traženje po GMaps i prepoznavanje objekta,...
Pozdrav

Ми смо први пут резервисали директно хотел у који идемо последњих пар година, на њиховом сајту је јефтиније него на Букингу, а српска агенција са којима изгледа имају добру сарадњу је још повољнија. Агенцију смо прескочили јер не може да се плаћа онлајн, превоз у сваком случају решавамо сами. Најбоље је прегледати све доступне опције, па одабрати оно што је најповољније, или одговара у неком другом смислу. Ми иначе и авион и хотел резервишемо у периоду децембар-јануар, стандардне собе се распродају пуно пре почетка сезоне. Криза је велика, очигледно. ;)

Ми смо први пут резервисали директно хотел у који идемо последњих пар година, на њиховом сајту је јефтиније него на Букингу, а српска агенција са којима изгледа имају добру сарадњу је још повољнија. Агенцију смо прескочили јер не може да се плаћа онлајн, превоз у сваком случају решавамо сами. Најбоље је прегледати све доступне опције, па одабрати оно што је најповољније, или одговара у неком другом смислу. Ми иначе и авион и хотел резервишемо у периоду децембар-јануар, стандардне собе се распродају пуно пре почетка сезоне. Криза је велика, очигледно. ;)
Koja agencija i koji hotel?

Porto Carras и Travelland. Није толико битно, поента је да се провере све опције.

Za Grčku možete koristiti i usluge Nikane ili GrčkaInfo, roditelji već godinama bukiraju preko njih, nikad briga nikad stres :)

Nikana je solidno jeftinija, samo sto sve proveravaju "peske" sa vlasnicima pa to ume da bude stresno :D

Ja sam prethodne 3 godine išao na različite načine. Preko agencije, preko bukinga i preko nikane. Sve ima svoje prednosti i mane. Agencije mi se najmanje dopadaju iz više razloga, da ne smaram o tome, mislim da se može pretpostaviti. Buking je okej ali su cene stvarno paprene ove godine, cene smeštaja ne idu ispod 1000e za Halkidiki a i evo konkretno za Pargu. Nikana je super, posebno što veći deo novca daješ na licu mesta kada vidiš smeštaj. Jedino što je dosadno što sve ide preko mejla pa treba čekati nedelju dana da bi našao smeštaj i dogovorio sve detalje. E sad što se tiče ove godine, buking definitvno otpada preskupi su. Agencije su najpovoljnije, smeštaj se može naći dosta jeftinije, za oko 600/700e(10 dana) a Nikana ne nudi neki konkretan smeštaj za mesto gde zelim ići. Mislim da cu prvi put pokušati da direktno kontaktiram vlasnika smeštaja, da vidim kako će to ispasti. Inace imam utisak da je ove godine interesovanje za more konkretno za Grčku jako slabo, kad sam zvao agenciju ponudili su mi preko 10 smeštaja za period u avgustu, prethodnih godina sve bude zauzeto, eventualno 1 ili 2 smeštaja ako su slobodna. Kriza..

Ne znam ni ja šta se dešava sa cenama na Sitoniji. Prošle godine smo nedelju dana unapred rezervisali 10 noćenja za dvoje u prvoj polovini jula za 760 evra. Juče šaljem mejl istom smeštaju za četiri osobe za kraj avgusta i početak septembra i dobijam odgovor da je za tih 10 noći cena 2430 evra. Jedino su možda upgrade-ovali breakfast, ono prošle godine su bile samo neke gricke, ali opet..

vozina.jpg

Alavost

Poludeli Grci sa cenama definitivno...

Nadjoh neki smeštaj na Sitoniji, tj manju kuću, lepo dvorište, roštilj...

Meni tako treba cela kuća, mir samo za nas porodično. 150 evra dnevno. I nema da nešto vredi to je minimum minimuma. Ima i za 200-300-400 dnevno:)

Hrana, put, biće to skoro 3000 za 11 noći...

Nekad se letelo na Lefkadu, vila sa bazenom, nas dvoje za 700 evra sve. Preko Kontikija. I to nije bilo nekad, nego pre par godina :)

Ja sam gledao sve i svašta i verujte mi, 1000€ za nas dvojcu, pp, 9 noćenja uboh kao premiju.
Cifre nisu normalne.

Не знам да ли су и остали били, али мени је рецимо Тиганија на Ситонији врх. Ишао сам из Неоса прошле године, а кониде у Сарти, њима је још ближе, вреди обићи иако деру са ценама на плажи.

Tigania je vrh :) Bili smo pre 10-ak godina, pogubili se po onom "gradu duhova", iz trećeg puta smo je uboli :ROFLMAO:

Mi idemo prva nedelja septembra Nea Kalikratija, na preporuku od rodjake stupio u kontakt sa vlasnicom Makedonkom, 7 nocenja 450e za nas cetvoro.
Prvi put sa decom na moru videcemo sta nas ceka :)

Mi smo prošle godine za nas četvoro uplatili 7 noćenja , AI, u Chrouso village na Kasandri za 1250 EUR kraj juna, početak jula. Uvek plaćamo godinu ranije zbog cene.

Nazad
Vrh Dno