Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

to mi je bitno, navikao na MIUI/HyperOS pa znam šta me čeka kada dočepam Magic 6 Pro i MagicOS 8

Čekaj, jel prihvaćeno ili je i dalje u toku?
Nije, mislio sam ga preuzeti sutra. Ali ne znam sta da radim vise. Ako uzmem i opet isto bude, a naravno njima se to kao ne dešava, jer ni meni ne bude cim reset odradim, al nakom 4 5 dana opet zastopa sav kad udje u kameru. Ili da ne preuzimam i tuzim jednostavno s ovim sto vec imam dokaze o svemu sta mu se desi...

Prilozi

• Screenshot_20240209_151022_com.android.gallery3d.png
    Screenshot_20240209_151022_com.android.gallery3d.png
    246.8 KB · Pregleda: 45
Nije, mislio sam ga preuzeti sutra. Ali ne znam sta da radim vise. Ako uzmem i opet isto bude, a naravno njima se to kao ne dešava, jer ni meni ne bude cim reset odradim, al nakom 4 5 dana opet zastopa sav kad udje u kameru. Ili da ne preuzimam i tuzim jednostavno s ovim sto vec imam dokaze o svemu sta mu se desi...
Ajde ovako probaj. Kad ga preuzmes, igraj se sa njime dok ne pocne opet tako da radi i onda ga poslji i naznaci da 2 put saljes zbog istog razloga i reset telefona kao sto je pro mobi uradio nije resenje. Zatim zapreti tuzbom, ukoliko ne otklone kvar, da ce lepo raditi sud.

Ajde ovako probaj. Kad ga preuzmes, igraj se sa njime dok ne pocne opet tako da radi i onda ga poslji i naznaci da 2 put saljes zbog istog razloga i reset telefona kao sto je pro mobi uradio nije resenje. Zatim zapreti tuzbom, ukoliko ne otklone kvar, da ce lepo raditi sud.
To cu uraditi i koristicu ga kao sekundarni telefon uz sebe, pa da vidim sta i kako opet nekih 10ak dana...

Nemoj se ljutiti, a sta ti znaci taj 202. Ne radi dobro sa ovim sto imas? Ako ces da menjas telefone zato sto ti ne dolazi odma update, ili trazis savrsen updejt, onda tesko da ti neko moze ugoditi. Prosetaj kroz Apple ili samsung temu da vidis da ni tamo nije bajno. Meni zadnji updejt koji imam radi normalno i dobro i potpisao bih da ga vise ne menjaju. Zato te pitam sta ne valja
Dulic kada kazes zadnji abdejt koji imas taj dobar moslos na 202?

Dulic kada kazes zadnji abdejt koji imas taj dobar moslos na 202?
Ne, msm ja imam huawei al vidim da je vecinski isti princip kao huawei. Hteo sam da kazem da sam prolazio sa huawei neke apdejtove i znam o cemu pricate ali ako izbace apdejt a dobar je, ne razumem zasto se kukaka. Msm i ja dobijam te security peceve al nista mi ne znaci. I da ne dobijem, ne bunim se jer sve lepo radi. O tome sam pricao. Druga je stvar ako ti nesto baguje pa cekas pec

Msm i ja dobijam te security peceve al nista mi ne znaci. I da ne dobijem, ne bunim se jer sve lepo radi.
Nije dobro davati pogrešne informacije, security zakrpe su važnije od bilo kojih drugih zakrpa. To što tebe nije briga za sigurnost osobnih podataka, sigurnost bankovnih aplikacija i sigurnost svih drugih oblika plaćanja, sigurnost prilikom djeljenja podataka sa kartice i slično, uživaj u tome. Veću glupost nisam čuo. Prouči malo zašto security zakrpe postoje i čemu služe, nevjerojatno je da ne znaš, jer da znaš ne bi ovo govorio. Ili ipak bi?! Drugi forumaši također čitaju naše postove, zato pogrešne informacije nisu dobrodošle, a ove što ti daješ mogu biti opasne.

Mislim da je čovek lepo rekao da njemu ne znači ništa a ne da nikome ne znači. Tako da niko ne širi netačne informacije već svoje mišljenje. Takođe, očigledno je jedan od velikog broja ljudi kojima apdejtovi generalno ne znače dokle god im telefon radi kako treba.

Nije dobro davati pogrešne informacije, security zakrpe su važnije od bilo kojih drugih zakrpa. To što tebe nije briga za sigurnost osobnih podataka, sigurnost bankovnih aplikacija i sigurnost svih drugih oblika plaćanja, sigurnost prilikom djeljenja podataka sa kartice i slično, uživaj u tome. Veću glupost nisam čuo. Prouči malo zašto security zakrpe postoje i čemu služe, nevjerojatno je da ne znaš, jer da znaš ne bi ovo govorio. Ili ipak bi?! Drugi forumaši također čitaju naše postove, zato pogrešne informacije nisu dobrodošle, a ove što ti daješ mogu biti opasne.
Ja nisam reko da sam strucnjak i zato sam pitao za cega mu znace jer za mene ne znace, niti sam davao pogresne informacije. Ne znam zasto delujes nastrojnicki. Sto se ovoga tice, misljenja sam idalje da securiti pecevi nisu vazni bas zbog ovoga sto si napisao sad ti. Ako neko hoce i vest je u tom, ima da ti uzme podatke imao ti novi security oec ili ne, odma da se razumemo. Ako mislis da ce ti to sacuvati podatke, edukuj se malo. Sve sto vi govorite a uskoro i pomislite, nudi Vam se na telefonu. Znate i sami o cemu pricam. Pocevsi od google pa na dalje. A svoje kplekse leci negde drugde da ne bi isla prijava
Mislim da je čovek lepo rekao da njemu ne znači ništa a ne da nikome ne znači. Tako da niko ne širi netačne informacije već svoje mišljenje. Takođe, očigledno je jedan od velikog broja ljudi kojima apdejtovi generalno ne znače dokle god im telefon radi kako treba.
Hvala, upravo sam to zeleonda kazem, jer sam cvrstog misljenja da security pecevi nmg da nam pruze max zastitum moje misljenje. Hvala sto si se zauzeo za mene i izneo moje misljenje jasnije

On je već u par navrata prijavljivao ljude i glumio moderatora baš na ovoj temi pa je opomenut ali izgleda da nije shvatio. Kako god, apdejt politika kod kineskih proizvođača je uvek bila spora za ostatak sveta. Mislim da na prste jedne ruke mogu da se nabroje modeli koji su dobili A14 (ne računajući Pixel) i redovne sec apdejtove a izašao je sad već odavno. Ja tu ipak najviše cenim Apple, na stranu sve drugo

Toliko puta je pisano o apdejotovima kod Honora. Ne dobijaju svi u isto vreme a to najviše zavisi kad je telefon proizveden. U mom slučaju -Avgust. Ni ja nisam dobio apdejt odmah kada su drugi pisali o tome već posle 10ak dana.. To se već tri puta dešava i sada znam da kad neki objave da je stigao novi apdejt, kod mene bude kroz 10ak dana.
Ali meni deluje da ti tražiš bilo kakvu manu da bi kritikovao. Nekih sitnih mana ima ali daleko manje od recimo najnovije Ultre gde se nižu reklamacije i problemi. Da si uzeo Samsung, baš me zanima dal bi i tamo tražio mane 🙂

Nije li bila skoro vest da je probijena bezbednost Apple uredjaja i da se mesecima cutalo o tome a saznalo se pre krajem 2023.?

Nije li bila skoro vest da je probijena bezbednost Apple uredjaja i da se mesecima cutalo o tome a saznalo se pre krajem 2023.?
Ja sam to nedavno cuo. Da ne idem u off teme, misljenja sam da ne postoji patch koji moze da ti sacuva podatke. Ako vec Honor pravi zastitu, a ti si njegov korisnik, nije li logicno da vec on prvi ima pristup tvojim podacima? Pre 3 godina sam pratio slucaj preko javnosti, nasli su telefon od nekog teroriste koji je koristio Apple telefon, i nisu mogli da ga skinu podatke sa njega. Uputili su appleu uput da to rese ali su ih odbili jer su se bojali da ce tako izgubiti poverenost korisnika. Na kraju je neka izraelska kompanija za kratko vreme otkljucala taj telefon. Tad sam se pomirio da su nasi podaci sa kupovinom telefon vec podeljeni. Pitanje je samo kome verujete.
Jedno me interesuje, cuo sam da je na HM5 pro video zakljucan na 15 minuta. Dal to vazi samo kada se snima 4k 60fps ili vazi i za 4k 30fps, 1080p?

Bilo je to za prednju kameru. Ako se sećam za 4K u 60fps. Sad sam proveravao ima samo 30fps za 4K.
Znam da je bilo kad kreneš da snima stoji 0/15min sad nema te kose crte što smatram da je neograničeno.
Ispravite me ako gresim

Ekipa, nemam ja ništa protiv nikoga, ali govoriti da security patch nije bitan je neistina. Bitniji od bilo koje druge nadogradnje koje donose neke nove stvari, znam i zašto to govorim. I ovo govorim objektivno, svima je od važnosti. Ja recimo koristim 3 bankovne aplikacije na mobitelu, često kupujem online, koristim 4 kartice, 2 poslovne i 2 za fizičke osobe. Uglavnom, online plaćanje je nešto što koristim skoro svaki dan. Da security patch nije bitan dolazio bi kvartalno a ne svaki mjesec, a proizvođači ne bi davali 3 android azuriranja i 5 godina security patcha bezveze.
Sve je dobro dok je dobro i dok se ne dogodi zlo. Ja ne shvaćam stvari olako, bolje spriječiti nego liječiti.
A svoje kplekse leci negde drugde da ne bi isla prijava

Za što bi konkretno išla prijava? Baš me zanima 🤔

@Amortizzer
Prijavljivao sam objave vezane za offtopic, ništa čudno. Admin je došao i pobrisao, što je samo potvrda da se treba držati teme. Postoje teme za probleme reklamacije, prava zaštite proizvođača i općenito inbox i sva pravila vrijede jednako za sve brendove, tako da ova tema nema veze s tim. Meni je osobno žao kolege Vule kojem se to dogodilo i ja mu želim sve najbolje.

Poslednja izmena:
Mnogo bitnije je da na telefon ne instaliraš sve i svašta, kao i da ne radiš preuzimanje kojekakvih gluposti ma telefon. U Guglovoj prodavnici imaš gomilu aplikacija koje u sebi sadrže nepoželjni softver.

To cu uraditi i koristicu ga kao sekundarni telefon uz sebe, pa da vidim sta i kako opet nekih 10ak dana...
Ja i dalje mislim da ti imas problem sa nekom aplikacijom koju instaliras na telefon.

Jer ako ti nemas taj problem kad se uradi hard reset, po meni, to znaci da nema problema sa hardverske strane (rom, ram memorija, neispravna kamera i sl) jer tada sve radi kako treba a da postoji neki (HW) problem odmah bi se video tada (zbog cega se prvo i radi hard reset u servisu - iskljuciti korisnikove aplikacije i podesavanja iz jednacine).

Kad stigne iz servisa, koristi ga tako klot par dana da vidis da li se javlja problem ako ne, kreni da instaliras jednu po jednu app, nakon svake par dana testiraj pa predji na sledecu. Svakako kazes da ces da ga koristis kao sekundarni telefon pa mozes ovo da odradis bez nekog problema.

Imam par pitanja ako moze savet i misljenje vaše.
Prvo pitanje se odnosi na punjenje HM5 sa njegovim fabrickim 66w punjacem znamo da se u nekom trenutku zagreje telefon kada se puni tipa od 10%-100% nista strasno ali ima malo zagrevanja verovatno je to i honor predvideo zbog 66w punjaca i samog brzog punjaca i sve ok nije opasno za tel, pitanje je da li je ok za telefon da ga punim kada mi se ne zuri sa slabijim Honor punjacima orginalnim samo od drugih modela telefona tipa Honor X8 on ima 22w punjac i P30 pro koji ima 40w?
Kada sam ga juce (da probam) punio sa ovim od 22w ne greje se ni malo i puni se duze za oko 15 min od njegovog orginalnog 66w da li je to ok za bateriju da mogu ds kombinujem kada ne zurim?
A drugo pitanje kod kamere ona opcija Aperture na P30 je bio drugaciji fazon, ne znam ovo f4 sta znaci kada koristite i kako ovaj mod?

Imam par pitanja ako moze savet i misljenje vaše.
Prvo pitanje se odnosi na punjenje HM5 sa njegovim fabrickim 66w punjacem znamo da se u nekom trenutku zagreje telefon kada se puni tipa od 10%-100% nista strasno ali ima malo zagrevanja verovatno je to i honor predvideo zbog 66w punjaca i samog brzog punjaca i sve ok nije opasno za tel, pitanje je da li je ok za telefon da ga punim kada mi se ne zuri sa slabijim Honor punjacima orginalnim samo od drugih modela telefona tipa Honor X8 on ima 22w punjac i P30 pro koji ima 40w?
Kada sam ga juce (da probam) punio sa ovim od 22w ne greje se ni malo i puni se duze za oko 15 min od njegovog orginalnog 66w da li je to ok za bateriju da mogu ds kombinujem kada ne zurim?
A drugo pitanje kod kamere ona opcija Aperture na P30 je bio drugaciji fazon, ne znam ovo f4 sta znaci kada koristite i kako ovaj mod?
Brže punjenje smanjuje vijek baterije, poželjno je kada možeš puniti slabijim punjačem, naravno. Isto tako, pripazi da ti razina baterije nikad ne pada ispod 15%.

Ekipa, nemam ja ništa protiv nikoga, ali govoriti da security patch nije bitan je neistina. Bitniji od bilo koje druge nadogradnje koje donose neke nove stvari, znam i zašto to govorim. I ovo govorim objektivno, svima je od važnosti. Ja recimo koristim 3 bankovne aplikacije na mobitelu, često kupujem online, koristim 4 kartice, 2 poslovne i 2 za fizičke osobe. Uglavnom, online plaćanje je nešto što koristim skoro svaki dan. Da security patch nije bitan dolazio bi kvartalno a ne svaki mjesec, a proizvođači ne bi davali 3 android azuriranja i 5 godina security patcha bezveze.
Sve je dobro dok je dobro i dok se ne dogodi zlo. Ja ne shvaćam stvari olako, bolje spriječiti nego liječiti.

Za što bi konkretno išla prijava? Baš me zanima 🤔

@Amortizzer
Prijavljivao sam objave vezane za offtopic, ništa čudno. Admin je došao i pobrisao, što je samo potvrda da se treba držati teme. Postoje teme za probleme reklamacije, prava zaštite proizvođača i općenito inbox i sva pravila vrijede jednako za sve brendove, tako da ova tema nema veze s tim. Meni je osobno žao kolege Vule kojem se to dogodilo i ja mu želim sve najbolje.
Ne razumem što si prijavljivao,pa je admin zapretio trajnim banom.Cemu to?Hteli smo samo coveku da pomognemo da resi problem u vezi svega što je imao i ima sa fonom.Sad ispada da ovde pojedini izigravaju policajce a sve smo radili sa dobrom namerom.Svašta.

Ma pusti, bukvalno sve što napiše treba na ignore. Koje zaštite za ekran koristite i kako stoje zbog zakrivljenog ekrana?

Ne razumem što si prijavljivao,pa je admin zapretio trajnim banom.Cemu to?Hteli smo samo coveku da pomognemo da resi problem u vezi svega što je imao i ima sa fonom.Sad ispada da ovde pojedini izigravaju policajce a sve smo radili sa dobrom namerom.Svašta.
Ja sam prijavio u dobroj namjeri a ne da nekoga oštetim ili cinkam. Pretplatio sam se na ovu temu, obavjesti mi dolaze na email, tamo se govorilo o servisima 2 stranice. Otvaram mailove i čitam ono na što se nisam pretplatio. Barem 25 poruka je bilo o tome. Da želim čitati o pravima potrošača ili pravnim subjektima pretplatio bi se na to. Tema može biti kvalitetnija ili manje kvalitenija, to ovisi o nama. Moj uređaj da završi na servisu i da tražim neku pomoć jer je negdje zapelo, sigurno ne bi pisao ovdje o tome. Postoji direktna tema za takve slučajeve, to su kruške i jabuke.

Ma pusti, bukvalno sve što napiše treba na ignore. Koje zaštite za ekran koristite i kako stoje zbog zakrivljenog ekrana?
Ja sam stavio mat foliju( skinuo fabričku i sam zalepio). Na zakrivljenim ivicama leži lepo i nema da zapinje prst. Ali mislim da ću je uskoro menjati. Često moram da podižem osvetljenje ekrana, plus što mi preko ove folije otisak uopšte ne prepoznaje senzor.
Razmišljam da odem u Mobile outfitters i da mi tamo postave neku bolju foliju 👍

Ne znam da li ti namerno mešaš babe i žabe, ali već počinješ da budeš dosadan.

Čovek treba da šalje iz Bosne u Srbiju telefon, pitao je između ostalog da li neko ima probleme takvog tipa, šta se dešava i ostalo. Dobio je savete i ove druge vrste o kojima ti pričaš, ali su svi vezani za ovaj model, a ne za frižider.

Zaista mi je žao što ne pišemo ovde samo o onome što je sfera tvojih interesovanja. Ni 99% nas ovde ne igra bilijar pa kad si izneo problem, probali smo i videli šta i kako. Niko te nije poslao u gaming sekciju...

Lik živi u matriksu i ne shvata da pored njega ima sigurno još "pretplaćenih" na temu i da ne može da privatizuje temu da svi pišu samo ono što njega interesuje već da postoje interesovanja i drugih članova vezano za samu temu, bilo da su oni "pretplaćeni" ili ne.

Rešavanje problema članova u vezi sa telefonom je takođe sasvim normalna stvar ali eto - pojedinca ne svrbi pa nije red ni da se ostali češaju!

Poslednja izmena:
Ne znam da li ti namerno mešaš babe i žabe, ali već počinješ da budeš dosadan.

Čovek treba da šalje iz Bosne u Srbiju telefon, pitao je između ostalog da li neko ima probleme takvog tipa, šta se dešava i ostalo. Dobio je savete i ove druge vrste o kojima ti pričaš, ali su svi vezani za ovaj model, a ne za frižider.

Zaista mi je žao što ne pišemo ovde samo o onome što je sfera tvojih interesovanja. Ni 99% nas ovde ne igra bilijar pa kad si izneo problem, probali smo i videli šta i kako. Niko te nije poslao u gaming sekciju...
Ni sam nisi svjestan što si rekao. Kakve veze ima slanje mobitela iz jedne države u drugu s ovom temom i problem nije u tome nego u offtopicu od 2 strane. Admin je reagirao, tu priča završava, svidjelo se to tebi ili ne.

Opet se vraćam na ono što što sam nekidan ronaldinju napisao, svoje subjektivne stavove treba zadržati za sebe. Gaming na mobitelu je osobna stvar, o performansama, fluidnošću i multitaskingu se itekako može pisati. To što ti ne igraš igre je tvoja stvar, zašto bi to meni bilo važno? Pa nisam postavio upit da otvaram pivo s mobitelom.

Kad bilo čija prepiska krene sa (uključujući i mene) "Ja to ne koristim" ili "Meni to nije važno" je bezveze i beskorisno. Neki ljudi igraju igre, što s tim? Zar za to nije namjenjen ovaj ili bilo koji drugi uređaj top performasi? Da li je moj upit bio offtopic u smislu snimanja ekrana tijekom gameplaya? Koga briga za što netko koristi mobitel ili ne koristi? Ti bi ulazio u ukuse i navike drugih ljudi? Haha, nevjerojatno.
Rešavanje problema članova u vezi sa telefonom je takođe sasvim normalna stvar ali eto - pojedinca ne svrbi pa nije red ni da se ostali češaju!

Zašto ovo nisi napisao adminu citirajući njegovu poruku gdje je napisao da ide trajno uklanjanje članova ako se ne bude držalo teme? Krivoj osobi govoriš, nisi pokazao hrabrost gdje si trebao. 🙂

Vrh Dno