Ljudi, da se ne lazemo - profesionalni aparat i mlin iz kafica pravi ogromnu razliku u soljici u odnosu na kucne aparate. Stoji to da i na kucnom moze da se napravi dobra kafa, apsolutno. Ali i ta dobra kafa nikad nece biti toliko dobra kao u kaficu. Prosto je - probajte kafu iz kafica i napravite sa istim zrnima kod kuce i to je to, sigurno cete videti da to nije isti napitak. Osetna razlika. Mozemo da se lozimo koliko zelimo (realno, bas je kul i zanimljivo : D ), nikad necemo da napravimo kao sa profesionalnom opremom. Svi kazu da je mlin mnogo bitan, ali ja sam testirao sa profesionalnim mlinom na kucnom aparatu i nije to to. Ima izgleda i mnogo do aparata, koji je kako neko rece zaista magicno napravljen da sve greske bariste ispravi. Pogledajte ovaj ekstremni video jednog italijanskog bariste, koji je postao viralan:
Njegova priprema je 0, tampiranje ne postoji, a siguran sam da je kafa barem dobra. U nasim kafeterijama kubure sa radnom snagom, zaposljavaju ljude koji nisu baristi, koji se ne loze na taj posao. Ali kafa je dobra. Zasto? Proces im je toliko banalizovan, da to sad moze da radi ko hoce - aparat i mlin sve handluju.