Šta je novo?

da li je grafička pred izdisajem

dj90

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2014
Poena
245
Upalio sam komp i nisam imao sliku, nekad se čuje i onaj bip signal za grafičku
izvadim je iz matične, izvučem kablove, malo pročistim kontakte. vratim sve na mesto i radi ok

to isto mi se i pre par meseci desilo

da li je vreme da tražim drugu grafičku ili ne

Pa ne može se reći na osnovu toga sigurno.
Probaj opali neki test furmark + occt(vram)

pustiš 5 minuta

Moraš i vram da opteretiš,proveriš.Occt,piše test za vram..turi na 100%.

to u nekom drugom programu?
ovde ne vidim to

5 minuta na 100%
nema grešaka

Dobro,ja to teram po 15 min oba programa.
U igrama nemaš neki problem?
Možda nije do karte.

možda je neki kontakt, mada isprskao sam sprejom sve
ne znam

Ko zna,možda i napajanje..valjda nije...ako počne učestalo da zeza tad se pozabavi problematikom malo više..

ne znam
jeste sad komp star 5 god ali stvarno su kvalitetne sve komponente

Aorus m b450
Ryzen 5 2600x
FSP forton hammer 600w modular ppa6004705
Rx 590 nitro+ 8gb

Ta ploča nema blindiran PCIe x16 slot, možda garfička ima neki neki takosvani "sag" tj malo visi na slobodnom ćošku pa oslabi lontakt, možeš da podmetneš nešto ispod ?

Naći će se nešto da se podmetne
I ja sam primetio da stoji labavo grafička ali kontao sam da je normalno to, tako stoji i to je to
Na kraju krajeva zašrafljena je sa dva šrafa na kućište

Poslednja izmena:
al kontra strana kartice "visi" i onda hoce to, zbog tezine.
Ili obrni kuciste drugacije na pod i eto resenja 😂

Opet mi se desilo
I to nije komp bio ni isključen već je ušao u stend baj i kada sam hteo da ga pokrenem nije bilo slike. Pa sam opet vadio grafičku i rešio

Ја бих ту пре типовао на напајање, него на графичку. Али бих прво једном ресетовао биос, да видим како се понаша комп.
Тај ФСП "чекић" није за препоручити. Ако се проблем чешће јавља, питај неког друга да позајмиш напајање и пробаш.
Мада је чудно да при максималном оптерећењу није ресетовао комп.

nznm šta da radim
da ima neki proveren metod da vidim šta je u pitannju tipa da testiram naprajanje a ne samo probaj drugo pa testiraj a problem nije stalan već se samo nekad pojavi

moraću da čekam da bude učestalo i tek onda da testiram sa menjanjem

što je najgore i po servisima (ne samo za kompove) isto tako rade, menjaju pa vide šta ne valja

a kako drugačije da se proveri?

pa da se ispita nekim uređajem, ne znam, nisam ja baš profi majstor
imam multimetar pa ako zna neko kako da ispitam napajanje ja ću ispitati :)

svakako ne mogu da testiram sa menjanjem jer se prbolem javlja na neko vreme a ne stalno

Neznam samo šta ce ti taj tvoj "držač kartice" za tu kartu?Dovoljan je onaj srafic na kucištu za nju.
Imaš na kp CM mwe za 30e,pa probaj.Ako nije do njega uvek možeš to tvoje npr(ako je ispravno) da prodas za iste novce

pa "držač" po preporuci odavde
kažem, svakako ne mogu da testiram dok ne počne svakodnevno da se javlja problem

onda ću videti šta ću, na kraju krajeva možda je i do matične tj do tog slota

За почетак пробај оно најпростије, ресет биоса, нову инсталацију система или чишћење свих драјвера са ДДУ па поновну инсталацију.

šta se gubi resetom biosa, nikad to nisam čačkao?

Sva bios podešavanja će ti se vratiti na default, recimo ako si imao XMP profil učitan on će se isključiti i ram će raditi na osnovnim frekvencijama (npr. 2133MHz/2400MHz).

pa ja tu nisam ništa dirao, znači ništa se neće promeniti

Nazad
Vrh Dno