Šta je novo?

Contact Frame instalacija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

pcpartpicker

Cenjen
Učlanjen(a)
05.04.2019
Poena
125
Pozdrav ljudi.
Pokušavam da instaliram kontakt frejm pa ako je neko već to davno uradio molim pomoč.
Gledao sam yt videa kako to ide i koliko se okreće kad šarafi uđu međutim gornji desni šaraf meni nikako neće da uđe skroz u rupicu kad i sve ubacim u rupu, kao i ostali i onda je problem kaf zavrčem sve ravnomjerno u X fazonu taj šaraf se dotegne dosta pre nego ostali odnosno ne ide zavrtanje ravnomjerno kao ostala 3 (on se dotegne dosta pre i to me zbunjuje).
Šta da radim, u čemu je problem?
Kad zavrčem, zavrčem u inkrementima po 90 stepeni.
Evo sa slika, nadam se da se vidi.

Prilozi

• 20240617_093420.jpg
    20240617_093420.jpg
    155.9 KB · Pregleda: 120
  • 20240617_094853.jpg
    20240617_094853.jpg
    137.9 KB · Pregleda: 74
  • 20240617_095157.jpg
    20240617_095157.jpg
    153.7 KB · Pregleda: 71
  • 20240617_101103.jpg
    20240617_101103.jpg
    133.1 KB · Pregleda: 129
Kupi contact frame od nekog renomiranog proizvođača koji se drži specifikacija a ne jeftino smeće sa alija od 2 eura. Druga stvar, tebi contact frame nije potreban.

Kupi contact frame od nekog renomiranog proizvođača koji se drži specifikacija a ne jeftino smeće sa alija od 2 eura. Druga stvar, tebi contact frame nije potreban.
Iste su performanse u odnosu na ThermalGrizzly contact frame.priblizno iste (video gamersnexus).
Kako mislis nije potreban?lik sto je prodao mi dijelove kaze da stavim i svi ga preporucuju.
Ali odosmo u drugom smjeru...

99% ne radis nista pogresno nego taj tvoj frame nesto pobegao iz specifikacije. kada stavis dva srafa dijagonalno jednostavno pogedaj od gore dal se rupa ne gadja sa rupon na maticnoj i znaces dal gresis ili ne.
To treba da se najprostije zasrafi bez ikakve pameti, hocu reci flican frame najverovtnije.
I da da dodam, Tupe ljudi za taj frame kao da sa njime uvek dobijas 20c kao nekad sa delidom 4770k i 3770k znaci nije tako. Frame pomogne nekada zavisi ali od 0 do 5c znaci tesko merljivo.

99% ne radis nista pogresno nego taj tvoj frame nesto pobegao iz specifikacije. kada stavis dva srafa dijagonalno jednostavno pogedaj od gore dal se rupa ne gadja sa rupon na maticnoj i znaces dal gresis ili ne.
To treba da se najprostije zasrafi bez ikakve pameti, hocu reci flican frame najverovtnije.
Ja kad kljucem gurnem malo saraf dole on udje al onda frame krene ka gore i pobjegne...
I opet se taj saraf dotegne prvi skroz dosta pre ostalih.
Msm da se rupa gadja ali slikat cu ti, nisam sad kuci, kad dodjem.
Msm da sam negde na yt vidio slican problem, ali nmg da nadjem video.
Msm da je lik to rijesio drzanjem backplatea ako to ima veze s time...drzao je backplate jednom rukom a drugom dotezao sarafe u X fazonu.
Nmg da nadjem taj video prpbat cu u history.
Ako me ne razumijete probat cu da snimim video jednom rukom..
Evo video na 6:45 identican problem:

Poslednja izmena:
snimi ali kako god jedna rupa nije na mestu i to bezi. Ako si iz bg mogu ti dati jedan frame da probas pa da vidis. Nema tu pameti ponavljam. vrv je ta rupa malo uza ili je tu malo deblji sloj te farbe nesto na tu temu. ostruzi tu rupu ili razbusi burgijom i obradi rupu da ne bude ostra.

I da da dodam, Tupe ljudi za taj frame kao da sa njime uvek dobijas 20c kao nekad sa delidom 4770k i 3770k znaci nije tako. Frame pomogne nekada zavisi ali od 0 do 5c znaci tesko merljivo.
Kako mislis kad stavim sarafe?Kad stavim sarafa 2 ne vidim rupe vec samo sarafe.
snimi ali kako god jedna rupa nije na mestu i to bezi. Ako si iz bg mogu ti dati jedan frame da probas pa da vidis. Nema tu pameti ponavljam
Ne, nisam iz Bg.
snimi ali kako god jedna rupa nije na mestu i to bezi. Ako si iz bg mogu ti dati jedan frame da probas pa da vidis. Nema tu pameti ponavljam. vrv je ta rupa malo uza ili je tu malo deblji sloj te farbe nesto na tu temu. ostruzi tu rupu ili razbusi burgijom i obradi rupu da ne bude ostra.
Ma ja msm da je problem rupa na ploci te da zbog njen saraf ne udje skroz kao da ispod otvora framea za saraf gura isti nesto.

@pcpartpicker ti izgleda ne razumeš da Thermalright CF nema nikakve veze sa otpadom od 2 eura koji ti imaš. A ta priča testirao Steve GN ne pije vodu iz istog razloga. Priča o nekim "performansama" takođe ne pije vodu kada je CF u pitanju jer pored temperatura postoji nešto što se zove čvrstoća i elastičnost materijala od kojeg je CF izrađen. Taj tvoj je verovatno bio ugrađen negde i deformisao se ili nije napravljen dobro od samog starta. Moj savet ti je da taj CF baciš na smeće, vratiš sve kako je bilo, i montiraš cooler kao sav normalan svet.

Jeka
@pcpartpicker ti izgleda ne razumeš da Thermalright CF nema nikakve veze sa otpadom od 2 eura koji ti imaš. A ta priča testirao Steve GN ne pije vodu iz istog razloga. Priča o nekim "performansama" takođe ne pije vodu kada je CF u pitanju jer pored temperatura postoji nešto što se zove čvrstoća i elastičnost materijala od kojeg je CF izrađen. Taj tvoj je verovatno bio ugrađen negde i deformisao se ili nije napravljen dobro od samog starta. Moj savet ti je da taj CF baciš na smeće, vratiš sve kako je bilo, i montiraš cooler kao sav normalan svet.

Nemam pojma druze, dosao je nov ali sto kazes ne vjerujem da je proizvodjac Thermalright, slikat cu oznaku msm i da jeste kostao par eura.
Ma ako ne ide ne ide necu siliti..
Ne bi sad vracao metalni breket ostavit cu ovako pa majstoru dati da sto kazes onda sve instalira bez contact framea.
Ne znam sad gde je koji dio metalnog bracketa bio i koliko treba dotegnut sarafe pri vracanju istog.
Moze li se nedaj Boze ostetiti CPU ili socket ako nastavim drkati i čačkati sa dotezanjem sarafa?

Kao što je @d0minat0r više puta do sada rekao, nema tu nikakve mudrosti oko montaže. Staviš, zategneš i kraj. Ako tako jednostavna operacija ne može da se odradi lagano, to je znak da treba da se maneš ćorava posla. I kao što sam ti inicijalno rekao, tebi contact frame nije potreban.

Kao što je @d0minat0r više puta do sada rekao, nema tu nikakve mudrosti oko montaže. Staviš, zategneš i kraj. Ako tako jednostavna operacija ne može da se odradi lagano, to je znak da treba da se maneš ćorava posla. I kao što sam ti inicijalno rekao, tebi contact frame nije potreban.
Ma ja....ne bih dalje cackao.skinut cu frame.
Dal CPU da ostavim s time da plocu u kutiji drzim horizontalno?
Bolje dalje ne čačkati, kakav sam baksuz još ću pojebati socket pinove ako vec nisam jer taj gornji desni saraf sam dotegao vise od ostalih tada.

Poslednja izmena:
Evo sta je mozda problem, pogledajte da se rupe ne podudaraju.

Prilozi

• 20240617_125251.jpg
    20240617_125251.jpg
    169.7 KB · Pregleda: 101
Al me cudi kako u ostale rupice lagano udju sarafi...
Zelim izvaditi CPU.
Jel se.moze onom plastikom koja stiti socket pokriti isti bez ona 2 metalna kraja?

Al odozgo gledajuci rupice su okej...nista ne smeta sarafu...
Drustvo jel ovako bio socket gledajuci odozgo na plocu?

Prilozi

• 20240617_130629.jpg
    20240617_130629.jpg
    86.2 KB · Pregleda: 95
  • 20240617_130924.jpg
    20240617_130924.jpg
    108.4 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Ostwvit cu ovako, samo da dotegnem malo sarafe , cisto da CPU ne ispadne.
Smijem li ostaviti ovako do majstora kad nekad dodje?

Evo ga to je taj, ušljo...

Prilozi

• 20240617_131757.jpg
    20240617_131757.jpg
    177.7 KB · Pregleda: 80
  • Screenshot_20240617-132218_Chrome.jpg
    Screenshot_20240617-132218_Chrome.jpg
    102 KB · Pregleda: 84
Nek si ti nama ziv i zdrav vidi se da si dete. Bice to dobro. I kad vec toliko hoces taj frame onda i testiraj sta si dobio sa njime
Ne bih nikome pozelio ovu mentalnu bolest.
Trenutno stoji ovako, ne bih vracao onaj metalni bracket.Ali ovako je nesigurno.
Mogu li samo dotegnut 2 sarafa of contact frame i ostavit tako CPU u socketu do instalacije tj majstora?
Nekad sam sklapao sebi racunare tacnije 2 sam sklopio, sad bez straha ne smem install contact frame.

Prilozi

• 20240617_135316.jpg
    20240617_135316.jpg
    196.6 KB · Pregleda: 89
Nesto sam uspio.Prvo sam dotezao po 90 stepeni i kad sam osjetio veci otpor po 45 stepeni.
Sad to izgleda kao na slikama ispod gde su napokon svi ravnomjerno usli.
Medjutim sad ne znam koja je granica do koje smijem dotezati ih?

Prilozi

• 20240617_165516.jpg
    20240617_165516.jpg
    190.9 KB · Pregleda: 51
  • 20240617_165509.jpg
    20240617_165509.jpg
    189.9 KB · Pregleda: 36
zar nije bolje da se odmah kupi thermalright, a ne tu neke kopije koje mase specifikacije gde sve treba da bude precizno u mikrometar. mislim ne stavljas to na plocu od 20 eur i cpu od 30 eur pa kao svejedno je... posle kada crkne nesto...

zar nije bolje da se odmah kupi thermalright, a ne tu neke kopije koje mase specifikacije gde sve treba da bude precizno u mikrometar. mislim ne stavljas to na plocu od 20 eur i cpu od 30 eur pa kao svejedno je... posle kada crkne nesto...
Ma ovde nema nista, nema cak ni vezica za kablove sta dalje da pricam.
Porucit cu taj kod Madjara preko svog dobavljaca ako ima uz nesto.
Zasad ovako neka stoji cisto da mogu plocu odlozit u kutiju dok ne nadjem bolji contact frame ili bez istog.
Nema to u Madjara, ili ne trazim dobro..
U oglasima ima samo ovaj:
Final Cool Contact frame LGA1700 LGA 1700 (25 KM)

Prilozi

• Screenshot_20240617-172024_Chrome.jpg
    Screenshot_20240617-172024_Chrome.jpg
    57.8 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Ostavit cu ovako, nadam se da nisam vec neku stetu napravio na CPU ili na socketu.
Nisam puno dotegnuo cisto da drzi frame.
Kad budem s majstorom krenuo ostalo da instaliram vrlo vrvt cu skinuti frame zbog gore ovih rupica sto se ne slazu.
Ako sam stetu napravio vec tipa da ma vec kopka evo da vidim sta je ispod (da se nije koji pin iskrivio), bacio sam 500 eur u kantu, i to nije malo novca.

Mislim ai cudo da moderator nije napisao kaze ti se jedno ti uradis drugacije...jest do mene je ja sam kriv i strasno sam tvrdoglav.
Obecao sam ***** nestavljati ali bilo mi je kompleksno da vracam onaj metalni bracket.
Najvise sumnje u meni budi to sto sa druge strane rupe nisu izjedancene.
Jednostavno u pravu ste, radi tog govneta ne vredi rizikovati stetu nedaj Boze na socketu ili CPU....da ne valja c.frame, ne valja,ali jednostavno ovo sam smatrao jednim izazovom i htio sam pokusati jos zadnji pu pre vadjenja i uspjelo je.
To se ne steze na mrtvo ime neto dok uhvate srafovi. Ti svakako imas granicnik koliko frame hvata samo ne stezi kao mazga
Ma nisam stezao puno stegnuo sam sarafe da imaju lufta cisto toliko da drze frame, nema govora o stezanju namrtvo, ima sigurno jos pola kruga do namrtvo.

Sad bi ja najradije njega skinuo, nesto u podsvijesti imam sliku iskrivljenih pinova o socketu, radi onih neporavnatih rupa.

Poslednja izmena:
pa naravno da dotezes polako dijagnolano da se ravnomerno zateze cpu, ako prvo zategnes samo jedan mozes da iskrivis pinove jer ce jedan cosak cpu naglo pritegnuti socket. a doteze dok ide lagano, kada vise ne ide, to je to

imas i GN video o contact frames, i od Thermalright i od Thermal Grizzly

pa naravno da dotezes polako dijagnolano da se ravnomerno zateze cpu, ako prvo zategnes samo jedan mozes da iskrivis pinove jer ce jedan cosak cpu naglo pritegnuti socket. a doteze dok ide lagano, kada vise ne ide, to je to

imas i GN video o contact frames, i od Thermalright i od Thermal Grizzly
Pa pogledaj na videu sto si poslao link kako to on radi, jer ne radi dobro.
Pa pogledaj na videu sto si poslao link kako to on radi, jer ne radi dobro.
Gledao sam videa GN i to na videu rece da doteze se "until you reach brick wall" pa sad mi objasni sta to znaci.

kako ne radi dobro?

ubaci srafove doteze dijagonalno i zategne dok se vrti sraf, znaci okreces srafciger i kada sraf koji dotezes stane to je to. valjda osetis taj trenutak.
edit: cim krenes da primenjujes silu da se sraf dotegne pravis problem, pogotovo ako to radis na jednom cosku, a da nisi ubacio ostala tri srafa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno