Šta je novo?

PlayStation - Akcije, promocije i PSN dopune

Ma daleko bolje ekskluzive ima Soni, tu nema razgovora, ali da su jajare velike - jesu.

Septembar i oktobar ove godine su dva uzastopna meseca sa najlosije ocenjenim igrama na Metacriticu u zadnjih 10 godina. A povecali su cenu.
Ja na PS5 slabo vidim ekskluzive. Sve je to PS4 remake ili izlazi paralelno i za PS4. Mozda gresim. (Pisem ovo kao vlasnik PS5 konzole).

Tesko da cemo ikad imati neku eksluzivu na ps plus a da nije starija igrga od 4 i vise godina....a mogu reci da sam dugorocni korisnik istog.

Ma daleko bolje ekskluzive ima Soni, tu nema razgovora, ali da su jajare velike - jesu.

Septembar i oktobar ove godine su dva uzastopna meseca sa najlosije ocenjenim igrama na Metacriticu u zadnjih 10 godina. A povecali su cenu.
OK, ja igre cenim po tome da li mi se dopadaju ili ne, a ne po ocenama sa Meta, Open i ostalih critica.
Da li si probao igre od prošlog meseca npr.?
Ili si odmah otpisao kao loše zbog ocena.
I da se razumemo, ne postoji mesec koji će svima biti po volji, uvek će biti negativnih reakcija šta god da daju...
A naravno da ne očekujem top tier igre day 1 Ili mesec posle izlaska.
I po meni, izbor igara je više nego dobar, kontam da Xbox daje zvučnije naslove, ali opet po pitanju ekskluziva, kaskaju za Sonijem podosta pa samim tim pokušavaju da se uključe u trku.

OK, ja igre cenim po tome da li mi se dopadaju ili ne, a ne po ocenama sa Meta, Open i ostalih critica.
Da li si probao igre od prošlog meseca npr.?
Ili si odmah otpisao kao loše zbog ocena.
I da se razumemo, ne postoji mesec koji će svima biti po volji, uvek će biti negativnih reakcija šta god da daju...
Probao sam jednu.

Svakako nema tu mnogo filozifije, ako igra ima ocenu 60, znaci da je losa vecini igraca i ne pada mi na pamet da probam 30 igara sa tom ocenom da bih mozda nasao jednu koja mi je kao ok, nemam ja vise 15 godina i toliko slobodnog vremena.

Probao sam jednu.

Svakako nema tu mnogo filozifije, ako igra ima ocenu 60, znaci da je losa vecini igraca i ne pada mi na pamet da probam 30 igara sa tom ocenom da bih mozda nasao jednu koja mi je kao ok, nemam ja vise 15 godina i toliko slobodnog vremena.
Pa onda je još jednostavnije.
Nemaš toliko vremena, ne treba ti pretplata, a još manje pretplata koja daje katalog igara.
Kupuj šta te zanima i rešen problem.

PS
Probati 30 igara po sat-dva je 30-60 sati gore dole.

Za 100 funti godišnje imaj malo prizemnija očekivanja.
Pa recimo da Premium itekako za svoju cenu mora da nudi Day One ekskluzive. Extra možda i ne, ali Premium da.

160$ je cena godišnje, ako uzmemo da Sony u ovoj generaciji godišnje izbaci 1 ekskluzivu. Neka joj je cena 70$, ostaje 90$ da se plate indie i 3rd party naslovi.

Ali ajde, ako već neće da se isprse za Day One, onda makar 6-12 meseci kasnije. A ne da igra iz 2020. još nije u katalogu...

Ne znam otkud taj narativ da je pretplata jeftina, pa da kao ne možemo da očekujemo Day One igre.

Pa recimo da Premium itekako za svoju cenu mora da nudi Day One ekskluzive. Extra možda i ne, ali Premium da.

160$ je cena godišnje, ako uzmemo da Sony u ovoj generaciji godišnje izbaci 1 ekskluzivu. Neka joj je cena 70$, ostaje 90$ da se plate indie i 3rd party naslovi.

Ali ajde, ako već neće da se isprse za Day One, onda makar 6-12 meseci kasnije. A ne da igra iz 2020. još nije u katalogu...

Ne znam otkud taj narativ da je pretplata jeftina, pa da kao ne možemo da očekujemo Day One igre.
Pa zato što jeste jeftina.
160$ godišnje je 13$ mesečno.

Pa onda je još jednostavnije.
Nemaš toliko vremena, ne treba ti pretplata, a još manje pretplata koja daje katalog igara.
Kupuj šta te zanima i rešen problem.
U pravu si skroz, tako ce vrv i biti kad mi istekne sad.

Stare dobre iz kataloga sam izgustirao, novih dobrih nema, bukv no-brainer.

Kad bih mogao da je platim 13$ mesecno pa ajde. Ali za tih 13 moram da ispljunem 160 odmah.
A imas i druge stvari koje placas.

Kakogod, nije lose resenje ni kupovati samo ono sto zaista igras, znam ljude koji to rade. Povremeno uzmu mesec-dva Essential da igraju online.

Meni licno najvise odgovara Premium, klinac ima da se igra a ja mogu da pustim streaming neke igre da vidim da li valja.

Samo da dođe taj black Friday...🙄

Slažem se. U katalogu ima više igara čije su cene preko $50. Ima na desetine igara se cenom preko $20. Mislim da pretplata treba da ide na pola cene od ukupne ponude, $160 bi trebalo da bude mesečna pretplata.
Pa najbolje bi bilo da bude džabe.
Štaviše, mogli bi oni nama da plate 160$ mesečno da koristimo uslugu. 🤗

Ajde ovako da kažemo:
PS Plus Extra je 135$ godišnje
PS Plus Premium je 160$

Uz Premium se dobija katalog classic igrica I mogućnost strimovanja i beše free trial za neke igre. Da li to opravdava razliku od 25$?

Po meni ne. Super na papiru izgleda kad kažeš da je 13$ mesečno i zaista je lepo što su i oni napravili svoj Game Pass, ali realno gledano, u ovoj generaciji imaju 1-2 ekskluzive godišnje i zaista ne bi otišli u bankrot kada bi makar u Premium katalogu ubacili te igre day one. Sigurno bi i povećali broj pretplatnika.

Mada opet na stranu i to, ali evo ja iz ličnog iskustva, kupim PS5 i hoću da odigram sve što sam propustio iz PS tabora.

Platim pretplatu na Premium, kad ono: nema Spiderman Remastered, okej kupim ga. TLOU1 Part 1 nema, kupim i njega, aj kad sam ga odigrao, pogledam za Part 2 - nema ni njega... Sve te igre su starije od 12 meseci. Neke i 2-3 godine, i još nisu u katalogu...

Ajde ovako da kažemo:
PS Plus Premium je 160$

Uz Premium se dobija katalog classic igrica I mogućnost strimovanja i beše free trial za neke igre. Da li to opravdava razliku od 25$?

Po meni ne. Super na papiru izgleda kad kažeš da je 13$ mesečno i zaista je lepo što su i oni napravili svoj Game Pass, ali realno gledano, u ovoj generaciji imaju 1-2 ekskluzive godišnje i zaista ne bi otišli u bankrot kada bi makar u Premium katalogu ubacili te igre day one. Sigurno bi i povećali broj pretplatnika.

Mada opet na stranu i to, ali evo ja iz ličnog iskustva, kupim PS5 i hoću da odigram sve što sam propustio iz PS tabora.

Platim pretplatu na Premium, kad ono: nema Spiderman Remastered, okej kupim ga. TLOU1 Part 1 nema, kupim i njega, aj kad sam ga odigrao, pogledam za Part 2 - nema ni njega... Sve te igre su starije od 12 meseci. Neke i 2-3 godine, i još nisu u katalogu...
U potpunosti se slazem sa gore navedenim,kratko i jasno objasnjeno i opravdano.

Ajde ovako da kažemo:
PS Plus Premium je 160$

Ajde ovako da kažemo:
PS Plus Premium je 160$

Meni je cena sasvim ok.
Razglabati o ceni od 13$ mesečno je cepidlačenje.
Lično nemam premium, jer me ne zanimaju te starije igre pa sam uzeo extra.
Zadovoljan sam.
Kao što rekoh, svakome je dostupno da pregleda koje igre su u u ponudi i da odluči da li želi ili ne da uzme taj paket.
Dakle, opciono je. Nije moranje.
To što bi svako danas želeo da u toj ponudi bude ova ili ona igra, to već spada u domen "želje, čestitke, pozdravi".
Ja sam se nadovezao na komentar da nema nijedne igre da valja, jer smatram da to nije tačno. .

Meni je cena sasvim ok.
Razglabati o ceni od 13$ mesečno je cepidlačenje.
Lično nemam premium, jer me ne zanimaju te starije igre pa sam uzeo extra.
Zadovoljan sam.
Kao što rekoh, svakome je dostupno da pregleda koje igre su u u ponudi i da odluči da li želi ili ne da uzme taj paket.
Dakle, opciono je. Nije moranje.
To što bi svako danas želeo da u toj ponudi bude ova ili ona igra, to već spada u domen "želje, čestitke, pozdravi".
Ja sam se nadovezao na komentar da nema nijedne igre da valja, jer smatram da to nije tačno. .
Ono što je tebi ok nekom drugom nije. S obzirom da je pretplata potrebna za online igranje, da plaćam essential 12$cad/mes za bukvalno jednu ok igru koja me zanima( u toku godinu dana a ponekad ni to), i pored svega toga moram da kupim fifu24 za 100$ dok me sama konzola koštala 650$. Znači ja otplatim konzolu sa 2-3 igre i smrdljivom pretplatom koju i dalje moram da plaćam ako igram online. Kapiram da si ti onaj lik YT premium nije mnogo, ps+ nije mnogo, streming servisi sića, itd. Dok god ima zadovoljnih(iako mi drugi nećemo ništa promeniti) biće ovako kako je.Zato i povećavaju iz godine u godinu sve servise, a usluga ista ili lošija. Da se razumemo imam da platim i premium i yt prem i sve streaming servise ali neću jer je su male nevine mace postale bag*a.

Ono što je tebi ok nekom drugom nije. S obzirom da je pretplata potrebna za online igranje, da plaćam essential 12$cad/mes za bukvalno jednu ok igru koja me zanima( u toku godinu dana a ponekad ni to), i pored svega toga moram da kupim fifu24 za 100$ dok me sama konzola koštala 650$. Znači ja otplatim konzolu sa 2-3 igre i smrdljivom pretplatom koju i dalje moram da plaćam ako igram online. Kapiram da si ti onaj lik YT premium nije mnogo, ps+ nije mnogo, streming servisi sića, itd. Dok god ima zadovoljnih(iako mi drugi nećemo ništa promeniti) biće ovako kako je.Zato i povećavaju iz godine u godinu sve servise, a usluga ista ili lošija. Da se razumemo imam da platim i premium i yt prem i sve streaming servise ali neću jer je su male nevine mace postale bag*a.
Nisam taj lik.
Nemam YT premium.
A ps+ ne postoji od juče, nego već ihahaj.
PS4 sam uzeo u martu 2015-e. Do 2018-e kad sam počeo Division da igram, na predlog jednog drugara, ps+ sam imao sve ukupno 3 meseca. I preživeo sam. I bez online I bez tih mesečnih igara. Od tad, kad sam uplatio imam redovno ps+, igrao sam sa ekipom oba Divisiona, Destiny, itd.
Šta da radim, to su pravila igre. Nisu idealna, ali ******.
Meni PS odgovara, zato ga i imam.
Računar ne koristim, Xbox mi nikad nije bio interesantan i to je to.
Dalje, Fifu platiš toliko ako hoćeš day 1 da igraš. Ako ne, sačekaš i uzmeš na popustu.
Zatim, ja konzolu nisam uzeo da bih na njoj zarađivao i otplatio uloženo.
Sve je to trošak, neki bi rekli gubljenje vremena, ali kao što neko lovi, peca, ja volim da se igram. To mi je opuštanje, hobi i to je moja razonoda.
I da prostiš, zabole me da li imaš ili nemaš da platiš, jer to nije ni poenta mojih komentara.
Pozdrav.

Ako kupujes igre na njihovom store-u, cesto su igre jeftinije 10% sa PS+, nove uglavnom, nije ni to zanemarljivo ako se cesto uzima.
Ne branim ih, nego slabo se to pominje, ima dosta trial verzija koje isto znace, mislim nije bas da je totalno djubre.
U svakom slucaju znas sta te ceka ako hoces online da igras i pre nego sto uzmes konzolu, tako da ako ti se to ne dopada nemoj je onda ni uzimati.
Poskupljuje sve pa sto ne bi i pretplata.
Kuknjavom kako su monthly igre ****** se ne postize nista.

Nisam taj lik.
Nemam YT premium.
A ps+ ne postoji od juče, nego već ihahaj.
PS4 sam uzeo u martu 2015-e. Do 2018-e kad sam počeo Division da igram, na predlog jednog drugara, ps+ sam imao sve ukupno 3 meseca. I preživeo sam. I bez online I bez tih mesečnih igara. Od tad, kad sam uplatio imam redovno ps+, igrao sam sa ekipom oba Divisiona, Destiny, itd.
Šta da radim, to su pravila igre. Nisu idealna, ali ******.
Meni PS odgovara, zato ga i imam.
Računar ne koristim, Xbox mi nikad nije bio interesantan i to je to.
Dalje, Fifu platiš toliko ako hoćeš day 1 da igraš. Ako ne, sačekaš i uzmeš na popustu.
Zatim, ja konzolu nisam uzeo da bih na njoj zarađivao i otplatio uloženo.
Sve je to trošak, neki bi rekli gubljenje vremena, ali kao što neko lovi, peca, ja volim da se igram. To mi je opuštanje, hobi i to je moja razonoda.I da prostiš, zabole me da li imaš ili nemaš da platiš, jer to nije ni poenta mojih komentara.
Pozdrav.
Ne slažemo se oko nekih stvari i to je ok. Kao da je bitno od kada postoji ps+. Da igram fifu godinu dana posle za 80$ mi ne pada na pamet, jer sam uzeo konzolu da bih igrao igre online kada izađu, a ne 5 godina posle. Nisi ni shvatio poentu mog komentara a pogotovo ovo oko plaćanja i "zarađivanja". I meni je opuštanje i razonoda zato i treba da bude upola jeftinije, a ne svake godine sve skuplje a servise sve lošiji.

Realno, pretplata je postala "đubre" već odavano i posle ne znam koliko godina neću je platiti (ističe mi novembru) sem ako ne daju neki debeo popust tipa 50%. Čekaću njihove praznike, pa ako nema ni tu ništa od popusta, neću je ni uzeti. Online igre ne igram, sem Diablo IV. S obzirom da sam skoro završio sezonu 2, ne moram ni to da igram. :D

U prethodnih 5+ godina ne pamtim da sam odigrao 2-3 igre iz kataloga ili one što su došle na poklon (igrao sam malo onaj golf što su dali i to je to u zadih par godina).

Ја сам претплату купио преко турака,делукс верзија за 4500дин. Задњи воз сам ухватио пре поскупљења.
Ја сам за те паре презадовољан шта нуди од игрица,плус онлајн играње.
Такође сам узео и турски ЕА.
И све кад се сабера,мени вреди уложено.
Да сам пс платио 160е,вероватно бих другачије размишљао.

Nije ni u Singapuru toliko skupo kao u US, makar meni nudi ovo, međutim 9-10k din (ili oko 90$ US) je mnogo za ono što nude. Verovatno će biti popusta 30% (ako ne i više) za "crni petak" ili njihove praznike, pa ću tad razmisliti. Singapurski nalog mi samo služi za pretplatu, ponekad kupim i igre ako su na popustu. Za goste imam HR, ukućani koriste US, ja UK. :ROFLMAO:

1699187918459.png

Sada da kupujem, morao bi da kupim dve kartice, što bi izašlo malo preko 90 US$. Verovatno će i ovde biti popusta, pa ću da razmislim.

1699188088043.png

Pozdrav svima,

Da li neko moze da mi pomogne gde mogu da kupim ps plus extra za tri meseca USA region?

Od skoro sam krenuo da kupujem igre za konzole(prethodno cipovana bila) i bas gledam, za tursku je bas dosta jeftinije kad se prevede iz njihove u nase novcanice.
od sad preko trusku uzimam :D

Screenshot_20231106_222848_PS App.jpg

Kako dopuniš wallet?
Ima dosta sajtova na kojima likovi uplacuju, das im svoje podatke (email pass ) i oni uplate..a ja sam uplatio preko nekog decka, igrali smo cs go zajedno :D mada i ono preko sajtova je isto , 0.05(ili 0.04) usd = 1tl opet mu dodje jeftinije neko cene koje je meni pokazivao na psnstore...
Samo je "mana" sto mora acc bude turski...al ja sam napravio nov, prijavio se, pustio da dw i onda se vratio na mom, uredno i trofeji ostaju :D

Nazad
Vrh Dno