Iskreno dzabe im to kada u modelima koji mi ergonomski odgovaraju guraju switcheve koji pate od duplog klika.Ако смем да додам нешто интересантно. Приметио сам да сви произвођачи (сем Логи на топ моделима) још увек гуркају у своје мишеве примитивни механички енкодер, који је подложан оксидирању, прашини и свим осталим чиме је подложна механика, траје то дуго наравно, али кад се запрља, мора наравно да се расклапа и чисти, или замени новим. У свим мишевима (Roccat, SteelSeries, Razer, Goliathus итд.) је то исто, само се различито ради на естетици точкића, маске итд., па то звучи другачије код сваког миша. Рецимо Razer Ultimate ултра мега топ скупи модел има семи-оптичке тастере и механички енкодер
Једино Логи има оптички енкодер, напомињем само на топ моделима (G502 wireless, G903, Master...), G Pro рецимо треба то да има као један скуп модел, међутим нема. Ти енкодери су трајни. Логи раније (док је био Logitech) није правио разлику, већ је у сваки њихов модел, било да кошта 5е или 100е, уграђивао исто. Сада то више није тако.
Уопште никад нисам успео да сазнам да ли је то њихов патент, јер чини ми се да је давно раније уграђивао Genius.
Виђао сам оптички енкодер другачијег посебног дизајна на Мицрософт мишевима рецимо, последњи је био интели 1.1, даље нисам имао прилике да видим. Наравно, далеко неудобнији него код Логија. Рецимо код свих модела сам виђао само такав енкодер, никад нисам видео механички.
То си потпуно у праву, сваки има лоше свичеве. Мени то није проблем, купим најбољи свич и заменим, али за неког ко то не може или не жели, велики је проблем да баци или рекламира тако скупог миша после годину дана. Мени је фасцинантно што су то Омрон свичеви, то је ипак озбиљан бренд, а неки кинески који су доста испод раде 5г.+ на јефтиним мишевима. Што се тиче оптике, немам појма, рецимо код Razer Ultimate људи су се жалили на превише лабав клик, треба сачекати неко време док се то све скоцка.Iskreno dzabe im to kada u modelima koji mi ergonomski odgovaraju guraju switcheve koji pate od duplog klika.
A ako sam dobro ispratio situaciju nisu se nesto proslavili sa novim omronovim optickim prekidacima.
Orochi v2. Stigao mi je jedan, Synapse ga prepoznaje. Osim toga Z1 pro, darmoshark m3 pro itd...Razmisljam da porucim G305 sa aliexpresa, takodje slusam dosta o pojavi dvoklika na logi misevima. Sta bi bila pametna alternativa na Aliju...?
Nije toliko jeftino nego mi imamo specijalne cene za gejming periferijePazi se sa G305 na aliju. Ima falshara.
Ako je toliko jeftino, da deluje nerealno....najverovatnije i jeste nerealno.
Vidim u komentarima cesto pisu da ih ne vidi G-Hub ili kako se vec zove softver za logitech.
Znam, znam. Svestan sam toga.Nije toliko jeftino nego mi imamo specijalne cene za gejming periferije
Miševi napolju su obično oko 50tak dolara, na akcijama 35... a kod nas 10-12-15-19999 dinara...
Upravo ovo. Ljudi svaki dan telefone stavljaju na punjače, a problem im je da ubodu usb kabl u miš jednom u 7-10 dana i to na 60-90 minuta, i to kada nisu za računarom. A i da jesu, nije problem koristiti miš sa kablom tih sat vremena.I meni malo nedostaje sto sam na Logitechu proslom menjao baterije jednom u godinu ili dve, doduse nisam imao punjive pa je svaki put to bio minimalni trosak, ali navikao sam se sad na Asus-u da bocnem na kabl jednom u 2, 3 nedelje sat vremena..
Te price i dalje vaze. Tebi je vec servisiran mis i taj deo je opet pokvaren, ako sam dobro razumeo. U tom slucaju imas puno pravo na povracaj novca i nakon 6 meseci. Prva opcija je uvek servis ili zamena (dela) nakon isteka 6 meseci. Posto je tebi servis vec odradjen ranije (nebitno da li je nakon 6 meseci ili ne), a mis i dalje pravi problem onda i dalje vazi da mozes da trazis povracaj novca.Tako da one price samo do 6 meseci da vracaju novac koje pricau u radnji mogu da okace macku o rep.
I ja sam do pre 10 godina koristio takve bežične miševe, imao sam i punjač sa 4 baterije. I mislio sam da je to najbolje rešenje, odnosno da miševi sa integrisanim baterijama nisu praktični i pouzdani. Sve dok nisam prešao upravo na takav model i uverio se da je najmanji problem u životu povezati miša na usb kabl i dopuniti bateriju jednom nedeljno na sat vremena. A čak i da neko ''nema vremena'' za to, bukvalno jednom u 2-3 dana može da dopuni bateriju na 15-20 minuta, što je dovoljno bar za sledeća 2 dana korišćenja (kod modela sa brzim punjenjem).@hsv.stoned
Kako kome...
Prakticnije mi je da 1min zamenim bateriju na DAv2x (1x u 3-4nedelje) nego da trazim kabal i slobodni usb i par sati punim bezicni odnosno koristim ga sa kablom jednom na 7-14 dana...
Ovaj Roccat koji trenutno vozim me bas zbog toga nervira iako se puni jednom u mozda 2 nedelje...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari