Šta je novo?

Stremio

Testiraj na nekom drugom uredjaju ako mozes da bi iskljucio Firestick ili Wifi kao uzrok.
Ja sta god sam pustao na AFT Max ili Shield nije nikad seckalo sem ako je do izvora sa koga se gleda.
Promenis izvor pa vidis, mada se ja nesto nesecam da sam vidjao 100GB izvore.
Daj link(naziv filma) da probam, to gde tebi stuca.

Moguće da je do wifi, samog uređaja a i izvora. Ima dosta sadržaja preko 100GB. Lord of the Rings recimo.

Moguće da je WiFi , a moguće da je i do hostera gde su keširani fajlovi koje RD pronalazi. Mislim da ne nude svi hosteri maksimalnu brzinu skidanja.

Evo recimo Interstellar, 90-ak gb ima, stalno buffering.
Ovo što kaže @miler mi ima smisla jedino.

Ima neki pouzdan speedtest da skine na Firestick?
Ove brzine koje sam spomenuo su mjerene na iphone 15 pro.

Pa možeš speedtest by Ookla. Ja sam mislio da si i merio na Firesticku. Instaliraj pa probaj , tako ćeš videti da nema neki limit preko WiFi konekcije. A reci mi na kojoj dijagonali gledaš te ,pretpostavljam, REMUX ripove?

Pa možeš speedtest by Ookla. Ja sam mislio da si i merio na Firesticku. Instaliraj pa probaj , tako ćeš videti da nema neki limit preko WiFi konekcije. A reci mi na kojoj dijagonali gledaš te ,pretpostavljam, REMUX ripove?
65” Samsung S95C OLED.

Ja mislim da Firestick bottlenecka brzinu, vjerojatno ne može iskoristiti full brzinu neta. Provjerim kad dođem doma.

U početku pre godinu dana kad sam uplatio RD ni jedan film do 80 gb nije štekao, u početku ga malo sačekam posle sve ok čak i premotavanje. Sad zna da zeza u početku dok traži titlove onda po neki DV zeza, ne vezano za veličinu fajla. Jedno vreme nije pomagao ni restar TV-a pa sam morao da gledam preko Kodija.
Zadnjih 3 meseca mnogo se češće dešava nego ranije, da li je do servera, preopterećenja…

Kod mene je problem očito u Firesticku.
10x mjerio, niti jednom brzina preko 250 mbit/s, prosjek 170. iPhone uredno mjeri preko 850…

Juce sam bas imao tu situaciji 13 hours 80-ak gb fajl, na svakih 10 min buffering a ima 12 seedera. Tako 3 fajla dok nisam naisao na fajl sa 1 seederom samo jednom mi je bufferovao. Taj poslednji je bio da rutrakor ili kako se vec zove. Nema pravila nekada zeza nekada ne.

Probah i ja na Shield ovaj od 85GB ni kod mene ne radi ali radi u Kodiju. Drugi link od 77GB radi i u Stremiu.
Probaj speedtest je "Analiti".

Juce mi je normalno pustao snimak DolbyVisionprofile 8 a sada sa onim zeleno ljubicastim bojama. Kako to od jednom sada? Sony X90J

To je čudno ako je isti profil DV. Puštaš preko sonijevog google tv os-a ili?

65” Samsung S95C OLED.

Ja mislim da Firestick bottlenecka brzinu, vjerojatno ne može iskoristiti full brzinu neta. Provjerim kad dođem doma.
Ok. Ja na 60 inča sa udaljenosti od 2,5 m, ne primećujem razliku u tim ripovima od 40gb i ovim većim. Ali moguće da je na OLED panelu vidljivije.

Reseno menjanjem formata na hdmi portu 3 na enhanced. Glupost ali sada radi.

Није глупост, променио си подршку формата.

Evo isprobao sam i stvarno sve preko 80GB kod Firesticka zeza a preko 90GB zeza i Shield.
Ja realno do sad nisam koristio tako velike izvore max 80GB i to mi je radilo bez greske, tako cu i u buduce.
Verujem/znam da ne mogu primetiti razliku kvaliteta izmedju 80GB i 100GB, tolki filmofil nisam ;)

Koji li je protok potreban za gledanje tih boljih snimaka od 80-100GB? Net mi je 600Mbit, ali preko Eon boxa to izgleda nece biti izvodljivo...

Није глупост, променио си подршку формата.
Kako nije glupost? Nije refleksija na podrsku DV nego samo DV profil 8. DV je radio sa drugih remux koji su ocigledno neki drugi profil samo DV P. 8 nije lepo reprodukovao.

Drugo nije inituitivno pozicionirana opcija, s obzirom da se ocigledno reflektuje na ceo sistem.

Kad smo vec kod ulaza kojom logikom se vode da DV na hdmi 3 ili VRR na hdmi 4 po defaultu budu ugaseni

P.S. Evo sada sam ga cacnuo ponovo. Ugasio na hdmi 3 dolby vision i vratio na standard i i dalje reprodukuje kako treba. Samo se zaglupeo pa se cackanjem opasuljio izgleda. Sve je ovo verovatno zbog jucerasnjeg kurslusa sa hdmi portovima a koji sve mislim da mi je Onkyo tinejdzer prourokovao koji je bio na portu 3 zbog Arc-a.. Smesi mu se penzija.

Poslednja izmena:
I što je još retardiranije kod sonija svi ulazi podržavaju DV iako samo piše na trećem😉. Naravno ne može u isto vreme DV i VRR. Ni ja ovo nisam znao.

Koji li je protok potreban za gledanje tih boljih snimaka od 80-100GB? Net mi je 600Mbit, ali preko Eon boxa to izgleda nece biti izvodljivo...
Kod mene štuca na EON boxu. Naručio sam Google TV 4K. 1080p strimovi su mi realno dovoljni, ali kamioni avioni.

PS Juče gledam na NovaMax fim Matorci iz 1992. Rola odjavna špica i piše Dolby Stereo in selected theatres. Gde smo otišli…

Poslednja izmena:
Meni je sad misterij zašto Firestick ne vuče preko 250 mbit/s. Jel možda do toga što je stariji uređaj (2019.)?
Jer svi drugi uređaji u stanu vuku skoro full brzinu; dva iPhonea i jedan Macbook, što će reći da nije do routera.

Meni je sad misterij zašto Firestick ne vuče preko 250 mbit/s. Jel možda do toga što je stariji uređaj (2019.)?
Jer svi drugi uređaji u stanu vuku skoro full brzinu; dva iPhonea i jedan Macbook, što će reći da nije do routera.
Možda razlika Wifi5/6? Ne znam koji firestick imaš, i da li imaš ruter/ap koji podržavaju wifi6, ali moguće je da je razlika u tome. Sa wifi5 vrlo verovatno da je maksimum koji možeš da dostigneš oko 250mbps.

Možda razlika Wifi5/6? Ne znam koji firestick imaš, i da li imaš ruter/ap koji podržavaju wifi6, ali moguće je da je razlika u tome. Sa wifi5 vrlo verovatno da je maksimum koji možeš da dostigneš oko 250mbps.
Firestick je 4K verzija kupljena 2019., ona prva 4K

On ne podržava Wifi6. Koji ruter imaš?

Kaze da ima wifi6. Da li si napravio odvojenu 2.4ghz i 5ghz mrezu?

Kaze da ima wifi6. Da li si napravio odvojenu 2.4ghz i 5ghz mrezu?
Sve je spojeno na 5 ghz mrežu

To je onda to, telefon koristi wifi6 i ima zbog toga veće brzine, firestick wifi5 i on je tu na svom limitu. Osim da ga zameniš za noviji (firestick, ne ruter), ne možeš mu ništa.

To je onda to, telefon koristi wifi6 i ima zbog toga veće brzine, firestick wifi5 i on je tu na svom limitu. Osim da ga zameniš za noviji (firestick, ne ruter), ne možeš mu ništa.
To znači da bi bilo isto da kupim Chromecast 4K pošto niti on nema wifi 6?
Shield je valjda jedina logična opcija onda…

Nazad
Vrh Dno