Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Da ne idemo sad u off,ne znam postoji li tema najbolja kamera na smartfonima
à-propos žalbi na račun kamere na ultri sam replicirao.Nije telefon s najboljom kamerom na tržištu

Jedno pitanje, kakva je baterija izmedju S24U i S23U za one sve koji su imali prilike da koriste prethodni model? Posto gledam ovaj nov zmaj sto ce biti u S25U se bas ne pokazuje niti efikasan kada se optereti niti ekonomican pod istim uslovima na bateriju, a o temperaturi da ne pricamo...
S23U imam vec jos malo 2 godine i menjao bih ga svakako za nesto novo cisto zbog habanja baterije i svega ostalog. Inace nemam probleme sa njim, ni baterijom (traje mi uvek 2 dana sa mojim koriscenjem) ali svakako na to vreme menjam telefon, pa eto da pitam..

Jedno pitanje, kakva je baterija izmedju S24U i S23U za one sve koji su imali prilike da koriste prethodni model? Posto gledam ovaj nov zmaj sto ce biti u S25U se bas ne pokazuje niti efikasan kada se optereti niti ekonomican pod istim uslovima na bateriju, a o temperaturi da ne pricamo...
S23U imam vec jos malo 2 godine i menjao bih ga svakako za nesto novo cisto zbog habanja baterije i svega ostalog. Inace nemam probleme sa njim, ni baterijom (traje mi uvek 2 dana sa mojim koriscenjem) ali svakako na to vreme menjam telefon, pa eto da pitam..
Na to pitanje druze niko ne moze da ti da adekvatan odgovor, svako uredjaj koristi na svoj nacin i nikome nije ama bas nista isto, ja sam imao i S23U i sad S24U i meni je baterija ista i na jednom i na drugom posle nekog vremena ja nikakvu razliku u bateriji ne vidim. Ja ne igram igrice koristim ga za pozivi/sms/fb/viber/mail/navigacija i fotografisanje baterija mi bude 2 nekad malo predje u 3 dan.

Moji utisci nakon dva neseca druženja sa S24+ , a i prvi put da imam S seriju, su odlični. Maltretiram ga muški i do sad nije štucnuo. Ekran, baterija, fluidnost, sve je bez greške. Što bi moj drugar rekao, dok sam nešto radio na telefonu, ti kao da slažeš puzzle.
Kamera odlična, meni smeta što hoće da malo prenaglašava boje u pojedinim situacijama ako se slika bez podešavanja.
Realno sam dobio i više nego što sam očekivao, stvarno mu ne nalazim mane.
Nema drain baterije, nema pregrevanja, dobro se ponaša kad je non stop na 4g (a ima priča da mu to ubija bateriju).
Vrlo vrlo retko se desi da ga dopunim preko dana, možda par puta za ovih dva meseca.
Sve u svemu, prezadovoljan sam kupovinom.

Na to pitanje druze niko ne moze da ti da adekvatan odgovor, svako uredjaj koristi na svoj nacin i nikome nije ama bas nista isto, ja sam imao i S23U i sad S24U i meni je baterija ista i na jednom i na drugom posle nekog vremena ja nikakvu razliku u bateriji ne vidim. Ja ne igram igrice koristim ga za pozivi/sms/fb/viber/mail/navigacija i fotografisanje baterija mi bude 2 nekad malo predje u 3 dan.
Bukvalno isto kao i ja koristiš telefon.
Barem imam orjentir nekakav. 🍻

Da li je sada bolje uzeti s23 model od 256GB ili S24 model od 128gb.

Upoznat sam da je model od 256GB brži, ali opet S24 je noviji, vjerovatno ima bolje kamere?

Ne zanimaju me drugi modeli, niti veći, zanima me samo ova veličina telefona.

Dal je skoro neko uzimao kabal za dex ? Ako ima neko neku preporuku...

Uzimao sam Baseus usb c hub za surface, ali sam koristio na S24+. Sve preporuke za isti. Uzeti ga na Ebay, čini mi se da je tamo najjeftiniji mada sigurno ima i na kp

@encarta ti ko i ja, i meni je S24 fe prvi telefon iz S serije. Ranije sam imao modele iz različitih kineskih brendova i nakon dve godine kreću mane da pokazuju, kao da su tako podešeni. Videću sa Samsungom kako ću proći. Zasad je sve odlično.

Нема сврхе мењати 23U са 24U,осим ако :
1.Хоћеш раван екран
2.Титанијим (највише се види на матираном раму који се не гребе уопште за разлику од сјајног на алуминијуму).
Што се батерије тиче да кажеш 5% је боља на 24U, и то врло вероватно јер је млађи телефон. Рационалније је и мудрије сачекати 25 па размислити о промени ако ти ове 2 наведене ставке изнад нису приоритет.

1.Хоћеш раван екран
2.Титанијим (највише се види на матираном раму који се не гребе уопште за разлику од сјајног на алуминијуму).
Што се батерије тиче да кажеш 5% је боља на 24U, и то врло вероватно јер је млађи телефон. Рационалније је и мудрије сачекати 25 па размислити о промени ако ти ове 2 наведене ставке изнад нису приоритет.
U suštini to je to, zaboravio si jos da dodas reflection free ekran ,ko koristi dosta napolju ,i ko to neće poništiti nekom folijom :) ..
A bilo bi zanimljivo da neko ko je koristio oba kaže imali neke primetne razlike u brzini ,kod svakodnevnog korišćenja..

Da li je sada bolje uzeti s23 model od 256GB ili S24 model od 128gb.

Upoznat sam da je model od 256GB brži, ali opet S24 je noviji, vjerovatno ima bolje kamere?

Ne zanimaju me drugi modeli, niti veći, zanima me samo ova veličina telefona.
s24 128 GB ima sporiju memoriju od s24 256GB

U kom smislu brži?
U smislu da su modeli sa 128Gab osakaćeni brzinom memorije na UFS3 standardu. Dok modeli od 256GB koriste UFS 4 standard koji je značajno brži. Isto je i za S23 i S24. Takođe s23 se pravi za EU sa Snapdragon procesorom dok se S24 pravi sa Exynos pa su sintetički testovi skoro isti iako je godinu dana razlike.
s24 128 GB ima sporiju memoriju od s24 256GB
Jasno je to.
Međutim ja biram S23 256GB vs S24 128GB.

U smislu da su modeli sa 128Gab osakaćeni brzinom memorije na UFS3 standardu. Dok modeli od 256GB koriste UFS 4 standard koji je značajno brži. Isto je i za S23 i S24. Takođe s23 se pravi za EU sa Snapdragon procesorom dok se S24 pravi sa Exynos pa su sintetički testovi skoro isti iako je godinu dana razlike.

Jasno je to.
Međutim ja biram S23 256GB vs S24 128GB.
pa s23 256 ima UFS 4.0 s24 128 ima 3.1.
Mislim da nije neka velika razlika izmedju telefona, ako ne mozes nabaviti s24 sa snapdragon, onda idi na S23

Što se brzine tiče malo gugleta
UFS 4.0 can deliver a sequential read speed of 4200Mbps and a sequential write speed of 2800Mbps. Power efficiency has also improved a lot. The UFS 4.0 standard consumes 46% less power than UFS 3.1 while giving 2x performance. This means much faster storage without eating away your battery life. For every mA, it can deliver a sequential read speed of 6.0Mbps.

Dal je do exynosa ili mreze nem pojma,na snapu za dva dana nisam imao problem i nisam imao nijedan propusten poziv,evo na s24 ista prica kao na s20,ima mreza ja nedostupan i odma stigne poruka o propustenom pozivu

Govori se ovde o UFS3.1 vs UFS4, ali izgleda niko ne čita puno o tome šta piše.

UFS 4 ima 2800 MB (mega-bajta) u sekundi pisanje čitanje 4200.
UFS 3.1 je na 1200 MB u sekundi pisanje, čitanje 2100.

Da li zaista mislite da postoji aktivnost na telefonu gde može usko grlo biti tip memorije?
Ni teoretska šansa ne postoji da telefon dođe na 50% čitanja/pisanja UFS 3.1, zato prazne stare lagere 128GB aktuelne pre par godina.

Što se energetske efikasnosti tiče, zaista ne znam u vezi toga, ali čisto sumnjam na veću razliku, možda 1% gore dole.

Isto kao LTPO matrice i refresh rate, šta me briga da li je minimalno osveženje 30 ili 1 ako je baterija dobra... Ali izgleda sve što recenzenti ponavljaju kao papagaji ljudi upijaju.

Ostaje ti samo još da provjeriš IOPS brzine obje memorije pa da doneseš zaključak koji je suprotan ovom koji si napisao 😉

Dal je do exynosa ili mreze nem pojma,na snapu za dva dana nisam imao problem i nisam imao nijedan propusten poziv,evo na s24 ista prica kao na s20,ima mreza ja nedostupan i odma stigne poruka o propustenom pozivu
Koliko ti je stara sim kartica koju koristiš? Probaj da pređeš na eSIM, meni je pomoglo da se rešim tih problema koje si naveo.

A bilo bi zanimljivo da neko ko je koristio oba kaže imali neke primetne razlike u brzini ,kod svakodnevnog korišćenja..
Koristio S23U nekih godinu ipo i sada par meseci S24U snap. Ne primećujem nikakvu razliku u brzini u svakodnevnom korišćenju.
Titanijum lepše izgleda, medjutim nakon par isklizavanja iz ruke sam ga do daljnjeg ubacio u futrolu, tako da tu nema razlike u odnosu na S23U 😂
Baterija se i meni čini kao za nijansu bolja na S24U sa sličnim/ istim načinom upotrebe. Sad dal je samo do toga što je noviji, ne bih znao.
Najociglednija razlika S23U-S24U je u AI i mat ekranu. Nisam nešto puno koristio AI, al tu i tamo doteram neku sliku, pozadinu i sl. Mat ekran pravi razliku i napolju i unutra, kao da je dodatno pojačana vidljivost/boje/jasnoća..
Da me nije zamena izašla bukvalno ništa u paru bez doplate (prodao S23U za isto toliko koliko sam platio S24U sa nekih ludim popustom) , verujem da bi se dugo pitao zašto i čemu doplata..

1.Хоћеш раван екран
Naravno, cekamo S25U pa cemo videti za dalje

Vrh Dno