Šta je novo?

Quadcopteri (dronovi) za snimanje iz vazduha

I posle par meseci dokupiš DJI FPV RC i goggles, (200e + 270e) i pesma. Tek će onda da se igraju 😆

I tako od 100e dođosmo do 1000e 🤣😭. Priča mog života na Benč forumu. 😋

Ma usvojen je već novi predlog budžeta na kućnom zasedanju. 😋 Samo mi je neverovatno da je u Nemačkoj i ovde ista cena, probaću da nađem na nekom drugom mestu tamo. Ako neko ima iskustva sa kupovinom ovakvih igračaka u .de može i na pm da ne gušim ovde više temu, imam 2 nedelje fore da ga naručim i da ga pokupim pred praznike. Hvala svima na pomoći, vidim da je ovo ipak solidno ozbiljna igračkica, biće tu zabave i za matorog. 🤣

Pa povrat poreza. To im je zarada na KP. Ono što treba da čudi je zbog čega je kod nas u prodavnici 70e skuplji nego bilo gde u svetu.

Ako lično donosiš kupi u prodavnici tax free. Drugara je u Rimu izašao malo preko 300 (Neo Combo).
Sam dron ti je na Amazonu 190e a combo 301. Ako imaš kod koga da naručiš preko Amazona, kupi i nemaš zezanje sa povratom poreza.

Poslednja izmena:
Na amazon.de koliko vidim polovan je 300$ dok je nov skoro isto kao na kp.

amazondeneo.JPG

Kupi ti lepo samo kontroler pa ih pusti na simulator ali nemoj posle da se biješ sa njima ko je na redu. Lako ćeš posle da kupiš ili sklopiš neki drončić.

Nažalost nije mi to opcija, to bi im trebao biti zajednički novogodišnji poklon. Nije mi baš fora da im dam kontroler u ruke a dron da zamišljaju. :D
Našao sam kombo za 350e na KP, uzeću pa nek' ide život.

Hvala svima još jednom, mada ako ima neko još neki pametan savet, slobodno nek' se uključi.

Nažalost nije mi to opcija, to bi im trebao biti zajednički novogodišnji poklon. Nije mi baš fora da im dam kontroler u ruke a dron da zamišljaju. :D

Hvala svima još jednom, mada ako ima neko još neki pametan savet, slobodno nek' se uključi.
Kupi jos jedan za sebe, i tebi treba novogodisnji poklon 😁

Ide u kompletu sa 3 baterije tako da su sva trojica podmirena ali će zato gospoja da ga istrese za poklon njoj :ROFLMAO:

Lako zabavljati se na tuđ račun. :p

Svakako će ovo biti dobar test, pa ćemo u zavisnosti od toga kako se igračka bude "primila" planirati dalje kupovine i nadogradnje. Dosta vremena provodimo na Dunavu i Tamišu tokom godine, na plovilu, pa kontam da će biti zanimljivo snimati sve to.

Hoce sigurno, meni samo krivo sto nema ko mene da snimi 😁
Cekam prolece pa da snimam drugara kad vozimo motor, al onda nema ko mene, a sad sam kao sa novim patikama, mazim i pazim i ne dam drugima da ga polome 🤣 niko iz mog okruzenja nema potencijal, al mozda do leta neko nauci

Dji Neo sa kontrolerom je mnogo bolji dozivljaj.Bez kontrolera je nekako uskraceno

Sa srećom!
Uživaće deca sigurno (na Combo mislim).

Za nekog ko zeli da upliva u FPV vode, obavezno je desetine sati na simulatoru, u pocetku izgleda jezivo :)
Ovo su bili moji poceci sa nekoliko sati provedenih u liftoff-u.
I dalje se ne osecam sigurno da kupim fpv i oprobam se kako to stvarno izgleda :)

Za nekog ko zeli da upliva u FPV vode, obavezno je desetine sati na simulatoru, u pocetku izgleda jezivo :)
Ovo su bili moji poceci sa nekoliko sati provedenih u liftoff-u.
I dalje se ne osecam sigurno da kupim fpv i oprobam se kako to stvarno izgleda :)

Koji rc si nabavio. Ja vozim klasicne dronove 6-7 godina i zagrijao sam se za fpv ali ne znam odakle da krenem. Mislio sam kupiti neki rc prvo da vjezbam ali najprije ce biti neki ready to fly paket

Koji rc si nabavio. Ja vozim klasicne dronove 6-7 godina i zagrijao sam se za fpv ali ne znam odakle da krenem. Mislio sam kupiti neki rc prvo da vjezbam ali najprije ce biti neki ready to fly paket
Uzeo sam DJI FPV Remote Controller 3, mozda sam se zeznuo jer me on ogranicava na dji fpv dron (ako se ne varam)...
I da, voznja na simulatoru je bez goggles

Uzeo sam DJI FPV Remote Controller 3, mozda sam se zeznuo jer me on ogranicava na dji fpv dron (ako se ne varam)...
I da, voznja na simulatoru je bez goggles
Ja mislim da ne mozes dji fpv da vozis sa fpv 3 kontrolerom.
Ja sam imao dji fpv i koristio sam fpv kontroler 2 i secam se kad sam hteo da probam avatu 2 da nije mogao da se koristi kontroler 3.

Mozes dji o3 unit dronove da vozis sa tim kontrolerom ali nije bas preporucen zbog lose ergonomije i manjka dugmica pogotovo za disarm/arm funkciju.

Ja mislim da ne mozes dji fpv da vozis sa fpv 3 kontrolerom.
Ja sam imao dji fpv i koristio sam fpv kontroler 2 i secam se kad sam hteo da probam avatu 2 da nije mogao da se koristi kontroler 3.

Mozes dji o3 unit dronove da vozis sa tim kontrolerom ali nije bas preporucen zbog lose ergonomije i manjka dugmica pogotovo za disarm/arm funkciju.
Moze avata 2:
1733671095888.png

Avata 1 nije mogla.
Jel to znaci da ja sa mojim RC N3 od Dji Neo mogu da pokrenem Avatu 2?O4 transmisija?

Samo da se javim, dron je konačno otpakovan i isproban kako valja (sa kontrolerom), i utisci su naravno više nego pozitivni. Zanima me postoji li neki simulator koji bih mogao da koristim sa kontrolerom, da se vežba dok je ovako kratak dan? Probao sam neki dji simulator koji sam skinuo sa sajta (piše da više nema podršku) ali neće da mi se poveže sa kontrolerom kad ga ubodem u telefon.

Simulatori rade preko neta i računara direktnom kablovskom vezom (kontroler-računar) i ima ih free ili dodatni tal.
Ne reče ko je najzadovoljniji funkcionisanjem a još nije 31., tek treba da stigne deda meraz. :ROFLMAO:

Pa stigao je malo ranije, par dana. Sva trojica se otimamo oko kontrolera. Sreća pa su 3 baterije, svako sprži svoju pa onda pauza do sledećeg punjenja. 😋 Stvarno moćna igračka, šteta što kamera nije malo bolja, ali biće i to kad se malo utreniramo sa ovim.

Šalim se za deda mraza jer vas je četvoro u kući a tri baterije. Juri free simulatore na netu čisto zabave radi jer ne znam kako dji kontroleri funkcionišu, ako ima konektor za vezu sa računarom to ti je rešenje.
Da li si ti kupio komlet za decu ili koristiš tu mogućnost zbog dlasa starijeg? :ROFLMAO:

Ma ne smeju deca sama to da voze, treba im nadzor starije osobe. 😀

Nazad
Vrh Dno