Šta je novo?

LG Televizori

Na žalost nema mesta za njega a i žena nema živaca. Za sad je pristala da skinem (sečem) deo tv police (ne znam koliko će je još dobra volja držati). Ali najzanimljivije u Barceloni kad smo bili u Aprilu i naleteli na neku radnju i cene da padneš na nos Sasmung 77S93 - 2400e, LG OLED77C36 - 2400e, Sasmung 75Q80 - 1300e i reče moja žena ako možeš da ga odneseš za Srbiju ona plaća i čak će mu naći i mesta. Verujte mi istraživao sam dok smo bili tamo kako da ga transportujem i čak sam mislio da ću da plivam sa njim do Srbije samo da ga ženica kupi.
PS: Ne daje mi se 700e više ako stvarno nije toliko vredno. Radije bih uzeo C3 i polovan PS5 i XBOX X zajedno sa TVom. 😁

I ja bih pre odabrao tu komb ps5 i c3 :)

Sve u svemu nećeš pogrešiti sa C3.

Ja sam bio u mogućnosti da poredim C9 i G3 jer su mi bili jedan pored drugog i razlika nije zanemarljiva. To se najviše odnosi na HDR sadržaj. U SDR je skoro pa isto s tim što je kod G3 OLED backlight na 60 ekvivalent C9 na 80.

Jeste G serija bolja od C serije, ali nije 700e bolja sigurno.

Koliko se secam OLED panel sto je i najbitnija stvar je isti, samo se razlikuje kvalitet izrade, okvir i mogucnost da G serija bude neprimetna i uza zid.
700e razlike se nikako ne isplati. To je vec doplata za fazon vecu dijagonalu C3 (ne znam cene ali kapirate me), sto je daleko bolje ulozen novac.

Nije isti panel.
G3 ima META OLED sa MLA tehnologijom i heatsinkom a C3 ima EX panel iz proslogodisnjeg C2.
Razlika u kvalitetu slike je sigurno prisutna i primetna i vidi se najbolje kad ih stavis jedan pored drugog u iole osvetljenu prostoriju.
G3 ce imati vidno svetliju sliku, bolje boje i bolje HDR highlighte.
C3 je super TV i bice i vise nego dobar ako ne budes uspeo/zeleo da se pruzis do G3 koji je ipak za klasu iznad.

E pa to je onda od par zadnjih serija, cini mi se da C1 i C2 bili potpuno isti sto se tice panela. Onda ok, bolji proizvod all around, ali da li vredi 700e vise? Ja sam vise za vecu dijagonalu ako je moguce, nego za procentualno bolji panel. C3 je svakako sve, samo ne losa kupovina.

Plus G mora na zid, što nije svakome zgodno

Nije bas da mora, moze da se kupi postolje za njega.
Ima originalno da se kupi a mogu i neka third party resenja ali bilo bi steta da se ne iskoristi to sto su napravili da ide ravno uz zid.

Molio bih pomoć oko izbora televizora. Kupio bih tv sa OLED ekranom. Ova dva su mi modela interesantna:

Prvi je izgleda iz 2023 godine a drugi iz 2024-te. Možda bih za prvi mogao da ostvarim neki popust. Generalno, molio bih mišljenje o ova dva modela a pogotovo o prvom. I još pitanje, da li se primjeti razlika u veličini izmedju 49 LCD i 55 OLED dijagonale sa udaljenosti od 2,5 do 3,5 metara ?

Unaprjed hvala

C4 je 2024. model i skoro je isti kao C3. Za nijansu je svetliji u HDR.

Ovde imaš poređenje:

Primetićeš razliku u odnosu na LCD nezavisno od veličine dijagonale. Naravno po mogućstvu pusti neki kvalitetan video zapis.

Čini mi se da i nisu neke značajnije razlike ukoliko bih se odlučio za 2023 verziju , ukoliko bih mogao da ostvarim neki popust!?
C4 je 2024. model i skoro je isti kao C3. Za nijansu je svetliji u HDR.

Ovde imaš poređenje:

Primetićeš razliku u odnosu na LCD nezavisno od veličine dijagonale. Naravno po mogućstvu pusti neki kvalitetan video zapis.
Čini mi se da i nisu neke značajnije razlike ukoliko bih se odlučio za 2023 verziju , ukoliko bih mogao da ostvarim neki popust!?

Kao što vidiš nisu velike razlike. Lično ne bih kupovao C4 u odnosu na C3 jer razlika u ceni prevelika.

Kao što vidiš nisu velike razlike. Lično ne bih kupovao C4 u odnosu na C3 jer razlika u ceni prevelika.
Molio bih te da mi kažeš da li taj TV vrjedi tog novca (pogotovo uz popust od 10 ili 15 %) i u poredjenju sa konkurencijom istog cjenovnog ranga i dijagonale 55 inča. Definitivno bih uzeo OLED.

Molio bih te da mi kažeš da li taj TV vrjedi tog novca (pogotovo uz popust od 10 ili 15 %) i u poredjenju sa konkurencijom istog cjenovnog ranga i dijagonale 55 inča. Definitivno bih uzeo OLED.
Vredi naravno. Sad da ti unesem malu pometnju imaš i Samsung S90C koji mu je konkurent. Mislim da je Samsung čak i jeftiniji. Samsung je svetliji a jedina (doduše po meni velika) mana mu je nedostatak podrške za Dolby Vision.

Aj da se vratimo ,medju nas normalce.Jel ima neko iskustva sa ur7800 serijom ,zamenio bih postojeci 65,sa 75 inchnom verzijom .

Kada sam prešao sa dijagonale od 42" na 65" u dnevnoj sobi bio sam ubeđen da je to ono o čemu sam maštao ceo život...
Pošto mi tv komoda ima dužinu od nekih 180 cm sada tu još ima prostora da se namunji još veći tv od trenutno postojećeg :whistle:
I ja često gledam serije od 75",doduše ovaj moj trenutni skroz zadovoljava UP81003LR je model.

za sve koji se odlucuju kupiti lg oled tv savjetujem malo opreza..naime, samo 2 godine nakon kupovine a par mjeseci nakon isteka garancije sve vise je korisnika koji prijavljuju isti problem na seriji 65cx i c1. naime, stradaju strujne ploce i tv nece da se upali.... i da nisam takodje jedan od pogodjenih, nakon 3 godine kupovine 65cx5la, ne bih ni znao za to,
jer gdje god stigne lg brise komentare ljudi sa istim problemom a kada su ih ljudi zvali i upozoravali na tu masovnu pojavu naravno da su se pravili ludi i sve usmjeravali na popravku o vlastitom trosku.....popravka ce me kostati 330e.
osim 65, imam i cx776la i on za sada radi uredno..ali kupljen je par mjeseci nakon 65 i na njemu imam produzenu garanciju na 5 godina.pa cemo vidjeti.
ne znam je li dozvoljen link sa drugog foruma ali ukucajte u google "LG CX problem s paljenjem" i vidjecete o cemu govorim...najgore je sto niko ne zna, niti moze da zna sta ce se desiti sa novim serijama c3, c4, g3 itd za 2-3 godine kada im istekne garancija... a dati 2-3 pa i 4k evra za njih je ozbiljan rizik...srecom u nesreci , ja imam lg servis sat vremena autom od stana ali za one kojima bi blizina servisa a i finansijski momenat ,bio problem, zaista preporucujem oprez.

Poslednja izmena:
Pisao sam ja pre par nedelja o sličnom problemu sa G1 65". Izašao iz garancije 5 meseci i upali se, pojave se neke crte i ugasi za ~20 sekundi. Po opisu kvara mi rekli da je panel i da popravka košta 1.850€, dok je nov G3 na akciji 1.780€.
"Detaljnija" dijagnostika košta 55€ plus troškovi puta. Ako ima šanse da je nešto drugo u pitanju, kao ta ploča od ~300€ pozvao bih ih da pogledaju i eventualno poprave.

Uzeo sam novi G3, ali ovog puta doplatio 180€ za garanciju od ukupno 5 godina od proizvođača, ali nisam zadovoljan kvalitetom izrade. Na donjoj crnoj liniji ima neke bele tačkice kao da su mehurići ispod folije (skinuo sam foliju) na svaka ~5cm (videti sliku).
Ne primećuju se toliko kao na slici, ali ovo od premium proizvoda ne očekujem.

A i stalak im je loš. Na G1 su bile dve nožice bočno i stajao je TV potpuno vertikalno i stabilno. Sada je stalak na sredini pa je klimanje TV-a itekako moguće i primetno u odnosu na stari, a i TV je pozicioniran ne skroz vertikalno nego blago ka plafonu. Vidim u uputstvu da to tako treba (ilustrovano na slici), ali zašto su to radili, blage veze nemam.

1000021280.jpg

Jesi siguran da si skinuo foliju, meni ne deluje tako.
Ja sam preko C3 imao neku foliju jasno vidljivu a ispod nje tanku neprimetnu zalepljenu na ekran ( nesto kao zastitno staklo za telefon od ivice do ivice).
Ako si siguran, ja bih to reklamirao.

Ta tanka neprimetna ne sme da se skida, ona je deo ekrana. Samo ona jasno naznacena za skidanje treba da se skine.

Siguran sam. Onoj foliji se odcepi kraj za koji se vuče, pa sam odozgo skinuo gde je bila malo odlepljena. Tačkice se mnogo manje vide nego na slici, a vide se samo kad se skroz priđe do TV-a. Iskreno, mrzi me da reklamiram i da se zezam sa tim.

U sustini tv ce da radi i bez toga, samo si mu skinuo dodatni sloj gde je onaj reflektivni premaz. Nisam siguran da li ima nekog uticaja na kvalitet slike.

Ta prva folija je vec bila nekako sugavo zelpljena pa sam ocekivao da ima neka tanja film folija jos direktno preko panela i kopao dok nisam nasao.
Rekao bih da je kvalitet slike isti a refleksija mi nije problem jer je soba u kojoj je zamracena tako da ako nema nikakvog moguceg ostecenja super :D

Kako si uspeo da skines foliju gde je anti-refleks premaz? Prvi put čujem. Kako ti sad izlega ekran na svetlu. Jel bela refleksija?

Uopste nije bilo tesko skinuti je a refleksije su sasvim normalne glossy refleksije.
Sto se reklamacije tice nije mi stalo do toga iskreno.

EDIT: bacih pogled sad na unboxing pa mi se vratilo secanje.
Oni pokazatelji, strelice ili sta vec su mi se odlepili bez skidanja folije pa sam skinuo tu tanku foliju ispod njih?

EDIT2: Secam se da sam blicem od telefona osvetlio ivice TV-a i video da ima prelaz sa jednog sloja na drugi i da sam posle toga pokusao da skinem foliju i uspeo.
Mislim da je ipak u pitanju standardna zastitna folija koju sam skinuo a ne ta koja je deo panela na koju mislite.

Iskreno, mrzi me da reklamiram i da se zezam sa tim.
ma trebas reklamirat. ovo sto rade je nevidjeni bezobrazluk. nisam pristalica teorija zavjere ali kao da odmah po isteku garancije posalju neki update il nesto slicno i televizori stradaju...
ili na odredjeni broj paljenja i gasenja, podese rad obicnih kondenzatora koji su 3e... a kad nisi strucan a nisam, onda moram mijenjat cijelu strujnu plocu, za sta njihovi serviseri uzimaju toliki novac.
na kraju krajeva, tv ti je jos pod garancijom pa ako ne mogu popraviti nek ti daju novi...sa njima ne treba imati pardona...platis tv 3-4k evra i treba da se svaki dan stresiras hoce li se upaliti ili ne.
ma, kako da ne.
o stradanju panela da i ne govorim.

Nazad
Vrh Dno