Hisense bas muku muce sa DF kolko vidim,pritom nisu jeftina varijanta🤦♂️Evo sedim kod drugara gledam njegovu klimu Gree Eko Pular 18 neide u df nikako na ovim manjim temeraturama. Razocarao sam se u ovaj Hisense x model
Hisense bas muku muce sa DF kolko vidim,pritom nisu jeftina varijanta🤦♂️Evo sedim kod drugara gledam njegovu klimu Gree Eko Pular 18 neide u df nikako na ovim manjim temeraturama. Razocarao sam se u ovaj Hisense x model
I ovde je taka vlaznost evo ova od drugara I moj TCL nemaju df uopste al zato X roka deforostove kao da je 100% vlaznost sto najgore izmenjivac suv ko barut ne izadje kap vodeSve zavisi od vlaznosti....
Evo kod mene nekoliko dana kove vec od 18:00 minus pa ide do -5c tokom noci ali ni jedan DF na obe klime(Gree) zato sto je vlaznost samo 50-65%
Cim ode vlaznost na 75-80% i vise onda bice naravno i DF
Strogo zaobilaziti ovaj model ko ne zeli ludacke deforostove koji nemaju smislaHisense bas muku muce sa DF kolko vidim,pritom nisu jeftina varijanta🤦♂️
To je vremenski kontrolni DF ali bas cudno da ga non stop kove... na sat ili ?I ovde je taka vlaznost evo ova od drugara I moj TCL nemaju df uopste al zato X roka deforostove kao da je 100% vlaznost sto najgore izmenjivac suv ko barut ne izadje kap vode
Ma eno pricaju na 45 minuta vecini,jedan pisao na 30😂😂😂To je vremenski kontrolni DF ali bas cudno da ga non stop kove... na sat ili ?
Obicno to klima odradi u razmak od 3-4h
Da je tako bilo bI malo podnosljivije 43-53 min..probavao sam spoljni senzor malo izolovati od hladnoce ali slaba valjda od toga mozda i nije za toTo je vremenski kontrolni DF ali bas cudno da ga non stop kove... na sat ili ?
Obicno to klima odradi u razmak od 3-4h
Da je tako bilo bI malo podnosljivije 43-53 min..probavao sam spoljni senzor malo izolovati od hladnoce ali slaba valjda od toga mozda i nije za to
Da je tako bilo bI malo podnosljivije 43-53 min..probavao sam spoljni senzor malo izolovati od hladnoce ali slaba valjda od toga mozda i nije za to
Ajde kad bi bio pravi DF a ovo je kontrolni DF i taj ne mora da radi bas na svaki 45-60min cim bude temp. ispod 0cDa li moze neko od vas da mi objasni u cemu je tacno problem sa tim sto radi DF na 45 min?
Otkad imam klimu nisam je video zaledjenu, nije joj falilo snage i po najvecoj magli i hladnoci je radila isto.
Zasto je problem to sto se na 5 minuta iskljuci da odradi defrost?
Ma da je minut jedan ide mi na zivce pogotovo kad vidim TCL'a duplo jefniji, a radi ko satJel si probao sa resetovanje? Baterije iz daljinski i cupanje iz struje na 10-15min
Muse meni odradi taj famozni kontrolni DF u razmak od 3-4h kad je ispod 0c takodje spoljna jedinica suva kao barut...
Meni se isto tako nesto slicno desilo da Muse radi to na sat... posle resetovanje opet radi kako treba u razmak od 3-4sata
Amber 9 Premium nema toga ona sve gura dok ne bude leda pa odradi pravi DF
Ajde kad bi bio pravi DF a ovo je kontrolni DF i taj ne mora da radi bas na svaki 45-60min cim bude temp. ispod 0c
Probao sam samo ono dugme on/of duze za drzati evo idem je sad iskopcati iz strujeJel si probao sa resetovanje? Baterije iz daljinski i cupanje iz struje na 10-15min
Muse meni odradi taj famozni kontrolni DF u razmak od 3-4h kad je ispod 0c iniska vlaznosti, takodje spoljna jedinica suva kao barut...
Meni se jednom isto tako nesto slicno desilo da Muse radi to na sat... posle resetovanje opet radi kako treba u razmak od 3-4sata
Amber 9 Premium nema toga ona sve gura dok ne bude leda pa odradi pravi DF
Ajde kad bi bio pravi DF a ovo je kontrolni DF i taj ne mora da radi bas na svaki 45-60min cim bude temp. ispod 0c
I baterije iz daljinski... probaj nista te ne kosta mozda nesto software pobrkalaProbao sam samo ono dugme on/of duze za drzati evo idem je sad iskopcati iz struje
Pa kontrolni(vremenski) defrost🙃Ajde kad bi bio pravi DF a ovo je kontrolni DF i taj ne mora da radi bas na svaki 45-60min cim bude temp. ispod 0c
Posto zime i nema, radi kao sad. Ako bude kakav duzi minus imas da ljubis Hisense😂Ma da je minut jedan ide mi na zivce pogotovo kad vidim TCL'a duplo jefniji, a radi ko sat
Da ali na svaki 45-60min? Onda su kod hisense otisli gore u 3 lepe nego ovi kod Gree sa modulacijuPa kontrolni(vremenski) defrost🙃
Pisao sam o DF na Energy Pro Plus temi.Sve varijanten i savete sam probao da eventualno smanjim ucestalost DF.Nista nije pomoglo.Sistemski problem je kod Plus i X modela.Vlaga ne utice na ucestalost vec temp.Na jutarnjih -8 isla je na svakih 40 min(vlaga oko 60%). i 5min.mirovanja.Grejac tacne 160w nije mi jasno cemu sluzi?Spoljna jedinica je potpuno suva i ni jedna kap vode ne iscuri prilikom DF.Nordic model je bez dileme bolji .Nema "kontrolni"DF.Posto je klima u garantnom roku prijavio sam problem.Hisense podrsci.Dosao je ovlascen serviser koji je proverio klimu.Svi parametri bili su ok i bez ikakve greske.Jedino je taj problem oko DF kod svih modele ove dve serije prisutan.I baterije iz daljinski... probaj nista te ne kosta mozda nesto software pobrkala
Minimum 10min iz struje
Pro model je izasao prvi i bas se dobro pokazao ima citava tema o njemu. Po njemu je kupovan Nordic i X.Vlaga utice na ucestalost defrosta, ali nije jedini ni uslov.Pisao sam o DF na Energy Pro Plus temi.Sve varijanten i savete sam probao da eventualno smanjim ucestalost DF.Nista nije pomoglo.Sistemski problem je kod Plus i X modela.Vlaga ne utice na ucestalost vec temp.Na jutarnjih -8 isla je na svakih 40 min(vlaga oko 60%). i 5min.mirovanja.Grejac tacne 160w nije mi jasno cemu sluzi?Spoljna jedinica je potpuno suva i ni jedna kap vode ne iscuri prilikom DF.Nordic model je bez dileme bolji .Nema "kontrolni"DF.Posto je klima u garantnom roku prijavio sam problem.Hisense podrsci.Dosao je ovlascen serviser koji je proverio klimu.Svi parametri bili su ok i bez ikakve greske.Jedino je taj problem oko DF kod svih modele ove dve serije prisutan.
Sve zavisi, tebi je normalan na 3-4h, a mozda kod nekog drugog ista klima ide na 1h, jer puno faktora utice na njega.Normalan je kontrolni vremenski DF ali ne bas na svaki sat nego na 3-4h ajd neka bude i na 2h ali ovo![]()
Druge dve klime Midea koje koristim za grejanje kuce,isto inverter ali stariji modeli idu u DF kada ih okove led.Ove godine obe nisu isle u DF.Voda se vidi na otpusnom crevu na betonu kada se odmrzavaju.Sve vise se nerviram zbog ove glupe klime.Sto je najgore nalazi se u dnevnoj sobi gde veci deo dana provodimo.Pa u software su nesto drndali... Normalan je kontrolni vremenski DF ali ne bas na svaki sat nego na 3-4h ajd neka bude i na 2h ali ovo
Pisao sam vec gore kod mene na Muse ona odradi na 3-4h(3-4min)
A Amber 9 kod mene nema taj vremenski DF nikad nisam je video u 8 godine da odradila taj kontrolni DF
A ovi novi modeli od Amber Ultre cim krene 0c ode u DF
Meni ide na 40 minuta, kreće kada je plus 2 napolju ili niža, i traje ukupno 4 minuta (dakle ciklus je oko 45min). Menjan modul unutrašnje jedinice za merenje temperature valjda, pre toga defrost išao na takođe 40 minuta ali je trajao minimum 8 minuta. Sve u svemu izguraću zimu sa ovim nekako i menjam klimu definitivno.Ma eno pricaju na 45 minuta vecini,jedan pisao na 30😂😂😂
Tebi izolacija vrhunska,neces imati problema za izbor klime,ni ta nije losa samo da ne radi taj df uz klinac.Meni ide na 40 minuta, kreće kada je plus 2 napolju ili niža, i traje ukupno 4 minuta (dakle ciklus je oko 45min). Menjan modul unutrašnje jedinice za merenje temperature valjda, pre toga defrost išao na takođe 40 minuta ali je trajao minimum 8 minuta. Sve u svemu izguraću zimu sa ovim nekako i menjam klimu definitivno.
Ako ima neko predlog koju, da drži stabilno temperaturu za grejanje jer mi je to bitno, sa minimalnim defrostom. Prostor je kuća, vezani hodnik dnevna i kuhinja manje od 30m2, dobro izolovan, sendvič zid sa presovanom kamenom vunom ukupne debljine 38cm, plafon 25cm mineralne vune, radiću i izolaciju podne betonske ploče (ispod je lokal i garaža) stiroporom sa donje strane debljine 5cm na proleće.
Potrebne još dve klime manje snage za dve spavaće sobe veličine oko 12m2. Visina svih prostora prosečnih 2,6m
Koliko trosi ta TCL i koliko m2 moze da greje?Ma da je minut jedan ide mi na zivce pogotovo kad vidim TCL'a duplo jefniji, a radi ko sat
Da, nije loše, čak ni leti do 35 stepeni bez klime. No kad se ipak ugreje prostor onda se teže hladi verovatno zbog izolacije.Tebi izolacija vrhunska,neces imati problema za izbor klime,ni ta nije losa samo da ne radi taj df uz klinac.
Pa ja imam vox i aeri i lepo mi drze temp,vox se pali gasi jer greje jako a aeri duva hladnjikavo kad odrzava temp,to mi se ne svidja,ali nemam izolaciju,gore sprat nije zavrsen,znaci gubitci kolko oces,cudna mi ta hisense a idealni uslovi.Da, nije loše, čak ni leti do 35 stepeni bez klime. No kad se ipak ugreje prostor onda se teže hladi verovatno zbog izolacije.
No meni klima treba da posluži za grejanje, zapravo tri će biti, a prva je na probi, ova Hisense Energy Pro X, koja, pa ne znam, ima snage da ugreje sasvim dovoljno (pomenuti prostor do 30m2 koji izgleda kao ćirilično slovo П , ali naknadna kontrola zadate temperature je nemoguća misija. Auto fan ne duva koliko treba, ako je na mid ili mid high tad vrši posao, ali se osete promene u temperaturi. Msm, koliko je teško da u današnje vreme jedan uređaj pokuša da greje onako kako je zadata temperatura? Da pojača snagu grejanja uz pojačano duvanje ili da napravi balans kada se već ta temperatura dostigne? Nije raketna nauka...
Ma menjaj to kakvih 25kwh u izolovanom prostoru od 30 kv auu🤦♂️I meni cudna. Definitivno ću tražiti zamenu od prodavca. Čekam da prođe zima ili bar hladni dani.
Kod druga koji je kupio 3 komada po mojoj preporuci, rade dobro.
Ova moja limun. Greje ona dobro al odsustvo kontrole je čini slabo upotrebljivom osim da greje do besvesti. Troši 25 do 30kWh dnevno noć minus 5 dan plus 7.
Držim je pomoću stapa i kanapa na 23 stepena mereno na daljincu.
To je prikazana potrošnja na aplikaciji. Da malo pojasnim potrošnju iako nisam proveravao brojilo a Smart utičnicu nisam nabavio. Potrošnja je vezana i u dobroj meri u tome da ne boravim tu stalno. Doduše to je već bio 5ti dan boravka pa se oseti da su zidovi ugrejani odnosno temperatura je postojanija. Takođe, ima jedna soba koju ne grejem, u drugoj je uljani radijator pa se greje. Unutar slova П kako sam objasnio prostor je kupatilo koje takođe grejem uljanim radijatorom manje snage obično je na 500W i fino zagreje.Ma menjaj to kakvih 25kwh u izolovanom prostoru od 30 kv auu🤦♂️
I kod mene su te temp,meni 24 vox ne potrosi 25kwh a kamoli 12ca.
Trenutno ne znam tacnu potrosnju voxa posto mi je na aeri merac i potrosnja je tu izmedju 12-16 kw vec 5-6 dana,jer su temp uglavnom iste skoro.
Nije pomoglo iskljucivanje nemos kineza zahebati nikako 😁. Fora sto moji imaju Hisense hi Comfort isto se ponasa kao moja X izgleda Hisense modeli rade takoI baterije iz daljinski... probaj nista te ne kosta mozda nesto software pobrkala
Minimum 10min iz struje
Kako ne moze da stabilno drzi temperaturu? Da li gledas temperaturu preko aplikacije ili imas sobni termostat?Moje mišljenje je da bi trebalo da trosi oko 15kwh dnevno ali trosi vise jer ne može da stabilno drži temperaturu i onda to ide gore pa dole itd.
Ima odlicnu izolaciju,tako da je ovo drugo u pitanju.Kako ne moze da stabilno drzi temperaturu? Da li gledas temperaturu preko aplikacije ili imas sobni termostat?
Posto se nije boravilo tu, da li je klima radila konstantno ili se ostavljala na ono 8°, jer ili imas katastrofalne gubitke ili klima je postavljena negdje gdje ne treba.
Mislim da je klima na optimalnom mestu. I ne greje spavaće sobe ni kupatilo mada može jer su podovi spavaće sobe nekih 60cm iznad dnevne sobe.Za kupatilo imam posebno grejno telo kao i za spavaće sobe.Ima odlicnu izolaciju,tako da je ovo drugo u pitanju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari