Šta je novo?

LG Televizori

Kakav je ekran kod C4, da li je mat ili je glossy ?
Kad je upaljen tv da li ima, da li se vidi neki odsjaj na ekranu?
Kada je ugasen tv, kad je ekran crn, da li je ekran glossy ili je mat ?
Kakav je ekran i slika na tv kad je soba i tv u osuncanoj sobi, cak kad je sunce popodne niže na horizontu i direktno osvetljava tv s preda?

Mozes malo detaljnije, koje tacno vreme i koja vremenska zona?
Glossy je ekran i ima refleksiju kad je ugasen, dok radi, a vecina slike nije crna boja neces imati problem sa refleksijom

Koliko je opao kvalitet LG televizora i panela ja nemam reči. Pre 6 godina sam uzeo TV od 43" i kada bih prešao krpom da ga obrišem ni traga o tome da se javljaju otisci od blagog pritiskanja samog panela. 55" LG, uzet pre par meseci, priđem, lagano krenem da brišem, samo jedna po jedan "fleka" krene da se javlja. Ne daj Bože da kucnem blago prstom, treslo bi se kao pihtija.

Koliko je opao kvalitet LG televizora i panela ja nemam reči. Pre 6 godina sam uzeo TV od 43" i kada bih prešao krpom da ga obrišem ni traga o tome da se javljaju otisci od blagog pritiskanja samog panela. 55" LG, uzet pre par meseci, priđem, lagano krenem da brišem, samo jedna po jedan "fleka" krene da se javlja. Ne daj Bože da kucnem blago prstom, treslo bi se kao pihtija.
Zato što ti je prvi panel bio IPS , a ovaj drugi VA.

I zažalio sam što je LG doneo takvu odluku. Sada se plašim da pipnem ekran :D.

Ima li neko neku ideju sta da radim sa ovim djubretom? MR21 je model i dosao je uz C1....Pogledajte prilog 466212

Edit: Narucio sam drugi na Aliju za 10e....

Stigao u rekordom roku, doduse uzeo sam neki bundle deal sa 3 stvari da bi stigao brze.

Deluje isto kao original samo nema LG logo. Za sada ne krcka kao sto je original krckao.

Uzeo sam MR22 iako sam ranije imao MR21. Cim sam ubacio baterije odmah sam mogao da upalim tv i tv je izbacio poruku "registering new magic remote" i sve radi top :)

Prilozi

• 20241127_105757.jpg
    20241127_105757.jpg
    106.2 KB · Pregleda: 57
  • 20241127_105808.jpg
    20241127_105808.jpg
    247.6 KB · Pregleda: 59
Da li mu radi nfc i mic?

Mikrofon radi, NFC izgleda da ne, nisam nesto puno ni probao - mada nema ni NFC logo napred.
Je l' ti to zaista koristis? Meni bilo zanimljivo da probam prvi put kad sam provalio da mogu da prebacim zvuk sa telefona i posle vise nisam nikad ni probao..

Slabo, ponekad kad ocu neki brzi share na tv sa telefona, vise me zanimalo gde je tolika razlika u ceni.

Ono sto sam za sad primetio je da ovaj ode u sleep kada se ne koristi i potrebno je da jednom kliknes da se probudi a onda drugi put odradi komandu. Msm, pretpostavljam da stedi bateriju kao i svi ovi novi bezicni uredjaji

Sta mislite o ovom?

mod: ne može link ka prodavnici

Poslednja izmena od urednika:
Zato što ti je prvi panel bio IPS , a ovaj drugi VA.
Kako je to uopšte moguće proveriti? LG na svom zvaničnom sajtu ne objavljuje tip panela, prodavnice preuzimaju informacije sa oficijelnog sajta a na sajtovima poput displayspecifications nema informacija o modelima tj. serijama koje se kod nas prodaju (na primer UR78003). Eventualno ostaje časna reč prodavca.

Kako je to uopšte moguće proveriti? LG na svom zvaničnom sajtu ne objavljuje tip panela, prodavnice preuzimaju informacije sa oficijelnog sajta a na sajtovima poput displayspecifications nema informacija o modelima tj. serijama koje se kod nas prodaju (na primer UR78003). Eventualno ostaje časna reč prodavca.
Kucnes lagano displej, ako se jako muti slika, potamni itd onda je VA a ako skoro da nema efekta onda je IPS.

Pardon, mislio sam da si @vojkan85

U periodu pre kupovine jedino da gledas konrast ako nema konkretnih informacija ili da se obratis direktno LGu putem mejla i trazis od njih odgovor.
IPS ima kontrast oko 1:1000 dok VA ima visestruko veci.

Da li neko ko ima sbb gleda tv samo preko eon aplikacije i wifi-ja?
Porucih G4 dva komada, jedan sebi i jedan mojima pa sam zamislio da to radi nekako bez kablova ako je izvodljivo.

Da li ti je eon box uredjaj povezan i sa tv-om?
Ja bih da eon box negde sklonim a da tv gledam samo preko wifi-ja (eon aplikacije).

Radi to bez problema. Veci ces problem imati sa aktiviras oba tva, obicno daju jedan slot za smart tv

E super ako ce da radi ovako kako sam zamislio.
Imacu samo jedan tv u stanu, ovaj drugi je za roditelje.

Ja gledam eon preko smart tv aplikacije na C1. Problem je sto sto kaze kolega gore sbb daje samo jedan slot za smart tv app

E vidite recimo, meni je lično prodavac u radnji kada sam kupovao prethodni LG rekao, dođite da vam pokažem nešto. Izlupa čovek prvo LG, pa neki Vox, i kaže, jasno vam je koji treba uzeti. Jeste bio iz LG firme kao prodavac, ali nisam zažalio ni malo što sam tada uzeo taj LG. Radiće i ovaj da se razumemo, 5 godina garancije je ok, ali opet me nervira. Inače, model je LG UHD UT80 55UT80003LA.

I ja samo preko aplikacije i gledam EON

Ima li nekog da gleda Dolby Vision kontent sa Media/Bluray Player-a na oled-u? Konkretno u pitanju je B4 65". U SDRu i HDRu slika je vrhunska i svetlina prejaka za moj ukus, držim trenutno na 70% brightness, ali mi smeta u Dolby Vision fajlovima dosta je tamno iako je pojačan bright i kontrast na 100%. Filmovi su tamni a kada uđem u meni sija prejako, pa me interesuje da li je to do fajlova ili ima neki način da se to posvetli? Konkretno sam prebao u DV poslednjeg Betmena (2022) i The Fall Guy (2024) i pretamni su. Sve puštam sa media playera iz iso bluray kopija.

Neće DV uvek dati bolji rezultat u odnosu na HDR, zaista zavisi i od uređaja, tako da ako vidiš da ti ne odgovara, nađi HDR varijantu i uporedi.

Problem je što su ti Bluray fajlovi izvorno DV koji se u ovom slučaju ne može pregaziti a ne mogu naći Remuxe u HDR izvedbi...

Dobar encoding radi savršen posao, bukvalno probaj bilo koji HDR fajl i uporedi čisto da znaš da li je to tebe/tvog TV-a ili ne :)

DV je masterovan tako da se gleda u potpunom mraku.
Takodje je masterovan da APL bude oko 100 nita a hajlajti do 4000 nita.

Navikao si na 200-250 nita APL u SDR-u i onda kad upalis DV deluje dosta tamnije.
Ja licno DV ne mirisem nesto i pre cu izabrati HDR.

Nazad
Vrh Dno