Šta je novo?

Jezivost FPS-ova (Far Cry)

Zekaleon je napisao(la):
Tek sada igram Far Cry, i to me je nagnalo da otvorim ovaj thread. Igrao sam mnogo igara u zivotu, ali ne secam se kada sam igrao ovako jezivu. Secam se,kod ortaka sam igrao pocetak nivoa kada je prvi put noc u igri, na ostrvu, na otvorenom. U obliznjoj sumi se nalaze 3 mutanta. Posibao sam se sa njima u onom mraku, taman sto sam ubio dvojicu, kako sam se u onom grcu okrenuo ulevo ,treci se pojavio ispred mene niotkuda i iskasapio me. Ortak ,27-ogodisnji doktor medicine, je to gledao ,vristao je od straha praveci pokrete rukama kao da zeli da poleti :d :d :d Trebalo je to da vidite. To su prizori koji vas kasnije teraju da se u autobusu smejete iz cista mira dok vas ljudi gledaju. 🙂
Jos nisam igrao Doom 3, Half Life 2, da ne pricam ove novije, pa me anima kako se ostali poznati FPS-ovi po vama nose sa FC-om po pitanju jezivosti/atmosfere - Doom3, F.E.A.R. i sta znam sta vec ko igra.
What a wuss. Ma bre jezivost su: Alone in the Dark, Thief(nije strašan ali jeziv), DOOM3, Resident Evil, Silent Hill itd...

ne znam za vas al meni su oni crvi shto iskachu iz zemlje pri kraju sufferinga toliko jezivi da nemam rechi

ToxiC je napisao(la):
Jel se niste isprepadali u Doom3 u onom delu kada ugledas sacmaru na podu i sav sretan hitas da je uzmes, kada se ispostavi da propadnes i napadnu te zombiji 🙂
ali nije to sto te napadnu oni zombiji nego taj trenutak kada sam propao je bilo da me srcka uvati :S:

Imas slice fore i u Doom 2 😛 Tu sam znao da ce nesto da se desi, bio sam spreman psihicki 🙂 Jao kako sam ih samo izrokao... A ono kada uzmes motornu testeru pa seckas na komadice... E to je bila avantura :smoke:

Ko je bre wuss? 😀
Igra je napeta i tacka. Svaki susret sa mutantima u zatvorenom, a bogami i otvorenom prostoru, je nabijen adrenalinom. Totalni masakr. Nema snimanja pozicije sem checkpoint-a. To te tera da se stalno oprezno kreces, na ivici zivaca. Iz te tenzije proistice jezivost, a ne iz teme kojom se bavi.
Silent Hill (cetvorku, ja mislim) igra moja devojka, gledao sam malo. Ubija mi zelju za igranjem onaj sistem kontrola i kamera. Verovatno je neophodan joypad za normalnu igru.

SilentDEX je napisao(la):
probaj The Suffering, jezivo i bolesno....jedva cekam nastavak 🙂

E za to stvarno treba imati živce! Pre njega me je dobrano naplašio HL1, pa Undiying koji zbog pomenute atmosfere nikada nisam završio. Ortak mi je dao Suffering ali je deinstalacija pala posle 10-tak minuta igranja. Što je mnogo, mnogo je 🙂

Nisam neki hardcore igrač, tako da ne pratim trendove, ali me je zainteresovao Farcry posle ove vaše priče. Imam AMD 2000XP, GeForce 4Ti 4200 i 1GB RAM-a. Da li bi mogao da ga poteram na ovoj mašini?

Eh da, zaboravih da dodam Heretic na spisak. Jeste da je još iz vremena vladavine DOS-a (mislim na OS, a ne na našu koaliciju 🙂 ), ali one vatrene lobanje i vradžbine magova ostale su mi u sećanju. Pošto sam ovu igru igrao sa ortakom, bilo ga je interesantno gledati kako beži glavom od monitora kada vatrena lobanja krene prema njemu 🙂

The Suffering da da kako sam to mogao zaboraviti. To je bre horor. @ Sale ma bre FarCry radi i na GF4mx, a kamoli na Ti. Nego kad smo već kod horora je li neko gledao juče na b92 jepers kreapers, al je ono bolesno, nisam ga gledao celog (izlazijo sam u grad) pa me interesuje kako se završio.

Alien vs Predator, naravno prvi deo, je neprevaziđen. Ove sve igre posle nje što su izašle joj nisu ni prići, čak ni kad se saberu njihovi doživljaji.

Verovatno ga je trebalo igrati dok je bio aktuelan. Inače, prva igra koja je bogovski imala odrađen surround zvuk. Na mom tadašnjem (a i sadašnjem live!-tu), na 4 zvučnika su siktali alieni i iza leđa.

Ubedljivo najgora scena je bila kad se prelazi preko nekog mosta, nigde nikog, motion senzor ništa ne detektuje, a čitava gomila aliena te visi ispod mosta.

Obavezno je igru bilo igrati po mrklom mraku, gori samo monitor, odvrnuti zvučnici. Jednostavno ni delić te napetosti nisam uspeo da doživim ni sa jednom drugom novijom igrom. Half Life je bio jako jako dobar, Far Cry onako. Ima dobrih igara, sa nekima sam se lepo naigrao, sve aktuelne FPS sam prešao, sem Fear koji me čeka, ali AvP je neprikosnoven na prvom mestu - obavezno u ulozi marinca.

Sale je napisao(la):
...

Nisam neki hardcore igrač, tako da ne pratim trendove, ali me je zainteresovao Farcry posle ove vaše priče. Imam AMD 2000XP, GeForce 4Ti 4200 i 1GB RAM-a. Da li bi mogao da ga poteram na ovoj mašini?

Bez problema. 1024x768 medium/low

Prvi put kad sam igrao HL1 bio sam kod ortaka, pokochio sam se od cimanja (kad oni mali shabani skacu u facu pri sunjanju kroz ventilaciju, brrrate). Kad sam krenuo gajbi, tako sam se sunjao, da sam sam sebi poceo da se smejem...ali i dalje sam se osvrtao iza ledja...
Haos !

AvP 1 - nerealno iskustvo... Nevidjen osecaj bespomocnosti... Sedis sam u mraku i cekas, a znas koliko si j383n0 mali, smesan i bedan u odnosu na NJIH...

Silent Hill - kad sam poceo da ga igram, nisam imao pojma o cemu se radi... Klinka nestaje u magli, krenem ja za njom, levo, desno, dodjem do neke kapije i stanem... Osluskujem ja, a malo napred iza coska se cuje creeeek, creeeek, creeeeek... Sta je to ? Dosunjam se i pogledam, a ono vrti se tocak prevrnutih invalidskih kolica koja leze u krvi... MA BRRRATE !!! JEZA !!!

Odo' da odigram jednu partiju Lion King-a...

Inace, fora sa Lion King-om potice iz vremena bombardovanja kad sam igrao HL1 kod komsije u podrumu. On drzao dole neki servis, a ja sidjem dole, pa cepam celu noc HL1...
Furao sam neke sluske na glavi, a u pozadini se cuje potmulo udaranje eksplozija i pucanje PVO-a ... Ne dobro...

Zato sam morao na svakih sat, sat i po da odigram po jedan nivo Lion King-a....
HAAHHAHAHA !!!
:d :d

Masterchief je napisao(la):
The Suffering da da kako sam to mogao zaboraviti. To je bre horor. @ Sale ma bre FarCry radi i na GF4mx, a kamoli na Ti. Nego kad smo već kod horora je li neko gledao juče na b92 jepers kreapers, al je ono bolesno, nisam ga gledao celog (izlazijo sam u grad) pa me interesuje kako se završio.

Ja nisam ni znao koji je film.Upalim TV kad vidim dvoje nekih klinaca, pomislim komedija ali posle naidje onaj nabudzeni kamion pa opste rokanje.
Mozda nema mnogo veze sa thread-om ali je ipak horor (i to prilicno dobar) u pitanju.
SPOILER
Kraj filma je malo glup.Onaj demon je na kraju uleteo u policijsku stanicu oteo njenog brata i odneo ga u svoju kolekciju.🙂 I to je sve.
P.S Ako ces opsirnije salji na PM.

Spirit je napisao(la):
Ima li neko taj Undying a da je sa NB, imao sam ga i ladno ga ne predjoh, ne secam se zasto. I vredi li ga sada igrati posle ovoliko vremena, grafika i tako to?

Dobre igre (Undying to svakako jeste) uvek vredi odigrati, bez obzira na malo prevazidjenu grafiku. Igra je stvarno odlicna i vredi je odigrati. Inace imam ovu igru, ali nisam sa Novog Beograda.

Alex je napisao(la):
Mozda nema mnogo veze sa thread-om ali je ipak horor (i to prilicno dobar) u pitanju.

Ako je to dobar horor, onda stvarno ne znam sta je npr. Thing, Exorcist, The Others i dr. Jeepers Creepers je po meni vise komedija nego horor, kao i Fredi Kruger, Halloween (prvi deo je bio dobar, ali svi drugi su gluposti) i Petak 13-i. Mislim da dobar horor film ne cine samo cudovista. Znam da su ukusi razliciti i da o njima ne vredi raspravljati, ali sam morao da iznesem svoje mislenje o ovom filmu.

Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
1) AvP prvi deo, neprevazidjen dozivljaj
2) System Shock 2, jeziva atmosfera
3) F.E.A.R., Undying, Blair Witch, Thief(onaj nivo u azilijumu za decu)...

AvP i SS2 ostalo je za klasu ispod

AvP sa motion detektorom je stvarno vrh (BTW, secam se kada sam pri put gledao Alien 1 - hteo sam da bacim peglu 😀)

Undying

Doom3 - ali samo na trenutke

Twi$teR je napisao(la):
Ako je to dobar horor, onda stvarno ne znam sta je npr. Thing, Exorcist, The Others i dr. Jeepers Creepers je po meni vise komedija nego horor, kao i Fredi Kruger, Halloween (prvi deo je bio dobar, ali svi drugi su gluposti) i Petak 13-i. Mislim da dobar horor film ne cine samo cudovista. Znam da su ukusi razliciti i da o njima ne vredi raspravljati, ali sam morao da iznesem svoje mislenje o ovom filmu.

Kao veliki ljubitelj horor zanra nije mi bilo ni na kraj pameti da ovaj film stavljam u isti kos sa klasicima nego u danasnjem nedostatku filmova gde se sve svodi na neke serijske ubice i plavuse bez mozga ovo malo odskace od klisea (ali samo malo) pa sam zato i rekao da nije los za polgedati.Eto toliko
Pozdrav :wave:
P.S Izvinjavam se na malom offtopic-u ali ipak je ovo horor tema 🙂

Horror glas za Undying, sjajna prica, glasovi, amtosfera,
...vidi se svaki dinar ulozen u igru. Cuo sam da nije bila finansijski isplativa, i da od nastavka nema nista.

Doom 3- presudno je sto nema lampu na oruzju i osecaj na 5.1 kad se monster stvori iza vas. Quake je shit za zastrasivanje. glas koji ispustaju je kao retardiran covek pa mi jos dodju smesni.

Prvi put sam se iscimao kad sam igrao Witchaven davne 95-96. Igramo rodjak i ja satima,presli veci deo igre,kad odjednom iskoci neko cudo. Fora je sto si totalno nepripremljen,kad pola igre niko ne iskci,i onda odjednom.
Undying mi je bio gadan,ali sam posle izlaska iz one kuce shvatio da meni to u zivotu ne treba. Igre su tu da bi se covek malo opustio,a ne da sam sebe muci i traumira. Odmah posle toga sam upalio PES i osecaj je bio tako doooobar. 🙂

Far Cry? A da,
prepo sam se samo kad mi je raketa eksplodirala pored,
a moj bas se pobrinuo da skocim sa stolice,
inace u igrici mi se ne svidja kako su reseni zvucni efekti !

Prva horor igra koju sam igrao je Space Hulk za Amigu 500. To je u neku ruku preteča AVP-a - isto vodiš marince iz prvog lica i isto ratuješ protiv nekih aliena. Kako je to jeziva igra bila, skakao sam noću sa stolice :zgran: Kada sam posle toga video AVP... uh. Noćne more su se vratile punom snagom 😛

Inače, Far Cry je jeziv samo protiv onih majmuna što trče ka tebi i što mogu iz prve da od tebe naprave mrlju na zemlji. Ostatak i nije toliko strašan, ali oni... uh. Oni su me ispresecali par puta.

Od tih horor igara je jeziv i Doom 3, ali samo zbog iznenadnih pojavljivanja monstruma. Onaj najprimitivniji horor - BOO! :zgran:

E, da 🙂 Još jedna igra koja mi je bila jeziva na momente... X-Com 😀

Meni je strasna ona igra koja mi pravi mucninu u stomaku dok je igram,Resident evil i Silent hill.Na momente F.E.A.R.Far cry me je iscimao par puta ali to po meni nije horor.

Resident Evil 1 sa konzole je bio pravi horor, u par navrata mi umalo nije ispao gamepad iz ruke....

Nazad
Vrh Dno