Šta je novo?

Nintendo Switch 2

Marko1031995

Cenjen
Učlanjen(a)
24.05.2014
Poena
180
switch2.jpg

Danas u 15h po nasem vremenu je Nintendo Direct posvecen novoj Nintendo Switch 2 konzoli gde bi trebalo da objave datum izlaska, cenu, vise tehnickih detalja i nove naslove koji dolaze na konzolu. U naredna dva dana ce takodje emitovati i Nintendo Treehouse live-ove gde ce prikazivati gameplay novih igara na Switch 2 konzoli.

Na linku ispod mozete ispratiti danasnji Nintendo Direct:

Poslednja izmena:
cyberpunk 2077 ultimate edition najavljen kao launch title za switch 2 !

edit: elden ring i ff7 remake takodje

Poslednja izmena:

Sve super dok ne videh cene igara u evropi. Donkey kong 80 evra za kartridž, Mario kart 90 evra. Po 10 evra manje za digitalne.

Moraće opet azijska izdanja da se uzimaju 😂

Najbolje je da “igra” koja je u stvari tech demo i koja objašnjava mogućnosti konzole je plaćena aplikacija. U bilo kojem normalnom univerzumu bi trebalo da bude besplatna.
Btw nigde nisam video koliko će da košta “upgrade” na Switch 2 edition verzije igrica.
Hteo sam da napravim preorder, ali ću da ipak malo razmislim.

Btw nigde nisam video koliko će da košta “upgrade” na Switch 2 edition verzije igrica.
Ovo je vrlo zanimljivo što znači da Switch 1 igre neće automatski raditi brže/lepše na novoj konzoli već to treba i doplatiti (kapiram da stiže plaćeno ažuriranje sa poboljšanim teksturama).
mislim da je ovo većini promaklo ispod radara.
Istovremeno, piratska izdanja (ukoliko budu moguća) će raditi da originalnoj rezoulciji i performansama, što automatski briše vrednost kupovine nove konzole za taj tip igranja.

Ukratko, sve će da se plati i doplati, za novo ruho i više FPS.

Ali čak i Nintendo Switch 2 Welcome Tour će biti paid digital only igrica, pandan Astro's Playroom koja dolazi besplatno preinstalirana na svakom Playstation 5. o_O

Koliko sam razumeo biće 3 verzije:
1. nativne igre za Switch 2
2. "Switch 2 edition" verzije igri, koje su unapređene sa boljim FPS, vizuelnim efektima i još verovatno nekim stvairma (ovde ide doplata)
3. Switch 1 igre koje će raditi u svom originalnom izdanju.

Malo su preterali sa cenama igri. Čekam da vidim koliko će kertridž koštati u našim prodavnicama kad je ToTK koštao 9k dinara......

image.png

1. Većina Switch 1 igara bi trebala da ima stabilniji/bolji fps i jaču rezoluciju (tamo gde dynamic resolution), bez ikakvog peča.

2. Takođe ima i Free update za određene igre, koje će igre vremenom dobijati.

3. Switch 2 Edition će biti tamo gde je rezoluciju iznad dynamic a FPS iznad zaključanog i gde može biti novog sadržaja, upgrade će biti kasnije $10 ili $20, za NSO membere besplatno.
kapiram da će Zelde raditi na 1440-2160p i 60 FPS-a.

Iskreno, hardver deluje odlično, trenutno najavljene igre i line up vrlo dobro,
jedino što kvare utisak je nešto veća cena konzole, a pogotovo igara.

Koja je cena konzole? Ne videh da su je objavili?
Cena igara kod nas 12-13K za standard edicije lagano.

Nisam nesto oduvan, ocekivao sam vise. Kamera useless, chat kao da je feature veka predstavljen, i funkcionalnost misa, but why?
Nadam se da ce igre bar da budu smooth 60 u bilo kom modu.

EDIT: nadjoh cenu, pa i ocekivao sam 450$. Znaci 70K kod nas...

Poslednja izmena:
EU MSRP je 470 eur, igre su 80 eur za digitalne / 90 eur za fizicke kopije, vredi pazariti sledece godine zbog bloodborne 2 :)

Samo sto ti fizicka kopija ne postoji, nego dobijes game key, a igru skidas sa neta kao da je digitalna. Ketridz koji ces platiti 10e vise nego digital, jer prazan... Neverovatno...

Nema šanse, hardver u rangu Xbox S, ovo ne može izvući ni uz najbolju optimizaciju, 4k 30FPS je najbolji scenario (vrlo verovatno samo na određenim deonicama).
Mada još uvek nemamo potvrdu CPU/GPU ovo se očekuje.
Switch 2 Edition će biti tamo gde je rezoluciju iznad dynamic a FPS iznad zaključanog i gde može biti novog sadržaja, upgrade će biti kasnije $10 ili $20, za NSO membere besplatno.
Ne verujem, jer je Nintendo ovim potezom hteo da obesmisli piratstvo koje dolazi od Switch 1.
Drugim rečima, ok piratizovao si Zeldu, ali više od 30FPS videti nećeš (ograničenje starog sistema). Takođe, ovim se obesmišljavaju neke postojeće piratske kartice tipa MigSwitch.

Dalje, ukoliko imaš piratsku verziju Zelde, nećeš moći ni da kupiš update za igru (jer je ključ sa ketridža već iskorišćen).
Dakle, čak i ukoliko bude besplatan Switch2 update, on će biti samo za legalne korisnike (one koji su legalno kupili igru, tj imaju neiskorišćen ključ sa ketridža).

Ukratko, plati pa se klati.

Ja mislim da ću ipak čekati lite varijantu, konzola je solidna ali cena visoka...

Donkey Kong izgleda odlično, najviše mi se dopao od igara što su prikazali. A da "Welcome Tour" demo igra nije besplatna uz konzolu je baš glup potez, još ako nabiju neku njihovu cenu za to, ne znam ko će da kupi pored svih drugih novih igara...

Inače neke "Switch 2 verzije" starijih igara će dobiti (plaćeno) dodatni sadržaj, pokazali su u Kirbiju nove story misije, znači više će doći kao neki dlc a ne samo upgrade performansi i tekstura

Poslednja izmena:
Razmisljam da zapljunem Switch 2 kad se pojavi pa da pitam.

Ima li Switch mogucnost da streamuje sa windows (ili Linux) racunara sadrzaj, tipa steamlink, moonlight ili nesto slicno bez da se jailbreakuje rootuje flashuje ili kako se to vec zove...
Radi li nintendo online servis u Srbiji i ako radi ima li ogranicenja u sadrzaju?
Da li je Nintendo strašno alava kompanija ili meni kao slucajnom prolazniku neopravdano tako deluje?

Zato i kupujem switch 2, klincu za kanal.

"Yes, you can stream Nintendo Switch gameplay, but you'll need a capture card, a computer, and streaming software like OBS, and you'll need to stream from the docked Switch, not the Switch Lite."

Svi su alavi. :)

Ne da su alavi, nego na kubni. Mislio sam da nema gori od Playstation ali ipak ima.
Cena konzole solidno prevelika, cena igara jos vise, fizicka izdanja prazna, izgubila smisao, sve u svemu uzas, ali prodavace se kao alva.
Mada ne vidim da ce nizi stalez populacije da prihvati da deci kupuje igre koje kostaju sigurno 11-12K u radnji. Na KP isto nece biti nsita jeftinije. Kupis 4 igre i dobijes konzolu, van pameti.

Paaaaaaaa, zar nisu i pojedini diskovi prazni? 😃
I oni služe samo kao licenca, igra se skida sa neta. 😃

Kolekcionari neće dobro prihvatiti Switch 2 fizičke igre. Ipak je bitno da je cela igra dostupna u fizičkom obliku i da može da se igra bez pristupa internetu. Srećom, postoje sajtovi koji se bave tom tematikom, pa će se proveravati pre svake kupovine. Sa druge strane, cena Switch fizičkih igara je već visoka, a sada prelazi u sumanuto.

Mario Kart World mi je must-buy. Mada će verovatno zahtevati i NSO pretplatu da bi radile sve funkcije... Da, skup hobi.

Disk se preloaduje na konzolu i moze da se igra offline, ovo skida igru sa neta, a povlaci key kao verifikaciju sa ketridza.
Da su bar onemogucili pirateriju sa ovim, nego su samo unistili fizicku kopiju igre, i kolekcionarstvo je izgubilo smisla.

Bice ok za one koji kupe igru za 90e, predju, i prodaju za iste pare, mozda za 5e manje i tako u krug.
Malo me mrzi da radim ovaj trejd kao pre, ali bice najeftinija opcija, iako sam hteo da pravim kolekciju igara kako dolikuje, ovako tezak smor.

Ne da su alavi, nego na kubni. Mislio sam da nema gori od Playstation ali ipak ima.
Cena konzole solidno prevelika, cena igara jos vise, fizicka izdanja prazna, izgubila smisao, sve u svemu uzas, ali prodavace se kao alva.
Mada ne vidim da ce nizi stalez populacije da prihvati da deci kupuje igre koje kostaju sigurno 11-12K u radnji. Na KP isto nece biti nsita jeftinije. Kupis 4 igre i dobijes konzolu, van pameti.
Vi kao da ste juče stigli na forum. Nintendo je jedina kompanija koja ostvaruje profit na prodatim konzolama, dok Sony i MS ih prodaju sa minusom. Tako je oduvek bilo.
Ljudi navučeni na piratstvo na Switch 1 sad bi hteli i snagu Switch 2.
Za novi Xbox i PS5 još nema jailbreak-a, slično će biti i sa Switch2.

Disk se preloaduje na konzolu i moze da se igra offline, ovo skida igru sa neta, a povlaci key kao verifikaciju sa ketridza.
Da su bar onemogucili pirateriju sa ovim, nego su samo unistili fizicku kopiju igre, i kolekcionarstvo je izgubilo smisla.
Ne svaki. Ima diskova koji funkcionišu baš kao ovaj najavljeni ketridž, samo su ključ za download i igranje igre. Ima i diskova koji sadrže samo deo igre, dok se ostatak mora skinuti sa interneta, što je u rangu besmislenosti "ketridž/disk kao ključ" principa. Ne sviđa mi se trend, to je sve.

Planiram da kupim klincima Switch 2, hteo sam da kupim bundle sa Mario Cart igricom, plus Donkey Kong igru i dodatne joypade.
Interesuje me da li se dock station dobija uz Switch i da li bih trebao jos nesto da kupim od opreme? Nisam nikakve konzole koristio do sad, pa ne znam sta sve treba uzeti. Porucio bih preko Best Buya sve, pa bi mi doneli za Srbiju.

Uz switch se dobije: switch, dock, i 2 joypad-a. (bar sam ja tako dobio).

Ja sam uzeo jos 2 joypada dodatno.

Cek polako bice prazne fizikale ali ne sve, to je isti fazon kao sto smo imali na Switch neke fizicke igre sa kodom. Kapiram da ce sve ekskluzive i velika vecina drugih igara doci u klasicnom fizickom izdanju dok ce one glomaznije imati opciju praznog ketridza sa kljucem, prosto kompromis jer gde da uglave 100-200gb.

Nazad
Vrh Dno