Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

^ jel to važi samo za mobilne telefone?

Nikad cuo za ovo. Secam se u Gigatronu dok sam radio pre sto godina, apsolutno nije bilo razlike da li je pravno ili fizicko lice.
Sad sam bas guglao malo i naleteo na Kemoimpex, na sajtu im pise za pravna lica 24m, sto je zakonski minimum. Znaci ne daju produzene garancije koje bi fizicko lice ostvarilo, ali 24m mislim da svi moraju da daju.

^ to i ja mislim. Ako na primer tipa Yettel napravi ugovor sa nekom firmom koja uzme 100 ugovora i 100 telefona i posle 1god nekome crkne telefon i odbiju reklamaciju a trajanje ugovora je 2 godine mislim da niko ne bi sklopio ugovore sa operaterima.

Ne sporim da je sada tako sa garancijama za prozivode koje kupuje pravno lice jer nemam nikakva saznanja, hvala @Djilkos_Ns sto si nas informisao, ali ne znam kako ste imali ta iskustva sa kvarovima u 3. i 4. godini jer

Danas sam u firmi proverio racune za 2 Sony televizora (decembar 2020 i jun 2021, Tehnomanija i CT shop) i S21 (Positive Line, istekla garancija, februar 2021) , ni na jednom fiskalnom nema PIB-a. To je obaveza uvedena tek ove godine.

LM. rekoh vec da sam prosle jeseni imao reklamaciju na s21, priznata garancija u Promobi. Oba TV imaju produzenu 5g garanciju, registrovani su kod Sonija na moje licno ime (a ne na firmu) , ne znam na koju foru bi izbegli reklamaciju. Za njih sam cak ubedjen da ne bi ni morao da imam fiskalni vec samo Sonijev papir o produzenoj garanciji ... svakako znam za kontra slucajeve kada su u servis dolazili sa fiskalnim a da se nisu registrovali i produzili garanciju, neuki ljudi koji su mislili da je dovoljno sto je prodavac rekao 5g... ako su zaista kupili TV u promo periodu priznavali su im produzenu garanciju. A nije da nije bilo i pametnjakovica koji su vrv culi za takve slucajeve pa su tvrdili da su kupili u periodu produzene garancije... kao da ozbiljna firma nema podatke u kom periodu je bila produzena garancija.

Kako god, da se vratimo na temu, meni je jedina dilema da li kupiti S23 sa 128 ili 256MB, nisam iscitao temu i ne znam da li je bilo problema sa nekim od ova dva i da li ima kvalitativnih razlika. Pitam zao sto se secam se da je na nekom Samsung modelu pre neku godinu bilo problema samo sa jednom vrstom tj velicinom memorije.

256 ima brzu memoriju, to je jedina razlika

Ne sporim da je sada tako sa garancijama za prozivode koje kupuje pravno lice jer nemam nikakva saznanja, hvala @Djilkos_Ns sto si nas informisao, ali ne znam kako ste imali ta iskustva sa kvarovima u 3. i 4. godini jer

Danas sam u firmi proverio racune za 2 Sony televizora (decembar 2020 i jun 2021, Tehnomanija i CT shop) i S21 (Positive Line, istekla garancija, februar 2021) , ni na jednom fiskalnom nema PIB-a. To je obaveza uvedena tek ove godine.

LM. rekoh vec da sam prosle jeseni imao reklamaciju na s21, priznata garancija u Promobi. Oba TV imaju produzenu 5g garanciju, registrovani su kod Sonija na moje licno ime (a ne na firmu) , ne znam na koju foru bi izbegli reklamaciju. Za njih sam cak ubedjen da ne bi ni morao da imam fiskalni vec samo Sonijev papir o produzenoj garanciji ... svakako znam za kontra slucajeve kada su u servis dolazili sa fiskalnim a da se nisu registrovali i produzili garanciju, neuki ljudi koji su mislili da je dovoljno sto je prodavac rekao 5g... ako su zaista kupili TV u promo periodu priznavali su im produzenu garanciju. A nije da nije bilo i pametnjakovica koji su vrv culi za takve slucajeve pa su tvrdili da su kupili u periodu produzene garancije... kao da ozbiljna firma nema podatke u kom periodu je bila produzena garancija.

Kako god, da se vratimo na temu, meni je jedina dilema da li kupiti S23 sa 128 ili 256MB, nisam iscitao temu i ne znam da li je bilo problema sa nekim od ova dva i da li ima kvalitativnih razlika. Pitam zao sto se secam se da je na nekom Samsung modelu pre neku godinu bilo problema samo sa jednom vrstom tj velicinom memorije.
Ja sam uzeo sa 256 jel telefon planiram da zadrzim sigurno 4 godine s obzirom da su inovacije iz godine u godinu bas retke.Takodje koliko vidim samsung planira da od s24 serije gura exinos u osbovni model.Bice ovaj S23 aktuelan par godina sigurno tako da ti preporucujem da uzmes sa 256

Pre 4 5god, mozda i vise, preko firme iz Telenor je uzet Note 4, garancija je ostvarena u ProMobi nakon 16-18m(za IR senzor) ...sad je mozda drugacije nzm

Moja firma je dobila ponudu od MTS, garancija na uređaje 12 meseci.

^ znači sve mreže postaju sve veća goveda. Tako samo gube kupce ništa drugo.

Uzeh danas S23. I sad je prijavljujem za poklon telefon. Trazi da se uploaduje izjava o saobraznosti. To nisam dobio od operatera, jel moze bez toga ili?

Poslednja izmena:
Evo me iz Yetella, kod njih je garancija 2 godine, sada cak imaju promo +1, nema nikakve razlike izmedju pravnih i fizickih lica.

Poslovnica u Merkatoru, ako lazu mene ja lazem vas.

Имам S23u и резолуцију држим на fhd+ јер ми је форум сувише ситан на макс резолуцији. Јел има неко решење? Све остало је ок на макс резолуцији. Прегледач Firefox.

Очигледно је Firefox баговит, слабо подржава високе резолуције на Андроиду. И освежавање ми је на њему некад добро, некад не. Прешао сам на Chrome, за сада је све добро.

Kolege, uzeo bih s23+ samo zbog poklona t.j. tako mi se jedino isplati posto bi tako resio dva korisnika pa me intersuje jel neko nekad ostao bez poklona posto je promocija do isteka datuma ili ako nestanu zalihe? Jel nekad nestale zalihe? 😁

Što se garancije tiče, nisam čuo nikada za razliku između pravnih i fizičkih lica. Pre 2-3 meseca nosio sam A52s na reklamaciju u Yettel. Telefon je bio star nešto manje od 2 godine, Sve prošlo OK, zamenili ploču o svom trošku. Telefon uzet preko firme. Ista priča i za laptop uređaje, koristimo EliteBook, garancija 36 meseci, mada imamo i dva modela sa 60 meseci garancije.

Kod alata i masina postoji razlika u garanciji.

Kolege, uzeo bih s23+ samo zbog poklona t.j. tako mi se jedino isplati posto bi tako resio dva korisnika pa me intersuje jel neko nekad ostao bez poklona posto je promocija do isteka datuma ili ako nestanu zalihe? Jel nekad nestale zalihe? 😁

Mislim da nikad ne nestaju, nije to bas jeftino pa da ljudi navale odmah + je krenulo pre par dana. Jedino sto drugi telefon mozes da cekas mesec dva

Zvao sam Samsung ja,jer meni treba za poklon ovaj drugi telefon. Čeka se da se završi ovaj promo period do 12.11. I posle toga kreće slanje poklona tj ovog drugog telefona.

Moze li preporuka za masku da je sto tanja i po mogucnosti da nije silikonska?Znaci da stiti samo od grebanja,neka preporuka sta da gledam....Prijavio sam se za s23 ili s23+,javljaju mi u ponedjeljak koji imaju na stanju..

Ja nikako na malom S23 ne mogu da dobijem dobre fotografije. Uvek su muljave kad se zumira. Ne znam da li ima još neko podešavanje koje mi je promaklo

Da se pohvalim 😊uzeo sam zeleni S23+ 8-256 GB u mts-u i uspesno sam ga prijavio za poklon
tako da se nadam da ce stici S21FE, valjda necu ja biti jedini baksuz. 😂 Odmah je prijavio azuriranje od preko 2gb.

Može li neko ko barata informacijama da me uputi kako da najbolje prođem pri kupovini S23 Ultra 8/256 (ili 12/256 ako izađe približno isto). Viđao sam na kp sa 2 godine garancije, najradije bih te, ali sam propustio prilike. Računam da će biti sada još takvih prilika zbog navedene promocije? Na šta obratiti pažnju da to sve bude kako treba kad se kupuje? I ujedno da pitam za utiske i razlike između S23+ i S23 Ultra

Moze li preporuka za masku da je sto tanja i po mogucnosti da nije silikonska?Znaci da stiti samo od grebanja,neka preporuka sta da gledam....Prijavio sam se za s23 ili s23+,javljaju mi u ponedjeljak koji imaju na stanju..
Ako vec hoces samo protiv grebanja, sto ne izlepis foliju sa svih strana samo?

Ima li neko fotku da okaci kako to izgleda,nikad nisam vidio telefon sa folijom na poledjini?Ne znam ni ko u CG to radi pa ne znam sta da pitam u servisu...

Moguce je da ce na novembarsku zakrpu da je puste

Не постоји 12/256, има 12/512.
Postoji, ja ga imam, ali je to valjda verzija za Aziju, sve je isto samo sto je kod mene csc kod KSA (Saudijska Arabija) valjda ranije dobijaju update i nikakve druge razlike nema.

Vrh Dno