Ribo je napisao(la):
Zar nije ovaj 12,45V mnogo blizu onog ±5% na 12V grani sto bi znacilo gornja granica 12,6V? Kako bi se smatralo kad bi bilo 11,55V (12V-
0,45V)? Samo pitam.
U principu jeste blizu gornje granice, ali, generalno govoreci, komponente imaju mnogo vecu toleranciju na (nesto) visi napon, nego na nizi. Sta vise, visi naponi su u odredjenim situacijama (npr. OC) i pozeljni. Da ne bude zabune, 12.45V nije slucajnost, barem ja tako kapiram, a i na sajtu proizvodjaca sam video neke podatke koji ukazuju da ovako visok napon nije slucajan. Kada je u pitanju 5V grana, napon je zakucan na 5.1V.
Kada su u pitanju nizi naponi, tolerancija je mnogo manja. Sve ispod 11,7V je "nezdravo".
For the record, u kucistu imam dva hard diska od po 300GB, dva rezaca, X800GT, AMD64 klokovan na 2.7 GHz, SLI plocu, 1 GB memorije itd. Merio sam i potrosnju (imam uredjaj) - kada je masina maksimalno opterecena, potrosnja ne prelazi 200W.
DARK SIDE je napisao(la):
Mislim da nije bitno dali svetli ili ne.Kad je Fan u pitanju treba eventualno pogledati specifikaciju prozivodjacha o decibelima koje on pravi.Mada i te specifikacije umeju da malko ali ne mnogo zavaraju.
Pa zar stvarno mislis da sam kupio napajanje zbog svetleceg fana?
🙂 Kada smo kod fana, koji je inace stvarno besuman, treba reci da se kod Hiper napajanja, ventilator u napajanju vrti i nakon gasenja racunara. Naravno, tada radi na minimalnih 5V. Genijalno...Moja topla preporuka. Ako ste u mogucnosti da nabavite ova napajanja, nemojte da se dvoumite, jer zaista vrede svaki dinar.