Ako je ista cena, ja bih isao na Aorus, najvise zbog dizajna. Ovako gledano, ne fali im nista.AOC AG276QZD2 ili Gigabyte AORUS FO27Q2 za iste pare? Gledam review-e na netu i nisam pametan.
Uzeh ga i ja, treba da dođe za koji dan... Pola godine na Alienware-u iz potpisa, bez greške je bio, ne bih ga mijenjao nikad ali dijagonala...
Sad moras i 5090.Uzeh ga i ja, treba da dođe za koji dan... Pola godine na Alienware-u iz potpisa, bez greške je bio, ne bih ga mijenjao nikad ali dijagonala...![]()
Probaj da nađeš hdmi audio extractor, pa ćeš moći da koristiš i zvučnike.onda Aorus ima zvučnike (na PS5 nema šanse externi zvučnici da rade na 3.5mm pa sam osuđen na slušalice)...
Ja imam gigabayte pro verziju , top monitor...po meni bolji od asusaSamo da se nisam zeznuo na kraju, što više čitam jutros sve više mislim da sam trebao uzeti Aorus FO32U2, imao sam ga po istoj cijeni, tj. 20e manjoj. Gigabyte je svjetliji za nijansu i ima tačnije boje out of the box. Kad se Asus kalibriše na nivou je Gigabyte-a onda ali odakle meni kalibrator. Na rtings ostave icc profile ali čisto sumnjam da bi išta pomoglo s obzirom da je svaki panel drugačiji.
Veći input lag u 60hz i 120hz (čitaj PS5, konzola će mi biti na njemu), onda Aorus ima zvučnike (na PS5 nema šanse externi zvučnici da rade na 3.5mm pa sam osuđen na slušalice)...
Da ne dramim, daleko od toga da sam se nešto zeznuo, samo kažem da sam možda u mom slučaju trebao uzeti Aorus.![]()
Monitor ima audio out, to mi je promaklo tako da sam riješio problem zvuka. Btw, isčitao sam danas baš dosta review-a i komentara, ROG ipak, ostajem pri svom izboru (imao sam opciju da još danas promijenim odluku)Probaj da nađeš hdmi audio extractor, pa ćeš moći da koristiš i zvučnike.
Pa jel dobro sve,?Da li na AW modelima treba raditi panel refresh na 1600 radnih sati? Trebalo bi da se pojavi obavestenje crvena tackica u meniju monitora i tada se kao to treba uraditi, medjutim ja sam vec na 1700 h....
pa mojj tv i monitor rade to sami...vec 3 godine tv sve je top...automatski to radi...Po tvom pitanju bih rekao da se ne koristi u koliko sve radi normalno? Cisto da znam da li je obavezno ili ne, hvala Bogu radi monitor kao zmaj.
Podigao odmah firmware na 108...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari