Nemam iskustva sa tenisom, ali tamo bi trebalo da imaš prostora za pauze? Koliko je trajao poen, kad si došao do 192bpm?
Kod trčanja smo imali situacije da ljudi kolabiraju, jer osete problem, ali misle, nije strašno, evo, malo ću da usporim.
Fibrilacija je još gora, jer je jedino upozorenje visok broj otkucaja, na koji smo "navikli". Laički objašnjeno, fibrilacija je prebrzo pulsiranje srca, a za to vreme zapravo ne pumpa krv. Jedini način za reset je DC šok ili da se nekome baš stručnom, baš posreći, da udari srce baš kako treba. U teoriji. U praksi, ne funkcioniše.
Kada nakon fibrilacije srce udje u asistoliju, to je kraj, nema više reanimacije.
Kod Garmina nema šanse da se popravi Vo2max, ako se ne poštuje njegov recovery time. Takav je algoritam.
Kad smo već kod recovery, meni se u poslednjih godinu dana drastično smanjio Garmin recovery nakon treninga, što verovatno i ima smisla, jer sada isto vreme trčim na mnogo manjem pulsu.
Za ovo sa screenshot sam dobio 21 ili 24h.
8km sub 130bpm, average pace skoro 8min/km.
1km test na 4.30 - krenuo prebrzo, pa presporo, ali na kraju istrčao 4.31.
1km hlađenje.
Average puls mi je izašao na 130bpm, što je bio plan za ovih prvih 8km. Dakle, osmica je mogla da ide i blago brže, ali to je možda 10 sekundi po kilometru.
Da nisam imao pejsera prvih 8km, iz kože bih iskočio. Sam mogu da držim do 140.