Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Patike su umesto na klinu, završile na pranju 😎, jer je celu trku pljuštala kiša, a onda su tako mokre provele preko 12h u kesi i rancu.

S obzirom da sam odlučio da trčim na pejs, traku nisam ni poneo, što je zbog količine padavina ispala odlična odluka. Ceo pojas bi bio natopljen i verovatno neprijatan na koži.

Ono što nije ispalo sjajno, sat je imao nekoliko baš jasnih miseva u merenju, jer se sve vreme slivala kiša izmedju sata i mog zgloba, pa je bilo nekih besmisleno nelogičnih skokova.

Više detalja o samom događaju sam napisao u poruci

Da li moze nekako da se prekopira run trening garmin coach-a iz calendara ili mora rucno da se pravi-rekonstruise (smaranje)?

Ne smeta kisa za HRM pojas uopste. Svakako je mnogo precizniji HR u odnosu na OHR, pogotovo po kisi. Uobicajeno je da se pliva sa trakama na triatlonima.

Ako se poruka odnosi na ono što sam ja napisao, kiša bi mi smetala zato što bi natopila pojas na kome stoji senzor. Nije sporan senzor.

Što se varijacija pulsa tiče, imao sam nekoliko naglih skokova i naglih padova, pa sam to pripisao vodi na zglobu koje je čas bilo, čas nije.

Da, od znoja je uvek mokar, ali pljusak je nešto potpuno drugo. Natapa ga spolja. I opet ponavljam, uvek nosim traku, ali za taj dan sam i ovde na temi pomenuo da ću trčati na pejs, pa nije bilo potrebe da stavljam traku. Sat je pokazao average 2bpm iznad treshold, a maks je bio bar 12-15bpm iznad treshold. Ne znam tačno, jer je bilo tih besmislenih pikova.
Subjektivni osećaj je da sam imao još prostora, jer nijednog trenutka nisam osetio tegobe vezane za nakupljanje mlečnih kiselina.

BTW večeras sam na fartlek treningu dobio novi Garmin Treshold, 5 sekundi brže od prethodnog i 1bpm veći HR od prethodnog. Prija ovaj hladan vazduh.

A kad već pomenuh pljusak, juče je u Valensiji usled nevremena poginulo preko 70 ljudi. Naš plan je bio da ostanemo još 2 dana nakon trke, ali je Air Serbia ukinula let utorkom i svi koji su prihvatili su prebačeni na povratni let u nedelju. Možda su nekome spasili život 😳

Znali smo da će ponedeljak i utorak da bude potop, samo smo se nadali da se ne pomeri na nedelju. U nedelju je pala višestruka količina kiše u odnosu na prognozu, ali ispalo je dobro.

:)

Prilozi

• Screenshot_20241031_070332_Connect.jpg
    Screenshot_20241031_070332_Connect.jpg
    66.6 KB · Pregleda: 59
Vec neko vreme na Garminu FR955 kad me neko zove sat vibrira samo par puta i satne, pre je konstantno vibrirao dok i telefon zvoni. To se desilo posle nekog update, da li je i kod ostalih tako ili je to smo do mog ⌚ ?

zar nije bedž za šetanje?
bar po Garminu?

kako si ti dobio za bajs? 😁
to su dva razlicita bedza, šetnja je bila za vikend, danas je haloween za bilo koju aktivnost , pa sam dobio za odlazak na posao, a oticu uvece i do bazena da ga overim, kad vec ne daju da se duplira :)

imam osecaj mu je garmin u srcu, npr ovde nije spomenuo garmin posto numericka vrednost hrv koju daje garmin nema smisla pa mu nije odgovaralo.

Prilozi

• Screenshot_20241031_211632_Edge.jpg
    Screenshot_20241031_211632_Edge.jpg
    73.5 KB · Pregleda: 40
Upokoijo mi se Polar V650 i potreban mi je neki racunar za bicikl. Polar ima samo polovne po oglasima i poprilicno zastarele. Tu je Garmin daleko odmakao.
Imam Polar Ignite 3 i navikao sam na Polar okruzenje, ali nisam bas najzadovoljniji Ignite-om. Pre svega, baterija mu traje kratko uz stalno pracenje otkucaja srca. Sa druge strane, ne znam ni da li to pracenje uopste utice na procenat dnevne aktivnosti. Npr. Ako vozim kucni bicikl i ruka mi je mirna, da li ce to racunati kao aktivnost?
Elem, pitanje za one koji su probali oba sistema, da li je bolja opcija da predjem na Garmin i za bajs kupim Edge 1050 a za ruku Venu 3 ili mozda cak Fenix 8 ili da ostanem na Polaru, da trazim polovan V650 i da eventualno zamenim ovaj Ignite 3 nekim Vantage M3 ili V3 ili Grit X2 Pro?
Trenutno mi Ignite realno prikazuje da li je spavanje dobro ili lose (ne znam i ne znacimi da citam druge parametre), a znam da dobro cita, jer ako jedem nesto posle 20h, obavezno losije spavam, bez izuzetka, kao da meri ishranu, a ne spavanje. Naravno, ako kratko spavam i osetim da je lose, on to i prikaze. Ne znam kako radi Garmin. Ako prikazuje samo neke cifre, onda mi to nije neko resenje. Ignite je takodje neprecizan sto se tice GPS-a. Ako se krecem na velikom usponu i brzina mi je do 1 km/h, on seta po 10 i vise metara levo desno i umesto 1km, prikaze 3. Citanje pulsa sa ruke je gotovo neupotrebljivo. Ponekad vozim bajs i rukom brojim vise od 120 otkucaja, on pokazuje 75.
Znaci potpuni prelazak na Garmin ili ostanak na Polaru. Inace, od Garmina imam vagu i super je.

ako kupis dva Garmin uredjaja, dobices bedz :D

1730909579596.png

za ostalo se ne razumem :D

Koliko si "navalio" Polar, ne vidim baš mnogo razloga da ostaneš u tom taboru. Ne znam kako je sa Venu, ali FR zaista loše prati san.

Što se 1050 tiče, obavezno ga pogledaj negde uživo. Ja sam hteo 540, pa odlučio za tač skrin i uzeo 840, umesto 1040, u to vreme, jer mi je ovaj drugi delovao kabasto.
ako kupis dva Garmin uredjaja, dobices bedz :D

Pogledajte prilog 465412

za ostalo se ne razumem :D

Ne sećam se da sam dobio ovaj badž 🤨

Svi koje znam su presli Garmin ili su od pocetka na njemu. Jedan kolega je presao na Garmin i kaze da mu je lepsi izgled Polar flow-a, ali sve ostalo da je na strani Garmina, pre svega pouzdanost. Nekoliko Polara ga je izdalo u vaznom momentu. Na jednom maratonu, gde je imao dobar rezultat, Grit X je prekinuo pracenje na 30 i nekom km i ni traga od treninga. Pre toga je imao M400 kao i ja, pa V800 i bio je zadovoljan sa V800, ali ga je zamenio zbog novijih funkcija na Gritu. Ja sam posle kvara na M400, koji je bazican, imao Vantage M, koji je delovao puno plasticnije i sa losim ekranom, jedva vidljivim. Poklonio sam ga i kupio Ignite, koji je imao lepsi ekran, ali slican za ostalo kao Vantage M. Sad na Ignite 3 mi je ekran jedino sto je lepo i to pracenje spavanja, ostalo je stvarno lose i neprecizno. Ugasi trening kad on sam resi. Nije se desavalo da ne zapamti deo koji je snimio, ali je stos sto ne provalim da je stao, pa ne ukljucim ponovo. Letos na moru, plivao sam po 1 km, on mi zabelezi od 3 do 6, a puls mi sve vreme bude 85-90. Pa ako ne izmeri puls i daljinu, onda nema bas neku ulogu.
Sto se tice V650, bio sam zadovoljan vidljivoscu i ekranom generalno. Malo je glupo sto krenem od jednog mesta i vratim se na isto, a zabelezi mi 50m vise nizbrdo, nego uzbrdo. Zaglupljivao se sa senzorima, pa nekad po 15 minuta drndam napolju na hladnoci da proradi. Takodje je imao problema i sa sinhronizacijom. Najzad, jednom je pokisao i sledeci dan je ispustio dusu.
Verujem da ni Garmini nisu savrseni, ali ocekujem malo vise stabilnosti, mozda i preciznosti GPS-a, jer su od toga i poceli. A za spavanje cu stavljati Polar :)

Au, sunce ti, pa taj Polar više ne radi nego što radi 😂

Garmin, Sunto i Coros je ono što se trenutno koristi za treninge. I obavezno neka aplikacija, tipa Strava, gde se svaka od tih platformi sinhronizuje, pa kod promene brenda, bar na jednom mestu ostanu sve aktivnosti.

Polari su ostali u prošlosti.

Au, sunce ti, pa taj Polar više ne radi nego što radi 😂

Garmin, Sunto i Coros je ono što se trenutno koristi za treninge. I obavezno neka aplikacija, tipa Strava, gde se svaka od tih platformi sinhronizuje, pa kod promene brenda, bar na jednom mestu ostanu sve aktivnosti.

Polari su ostali u prošlost
Ma kakva prošlost ništa bez polar duksa za planinarenje :ROFLMAO:

Fenix 8 sa braon narukvicom mi se svidja. Lep je i Epix 2 pro sa koznom narukvicom, ali bih ipak voleo Fenix.
U Navishopu je 165 hiljada i u ostalim radnjama kod nas. U garmin prodavnicama u inostranstvu je 1300 eur, u oglasima 1290. Zna li neko, da li negde ima popusta za black friday? Da li u oglasima spuste cenu, ako kod dobavljaca bude popusta? Ima li ko iskustva?
Takodje, mnogo mi je za sat toliko, ali razlika ipak nije velika, kod nas je 1410 eur, preko oglasa 1290. Kod nas imam garanciju 2 god. Da li mi je to bitan faktor, sta kazu iskustva?

video sam na kp fenix 8 ispod 900. Nazalost nema dobrih ponuda za enduro 3.

btw: just my 2 cents za fenix 8: bolje bi bilo da su sacekali par meseci sa izlaskom, a da i radi kao premium sat, umesto sto su izdali nezavrsenu verziju prepunu bagova i pretvorili kupce u beta testere + nema ni jedan killer feature=hard pass

Ma ima za 950 51mm, nego me zanima sivi, safir, sa koznom narukvicom. Oni su bas skuplji, jer se dobija "premium" pakovanje sa koznom i crnom silikonskom narukvicom. Sama narukvica od italijanske braon koze je 150 eur. Stalno nosim igracke od satova i kad se obucem za neku proslavu i izlazak, ne stoji bas lepo, a kad skinem sat, ispod mi bela koza. Zena predlozila da kupim Venu a za izlazak neki obican elegantan sat...
Sto se bagova tice, upoznat sam sa situacijom, ali verujem da to mora biti reseno za par meseci. Sad, zasto su pozurili sa prodajom... Svi izbace model sa nekim bagom, pa osluskuju kupce za sitnice, ali je Garmin malo preterao. Da je Venu, pa ok, ali premijum model bi morao da bude puno pouzdaniji.

Šta sam kliknuo na Garmin satu, pa ne daje notifikacije?

Od jutros, kada stigne poruka na telefon, sat samo poveća brojač notfikacija. Ako udjem u widget notifikacije, sve su tu. Ali ne bipne kada poruka stigne i ne pokaže preview.

axa, video sam slike tog sa koznim narukvicom na reditu, tu si onda jako blizu i titanijumskoj narukvici (ako se slažu boje narukvice i bezela)...

venu, bah, po meni nije garmin ako nema 5 dugmića.

Mislim da za izlazak mozes zavezati i sat oko noge, nece se videti, a trebalo bi da broji korake :)

Od jutros, kada stigne poruka na telefon, sat samo poveća brojač notfikacija. Ako udjem u widget notifikacije, sve su tu. Ali ne bipne kada poruka stigne i ne pokaže preview.
DND?

DND i volume sam prvo pogledao, nije.
Od jutros sve radi ok. Jedino što se promenilo, sinoć sam isključio pristup internetu na telefonu, jutros ga uključio.

Ma ima za 950 51mm, nego me zanima sivi, safir, sa koznom narukvicom. Oni su bas skuplji, jer se dobija "premium" pakovanje sa koznom i crnom silikonskom narukvicom. Sama narukvica od italijanske braon koze je 150 eur. Stalno nosim igracke od satova i kad se obucem za neku proslavu i izlazak, ne stoji bas lepo, a kad skinem sat, ispod mi bela koza. Zena predlozila da kupim Venu a za izlazak neki obican elegantan sat...
Sto se bagova tice, upoznat sam sa situacijom, ali verujem da to mora biti reseno za par meseci. Sad, zasto su pozurili sa prodajom... Svi izbace model sa nekim bagom, pa osluskuju kupce za sitnice, ali je Garmin malo preterao. Da je Venu, pa ok, ali premijum model bi morao da bude puno pouzdaniji.
Jako losa narukvica, jedino sto lepo potamni vremenom pa ima kul patinu.. Uzeo sam pakovanje sa sesticom X, dobio tu koznu. Dva lepljena sloja koze, rascvetala mi se, dva puta lepio do sada, i opet je pocelo da se razdvaja, tako da kad nosim, stalno je na gumenim narukvicama.

Pre par dana FR265 se ažurirao na verziju 21.18. OHR je očajan sada. Koristim puls traku i Garmin edge na biciklu, puls sa trake 130-150, na satu dvocifren. Kad na satu otvorim widget za HR, on se poveže sa trakom i pokaže puls koji šalje traka. Spustim ruku i nakon dva-tri minuta, opet pokazuje dvocifrenu brojku. Probao da stegnem narukvicu, pomerim sat, čak sam ga prebacio na drugu ruku, ništa nije pomoglo.
Kome je bitan OHR, neka preskoči ovaj apdejt.

• Like
Reagovanja: PJ

Uđeš u meni,obaveštenja i upozorenja,pametna obaveštenja,,opšta namena,privatnost čekiraj i isključi i to bi trebalo da je to.Kad je aktivna ne izbacuje poruke na ekranu da ih neko ne bi video.

Vrh Dno