Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

A ako odnesemo opremu i kazemo ne pristajemo na povecanje cena, ovo vam vasa oprema...

Sve jasno! Hvala

Nema na cemu, znaju oni sta rade, plan je i bio da oni koji se pobune njima ostave sve isto, ali 90% ostalih koji ne znaju za povecanje ti ce placati sad dosta vise neki i mnogo vise.
Bas dzukacki sa njihove strane ali po zakonu.

Ja imam box3, imam još nekoliko meseci po 1din i onda poslednjih 6 meseci plaćam. SBB sam već uvela misleći da ću lako sa ovima, ali nema veze, ne odustajem. Prvo sam otišla u poslovnicu sa svom opremom i rekli su mi da ne mogu da je prime dok se telefonski ne najavi raskid. Od kada sam ih zvala, i slala pisleno zahtev za raskid bez penala, odgovorili su mi pismeno da moram da platim penale, a na tel me zivkaju nude istu cenu kao i do sada i još ću gratis dobiti brži net. Juče sam preporučenom poštom poslala pismeno zahtev za raskid, gde se pozivam na sve zakone koje su prekršili i poslala sam im sliku otpremnice i još jedom zahtev preko maila. Pretpostavljam koji će biti njihov odgovor, ali angažovaću i advokata jer ovo više nije ni stvar novca, nego jednostavno želim da nemam više nikakve veze sa tim gov**rima.

E sad ovako, ako ti ponude istu cenu do kraja UO onda NEMAS pravo da raskines bez penala.
A verovatno ce kao i meni, jer ako ti to ponude, tebi se nista ne menja i nemas prava na raskid bez penala.
Lepo su smislili, ko se ne pobuni do 01.03 njemu ide veca cena, ko se pobuni njemu ista cena do isteka UO..
A ako oni žele da ponude a ti se ne javiš na telefon ili se javiš sa stavom, mts nemamo o čemu da pričamo, spustiš slušalicu? Šta onda? Umesto tebe će potpisati ugovor /anex?
Neće potpisati? Kontam da bi morao da potpiše to što predlože jer ako ne potpiše pojela maca jezik. I ako neće da potpiše šta će onda ovi iz mts-a? Da krivotvore njegov potpis?
, a na tel me zivkaju nude istu cenu kao i do sada i još ću gratis dobiti brži net.... ali angažovaću i advokata jer ovo više nije ni stvar novca, nego jednostavno želim da nemam više nikakve veze sa tim gov**rima.

To što oni zovu 3x,4x telefonom može se svrstati u nasrtljivu poslovnu praksu, i to je zakonom kažnjivo. Korisnik ima potpuno pravo na raskid ugovora u ovom slučaju a ako nastave sa zivkanjem uputi mejl da ne želiš dalji kontakt sa njihove strane, da prestanu da te uznemiravaju i da ostaješ pri zahtevu za raskid. Ima posla i za advokate ako želiš.

A ako oni žele da ponude a ti se ne javiš na telefon ili se javiš sa stavom, mts nemamo o čemu da pričamo, spustiš slušalicu? Šta onda? Umesto tebe će potpisati ugovor /anex?

Neće potpisati? Kontam da bi morao da potpiše to što predlože jer ako ne potpiše pojela maca jezik. I ako neće da potpiše šta će onda ovi iz mts-a? Da krivotvore njegov potpis?

To što oni zovu 3x,4x telefonom može se svrstati u nasrtljivu poslovnu praksu, i to je zakonom kažnjivo. Korisnik ima potpuno pravo na raskid ugovora u ovom slučaju a ako nastave sa zivkanjem uputi mejl da ne želiš dalji kontakt sa njihove strane, da prestanu da te uznemiravaju i da ostaješ pri zahtevu za raskid. Ima posla i za advokate ako želiš.
Ne razumes druze kako pravo funkcionise, konkretno, ti se javis i kazes nemamo o cemu da pricamo, ti NEMAS pravo na prekid UO bez penala jer su ti ponudjeni isti uslovi koje si predhodno potpisao, sto ce te svakako i pisanim putem obavestiti putem emaila ili smsa.
Sto bi iko ikakav ugovor potpisivao, TI si UO vec potpisao pod tim uslovima.

Ne razumes druze kako pravo funkcionise, konkretno, ti se javis i kazes nemamo o cemu da pricamo, ti NEMAS pravo na prekid UO bez penala jer su ti ponudjeni isti uslovi koje si predhodno potpisao, sto ce te svakako i pisanim putem obavestiti putem emaila ili smsa.
Meni nisu ostavili pisani trag da će mi biti ista cena. Samo jedan sms da mi je zahtev odbijen i da mogu da raskinem ugovor uz doplatu poslednjih 6 meseci koje prebremeno prekidam.
A sinoć saznam da će mi cena mobilnog računa biti uvećana za 120% iako sam pod ugovorom. Ranije bar za mobilne nisu povećavali cene tokom uo. Kreće ludnica 😅🤡

Jedno pitanje, deda živi u jednom, da tako kažem, zabačenom naselju, i nema fiksnu liniju ni ništa.
Koje su mogućnosti tu da se uvede net i televizija?
Optikčka infrastruktura MTS je stigla vazdušnom linijom nekih 200m od njegove kuće, tako da ta opcija otpada, a ni SBB takođe ne prolazi tu...

Jedno pitanje, deda živi u jednom, da tako kažem, zabačenom naselju, i nema fiksnu liniju ni ništa.
Optikčka infrastruktura MTS je stigla vazdušnom linijom nekih 200m od njegove kuće, tako da ta opcija otpada, a ni SBB takođe ne prolazi tu...
Total tv ili m sat i npr a1 kucni net

Samo da javim da sam uspešno raskinuo ugovor za Box3 max, vratio opremu i sve je prošlo ok. Samo mi je žao što nisam iskoristio svih 18m po dinar, nego samo 12, ali dobro, i to je nešto 😀

Moj savet ti je da mu uzmeš samo mts mobilni net i da mu nekako omogućiš ako može da koristi nečiji iris tv app ako mu je tv smart jer iris tv app ne troši GB iz paketa za korišćenje njihove TV usluge.
Ako ipak ne bi mogao da se snađe sa iris TV app onda da mu uzmeš Box 2:
mts sat TV i mobilni net

Na naš zahtev, zvali su nas danas povodom migracije starog box 4 crvenog paketa na novi Box 4 crveni. Migracija je u ceni sa 5.200 na 5.500din.
Prvu opciju imamo da raskinemo ugovor.
Druga opcija jeste da ostane stari box 4 crveni po ceni od 5.200din (bez Apolona) i
Treća opcija jeste novi box 4 crveni, nova cena 5.500din ali sa dodatkom Apolona do kraja ugovorne obaveze ( 31.8.2025.)
Da li je neko dobio ovakvu ponudu?
Naš zahtev jeste bio da na sadašnji box uradimo aneks na nove 2 godine, 5.500din a, ali umesto 100gb da dobijemo 200gb (4 u box4) kao novogodišnju promociju.
I kažu da je ponuda Apolona individualni dodatak, što se ja nisam složio pošto Apolona za "dž" dobijaju omorika, soko i box korisnici.
Neki predlog šta raditi?
I da, zahtev smo uputili 5.2., što govori da im je potreban 21 dan da nam odgovore, neozbiljno sa njihove strane.

Ja sam vec rekao da sam se žalio na promenu cena i mene je pozvala gospodja i ponudila da ostanem do 30.5 uz to da neće povećavati usluge. Na moje pitanje šta bi sa onim da za nastavak tražim 24x50 posto pravila se blesava i rekla da prvi put čuje za tako nešto. Meni svejedno ,trpecu ih do 30.5 posle ako ne žele pola pretplate raskida i to je to zaboravih da kažem da mi je stigla poruka da neće povećavati cene

Bilo je tacno kako je covek i rekao. Podneo sam zahtev za IDP broj, evo posle 2 radna dana zvali da ponude 24x50%.
Hvala puno! 🤘💪

Jesi im nosio opremu da razduzis u poslovnici, ili si samo otisao i podneo zahtev bez vracanja opreme?

Zamisli bezobrazluk, kaže likuša vidim da ste 10.2. aktivirali Apollon, što automatski govori nama da ste prihvatili cenu od 5.500din sa apolonom. Ali ja vas ipak pitam, sta ste konačno odlučili, odnosno šta da zaokružim na zahtevu da bih predala za dalju obradu.
Ja sam vec rekao da sam se žalio na promenu cena i mene je pozvala gospodja i ponudila da ostanem do 30.5 uz to da neće povećavati usluge. Na moje pitanje šta bi sa onim da za nastavak tražim 24x50 posto pravila se blesava i rekla da prvi put čuje za tako nešto. Meni svejedno ,trpecu ih do 30.5 posle ako ne žele pola pretplate raskida i to je to zaboravih da kažem da mi je stigla poruka da neće povećavati cene

Ja imam Box 4 plavi light, cena 4999din mesecno, i po novom pise na sajtu 5899din.
Sad zvao i kaze zena dok vam ne istekne ugovor vazi vam stara cena 4999din (ugovor istice u maju 2024).

Po porukama ovde sam zakljucio da ce od 1.marta vaziti nove cene.
Nista, ostaje mi da sacekam racun i vidim, ako mi stigne 5899 eto mene kod njih u poslovnici :)

Ja imam Box 4 plavi light, cena 4999din mesecno, i po novom pise na sajtu 5899din.
Sad zvao i kaze zena dok vam ne istekne ugovor vazi vam stara cena 4999din (ugovor istice u maju 2024).

Nista, ostaje mi da sacekam racun i vidim, ako mi stigne 5899 eto mene kod njih u poslovnici :)
Ali ako ti povećaju cenu u martu tad će već biti kasno da raskineš ugovor na njihovu štetu, najbolje rešenje ti je da im tražiš napismeno da neće povećavati cene do kraja ugovorne obaveze.

Lepo, prvo sam uputio zahtev za raskid zbog poskupljenja od 1.Marta,pozivajući se na član 131 zek-а. Zvali su me uz molbu da ostanem jer imam još uvek mesece po dinar, ali da mi nakon toga cena ide gore za 200 din, što nisam prihvatio i to je to.
Dobio si papir na kome jasno piše da su sve obaveze izmirene i slično.
Jasno mi je da raskidom ne mogu ništa da ti naplate od dana raskida do dana kada prestaje minimalna ugovorna obaveza, zbog izmene uslova i itd...
Nije mi jasno da ne mogu da ti naplate taj period od početka primene minimalne ugovorne obaveze do dana raskida. Mislim na tu promociju po dinar. Da ne tražim sada ugovore ali mislim da je to definisano u ugovoru da ide pod naplatu u slučaju raskida. Znači razlika od 1 dinar do cene koja ti piše u ugovoru za taj broj meseci.
Nemoj da me razumeš pogrešno, nego i mene zanima jer mi malo frka ako stigne nekoliko desetina hiljada na naplatu.
Imao sam taj problem, smrtni slučaj, pa se dogovorno rešilo jer nije baš bilo fer sa njihove strane ali nebitno, ovde je drugačija stvar u pitanju.
Što je najgore, nemaš više pristup proveri na portalu a račun ti stiže u papirnom obliku. Tako da ako se setiš, zamolio bi te da javiš ovde da li su ti izvršili neku naplatu oko tih meseci po dinar.

Traži sad - do kraja meseca - pismenu potvrdu da ti ostaju stari uslovi. Kad dođe račun za mart - biće kasno, tad nećeš imati nikakva prava - samo veći račun do kraja UO.

Javio se ili se ne javio, štiti me zakon o zaštiti potrošača. Ne može ni mts ni yettel ni sbb ni a1, niko baš niko, da mi poveća cenu ni za 1 dinar ako to nismo potpisali i ako se ja ne slažem.
Šta sam potpisao - cenu "x" sada je od 1.3.cena "y" ? Šta me obavezuje da se javim na telefon operateru? Ništa. Oni bez mog odobrenja ne mogu ništa drugo nego da odobre raskid, što su i uradili na kraju nakon visednevnog uznemiravanja mene i ukućana što na mobilne brojeve, što na fiksni.

Sestru zvali da ponude da ostanu isti uslovi do kraja ugovorne obaveze, ona rekla da neće da prihvati, rekli joj zvaće vas neko. Sutra idemo u poslovnicu da vratimo opremu, ovaj put ne ide sama.

Da ponovim, ima box4 po ceni box3, dakle nije onaj "najpovoljniji" scenario (50% popust), i to je potpisala bez mene, tako da smo uveli Orion optiku, TV joj dajem ja, mobilni će na Yettel sa 50% popusta.

Zamisli bezobrazluk, kaže likuša vidim da ste 10.2. aktivirali Apollon, što automatski govori nama da ste prihvatili cenu od 5.500din sa apolonom. Ali ja vas ipak pitam, sta ste konačno odlučili, odnosno šta da zaokružim na zahtevu da bih predala za dalju obradu.
Pa jesi li aktivirao onaj klasičan Apolon video klub koji je 399 dinara i plaća se taj iznos posle 3 meseca gratis korišćenja ili onu aplikaciju koja je trebala da se aktivira za Omorika, Soko i Box korisnike i koja je gratis do kraja ugovora a prava cena joj inače 699 dinara ? Nije isto.

Rok za žalbu i zahtev za prekid usluge je 29. februar, jer je obaveštenje objavljeno 29. januara. April kada stigne martovski račun je kasno za žalbu po članu 131 zakonu o elektronskim komunikacijama.

Pa jesi li aktivirao onaj klasičan Apolon video klub koji je 399 dinara i plaća se taj iznos posle 3 meseca gratis korišćenja ili onu aplikaciju koja je trebala da se aktivira za Omorika, Soko i Box korisnike i koja je gratis do kraja ugovora a prava cena joj inače 699 dinara ? Nije isto.
Preko Mts portala sam aktivirao Apolon.
Skinuo aplikaciju na TV, ukucao kredencijale sa portala i proradilo.

Dobio si papir na kome jasno piše da su sve obaveze izmirene i slično.
Jasno mi je da raskidom ne mogu ništa da ti naplate od dana raskida do dana kada prestaje minimalna ugovorna obaveza, zbog izmene uslova i itd...
Nije mi jasno da ne mogu da ti naplate taj period od početka primene minimalne ugovorne obaveze do dana raskida. Mislim na tu promociju po dinar. Da ne tražim sada ugovore ali mislim da je to definisano u ugovoru da ide pod naplatu u slučaju raskida. Znači razlika od 1 dinar do cene koja ti piše u ugovoru za taj broj meseci.
Nemoj da me razumeš pogrešno, nego i mene zanima jer mi malo frka ako stigne nekoliko desetina hiljada na naplatu.
Imao sam taj problem, smrtni slučaj, pa se dogovorno rešilo jer nije baš bilo fer sa njihove strane ali nebitno, ovde je drugačija stvar u pitanju.
Što je najgore, nemaš više pristup proveri na portalu a račun ti stiže u papirnom obliku. Tako da ako se setiš, zamolio bi te da javiš ovde da li su ti izvršili neku naplatu oko tih meseci po dinar.
Svakako ću javiti, na zahtevu za raskid piše raskinut pod brojem pa neki broj, to je broj reklamacije sa portala, gde su me zvali i odobrili raskid zbog poskupljenja, jer mi nisu nudili da ostanem na istoj ceni. Te mesece po dinar bi plaćao da sam svojom voljom raskinuo, ali pošto sam raskinuo zbog njihovog poskupljenja, onda nemaju pravo to da mi naplate. Ja sam te račune uredno izmirivao, stizali su mi na taj iznos.

Nazad
Vrh Dno