Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Htedoh da pitram da li ce te Arene biti na dvbc muxu, ali vidim da se ni ne zna da li ce i kad ista biti.

Mnogo ljudi ovde nije razumelo sta se desilo.
SBB kao distributivna mreza je prodata PPFu koji je vlasnik i Yetela.
SK Srbija je prodat telekomu.
UnitedMedia je nevezana stvar, content provider.

Odlicno se razume i shvata sta je prodato , po pojedincima UM ce kada tad ponovo da osnuje svoj kablovski operater , a dotle ce UM kanali da budu na prodatoj sbb mrezi i yettelu a SK se ne gasi verovatno tek krecu sa prenosima koji ce da zasene gledanost AS.

Ljudi, ovo je za mene the end za sk, za um kanale ( ne trenutno al vrlo brzo nestaju iz ponude prodatog sbb i yettela ).

Ko ce vlasnika kablovskog operatera da natera da prenosim bilo koji kanal.

Pravo svojine je apsolutno i neprikosnoveno pravo i tu je pocetak i kraj.

Odlicno se razume i shvata sta je prodato , po pojedincima UM ce kada tad ponovo da osnuje svoj kablovski operater , a dotle ce UM kanali da budu na prodatoj sbb mrezi i yettelu a SK se ne gasi verovatno tek krecu sa prenosima koji ce da zasene gledanost AS.

Ljudi, ovo je za mene the end za sk, za um kanale ( ne trenutno al vrlo brzo nestaju iz ponude prodatog sbb i yettela ).

Ko ce vlasnika kablovskog operatera da natera da prenosim bilo koji kanal.

Pravo svojine je apsolutno i neprikosnoveno pravo i tu je pocetak i kraj.
Tačno tako.

"SBB će nastaviti da pruža vrhunske TV kanale, kao što su N1 i Nova. EON TV platforma, uz našu punu posvećenost najboljem korisničkom iskustvu, ostaje deo SBB ponude, a uskoro ćete na SBB mreži moći da pratite najbolji sport"
"ne samo Evroliga, Bundesliga, već i - Premijer Liga, NBA, La Liga, A liga, Super Lig. Sve detalje javljamo vrlo brzo"
SBB support na mreži X

Ovo što pišem nema nikakve veze sa politikom i da li sam na ovoj ili onoj strani . Lično bih volio da postoji još više raznih Tv kanala a svi imamo daljinski da gledamo ono što želimo ..

Poštujem lojalnost komentatora sa SK ali lojalnost im neće plaćati kredite , najamnine , hranu i ostalo a iluzorno je očekivati da će i dalje vrhunski komentatori imati iste plate radeći sportske vijesti i neke podcast emisije na YT .

Za koji mjesec ili godinu će svi krenuti tražiti bolje plaćen posao ( ne mora to uopšte biti arena , ima Eurosport , doći će možda DAZN ili neki drugi streaming operater )

Oni su ostali bez ogromne baze korisnika koji su mjesečno plaćali uslugu i ne vjerujem da će vlasnici UM godinama financirati i pokrivati gubitke koje svaki news kanal ima ( primjer je N1 hrvatska koji od osnivanja posluje sa gubitkom) i uz to plaćati nekoliko desetaka vrsnih sportskih komentatora da sjede u studiju i snimaju podcaste..
A tek ostatak Tv ekipe od kamermana , tehničara .
Većina njih će , na žalost, ostati bez posla nakon prodaje Tv prava .

Ali Telekom se ne takmici, valjda ste to dosad shvatili. Njima svakako ostaju postojeci milioni korisnika bez N1 i Nova, gde pritom pridodaju nove TOTAL TV korisnike koje ce ostati bez tih kanala, a i da neki procenat raskine ugovor nema gde nego opet kod Telekoma jer nemaju drugu opciju.
Pritom niko ne zna koliko dugo ce N1 i Nova biti na Yettelu/sbbu, vrlo moguce godinu, dve ili krace.
Da ne pricam koji ce profit Telekom ubirati sad sa sportskim sadrzajem.

Prvo treba znati da su informativni kanali neprofitabilni pa je tako i N1 gubitas a pitanje je samo koliko ce vremena trebati novom operatoru (tj .koliko su se ugovorom obavezali) pa da ih pusti niz vodu.
Izgleda ne puno, baš magično prestao sa radom free stream N1 (danas je radio):

Kako sakriven, u Google napišeš N1 stream i on prvi izlazi?
Možda nije bio listovan na sajtu, to se slažem.

Čini mi se da jeste bio sakriven, i da je link sa sajta ustvari vodio na EON stranicu za kupovinu, ali sam stream je postojao i radio.
Sada nema ni stranice @djalf , a ni stream link više ne radi.

HR i BH verzije strimova rade.

Poštujem lojalnost komentatora sa SK ali lojalnost im neće plaćati kredite , najamnine , hranu i ostalo a iluzorno je očekivati da će i dalje vrhunski komentatori imati iste plate radeći sportske vijesti i neke podcast emisije na YT .
Ne mogu sada da tražim, Luka je pričao u svom podcastu koliko su bedne bile satnice na SK i nisu se ~10 godina povećale.
Da je Srbija normalna zemlja bilo bi logično da ostanu/pređu, a ovako me ne bi čudilo da više para (ne znam kako) može da se zaradi sa YT.

Ja plaćam Infinity lighthouse podcast, samo zbog Aleksandre Radivojević.

Pa čekaj, gase strim a recimo od sutra sto i kusur hiljada korisnika TTV više ne može da ih gleda... :ROFLMAO: da se krstiš i levom i desnom.

Ne mogu sada da tražim, Luka je pričao u svom podcastu koliko su bedne bile satnice na SK i nisu se ~10 godina povećale.
Da je Srbija normalna zemlja bilo bi logično da ostanu/pređu, a ovako me ne bi čudilo da više para (ne znam kako) može da se zaradi sa YT.
Od samog YT verovatno ne može ali od sponzora itekako može.
ccc, stavili su geoblock samo za Srbiju. Radi sa VPN :D :D
Koji VPN i koja zemlja, meni ne radi?

@djalf
Ja sam na random probao sa VPN Slovačka serverom i radi 😂 (a sa mojom Orion IP ne radi)

Dakle, pričam o puštaju direktno stream linka ( best-str...) ne o "sakrivenoj"-pa-sad-obrisanoj web stranici sa player-om na N1 Srbija sajtu.

@djalf
Ja sam na random probao sa VPN Slovačka serverom i radi 😂 (a sa mojom Orion IP ne radi)

Dakle, pričam o puštaju direktno stream linka ( best-str...) ne o "sakrivenoj"-pa-sad-obrisanoj web stranici sa player-om na N1 Srbija sajtu.
A to je drugo, link nemam...

Dobio :D
Da dodam, radi sa ProtonVPN koji je free (US, JP).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno