Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja
Pa za sad, samo po cenama. Jasno mi je, kamera je bitna, ali mobilni telefon je Ipak mnogo više od toga. Lično sam se razočarao u običan 7 ali čekam da me nešto navede da opet uzmem Pixel

Software Imaju, kao i podršku. Fali im hardware da stignu Apple pa da ravnjaju cene.
Mislim da su se izbezobrazili.
Nego, ne bi oni to radili da nema ovce za šišanje.
Na žalost, većina nas nije prosečan amerikanac ili zapadni evropljanin pa da menjamo svake godine model

Da valjaju i da radi sve kako treba, ja bih menjao. Pogotovo uz trade in koji postoji u zvaničnoj radnji

Ja koliko sam shvatio i 7/8 koriste isti glavni senzor GN1 od samsunga.
Ocigledno su napravili neki dugotrajni deal sa njima , Sony po meni pravi brutalnije senzore , ovde su samo primenili ciganisanje da su na osmici ugradili veci otvor blende i to je to.

Stalno ista priča :)
Valjda nam je odavno svima jasno da Google teži tome da bude apple u android svetu. Za to im za sada fali "samo" SoC, mreža podrške i servisa širom sveta i cena.
A to će doći veoma brzo, cenim za 2,3 godine :)

Što je najgore i pored svih mana već vidim sebe kako uzimam pixel 9 pro za 10 meseci :)

Ja cu definitivno devetku obicnu da pazarim u ovo vreme sledece god :D
Nadam se da ce biti dimenzija barem kao osmicaa.

Smešno je što se svi nadamo nekoj promeni tj sredice te "mane". Kad ono "međutim", opet nesto okrnjeno.
Optimista sam ali nekako, pre bih kupio IPhone nego Pixel i ako bi mi ovaj drugi bolje legao zbos OS.

Nece da srede nista, dok god im samsung pravi chip.... Snap verzije su bile konza. Pogotovo Pixel 4 XL.

Ne znam za vas ali ja kriziram , moracu da nabavim peticu makar samo da mi stoji i da gledam taj savršeno nesavršeni dizajn kroz kompakt formu 😁

Pa faktički od pixel 6 jer su tada krenuli sa jakim marketingom, jer džabe ti da imaš i mob koji lebdi u vazduhu ako nemaš puno para u marketingu on ne postoji :)
Mislim, koliko je verzija apple SoC izbacio da bi sada došao do m1,m2,m3,a15,a16 itd itd ? Sve to traje

Dobro, ali na Pixel 8 računaj i Nexuse, tako da nisu ni oni od juče. Pa ispade Nothing 1 bolja kupovina sad u nižoj klasi (6a, 7a) od jednog Pixela pa čak i Nothing 2 u višoj ( običan 6 ili 7) samo zato što je pouzdaniji, radi sve out of the box i nema probleme koje Pixel ima. Nisam siguran da je ta kamera vredna svega ostalog, a realno ima Google para da napravi telefon u rangu ajfona ili s serije, samo ih ne zanima izgleda

Opet iste priče i opet isti zabrinuti ljudi :)
Android nije Apple i imate izbora pa je lako kupiti red magic, vivo, iqoo...
Oni su dobri za priču "koliko može da razvije" i sa njima se uštedi godišnje 2 sekunde prilikom korišćenja 90% istih aplikacija koje ljudi koriste.
Najbolje u celoj priči je to da su te aplikacije baš od Google-a :D

Google ne zarađuje od hardvera već od softvera...

20231205-151547.jpg

Poslednja izmena:
Ovde su ljudi koji pričaju, diskutuju, iznose mišljenja. Ali se izgleda desio taj jedan momenat koji je najviše zahvatio S23 temu, a to je da sve što nije hvalospev ne valja. Ako pričamo o uređajuma od 1000 i više evra, mislim da je logično da od njih očekujemo dosta. Ili pak samo treba hvaliti dobre stvari...

Zar se Samsung
Opet iste priče i opet isti zabrinuti ljudi :)
Android nije Apple i imate izbora pa je lako kupiti red magic, vivo, iqoo...
Oni su dobri za priču "koliko može da razvije" i sa njima se uštedi godišnje 2 sekunde prilikom korišćenja 90% istih aplikacija koje ljudi koriste.
Najbolje u celoj priči je to da su te aplikacije baš od Google-a :D

Google ne zarađuje od hardvera već od softvera...

Vidiš, mene upravo softver i zbunjuje kod Pixela. Ja sam 6 Pro uzeo zbog kamere prvenstveno, i prezadovoljan sam, ali kad je sam OS u pitanju totalno sam podeljen.

U jednu ruku nisam mogao da verujem koliko je (na prvu loptu) fluidan, ali u drugu koliko ima nekih bagova koji su mi se desavali pa brat bratu samo na onim prvim androidima dok su bili nestabilni pre 10 godina.

Zapucavaju mi notifikacije, pa me izbaci iz neke aplikacije. I nema to veze sto je 6 Pro, A14 je A14.

Ovde su ljudi koji pričaju, diskutuju, iznose mišljenja. Ali se izgleda desio taj jedan momenat koji je najviše zahvatio S23 temu, a to je da sve što nije hvalospev ne valja. Ako pričamo o uređajuma od 1000 i više evra, mislim da je logično da od njih očekujemo dosta. Ili pak samo treba hvaliti dobre stvari...

Ta priča bi pila vodu da ti imaš pixel 8 ili 8 pro i da ti svaka poruka u ovoj temi nije negativna ;)

@Detonate
Meni notifikacije rade najnormalnije :)
Inače su eto baš notifikacije najviše kritikovan deo na iOS-u.

Moja priča pije vodu jer sam ja neko ko želi da kupi Pixel 8 Pro (kao i verovatno dosta ljudi koji dolaze iz istog razloga) , ali mi se ne baca 1000 evra na nešto što ima dosta problema. Izvini ako je moja negativa poljuljala tvoje zadovoljstvo uređajem

APK:

Nikako da jave da su sredili skrolovanje po app. Ali zato tu je bolji GPU :)

Fixevi u budućnosti.

We’re also bringing Gemini to Pixel. Pixel 8 Pro is the first smartphone engineered to run Gemini Nano, which is powering new features like Summarize in the Recorder app and rolling out in Smart Reply in Gboard, starting with WhatsApp — with more messaging apps coming next year.

Poslednja izmena:
Kolege, jel ste instalirali onaj VoLTE patch i jel radi dobro? Koliko je kompleksno za instalaciju?

Ja skroz okej i bez njega funkcionisem i to na A1 koji se najmanje voli sa Pixel telefonima sudeci po komentarima. Ali nije komplikovano, jedino sto nekada nekada ne prezivi update pa moras opet. Ovi sto koriste ce ti reci preciznije.

Ta njihova weather app je uvek bila brutalna, samo na ovu novu imam ogromnu zamerku jer su zaboravili da stave datume pored ove prognoze od 10dana.. na staroj verziji su pisali i datumi. Jako glupo rešenje.

Prilozi

• Screenshot_20231207-142733.png
    Screenshot_20231207-142733.png
    107.8 KB · Pregleda: 64
U principu najvažniji su izvori sa kojih se vuku podaci za vremensku...
weather.com je na pixel-u i on je onako :)
Nema izvora koji je idealan zato je najbolje koristiti aplikacije koje ih u sebi sadrže više.

Posto sam radio blind test na https://vote.mkbhd.com/, rekoh da napisem neka zapazanja i ovde.

Sam test ima milestone-ove posle kojih mozete da ucitate rezultate, ali ja sam zapravo, barem kod dnevnih fotografija, birao do iznemoglosti, dok svaka opcija nije imala preko 20 glasova, sto bi priblizno znacilo da se svaki telefon susreo sa svakim.

Rezultati su mi:

1. Pixel Fold
2. Pixel 7a
3. Moto Razr Plus

E sad, ono sto mi je zanimljivo jeste da su Fold i 7a Pixeli sa senzorima koji su na papiru lošiji od GN1 koji se nalazi na 6, 7 i modifikovan na 8. Prosle godine je pobedio 6A na sveukupnom glasanju (bio je 3. na dnevnoj, 2. 7 Pro) iako je imao dosta star senzor.

Opet, to su nijanse izmedju njih, i meni se jako svidja GN1, samo zapazanje.

Nazad
Vrh Dno