Šta je novo?

Laptop Pomoc oko kupovine LapTopa do 13000 rsd

Koji laptop kupiti?

limontus

Cenjen
Učlanjen(a)
05.05.2018
Poena
115
Hocu da uzmem neki LapTop do 10000 do 13000 din, ako ima nesto bolje hiljadu dve gore nije problem.
Da je bolje od ovoga Toshiba Satellite L655-1GL
Ja se ne razumem u LapTopove predlozite neki model sta je dobro i da gura win 10
Moze i bez ssd kad mu stave ssd nabiju mu cenu ko da su stavili zlatnu pologu
Ako ima bolje i kvalitetnije i jace za te pare

Nema reklamiranja na forumu, protivno je pravilima. Pogledaj ovde na samom market delu šta ima. A i iskreno, preporuke ne "radim" neko vreme, jer osim ako lično nemam kontrolu i pregled, neću nikome dasku da uvalim.

Ako želiš nešto generalno, onda računaj na sledeće: Intel od 6000 serije (i5-ice minimum), 8GB rama minimum i 240+GB ssd.

Потражи по огласима са годину дана гаранције Thinkpad полован. Имаш продавнице, уђеш, видиш, пробаш и то је то. Moжеш и неки други модел али када се навикнеш на конфор Thinkpad тастатура, све остало ће ти бити маргинално.
Потражи на kupujemprodajem.
Гледај што можеш новији, нпр процесор из 2018 ако можеш да нађеш.

Poslednja izmena:
Sto se tice polovnog ovakva je situacija:

11 generacija i5 imas od 300 do 350 evra

10 generacija i5 oko 300 evra

8 generacija i5 imas za oko 250 evra

7 generacija i5 imas za 200 evra

6 generacija i5 oko 150 evra.

Thinkpad nema ništa pametno...
Videh Huawei matebook d14 za 23k uz par falinki ko može da predje preko toga uz alternativu.
ryzen 5,8gb,256gb...ips panel...
Možda vredi razmotriti..

Pre kupovine da pitam i ovo
kako da znam da laptop nije otvaran, ima neku zastitnu nalepnicu ?
Koji brend da gledam: asus, hp, dell, lenovo, tosiba i td...
Aко си мислио нов, барем 50.000 ако хоћеш нешто да је пристојно урађено.
Нема новог лаптопа за 13.000 динара, такви се не производе.
25.000 су најјефтинији нови лаптопови али то је све за избегавање.
Повећај буџет, не вреди ти да бацаш мало новца на слабе машине па да их после поклањаш или продајеш преко огласа.
Ако тражиш половно, онда опет пази на буџет јер половно са годину дана гаранције није исто као и са три месеца. Скупље је годину дана половне гаранције, па вреди доплатити ако хоћеш.
У сваком случају рачунај 25.000 - 30.000 минимум ако хоћеш да узимаш половно.
Јеси видео нешто што има добру гаранцију преко огласа ? Не узимај нешто са гаранцијом од месец дана, не исплати ти се.

Koliko gledao niko ne daje garanciju,i ako daju daju 3 do 5 dana da se istestira.
A opet na kp da mi da dve god garanciju on moze da ugasi nalog promeni broj gde ces ga naci posle i td

Koliko gledao niko ne daje garanciju,i ako daju daju 3 do 5 dana da se istestira.
A opet na kp da mi da dve god garanciju on moze da ugasi nalog promeni broj gde ces ga naci posle i td
Прескочио си прву страну огласа за лаптоп, има више фирми које дају гаранцију.
https://novi.kupujemprodajem.com/kompjuteri-laptop-i-tablet/laptopovi/grupa/1221/101/1

Имаш више фирми овде.
Нпр - ова фирма даје годину дана гаранцију (уз доплату).
https://novi.kupujemprodajem.com/ko...-virmanski/oglas/27443568?filterId=2140096273
Не постоји гаранција на половно од две године, две године је на ново.

Ko hoće garanciju pravac u prodavnicu.
Od tih preprodavaca/servisa sa servisnom garancijom ili kako god je vode ne bi kupovao ništa,jer plaćaš njihove paprene cene...Tako da ti slikovito objasnim lp od 50tak evra placaš po njihovoj akcijskoj ceni od 100e.Ali eto...imaš garanciju 😉

Ни ново више није тако квалитетно, квалитет израде тастатуре и екрана је доста опао, у односу на старе лаптопове.
Некада си могао за добре паре да купиш добар лаптоп, сад даш 130.000 за лаптоп а оно - за правна лица годину дана гаранције. Што значи - чувај га да ти не цркне брзо.

Samo mi recite da li na laptopu postoji neka zastitna nalepnica da nije otvaran, kao sto imaju grafike kartice, napajanja, konzole i td..
Nebi da kupim neki sa grejanu plocu i otvaran

Samo mi recite da li na laptopu postoji neka zastitna nalepnica da nije otvaran, kao sto imaju grafike kartice, napajanja, konzole i td..
Pusti te priče,naročito na laptopu,moraju ljudi da otvore lp koji je star x godina radi čišcenja,nadogradnje i sl...
Ako imaš zelju da budeš sigurniji da nije nešto budzeno juče i stavljeno na oglas kupi od vlasnika koji ga je koristio odredjen period,a preprodavce/servisere preskoči..
A to valjda možeš sam da proceniš po oglasu/nalogu.

Не постоји.
То неко ставља на десктоп машине, на лаптопу немаш ништа тако.
Запетљано је куповати од људи који су користили, може да је нешто оштећено па га баш зато и продају. Тј. боље платити половно са писаном гаранцијом него без гаранције.
Барем ја тако резонујем.
Наравно може да се деси да неко продаје свој лаптоп а да је добар преко огласа, али ако није баш као у опису, немаш коме да се жалиш.
Усмене гаранције су најопасније.
Половним лаптоповима је мењана термална паста, стављан SSD, наравно да су отварани, не знам како мислиш да уређаји стари 5-6 година никада нису отворени ? Потребно је или надоградња или чишћење или промена термалне пасте. Или све заједно.

Da javin kupio sam laptop
Acer Nitro 5 AN515-51-50RD
Sad me zanima negde pise max ram 16gb a negde 32gb. Koliko mogu da nadogradim ram da mi neko iskusan kaze?
Moze pomoc ne mogu da nadjem zvanican sajt gde se skida bios i drajveti
I da mi pomognete uzeo bi dva stapa ram po 16gb da nadogradim ako moze 32gb. Sad koj ram da kupim i gde i koliko da ima brzina od 2400 ili 2666 ?

Nazad
Vrh Dno