Šta je novo?

Jeftine klime

Ja sam samo Gree video da kaci za toplu i srednju zonu u specifikaciji, Japanci ne navode kako su to merili?
Ali verujem da ima neki standard kojeg moraju svi sa se pridrzavaju?
Ima i Fujitsu, za toplu, srednju i hladnu zonu. U onom njihovom Lot10 dokumentu

Pa verujem da vecini mozes negde u tehnickim dokumentima da iskopas :)
Osim naravno ovim prepakovanim brendovima, Vivax, Bergen i slicno...

Pa an prepakovanim ako nadjes isti uredjaj.. i sva ostala speficikacija se poklapa..zasto ne bi i to za detaljnije temperature tj COP?

Moja logika kada gledam jeftine klime (ispod 700e)

1. Što veću snagu grejanja (zbig samog grejanja)

2. Što nižu snagu grejanja (zbog bolje modulacije tj održavanja)

3. Što težu spoljnu jedinicu (zbog štednje na materijalima u proizvodnji, teža spoljna, veci izmenjivac uglavnom, sve iznad 25kg je dobro)

4. Što vecu / težu unutrašnju jedinicu ( kao kod spoljne logika je da je sto je veća / teža veci je izmenjivac tj kvalitetnije, sve iznad 8kg je dobro )

5. Što duzu garanciju na kompletan uređaj (zbog sigurnosti najbolja/najskuplja klima ako crke deo posle 3 god, skupo placas deo jer je kvalitetan uredjaj ali ima samo 2g garanciju)

7. Kupovina preko servisa koji ti ugrađuje (ako uzmes online pa posebno servis, mogu jedni druge da krive ako bude problema.. Losa ugradnja, felerican uređaj..)

8. Što bolji COP

9. Džabe gledaš statitiku i brojke ako donosis odluke zbog nalepnice, onda odmah kreni da ti to bude stavka 1.

@frrka ja sam išao tom logikom pa se "izuo" za 3 komada Midea 18 Mission sa sve ugradnjom sa dosta dugačkom instalacijom cevi. I na kraju (made in) PRC! Na papiru zmaj, u realnom radu glavobolja i čir na želucu. Minimalna snaga iz utičnice oko 900W, a piše u specifikaciji da spušta ispod 200W. Nikako da pogodi temperaturu, pregreje, pa se ugasi, pa onda dugo čeka da se upali... I to tri komada u 100kvm neizolovanog prostora. Pa to je trebalo da bude najbolje radno okruženje za takve klime. Dakle papir trpi svašta, objektovno iskustvo (i to više njih) je pravo merilo.
PS: uspeo sam da ih vratim, i ugradio 3 kom 12LMCE. Ma "ko dup3 i oko". Jedino što LMCE nema sirovu snagu kao 18 Mission, ali to je najmanji problem, ima bekap plin ili pelet.

Sa druge strane imas toliko Midea klima koje rade dobro, UK midea ima 10g garanciju na uredjaj.. Da, mozda je takva serija klima, desi se u svakoj proizvodnji da ima felericna serija.. Da li to znači da je Midea brend koji ne treba uzeti u razmatranje?
Dugo je na tržištu, znam 10 ljudi kojima je Midea vrh ponude za klime jer im radi super vec godinama.
Tema su jeftine klime.. Na kontu toga moj post iznad

Za 14 godina na vise mesta smo imali 6 razlicitih modela Midea klima, nikada ni jedan kvar nije bio.Za info, budze je bio 5-600e sto sam pre par dana pitao, prvi pik bio Bergen (ali ga nema za 600e), tako da sam na kraju uzeo Midea Extreme za 500e. Ne znam kako greje, to je za kucu kod mojih, i ovo je 7ma midea klima da smo kupili.
Uvek su bile za hladjenje, i medjuperiode za oktobar/april, sada sam uzeo i za dogrevanje u zimskim mesecima.

Sa druge strane imas toliko Midea klima koje rade dobro, UK midea ima 10g garanciju na uredjaj.. Da, mozda je takva serija klima, desi se u svakoj proizvodnji da ima felericna serija.. Da li to znači da je Midea brend koji ne treba uzeti u razmatranje?
Dugo je na tržištu, znam 10 ljudi kojima je Midea vrh ponude za klime jer im radi super vec godinama.
Tema su jeftine klime.. Na kontu toga moj post iznad
Ne kažem da je Midea loš brend, naleteo sam na loš model. Na papiru odličan, u praksi loš. Baš iz tog razloga ističem da je jako bitno objektivno iskustvo, sve ostalo je mačka i džaku.

Sve to stoji ali neki sistem eliminacije treba da postoji pri kupovini.

Sa druge strane, ovde ima mozda 100-200 ljudi koji prate ovaj deo foruma. Koja je verovatnoca da ce za klimu koja je izašla u zadnjih 3-5 godina neko kupiti i podeliti ovde. Mislim na klime za koje nema niko na forumu.

Plus prica se uglavnom, nemojte da kupujete klime za koje nema iskustva na forumu... Znaci vrtimo se u krug 😂

Kupujemo isključivo klime koje vec neko ima na forumu i čekamo da neko padne sa marsa sa klimom koja nije na forumu.

Za 5god imaćemo jos 3 iskustva sa klimama 😊

Mislim zato sluzi garancija, uređaj ne radi ispravno. Zamena, drugi uređaj.

Meni je popravka midea klime trajala mesec dana. Na kraju su je skinuli i odneli u servus da se igraju sa njom dok je ne poprave skroz. Sredili.
Sve radi kako treba sada.

Poenta je da ima mnogo vise ljudi koji su zadovoljni klimama nego koji nisu. Jer niko nece doci na forum, otvoriti nalig i napisati Imam tu i tu klimu, radi sve ok, bila je jeftina, za te pare završava posao.

Dok ljudi sa problemima lako otvore nalog i traze rešenje za problem

Ima li neko iskustava sa Tesla klima uredjajima? Vidim da i oni imaju GMCC kompresore i da su spoljasnje jedinice za neke modele dosta teske?

Pa ako je superior modelu neto težina 22.5 kg za 12k BTU, kakve li su ostale?

Znaci nece biti i na delu :D
Vidjao sam po javnim ustanovama ugradjene ali nisam do sada cuo neka iskustva.

To po javnim ustanovama se bira najjeftinije rešenje, ili gde može da se napravi "burazerska šema". Što jeftiniji uređaj, veća marža za brata od kuma

Kako li postigne SCOP od 4.6 ako je samo COP 3.7 ??? Čak i u minimumu cop je oko 4, ali nije daleko veći. Tih 4.6 mora da je podatak za toplu zonu
1697206469139.png1697206480226.png
Da se nadovezem. da jeste to topla zona, klasika kao kod svih.
SCOP ali u grckoj 😅
Poredjenje sa IVA1 koja je dosta preporucivana na forumu za low buget klimu za grejanje.

420e bez ugradnje,

Plus moze na kredit za Energetsku efikasnost.

1697208962719.png

Prilozi

• Screenshot 2023-10-14 054759.png
    Screenshot 2023-10-14 054759.png
    1.1 MB · Pregleda: 52
  • Screenshot 2023-10-14 055151.png
    Screenshot 2023-10-14 055151.png
    291 KB · Pregleda: 46
To je još bolje onda.

Mozda i bolji izbor od AERI+ u cenovnom rangu do 50k

650m3/h je ozbiljno jaka na max duvanju za 12icu

Poslednja izmena:
Da, ovaj uređaj ima spoljnu jedinicu koja je teška 26 kg. Ono što je i dalje nepoznanica je to što niko od "iskusnijih" forumaša nema istu, pa da napiše neku recenziju.

Ja sam za svoje pare eksperimentisao jednom. Više neću :)

I unutrašnja je fizički velika, 8cm duža od AERI modela. Odatle sigurno i dolazi taj veci protok vazduha za 100m3/h i teža je od AERI za 1.5kg tako da je najverovatnije i izmenjivač veci na unutrašnjaj. Ne verujem da je 1.5kg otišlo u plastične delove.

Verovatnoca da "iskusniji" forumas kupi ovaku klimu je veoma mala.

Ipak je to low budget varijanta

Ali je verovatnoća da je neko kupi kao prvu klimu veća. I naravno, njemu će biti najbolja na ovom svetu.

I unutrašnja je fizički velika, 8cm duža od AERI modela. Odatle sigurno i dolazi taj veci protok vazduha za 100m3/h i teža je od AERI za 1.5kg tako da je najverovatnije i izmenjivač veci na unutrašnjaj. Ne verujem da je 1.5kg otišlo u plastične delove.

Verovatnoca da "iskusniji" forumas kupi ovaku klimu je veoma mala.

Ipak je to low budget varijanta
Ima li jednostruki ili dvostruki isparivač na spoljašnjoj?

Ih.. da je dvostruki.. To bi bila klasa sa Vivax REWI

Ova aux iato ima 26kg spoljna.. Nije isti model ali na ru kilazu nema dupli

Inace ovako detaljan test jos nisam video 😎👆

Mi uopšte ne znamo da li je to 100% klon originala ili ne. A ni AUX nije ne znam kakav brend... Ne samo za ovaj model, nego i za druge modele.
Da li se na ploči nalaze komponente kao u originalu ili su za klasu lošije da bi se uštedelo na ceni...?
Može da bude, a ne mora da znači.

Svojevremeno sam imao jedan AUX sa R22 gasom, radila je samo na hlađenju, a grejati je mogla na mišiće do + 5 C. Na 0 C nije znala da li je došla ili pošla. Zamenjena je sa VOX IVA 1.

Pa naravno da nije on/off klima mogla da greje na 0c :)

Svakako da nisu neki brend, ali se pokazase kao solidan izbor za taj low end segment.
Sto se tice kopija, kada je nesto isto, vecinom je sve isto, ali imas recimo identicne kopije (Bergen Kron/Haier Flexis) i imas polu-kopije (Vivax REWI/Haier Flexis), gde je recimo drugacija unutrasnja i nema identicne opcije i spec kao i Haier.

Што on-off не би могла да греје испод нуле? Старе Carrier Holiday Breeze декларисане за грејање до -15 степени, спољашња има 36 kg, било је квалитетних клима и пре него што су инвертери преузели тржиште.

Bilo je, ali ne standardne on/off, te imaju i grejace dodatne i namenjene su za grejanje.
Imam jednu takvu 24ku, Mislim da je matora Galanz Kudo bordo boje, kao neko ogledalo, jako lepa klima, deklarisana na -10c za grejanje, a nije bila ni jeftina.
Ne treba govoriti koliko su neefikasne te klime na svemu ispod 5c :)

Pa naravno da nije on/off klima mogla da greje na 0c :)

Svakako da nisu neki brend, ali se pokazase kao solidan izbor za taj low end segment.
Sto se tice kopija, kada je nesto isto, vecinom je sve isto, ali imas recimo identicne kopije (Bergen Kron/Haier Flexis) i imas polu-kopije (Vivax REWI/Haier Flexis), gde je recimo drugacija unutrasnja i nema identicne opcije i spec kao i Haier.
Kako koja. Galanz Kudo mi je radio i grejao i na minusima i to 40 kvm je grejao. Recimo prošlu grejnu sezonu je izgurao sam (bila je blaga zima). Svakako je bilo godina kada mu je trebala pomoć električnog kotla u najhladnijim danima. Fantastična on/off klima sa grejačem izmenjivača i kompresora. Spoljna je imala cca 30 kg, a kompresor se čuo kao V8 :)
Kasnije serije ovog modela nisu imale mnogo dodirnih tačaka sa prvim serijama.
Ovog proleća se upokojio pa je na njegovo mesto došao LG S12

Nazad
Vrh Dno