Šta je novo?

Elden Ring

Nismo mi sporiji već je Miyazaki protivnicima dao doping...

Larval Tear može da se farmuje u Nocronu, čini mi se.

Nema veceg zadovoljstva nego kad landujes parry sto je skroz kul nacin borbe, treba imati dobar reffleks za to. Cim vidim da protivnici imaju sporiji heavy napad odma idem na parry, kao i bossovi. Final bossa sam uspeo prvu fazu da regulisem sa parry iako treba 3 puta da se odradi za stance break al druga faza je zlo i odustao sam od te taktike i presao na standardno ucenje tajminga i flow...

Svi koji imaju problema sa larvama za respec u dlc, mozete da svratite nazad u originalni svet i tamo pokupite (cini mi se da ih ima oko 8 po playtrough). Nasao sam samo 2 larva teara u dlc, i to kada sam revizitovao neke stare lokacije zbog alternativnih puteva. Ali se pogodilo da uvek bude nocu, bas se vide iz daljine, emituju neku plavicastu svetlost.
U osnovnom delu igre ima 18 komada, a u dlc-u 8, dakle ukupno 26 komada...i više nego dovoljno da probate gomilu buildova, pa da se vratite na staro ako vam se ne svidi, a opet da vam ostane nekoliko komada za svaki slučaj na kraju...

Jel je beše i u originalnoj igri lik ranjiv kad ga obore na zemlju ili su bili neki frejmovi neranjivosti?
Neprijatelji me patosiraju a mom liku treba 5s animacije da ustane dok me oni ljušte kao krompir, mislim, ni sam ne znam koliko sam puta izginuo tako glupo.

Jel je beše i u originalnoj igri lik ranjiv kad ga obore na zemlju ili su bili neki frejmovi neranjivosti?
Neprijatelji me patosiraju a mom liku treba 5s animacije da ustane dok me oni ljušte kao krompir, mislim, ni sam ne znam koliko sam puta izginuo tako glupo.

A da, pa imas donekle inv framove al dzabe ako boss baci neki AOI napad koji te momentalno saceka cim ustanes i ubije. Mislim da ovo nekako moraju da isprave...

Nema da čeka da ustanem, troše mi health dok ležim, nepokretan, i to ne samo neki bos nego obični protivnici, zato i pitam jer mi se čini da si pre mogao barem da ustaneš a da te ne ubiju. Sad me ubiju dok ležim.
Inače... znam da baš ne zvučim tako ali ekstremno uživam u dlc-u.

Toga pre nije bilo. Dok si na zemlji i ne ustanes, bio si inv. Sad bukvalno moze da te siluje dok lezis, sve u skladu sa nacinom na koji izvrsi napad i kakav collision ima oruzje/napad. Jos jedna u moru gluposti i mijazakijevog "vam nije dovoljno teska igra? kukajte sada."

Mislim da svi uzivamo u dlc. Samo eto, stare tehnicke boljke, i rebalansi neceg sto nisu trebali da diraju.

Poslednja izmena:
To mi se nije dešavalo. Ali od dlc mi se dešava da kada pijem bočicu protivnik proleti kroz mene bez ikakvog dmg. Nisam testirao u lands between

Eksperimentalna slika za fotomod, jedva čekam da uslikam i druge lokacije...
Elden Ring Screenshot 2024.07.03 - 00.43.31.44.jpg

Igra ima foto mode ili ti to preko nvidia software-a?

Nema foto-mod, u pitanju je mod sa patreona koji se plaća (može i na netu da se nađe), i može samo u offline verziji igre da se koristi.
Ovo su mu karakteristike: https://opm.fransbouma.com/Cameras/eldenring.htm
Kriminalno je što ovakva igra nema ubačen foto-mod ali nije ni čudo s obzirom kolika je podrška FromSoftware-a za pc.

Poslednja izmena:
Evo par slika iz originalne igre, ide u spojlere za svaki slučaj.
Nešto mi ne ide ovo slikanje, ili je magla u igri, ili pada kiša ili mi krešuje igra ili mi iskrsne neka obaveza, nikako par poštenih slika da napravim.
Slike su kombinacija nvidia app filtera i foto-moda.
Elden Ring Screenshot 2024.07.03 - 16.01.06.82.jpg Elden Ring Screenshot 2024.07.03 - 14.40.26.28.jpg
Elden Ring Screenshot 2024.07.03 - 14.46.41.76.jpg Elden Ring Screenshot 2024.07.03 - 14.45.25.74.jpg
Kad stignem postaviću više slika u screenshot sekciji foruma.

Jos jedan rebalans...
Nije problem sto izmenise gomilu stvari. Problem je kako lik rece, sto ih nisu logicno izmenili.
Neke stvari su upropastili bas onako... ali avaj, uvek moze novi rebalans xD

Ubiše parfem :D
Scadutree Avatar mi je bio prava agonija. Boss iz tri dela. Kada sam ga dva puta zveknuo mislio sam da je kraj, kad ono ima i treća sreća.

Da, jedini boss iz 3 faze do sada.
Nabijem ih, ne mogu da ti nagoveste nekako da znas da cuvas flaskove za poslednju fazu vec mora onaj shok, da cekas da inkasiras rune a umesto toga boss muzika se samo nastavi.

Parfem nije ubijen, samo je popravljen bug sa onim spellom...
Nerfovan je i "Batak" koji je izazivao bleed na bilo kom bossu sa 2 heavy udarca. Popravili su i hrpicu drugih bagova...
Performanse još uvek ništa, mada ne mogu da kažem da primećujem probleme. 4K 60Hz sa 3080 radi ok...

Super, jos samo da poprave da ona silna oruzja koja su efektivnija protiv zmajeva u dlc, to budu i u originalnog igri.
Ne da nisu efektivna, nego oduzimaju jos manje dmg nego neka normalna oruzja.
From soft pristup resavanju balansa - gledajmo yt u slobodno vreme i popravimo OP varijante. Jer sve ostalo je sjajno i bajno, nema potrebe to da diramo.

Preci cu ceo DLC a Threads inacntation necu naci hahahahahahhaha Jbm ti istrazivanje, sve do sada sam ubio klasicno, tesko da ima vremena i smisla za inkantacije usled borbe, jer osim sto ne nanose previse stete, bossevi su prebrzi. Jedino oluja na zmajeve, i to ne na sve.
Renala twin blades u jednom trenutku je imala 4400 dps sa svim buffovima i talismanima za konesekutivne napade i u flasku naravno. Ume da bude bas ubitacno sko veze komboe cesto.
BTW mali hint, probao sam da nanesem sebi madness sa howl of shabriri i sa onom poludelom rukom i talismanom daje nenormalan dps, cak iako se ruka skloni, tj zameni sa drugim oruzjem. Poveca mi se dps sa 1800 na skoro 3000 sa buffovima i ovim pristupom sa renala twin blades.
Samo jedno pitanje, cini mi se da neki buffovi ponistavaju druge, kao npr howl of shabriri se ponisti sa Flame grant me strength ili mi se samo cini?

Samo 3 bossa su obavezna za prelazak DLC-ja...Rellana i Lav nisu među njima. Heh.

ludak :D

Kako ste ubili svinju?
Ovo je nenormalno, ne stignem ni mimic da pozovem, torent je neupotrebljiv, izdržim 30s dok držim štit i imam staminu i to je to, kraj.
Mislim, ono kuče-lav je ništa naspram ovog čuda. Čist pure-strength build sam.

Neki Holy weapon, ja sam koristio Holy claymore i standardica, ucis tajming za dodge roll. Tu je najgori charge attack njen koji ima neki pakao hitbox i mora u mikrofrejm precizno da se dodgeuje ako ne zelis da te pogodi, i to je cista sreca. Mimic summon sam sad probao u NG+ da vidim kako je sa bossovima i ubije ga brzo a na +10 je... nema leba, mora da se nauci boss.

Hippo je ozloglašen što se tiče hitboxa...a postoji jedan boss sa još gorim.
Mislim da su nerfovali nilskog konja u poslednjem patchu, ako se dobro sećam...

Narodna verzija, tako da nema pečeva za mene.
Bukvalno nisam mogao da mu pročitam poteze, ovaj indijac me izvukao da ne poludim, skoro svaka mu je zlatna.

Jedino bih dodao da za mene više funkcioniše direktno kotrljanje napred kad Pumba radi juriš a najgori mu je onaj petopotezni kombo.
Još ga nisam ubio ali mu sad barem skinem dve trećine energije , sa mimikom.

Vrh Dno