Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

Hipernet TV je sa ugovornom obavezom a to je rizicno ako ti ne svidi, a mi smo ovde na forumu pisali prilicno detaljno nasa iskustva. A sto se tice tehnikalija, arena kanali su 1080p 50fps progressive, osim onog jednog “arena 1x2”. Mogu dva tv boxa, al se drugi doplacuje, osim kad se dogovoris da budu oba boxa bez doplate.

A1 izbacio televiziju i potpuno pogresno sve uradili: Odmah aplikacija za LG, ios, Android, Android TV...Pa oni nemaju pojma kako se radi posao, moras bar dve godine da naplacujes uslugu pa polako da dovodis aplikaciju u red, pa za jos godinu dda izbacis app za mobilne uredjaje...Odlepio sam danas kad sam video Xplore TV app u LG store-u a ovi nasi u fazonu: "Cao pusti nam poruku u inbox pa cemo proveriti"

A1 izbacio televiziju i potpuno pogresno sve uradili: Odmah aplikacija za LG, ios, Android, Android TV...Pa oni nemaju pojma kako se radi posao, moras bar dve godine da naplacujes uslugu pa polako da dovodis aplikaciju u red, pa za jos godinu dda izbacis app za mobilne uredjaje...Odlepio sam danas kad sam video Xplore TV app u LG store-u a ovi nasi u fazonu: "Cao pusti nam poruku u inbox pa cemo proveriti"
Znaju kako se radi, u Hrvatskoj su od početka, neko su krenuli sa očajnim izborom kanala. Bukvalno da odbiju čoveka.

Yettel-ovi stručnjaci od svega najbolje znaju da se kuckaju preko Inboxa. Sve drugo im je manje poznato i izlazi iz domena stručnosti. Favorit lista kanala, Profili, Video Klub, Info Kanal, TV aplikacija, Menjanje jezika na ES, Vračanje na prethodno gledana 6 kanala, Podatak o rezoluciji trenutnog kanala, Zaključavanje pojedinačnih kanala (a ne samo tematski po sadržaju), Služba podrške,... sve su to ogromne stvari i za sve to treba najmanje dve godine da se napravi, omogući i realizuje.

Koja je brzina LAN-a na Yettelovom ruteru ZXHN H298Q V7.0 ?
Nel to 100Mb ili 1Gb konekcija?

Nešto nam se ućutala ovde yettel podrška. Nikakva obaveštenja dal će biti neka ažuriranja, novine, tajac totalni.

Nesto ,,azuriraju stalno''. Kod mene malo malo kad upalim tv crn ekran. Onda resetujem box i onda kao proradi. Sreca sto ne gladam tv tj. vrlo malo inace bih ih zapalio. A mozda je problem samo iu tome sto ne palim tv par dana. Mozda njihov box trazi da se ,,gleda'' stalno.

@Bandzi8 U ovom momentu je Hipernet TV usluga dostupna samo uz Duo i Trio pakete. Samostalna TV usluga je u razvoju i biće dostupna u narednom periodu. Hvala ti @Echo na pomoći i odgovoru, kao što si rekao, planirano je da samostalna Hipernet TV usluga bude dostupna nakon što aplikacije budu dovršene :)

Za ostale koji su pitali za više detalja oko brzina interenta, pored snimka na Benchmark Youtube kanalu, napravljeni su i How to video vodiči koji su postavljeni na naš zvanični Youtube kanal. Tu se mogu pronaći više detalja u vezi televizije, interneta i procesa instalacije. Video vodiči su dostupni ovde.

@nidzakv Ukoliko želiš, možeš podeliti sa ostalim članovim foruma tvoje mišljenje u vezi samog procesa instalacije, kao i prvi utisak, mišljenje i sugestije za TV uslugu. Nama će povratne informacije biti veoma značajne jer ćemo se potruditi da na osnovu njih unapredimo naše servise, a verujem da će i ostale članove Benchmark foruma zanimati ovo.
~Dejan
Yettel daljinski da li je moguće isklučiti osvetljenje tastera. Postoje ljudi kojima to svetlo smeta i po boji i po načini rada. Nikola Kocev [email protected]

Prilozi

• ruter.jpg
    ruter.jpg
    115.6 KB · Pregleda: 32
Koja je brzina LAN-a na Yettelovom ruteru ZXHN H298Q V7.0 ?
Nel to 100Mb ili 1Gb konekcija?
Brzina pojedinačnog LAN porta je 1000Mbps odnosno 1Gbps .

Yettel koristi sledeću metodu povezivanja:
  • Dobija se mali ONT koji na sebi ima sa jedne strane GPON (optički port), sa druge klasičan gigabitni ethernet.
  • Taj mrežni kabl iz ONT-a se povezuje na WAN port rutera (koji je takođe gigabitni).

Maksimalna brzina interneta koja je moguća u praksi kroz ovakvo povezivanje je realnih 940/940Mbps

Čovek je pitao za brzinu pojedinačnog LAN porta.

U jednoj sobi imam uredjaj za tv, u drugoj nemam.
Da li je jedina opcija da imam tv na oba televizora da uzmem 2 uredjaja ili postoji jos neka opcija?
U toj sobi gde nemam uredjaj mi je i racunar, jedino mogu sa racunara pustam na tv preko hntv.rs?

То си ваљда договарао раније, ја сам добио додатни тв бокс за динар.

То си ваљда договарао раније, ја сам добио додатни тв бокс за динар.
Nisu mi ponudili tako nesto u poslovnicu.
Dakle, jedina mi je opcija preko racunara ili da uzmem uredjaj za 350 mesecno

Poslednja izmena:
Можеш и да узмеш неки бокс са огласа, па да му накалемиш Хипернет апликацију... Исплативије је него да им плаћаш још 350 динара месечно безвезе.

Verovatno samo oni.
Ako kupim neki box, jel ce na isti princip da radi kao i uredjaj njihov?

Treba da bude isti operativni sistem na box-u, Android TV OS.

Mi Box S, EON box, Shield box, ta tri modela mozes najcesce pronaci kod nas. Ako nije isti OS (npr. Amazon Firestick) mislim da neces moci aktivirati Hipernet Tv aplikaciju na njemu. Na Android TV OS boksovima moze provereno.

Poslednja izmena:
Treba da bude isti operativni sistem na box-u, Android TV OS.

Mi Box S, EON box, Shield box, ta tri modela mozes najcesce pronaci kod nas. Ako nije isti OS (npr. Amazon Firestick) mislim da neces moci aktivirati Hipernet Tv aplikaciju na njemu. Na Android TV OS boksovima moze provereno.
Ranije je moglo na Firestick-u a na Xiaomi tv sticku me. Sada je situacija obrnuta…

@Raf991 Mozda ti je najbolja opcija da uzmes obican Xiaomi stick, polovni iskoce cesto na kp za 20-30€, samo moras da ulovis

Jel ce ovo da mi radi lepo?
Mi TV Stick 6.190 rsd
Mada nije jeftino, kad saberem 350x24 meseca izadje isto, jedino neki da mi preporucite bas jeftin i da radi.

Poslednja izmena:
Potrazi polovan eon box, to je obicno jeftino, a mozda ti to najvise i odgovara zbog daljinca koji ide uz eon box, koji je nalik na hipernet. Osim ako hoces box sa wifi, to samo pojedini eon box modeli podrzavaju. Uz napomenu da moras da proveris sa prodavcem da li je eon box "otkljucan" kako oni to nazivaju, odnosno da moze da se koristi normalno.

Ako uzmes hipernet box na rentu, racunaj da moras da ga vratis njima iako si ga prakticno otplatio.

Poslednja izmena:
A gde je to A1 izbacio televiziju, pošto im je na sajtu još uvek nema?
Nesto ,,azuriraju stalno''. Kod mene malo malo kad upalim tv crn ekran. Onda resetujem box i onda kao proradi. Sreca sto ne gladam tv tj. vrlo malo inace bih ih zapalio. A mozda je problem samo iu tome sto ne palim tv par dana. Mozda njihov box trazi da se ,,gleda'' stalno.
Bukvalno - ako stalno držiš upaljen box, 90% problema nestaje :) Suludo... ali istinito. Po tome kako im radi webapp, rekao bih da je na kraju ceo problem u firmveru box-a. S druge strane, webapp ne ažuriraju redovno, što je tragično.
Oni ako su ozbiljni, mogu da budu dostojan igrač na ovim tržištima - keša imaju, dobru platformu ako je verovati bespućima interneta. Ali mislim da od toga nema ništa - velika kompanija koja dolazi sa bogatih tržišta bliskog istoka da se mlati sa ovih par sirotinjskih tržišta - ne vidim nikakvu perspektivu tu. Verovatno je samo neka peračina para, a Yettel će da ostane da tavori kao kartica u monopolu (kao što i jeste slučaj od kad je Telenor otišao).
Bogi je možda bio vezara par ekselans, ali bre on je za ove pacere izmislio biznis, neverovatno...

Da li sam nešto propustio, pa se je u međuvremenu pojavila Yettel TV aplikacija na Android TV Google Play prodavnici?
Ja znam samo da postoji aplikacija za običan android.

To nije aplikacija za naše tržište, nego za Mađarsku ili Bugarsku. Kod nas se platforma zove Hipernet TV

Da OK, ali Hipernet TV aplikacija ne postoji na Android TV Google Play prodavnici.

Vrh Dno