Šta je novo?

Uzmi račun i pobedi, nagradna igra - skeniranje QR koda

I meni na par mesta gde stalno kupujem ostavljau racune.
Ako je ideja pa se racuni proveravaju onda je nebitno ko ih je skenirao.
Za razliku od standardnih nagradnih igara gde svi koji imaju veze sa priredjivacem igre nemaju pravo ucesca jer bi potencijalno mogli da uticu na nesto ovde oni koji izdaju racuna cak i da ih skeniraju (ako ih stranke ne uzmu) ne mogu da uticu na ishod.

Jel ovo samo kod mene ili? Jel blokirano slanje računa do sledeće godine

Prilozi

• IMG_20231119_144024.jpg
    IMG_20231119_144024.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 59
Sta se desava sa velikim brojem fiskalnih racuna, iskoci poruka neispravan qr kod i jos neka cudna poruka kao da racu ne postoji?
I kad skeniram i kad unesem rucno…

Imam i neku dodatnu aplikaciju moj racun koja mi cuva racune, pola njih ne moze da prepozna

Do sada nisam igrao ovu igru ali ajde nista ne gubim i onako uvek uzimam racun.

Dobra fora sa duplim prijavama za račune plaćenim bezgotovinskim metodama, pošto generalno plaćam najviše karticom. Svakako i dalje mislim da su šanse za dobitak mizerne haha :D

Džaba mi što sam platio karticom ako kasirka otkuca da je gotovina... :unsure:

Ne brini se, mora da se proknjizi kao placanje karticom da bi se iznos pojavio na POS terminalu. Tako ide procedura.

Danas platio karticom, na računu piše Gotovina, nisam dobio dodatni kod :sneaky:

A ja platio neki račun 400 dinara u Lidlu gotovinom i na računu piše da je gotovina a skeniralo ga dva puta i prikazuje u aplikaciji da je bezgotovinski :LOL:

I kod mene nesto poludelo, nemam pojma više šta se duplira.

Za vas sto ste skenirali, postoji li ogranicenje od proslog kola u broju racuna za 1 sat (valjda tako bese)?

Ne, ogranicenje je 5 u minuti, ja sam sinoc ubacio oko 40kom za manje od sat.

Дешава се да апликација након скенирања рачуна покаже поруку да је рачун већ пријављен, а знам да га ја нити било ко из куће није скенирао. Да ли им то опет неко злоупотребљава систем (brute force или нека друга метода)?

А поред тога, такође се дешава да изађе оваква порука као у слици из прилога. То се деси приликом скенирања, па одмах након тога покушам ручни унос истог рачуна, јер каже да подаци нису исправни, па да покушам и ручно, али исти проблем. Ова порука се јако ретко дешавала прошле године, када QR кôд није читљив, па ручни унос успе. У овогодишњем циклусу ништа не помаже и много се често дешава.

Prilozi

• neuspesno.jpg
    neuspesno.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 37
Pa dobro, sve će to nadomestiti ovo što imamo duple kodove kod računa koji nisu gotovinski :)

Kad mi izadje ta poruka neuspjesno proradi nakon x minuta, mozda treba sistemu vremena da se doda ko zna, nekad odma prepozna nekad ostavim pa malo kasnije prodje.

Šta se deŝava ako se aplikacija slučajno obrise,kako da se vrati svi oni skenirani računi.

Kad sam čitao čpp negde nekom prilikom, prilikom promene telefona, odnosno reinstalacije aplikacije, podaci koji se zadržavaju na lokalu ne mogu da se premeštaju i vraćaju, ali oni čuvaju sve u bazi.

Ne šaljem račune, al od prijatelja je rodjaka dobila stan, ako nekom znači...inače žena je poslala preko 200 000 računa

Ne šaljem račune, al od prijatelja je rodjaka dobila stan, ako nekom znači...inače žena je poslala preko 200 000 računa
200.000 racuna? Kako? Il ide i trazi po radnjama i kontejnerima?
Ispadne da je skenirala 2.500 racuna dnevno 3 meseca, po ceo dan skenirala racune? Boles'. Nista mi nije jasno

Poslednja izmena:
uzevši u obzir da se može skenirati max 5 računa tokom 1 minuta (ograničenje aplikacije), teoretski je moguće skenirati max 7.200 računa tokom 24h. no, tu treba odbiti vreme za punjenje telefona, recimo 2h, zatim da se aplikacija zaglupi ako se odjednom unosi veći broj računa, da nisu svi bar kodovi čitljivi, dođemo do realnijeg max koji iznosi ~3.000. tako da ipak jeste moguće uneti ~2.500 računa dnevno

no, ono što mene zanima jeste da li je moguće imati isti profil na nekoliko telefona? znam da je moguće imati max 4 profila na telefonu, tj. po instaliranoj aplikaciji. pitanje se odnosi na profil za ovu nagradnu igru, da ne bude zabune

@acarinho smisao igre jeste da se ljudi naviknu da je dobijanje računa nešto uobičajeno. bilo bi glupo ograničiti na toliko mali broj (200 računa).

Poslednja izmena:
Žena je penzionerka i ima celu logistiku, ima par prodavnica koje obilazi i koje joj svaki dan daju račune, nosi im kolače, poklone...ti računi se skupe i onda se skenira po 5h dnevno, ima više naloga, na članove familije...i još ima par takvih kao ona, što isto rade...u svakom slučaju krvav je to lebac, nije nimalo jednostavno, a verujem da većina stanova koji su izvučeni otišli ljudima koji slično rade...najverovatnije i ovde vlada paretov princip, gde recimo 90% računa u igri, drzi 10% ljudi

Takve treba diskvalifikovati jer je to vrsta prevare. To može da se stavi i u pravilima igre.
Ograničenje može da se postavi na 5000 ili 10.000 računa i da to bude validno. Kome se ne sviđa ne mora da učestvuje.
Meni supruga donosi nešto joj daju u dve radnje ali ne svaki dan nego kad se tamo zadesi, uzimaju i drugi sigurno. Imam 465 računa do sad.

@djalf Koja je razlika da li su dve radnje i 50 računa i 6 radnji i 2000 računa?
I ti i ova gospođa radite isto, samo se ona bolje organizovala, tako da ne vidim kako možeš da pričaš o pravilima i ko treba da bude diskvalifikovan...

Poenta igre je da za svaku kupovinu dobiješ i uzmeš fiskalni račun i da ljudima to postane normalno. Čuvanje računa za bilo koga svakako treba da bude zabranjeno, bez obzira na igru.

Što bi bila prevara, može svako da radi isto to samo neće ili nemaju vremena ili ih mrzi, šta već...i poštenije da stan dobije neko ko je uložio i pare i vreme i trud i poslao 200 hiljada tuđih računa, nego neko ko je poslao dva računa

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno