Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Одушевљен сам опцијом да састављаш тренинге снаге на сату. Доста вежби је ту, могу се пишу и напомене за варијације, јутрос сам баш пробао, све како треба. Угасио сам да ми броји понављања, ценим да доста греши, а и мрзи ме тежине да убацујем ручно, али има и тога.

1000018203.jpg1000018202.jpg

crče mi Polar h10 🫠
ni godinu dana pošteno nije izdržala traka, redovno prana, održavana, u poslednjih 6 meseci sam je nosio 2 puta nedeljno, ni toliko.
neće ni original Panasonic bateriju, neće ni onu iz Lidla, neće ni švajcarsku Renatu.
sve sam živo probao.
moram da šaljem na reklamaciju, ali ne znam da li da uzimam ponovo H10, ako odobre zamenu/povrat ili da pazarim Garminov HRM.

H10 se skida sa trake na klik?
Nisi valjda prao i sam senzor? 😳

Ja trake perem ručno posle svakog treninga, a povremeno ubacim u kesu, pa u mašinu.

Morao ga je skinuti da zameni bateriju. Probaj drugu traku, pašu zamenske sa AliE, imam ih ja nekoliko. Možda ima na KP da ne čekaš.

Novi Garmin Tactix 8, prvi koji mi se sviđa posle duže vremena (čast 965 modelu), planira li ko nabavku da vidim čudo uživo? ☺️

Morao ga je skinuti da zameni bateriju. Probaj drugu traku, pašu zamenske sa AliE, imam ih ja nekoliko. Možda ima na KP da ne čekaš.

Čekaj, jel se H10 kači na dve kopče ili ne...?
Ako se skida, onda se senzor svaki put skida za pranje trake.

H10 se skida sa trake na klik?
Nisi valjda prao i sam senzor? 😳
😂 posle svakog treninga senzor vodom, a traku svaki put vodom i na svakih nekoliko puta sa mnom dok se tuširam sapunom.
u mašini sam prao traku možda 3 puta, u onoj vreći za pranje osetljivih stvari.
i senzor mora da se skida posle svakog korišćenja, em da ne troši bateriju em da ne bi kontakti zaribali od znoja.
ko će ga znati šta mu je, a baš sam vodio računa, i nisam ga ni koristio puno.
kako da znam da li je do trake ili samog senzora? da li postoji neka fora da se vidi da li senzor daje signal uopšte da ne kupujem trake za džabe.
Čekaj, jel se H10 kači na dve kopče ili ne...?
Ako se skida, onda se senzor svaki put skida za pranje trake.
jes, baš to.
Novi Garmin Tactix 8, prvi koji mi se sviđa posle duže vremena (čast 965 modelu), planira li ko nabavku da vidim čudo uživo? ☺️
uzmi Fenixa brateu.

a biće da nisi video kako Descent MK2 izgleda 😁1000019934.jpg

a ima i crni za vas Basic ljude bez ukusa što furate crne satove 😂

inače, skinuli su Epix sa sajta, i gen 2 i pro. a i Fenix 7 i 7 pro.
nikad brže nisu skinuli stariju generaciju sa sajta kao sad.

Ni sa nakvašenom trakom ne radi?

@PJ ma da, dve kopče, najobičnija traka ide za H10.

😂 posle svakog treninga senzor vodom, a traku svaki put vodom i na svakih nekoliko puta sa mnom dok se tuširam sapunom.
u mašini sam prao traku možda 3 puta, u onoj vreći za pranje osetljivih stvari.
i senzor mora da se skida posle svakog korišćenja, em da ne troši bateriju em da ne bi kontakti zaribali od znoja.
ko će ga znati šta mu je, a baš sam vodio računa, i nisam ga ni koristio puno.

Imam dve trake, obe sa istim tim sistemom kačenja, i zaista nisam imao neku posebnu potrebu da perem same senzore. Plastika. Prebrišem.
Traku svaki put perem običnom vodom, iznad lavaboa, a na svakih nekoliko treninga u toj kesi, u mašini.

Traka dok miruje ne troši bateriju. Potreban je kontakt na elektrodama, a neki modeli se aktiviraju na pokret, pa ako nema kontakta, isključi se.

Garmin nema signalizaciju i sada razmišljam, nemam pojma kako bih utvrdio da ne radi, osim što se ne poveže na sat. Ova druga, ima diodicu, koja blinka kada je traka aktivna. Senzor se aktivira pokretom.
Ove moje dve su predviđene za water splash i znojanje, nisu predviđene da budu pod vodom. U poslednjoj godini sam traku koristio preko 150 puta (nemam pojma koliko puta koju), da sam svaki put oprao senzor pod mlazom vode, sasvim je realno da bi voda dospela gde ne treba.

Ali nadam se da je kod tebe traka, jer nju kupiš rezervnu za male pare :)

Garmin nema signalizaciju i sada razmišljam, nemam pojma kako bih utvrdio da ne radi:)
Opcija 1 iskljucis hr senzor na satu
Opcija 2 instaliras ANT+ HRM Heart Rate Monitor data filed

Ni sa nakvašenom trakom ne radi?

@PJ ma da, dve kopče, najobičnija traka ide za H10.
ma ne radi uopšte, davao onu notifikaciju na satu da je slaba baterija i to je to, sad je mrtav skroz.

a u Polar beat-u je bio kao na pola.

prvo sam pre mesec dana uzeo bateriju u lidlu, nije radio, pa sam čitao i ispostavilo se da je kao osetljiv na baterije.
u međuvremenu je pre 5 dana prestao da radi skroz, i uzmem kvalitetnu bateriju ali sad više ne radi ni sa jednom 🤷

ni sat ni telefon je ne prepoznaju, a probao sam 3 baterije, resetovanje sa vađenjem baterije i držanjem kopči rukama itd.
Imam dve trake, obe sa istim tim sistemom kačenja, i zaista nisam imao neku posebnu potrebu da perem same senzore. Plastika. Prebrišem.
Traku svaki put perem običnom vodom, iznad lavaboa, a na svakih nekoliko treninga u toj kesi, u mašini.

Traka dok miruje ne troši bateriju. Potreban je kontakt na elektrodama, a neki modeli se aktiviraju na pokret, pa ako nema kontakta, isključi se.

Garmin nema signalizaciju i sada razmišljam, nemam pojma kako bih utvrdio da ne radi, osim što se ne poveže na sat. Ova druga, ima diodicu, koja blinka kada je traka aktivna. Senzor se aktivira pokretom.
Ove moje dve su predviđene za water splash i znojanje, nisu predviđene da budu pod vodom. U poslednjoj godini sam traku koristio preko 150 puta (nemam pojma koliko puta koju), da sam svaki put oprao senzor pod mlazom vode, sasvim je realno da bi voda dospela gde ne treba.

Ali nadam se da je kod tebe traka, jer nju kupiš rezervnu za male pare :)
h10 je vodootporan i predviđen za bazene i more.

po uputstvu se skida svaki put i svaki put pere i senzor i traka.

senzor:
After every use
To prevent snap oxidation and battery drain:
l detach the connector from both strap snaps
l rinse the connector under running water and dry with a soft towel.
When needed
l Clean the connector with a mild soap and water solution. Never use alcohol, disinfectant or any abrasive material
(steel, wool or cleaning chemicals).

traka:
After every use
l Rinse the strap under running water.
l Hang to dry, but avoid direct sunlight.
After every five workouts or at least once a week
l Wash the strap in a washing machine in 40°C / 104 °F. Lower temperatures do not remove impurities from the
electrode material, and higher temperature can damage the strap. Do not use bleach or fabric softener.

• Like
Reagovanja: PJ
Opcija 1 iskljucis hr senzor na satu
Opcija 2 instaliras ANT+ HRM Heart Rate Monitor data filed
Da i na taj način potvridmo da nema konekciju sa satom, ali ne znamo da li je riknula baterija, elektrode nemaju kontkat ili je crkao uređaj.
Ovaj drugi ima lampicu, ako blinka, bar znam da je baterija OK.

Konekciju sa satom je najlakše proveriti tako što pokrenem aktivnost, izbaci mi poruku da je traka povezana.

@psychofedex pa nisi napisao da ti je izbacivao poruku da je baterija na kraju, da sa zamenskom baterijom nije radilo, a sa starom jeste još 5 dana. E ono što je muka, ako sa Renata baterijom ne radi, onda ne znam sa kojom bi mogao da radi. Koji je brend te originalne baterije?

@psychofedex pa nisi napisao da ti je izbacivao poruku da je baterija na kraju, da sa zamenskom baterijom nije radilo, a sa starom jeste još 5 dana. E ono što je muka, ako sa Renata baterijom ne radi, onda ne znam sa kojom bi mogao da radi. Koji je brend te originalne baterije?
ma izbacivao je već i ranije, posle nekih 100 sati korišćenja (a baterija bi trebalo da traje 400) pa je i tad zab'o pa sam morao da ga resetujem i onda je celo leto pisalo da je puna baterija.
i još jednom nije radio bez reseta pre dva meseca ali sam kontao da je otišao u neku vrstu deep sleepa zbog nekorišćenja jer sam ga u oktobru spakovao i nisam ga do pre dva meseca koristio.
i onda je radio mesec pa ponovo sa tom notifikacijom, i tad sam probao sa Lidlovom, pa nije htelo pa ponovo reset pa je radio sa Panasonicom i od tad je mrtav.
sad kad razmišljam o tome zapravo, deluje kao da je faličan došao.

original baterija je Panasonic, a Renata bi trebalo da je dosta kvalitetnija.
nemam pojma, poslaću ga na reklamaciju pa nek vide, i onako ga mi ne treba previše trenutno.

Da i na taj način potvridmo da nema konekciju sa satom, ali ne znamo da li je riknula baterija, elektrode nemaju kontkat ili je crkao uređaj.
Ovaj drugi ima lampicu, ako blinka, bar znam da je baterija OK.

Konekciju sa satom je najlakše proveriti tako što pokrenem aktivnost, izbaci mi poruku da je traka povezana.
Taj data field iz opcije 2 je dosta zanimljivo uradjen.
Traka je diskonektovana od sata, a data field putem sata skenira okolinu i nakaci se na prvi raspoloziv uredjaj, a sat i dalje ne zna da je konektovan.

Ako imaš mogućnosti izmeri napon na baterijama, nemali broj puta mi se desilo da sam kupio bateriju u renomiranoj prodavnici satova, i uvek sam uzimao Renatu, šta se desi, baterija ne izgura ni mesec dana korišćenja, stoga sam se zapitao iz kojih magacina mi dobijamo baterije na naše tržište, i ko zna koliko dugo stoje u istim. Ovo je samo predlog, čisto da isključiš i taj scenario, ma koliko apsurdno zvučalo.

Ako imaš mogućnosti izmeri napon na baterijama, nemali broj puta mi se desilo da sam kupio bateriju u renomiranoj prodavnici satova, i uvek sam uzimao Renatu, šta se desi, baterija ne izgura ni mesec dana korišćenja, stoga sam se zapitao iz kojih magacina mi dobijamo baterije na naše tržište, i ko zna koliko dugo stoje u istim. Ovo je samo predlog, čisto da isključiš i taj scenario, ma koliko apsurdno zvučalo.
nemam multimetar :D
o
ne verujem da je do baterije svakako, sa tri razlicite baterije ne drca. zapravo cetiri, ako uzmem u obzir da sam otvorio dve iz Lidla.
bar da se konektovao na minut i pokaze da mu je slaba baterija, nego nista nije bilo.

Masa tih baterija je loša, posebno kineske kopije. Meni sad tek posle 5-6 baterija jedna drži mesecima.

Nemaš drugu traku i bateriju da probaš?

Najlakše je kupiti bateriju u Maxiju. Jesu skuplje ali bar znaš da si kupio bateriju kako treba. Napon koji možete da izmerite unimerom nije mera koja garantuje da je baterija dobra. Može napon da bude dobar a da baterija ne radi. Znam, bavim se time.

Najlakše je kupiti bateriju u Maxiju. Jesu skuplje ali bar znaš da si kupio bateriju kako treba. Napon koji možete da izmerite unimerom nije mera koja garantuje da je baterija dobra. Može napon da bude dobar a da baterija ne radi. Znam, bavim se time.
Pa da, ako se meri bez opterecenja, dzabe je napon dobar tad ako kad uredjaj povuce struju on padne izvan granica tolerancije.

Ti si pravio bešamel , dok je satić pešačio?
Pa čime si pravio bešamel , nogama?

Prilozi

• Screenshot_20250228_190758_Connect.jpg
    Screenshot_20250228_190758_Connect.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 18
Levom rukom na kojoj je sat sam mutio bešamel, on se istripovao da hodam😂

Probudio sam na trenutak H10 bez trake po rukama. Sat doduše nije izmerio puls, ali pojavila se sličica. Ne znam kako kod Garmina to šljaka, kod Corosa je druga sličica u ekranu pre nego što se startuje aktivnost.

Probudio sam na trenutak H10 bez trake po rukama. Sat doduše nije izmerio puls, ali pojavila se sličica. Ne znam kako kod Garmina to šljaka, kod Corosa je druga sličica u ekranu pre nego što se startuje aktivnost.
na Garminu se vidi da je senzor konektovan među senzorima, iskoči notifikacija i kad pokreneš vežbu, ikonica srca ne trepće.

To je verovatno samo traka crkla.

Naruči odmah par rezervnih sa AliE.

Vrh Dno