Šta je novo?

Napajanja u boji (svetleca) sa 12cm vent, cene i kvalitet kao chieftec, gde naci?

• Začetnik teme Začetnik teme fly
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tu su. Tagan je extra napajanje. Mnogo mi se svidja ona fora sa prekidacem dali imas SLI ili jednu vga pa onda ili daje 2x20A ili 1x30A....
I tagan 2force i Ener, na primer, daju 3 godine garancije.

http://www.epowertec.com/power_tagan_480u22.html

ovaj je extra

Inace Tagan je ustvari sub-brend ePower-a tj jedna od linija. Extra linija im je xScale i Lion (ultrasilent).

pa to su napajanja!!!!!!! 🙂eh da samo imam malo vishe para znam ja shta je dobro!

Cudi me da niko ne spominje SeaSonic, kostaju ko dobra ploca a cesto i vise. Vrhunska napajanja.

Marti Misterija je napisao(la):
Cudi me da niko ne spominje SeaSonic, kostaju ko dobra ploca a cesto i vise. Vrhunska napajanja.

Da, potpuno su besumna a naponi su zakucani ma sta radio....
Ja sam ih nekoliko puta preporucio ljudima koji imaju prilike da ih nadju u svojim zemljama posto koliko znam u Srbiji ih jos uvek nema.
Ja ih spominjem svaki put i evo sada upravo u signature-u🙂

Broz-e, jel znas koja je tacno veza izmedju TTGI i Superflower-a? Cini mi se da je isti brand i Superflower je Evropsko ime TTGI-a. Na site od TTGI na napajanje TG-550K14 plug 'n ima sliku tog napajanja sa Superflower nalepnicom.

Cooler master 450w imam.Jako teshko i dobro napajanje.Bilo je 92eu tada.A to sto svetli bash me briga.

Ribo je napisao(la):
Broz-e, jel znas koja je tacno veza izmedju TTGI i Superflower-a? Cini mi se da je isti brand i Superflower je Evropsko ime TTGI-a. Na site od TTGI na napajanje TG-550K14 plug 'n ima sliku tog napajanja sa Superflower nalepnicom.

Da, koliko ja znam to je isto (bez mnogo teoretisanja o medjusobnom odnosu)!

Poslednja izmena:
Ja imam kuci Hiper Type-R 480W - sta god mu radio, napon se silazi ispod 12.45V (mereno unimerom)...
Izgleda lepo "na oko"///mada ne sumnjam da ima stabilnu voltazu po granama.To je jedna od 3 stavki koje ja gledam kod PSU.
Druga je normalno kapacitet(W).E sad,ako verujes da moja konfiguracija ne ide preko 150w(mereno externim cooler master pokazivachem).Ali to je pravih 150w.
Treca stavka koja je jako bitna u ovoj zemlji je: stepen zastite.Od kratkog spoja imaju svi po pravilu.Ali od preopterecenja,previsokog napona,preniskog napona i pregrevanja-to retko koje ima.Tvoj psu ima lepu crvenu diodu kod Fan-a i "Over Voltage Protection Circuitry.
Over Current Protection Circuitry.
Short Circuit Protection Circuitry.".
Mislim da nije bitno dali svetli ili ne.Kad je Fan u pitanju treba eventualno pogledati specifikaciju prozivodjacha o decibelima koje on pravi.Mada i te specifikacije umeju da malko ali ne mnogo zavaraju.

Poslednja izmena:
Ribo je napisao(la):
Zar nije ovaj 12,45V mnogo blizu onog ±5% na 12V grani sto bi znacilo gornja granica 12,6V? Kako bi se smatralo kad bi bilo 11,55V (12V-
0,45V)? Samo pitam.

U principu jeste blizu gornje granice, ali, generalno govoreci, komponente imaju mnogo vecu toleranciju na (nesto) visi napon, nego na nizi. Sta vise, visi naponi su u odredjenim situacijama (npr. OC) i pozeljni. Da ne bude zabune, 12.45V nije slucajnost, barem ja tako kapiram, a i na sajtu proizvodjaca sam video neke podatke koji ukazuju da ovako visok napon nije slucajan. Kada je u pitanju 5V grana, napon je zakucan na 5.1V.

Kada su u pitanju nizi naponi, tolerancija je mnogo manja. Sve ispod 11,7V je "nezdravo".

For the record, u kucistu imam dva hard diska od po 300GB, dva rezaca, X800GT, AMD64 klokovan na 2.7 GHz, SLI plocu, 1 GB memorije itd. Merio sam i potrosnju (imam uredjaj) - kada je masina maksimalno opterecena, potrosnja ne prelazi 200W.

DARK SIDE je napisao(la):
Mislim da nije bitno dali svetli ili ne.Kad je Fan u pitanju treba eventualno pogledati specifikaciju prozivodjacha o decibelima koje on pravi.Mada i te specifikacije umeju da malko ali ne mnogo zavaraju.

Pa zar stvarno mislis da sam kupio napajanje zbog svetleceg fana? 🙂 Kada smo kod fana, koji je inace stvarno besuman, treba reci da se kod Hiper napajanja, ventilator u napajanju vrti i nakon gasenja racunara. Naravno, tada radi na minimalnih 5V. Genijalno...Moja topla preporuka. Ako ste u mogucnosti da nabavite ova napajanja, nemojte da se dvoumite, jer zaista vrede svaki dinar.

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
I to kad je 'ladan... kad se malo zgreje, eto njega i na 350W.

Davno sam pricao, poredio sam Ener Coolergiant-a od "svega" 380W i LC 6550 (ne znam tacno koja serija, ali 12cm fan odozdo, i nije v2.0, toga se secam) od "550W".
Needless to say, Ener ga je pojeo... na svim granama, u overkloku... toliko vidljiva razlika, da sam se i ja sam iznenadio.

Ovi novi eneri su smesni pogledaj railove za 3.3&5V grane npr pogledaj ovog Enermax-a od 620W, BTW ja sam otvarao Ener-a i LC i gledao ih iznutra nije LC uopste los.

http://www.enermax.com/english/product_psu_liberty620w.htm

Evo sta sam procitao na Tom's Hardware sajtu o Hiper Type R580 (580W) napajanju.
Test Results

Despite its cool looks and generally solid values, the Hiper Type-R 580W fails our test: The voltage is too high on the 12V line.

Input current: 759W (210V, 3.67 ampere, cos phi 0.98)

Output current: 580W (21.2 ampere/3.3V, 26.0 ampere/5V and 2 x 26.3 ampere on 12V, 20W on -5/-12V, 5V standby)

Efficiency at maximum load: 76.4 percent (179W of dissipation heated up the air by nearly 5 Kelvin)

Noise measurement under full load: 61.1 dB(A) from a distance of 12 centimeters

Memory oscilloscope: Here we see some excellent values, whereby the 12V CPU line deviates by 20 mV and the 3.3V line by 40 mV, all of which is in line with the specs.

The reading for the first 12V line was 12.18V and for the second 12V line (CPU) it was 12.04V; the recorded value for the 5V line was 4.94V and the 3.3V line measured 3.29V. The reading for the 5V standby line was 4.96V. The final eliminating blow for this test candidate, however was the -12V line, for which voltage of -13.32V was recorded. That is way too high, since the specification only allows a maximum of -13.2V. It should be noted here that the manufacturer's operating manual provides an incorrect specification for the noise ripple measurement. Instead of the 50mV prescribed by the ATX specification, Hiper lists a value of 70mV.

Mada napajanje zaista izgleda lepo.

genijalcin@23 je napisao(la):
U principu jeste blizu gornje granice, ali, generalno govoreci, komponente imaju mnogo vecu toleranciju na (nesto) visi napon, nego na nizi. Sta vise, visi naponi su u odredjenim situacijama (npr. OC) i pozeljni. Da ne bude zabune, 12.45V nije slucajnost, barem ja tako kapiram, a i na sajtu proizvodjaca sam video neke podatke koji ukazuju da ovako visok napon nije slucajan. Kada je u pitanju 5V grana, napon je zakucan na 5.1V.

Kada su u pitanju nizi naponi, tolerancija je mnogo manja. Sve ispod 11,7V je "nezdravo".
.

Ok, izbrisao sam moj post da ne bi skrenuo temu thread-a ali izgleda da si me stigao... Ja se ne slazem na ovo sve ispod 11,7 je nezdravo. Ali kako.Kad se u zvanicnim testovima uzima se u obzir onaj ±5% kao kriterijum,tada s'tim logikom (Sve ispod 11,7V je "nezdravo") i sve preko 12,3V je nezdravo.
Mada da je previsok napon na 12v grani potvrdjuje i Tom's Hardware.
Kao drugo, cim je thread u vezi napajanje sa svetlecim ventilatorom i tisine, pogledajte ovo http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cases/TTGI_PLUG-N_550W_1.html Kupio sam navedeno napajanje za 100E pre 2 meseca samo sto je u Black mirrored varijanti.

Poslednja izmena:
Sudeci po ovom testu-ovo je izvanredno napajanje....moram priznati da mi firma nije poznata...samo neznam dali to ima da se kupi i kod nas.......................

Nazalost nema ga ovde, kupljeno je iz Grcke. Na zapadno trziste se zna i kao Superflower

Poslednja izmena:
animaN je napisao(la):
@ Car ja sam pazljivo napisao da ako neko nece da se bavi ozbiljnim overclockom nek uzme LC pa naravno da je Ener zakon 🙂
OK, ali ni ja nisam govorio o Enermax-u kao firmi uopsteno... zna se kakvo je to ime, a kakvo je LC u poredjenju sa njim... osim toga, zna se kakvo je moje misljenje o Enermax-u i njegovim proizvodima, ali mogu samo da kazem da mi vise nije na prvom mestu, i da ima par napajanja i firmi koje bi meni bili prvi izbor.

Ali to na stranu sada, kako rekoh, nisam govorio o firmi (firmama)... vec od Enermax-u od 380W i LC-u od 550W. Njih sam direktno poredio, i Ener je prilicno bolji... a naveo sam to samo zbog te silne razlike u W.

Ribo je napisao(la):
Ja se ne slazem na ovo sve ispod 11,7 je nezdravo. Ali kako.Kad se u zvanicnim testovima uzima se u obzir onaj ±5% kao kriterijum,tada s'tim logikom (Sve ispod 11,7V je "nezdravo") i sve preko 12,3V je nezdravo.
Mada da je previsok napon na 12v grani potvrdjuje i Tom's Hardware.

Da se razumemo> racunaru sa napajanjem koje daje 11.7V na 12V grani se nista nece desiti - sta vise, postoji mogucnost da ce raditi i biti savrseno stabilan, ali u takvim slucajevima se obicno dovodi u pitanje njegova snaga, odnosno sposobnost da "tera" takvu konfiguraciju..

@bokiar

daj link da pogledam test...

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Ali to na stranu sada, kako rekoh, nisam govorio o firmi (firmama)... vec od Enermax-u od 380W i LC-u od 550W. Njih sam direktno poredio, i Ener je prilicno bolji... a naveo sam to samo zbog te silne razlike u W.

Nisi dobro poredio, ja opet ponavljam otvarao sam ih Ener 365 i LC 550 i Ener ima 2x400 elektrolite, a LC 2x680!, znaci da LC je ihaha jaci, e sad druga je stvar sto Ener mozda ima bolje ispeglan napon, 55x su mu bolji konektori, deblji kablovi.... al sto se snage tice LC je veoma veoma jak.

fly je napisao(la):
Za kvaliet i cenu mislim otprilike na chieftec-ove proizvode od 40-50e... Ne treba jace od nekih 300-350W...

A vi ovde razvezali o napajanjima koja kostaju kao bolja ploca 🙂

Ja imam doticno Asusovo napajanje od 450W. Ima 12cm providan i svetli plavo. Malo je glasniji ventilator. Pakom ih je prodavo. Standardna dilerska cena je bila cinimi se 47+pdv. Pre Asusa sam drzao thermaltake 420w dual. Nisam primetio neku razliku u kvalitetu struje, ali zato Asus ima NEVEROAVATNO visok kvalitet finalne obrade. Mala zamerka asusu sto nema dugacke kablove ko thermaltake (chiftech).
poz

Misko je napisao(la):
Nisi dobro poredio, ja opet ponavljam otvarao sam ih Ener 365 i LC 550 i Ener ima 2x400 elektrolite, a LC 2x680!, znaci da LC je ihaha jaci, e sad druga je stvar sto Ener mozda ima bolje ispeglan napon, 55x su mu bolji konektori, deblji kablovi.... al sto se snage tice LC je veoma veoma jak.
Si cuo ti za onu maximu: "Dzaba ti snaga bez kontrole"? 😉

Ja ga nisam otvarao, niti gledao sta ima u njemu... nisam im zagledao ni konektore, niti duzinu, debljinu i kvalitet kablova... to me bre apsolutno nije interesovalo, samo sam ih prikacio na istu plocu, pri identicnim uslovima. Video kakvo je stanje stvari, potom probao i O/C... LC mi je cak u nekoliko navrata gasio masinu u uslovima u kojima je Ener radio normalno... a najpre sam testirao ocitavanja sa ploce, a posle je dosao drugar sa unimerom. Velika razlika.

Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da mi je moj stari Ener od 460W bio pri ruci...

pa eto je i nedjo bio u situaciji da mu fancy thermaltake napajanje nije moglo proci 3dmark05 test; a da je obicno jeftino ms industrial (msi) napajanje proslo iste te testove.

a jel' se moze desiti da proizvodjac od proizvedenih npr 100000+ komada psu/graf. kartica/maticnih ploca/memorija/.../.../... da u prodaju 1 (jedan) komad koji je felerican?

:wave:

Poslednja izmena:
animaN je napisao(la):
u svakom zitu i ma kukolja 🙂

Ja se nadam da je tako, jer imam TT napajanje sto se vidi i iz potpisa, ali imam utehu sto imam konfiguraciju koja ce tesko naterati napajanje da se ozbiljno napregne i time sam siguran da ce da me lepo sluzi kao i do sada.Samo ne znam koliko je CM napajanje koje je Broz napomenuo bolje od ovog, a to bi bas voleo da znam, ali ko ce da ozbiljno testira ova dva relativno jeftina napajanja.

Probleme koje TT i Chieftec napajanja imaju sa 6800 karticama je opste poznata stvar...Nije mi jasno kako Nedjo ne zna...

Postoje napajanja koja imaju problema za 6800 (ili obrnuto, svejedno). Postoje ploce (DFI) koje imaju problema sa odredjenim napajanjima (internet je pun dunstera koji misle da su napajanja slaba a to uopste nije tacno).
Sve ovo ni u kom slucaju NE znaci da su to losa napajanja!

CAR je napisao(la):
Si cuo ti za onu maximu: "Dzaba ti snaga bez kontrole"? 😉

Ja ga nisam otvarao, niti gledao sta ima u njemu... nisam im zagledao ni konektore, niti duzinu, debljinu i kvalitet kablova... to me bre apsolutno nije interesovalo, samo sam ih prikacio na istu plocu, pri identicnim uslovima. Video kakvo je stanje stvari, potom probao i O/C... LC mi je cak u nekoliko navrata gasio masinu u uslovima u kojima je Ener radio normalno... a najpre sam testirao ocitavanja sa ploce, a posle je dosao drugar sa unimerom. Velika razlika.

Ne smem ni da pomislim sta bi bilo da mi je moj stari Ener od 460W bio pri ruci...

Pojma nemam, u mom slucaju unimer je pokazivao vece vrednosti LC-a, siguran sam da je LC 550 jace od Ener-a 365, opet ponavljam Ener se nikada nije ni zagrcnuo a opet nije ni LC, mozda Ener ima malo bolje ispleglan napon, al sa ovim LC-om sasvim lepo OC-ujem, bez ikakvih problema.

Hajde i ja da se javim, posto sam zapoceo thread. Vala, promasili ste temu, jer raspravljate o skupljim napajanjima (osim nekih LC-a) i nekad o akademskim razlikama, a ja sam pitao za napajanja od 40-50e sa svetlecim ventilatorom, a jos i da dodam da postoji samoregulacija broja obrtaja da ne pravi buku. U sve ovo bi se uklopio chieftec da ima svetleci ventilator.

Nisam ja protiv rasprava, nasmejao sam se na neke komentare i prepucabanja, ali kada se to oteglo na tri strane zabrinuo sam se. Pre nego sto odgovarate na necije pisancije, pogledajte i sta je hteo vlasnik thread-a da kaze.

Hvala onima koji su, i ce to da primete i vrate pricu u mirnije vode.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno