Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

ako je povezao sa kablom koji ima samo 4 zice za 100mbps onda bi mu islo 96mbps na speedtest, ne 20

Tačno. Meni je bilo 98mbps na početku. Pre zamene kabla.
Koristim svoj kabl nisam probao sa kablom koji sam dobio sa ruterom. Ali i na wifi mrezi bi trebalo da ima blizu te dogovorene brzine ako je sam blizu rutera. Mada ću probati laptop i taj njihov lan kabl(jedan žuti xD)

Verovatno je to CAT 5E. Sama boja kabla uopšte ne bi smela da bude bitna :D

Poslednja izmena:
nije do kabla niti do signala samo pogledaj sta ti pise u ugovoru da ti je brzina i pogledaj da li je ista i na moj.mts.rs kada se registrujes sa JMBG (ne moze samo log in sa mob telefonom ako hoces da vidis i fiksne usluge)
2023-08-04_16-29-50_KHJoHgy03.jpg
2023-08-04_16-16-52_TPrbFl6BQ.png

ako se paket u ugovoru slaze sa paketom koji se vidi na moj.mts.rs onda restartuj Nokia ruter, mozda povuce novu brzinu, a ako nece ni tad, onda jos cekas da ti promene brzinu na stvarnu a ne staru koji si imao na ADSL, to ces eventualno resiti sa korisnickom sluzbom

ako je povezao sa kablom koji ima samo 4 zice za 100mbps onda bi mu islo 96mbps na speedtest, ne 20
nego cat5e kabl za gigabit kosta mnogo manje od toga, 50din po metru + 20din po konektoru, a i uz Nokia G2425-B u kutiji dolaze valjda 2 zuta gigabitna kabla od po 3 metra koje verovatno i koristi
Ne znam da li ce zatrebati, ali ovo je cena za 10 metara CAT5e u Novom Sadu.

Ne znam da li ce zatrebati, ali ovo je cena za 10 metara CAT5e u Novom Sadu.
to je jeftinije jer je unutra CCA materijal (aluminijumska zica) koja je 20din po metru (sto ne prolazi NI JEDNU CAT specifikaciju, cak ni cat5e, ako se desi da radi na gigabit onda se desi, i na tako manjim razdaljinama i radi, dok se aluminijumska zica ne polomi od savijanja), bakarni cat5e je oko 45din po metru u maloprodaji (bez konektora)

nije do kabla niti do signala samo pogledaj sta ti pise u ugovoru da ti je brzina i pogledaj da li je ista i na moj.mts.rs kada se registrujes sa JMBG (ne moze samo log in sa mob telefonom ako hoces da vidis i fiksne usluge)
2023-08-04_16-29-50_KHJoHgy03.jpg
2023-08-04_16-16-52_TPrbFl6BQ.png

ako se paket u ugovoru slaze sa paketom koji se vidi na moj.mts.rs onda restartuj Nokia ruter, mozda povuce novu brzinu, a ako nece ni tad, onda jos cekas da ti promene brzinu na stvarnu a ne staru koji si imao na ADSL, to ces eventualno resiti sa korisnickom sluzbom
Nije dobio ugovor neki papir samo da se prelazi na optiku a rekao je da je potpisao tamo nešto ne znam što nije dobio primerak... Na mts stranici je Net 20 1691160268855.png1691160286535.png

Da. Nisam toliko "bogat" da bih uvek kupovao jeftine proizvode. Koristim CAT6e 5 metara dužine. Standardna brzina internet optike se vidi u mom potpisu.
Nije dobio ugovor neki papir samo da se prelazi na optiku a rekao je da je potpisao tamo nešto ne znam što nije dobio primerak... Na mts stranici je Net 20 Pogledajte prilog 399189Pogledajte prilog 399190

Sad je sve jasno. To što je potpisano mora da potvrdi MTS centrala. Iz ovoga se vidi da optički paket još uvek nije aktiviran.

@serifpersia telefon u ruke 0800100100, taj problem tvoj se resava u dve recenice. Zamlacujes sam sebe bespotrebno, preduzmi nesto konkretno, kakvi mailovi kakvi bakraci covece!

Reći će mu istu stvar što je rečeno mailom jer mu se paket još nije promenio na moj.mts.rs tako da brzinu koju dobija je korektna.
Inače svaki put kada sam zvao bilo je čekanje i onda dobiješ neku koja nema pojma o čemu ja pričam i na kraju šta ona uradi je samo napravi tiket sa onim što sam joj rekao, što se može brže i preciznije uraditi mailom jer onda nema igranja gluvih telefona, nego napravi se tiket sa onim što je napisano u mailu, u oba slučaja odgovor se dobija od nekog drugog nego onim sa kojim si prvi put pričao

A to što ne znaš šta si potpisao je već druga stvar, ne znam kako nemaš svoj primerak (uvek se potpisuje 2 puta, i jedan primerak uvek ostaje tebi)
Nisam još video da je neko ko je prešao sa ADSL na optiku da su mu ostale iste brzine paketa što je specificirano za bakar, baš zbog toga svaki paket ima 2 brzine u svom nazivu, trebalo bi da ti se promeni, ali ko zna šta je potpisano, naročito jer tebi na moj.mts.rs piše samo net paket, a ne Box 2 (fiksni + net, oba preko optike)

Poslednja izmena:
Reći će mu istu stvar što je rečeno mailom jer mu se paket još nije promenio na moj.mts.rs tako da brzinu koju dobija je korektna.
Inače svaki put kada sam zvao bilo je čekanje i onda dobiješ neku koja nema pojma o čemu ja pričam i na kraju šta ona uradi je samo napravi tiket sa onim što sam joj rekao, što se može brže i preciznije uraditi mailom jer onda nema igranja gluvih telefona, nego napravi se tiket sa onim što je napisano u mailu, u oba slučaja odgovor se dobija od nekog drugog nego onim sa kojim si prvi put pričao

A to što ne znaš šta si potpisao je već druga stvar, ne znam kako nemaš svoj primerak (uvek se potpisuje 2 puta, i jedan primerak uvek ostaje tebi)
Nisam još video da je neko ko je prešao sa ADSL na optiku da su mu ostale iste brzine paketa što je specificirano za bakar, baš zbog toga svaki paket ima 2 brzine u svom nazivu, trebalo bi da ti se promeni, ali ko zna šta je potpisano, naročito jer tebi na moj.mts.rs piše samo net paket, a ne Box 2 (fiksni + net preko optike)
Ne znam stvarno. Od brata koji živi ulicu pre smo čuli da se može preći na optiku i dobijamo brz net. To je neki internet za invalidna lica ne vidim da postoji na njihovoj stranici. Ako je otac tražio isti zahtev da se stavi optika onda bi trebalo da imamo isto kao i brat 200Mbps. Dobio je papir ali nema detalja o novoj brzina samo da se postavlja optika. Da li je tačan podatak da je minimum brzina za optiku 200Mbps?

E ako to nije normalan box2 paket za to ne znam, moguće je da ti ostavljaju identične brzine kao na bakru u tom slučaju, to si trebao da ih pitaš i da pročitaš šta stoji u ugovoru pre potpisa

Najmanji box2 paket na optici jeste trenutno 200mbps ali samo net paketi ima baš taj 20/4 i ne piše da je dostupan samo na bakru (nego piše da su ovi od 200+ samo na optici)

Poslednja izmena:
E ako to nije normalan box2 paket za to ne znam, moguće je da ti ostavljaju identične brzine kao na bakru u tom slučaju, to si trebao da ih pitaš i da pročitaš šta stoji u ugovoru pre potpisa

Najmanji box2 paket na optici jeste trenutno 200mbps ali samo net paketi ima baš taj 20/4 i ne piše za koju je infrastrukturu
Ako mu je ovo ugovoreno nema šta drugo da tražim, samo mi je čudno zasto je 20Mbps a ne 200Mbs brat ima isti taj paket sa istim zahtevom za optiku ali ima 200Mbps. Svakako hvala na info i odgovorima sad vidim da MB nije isto kao i Mb... Uvek sam to tumačio kao Mbps i Mb/s megabits I megbytes...

U telekomunikacijama se uvek koriste biti ne bajtovi (8 bita u bajtu)
I takodje kilo znači 1000 ne 1024, mega 1000000 ne 1024*1024
To isto i speedtest pokazuje kada uradiš(i Task Manager Performance Tab pa Network graph)

Tvoj brat je možda imao box2 paket, ako ti imaš samo Net zbog tog invaliditeta onda brzine nisu iste.

U telekomunikacijama se uvek koriste biti ne bajtovi (8 bita u bajtu)
I takodje kilo znači 1000 ne 1024, mega 1000000 ne 1024*1024
To isto i speedtest pokazuje kada uradiš

Tvoj brat je možda imao box2 paket, ako ti imaš samo Net zbog tog invaliditeta onda brzine nisu iste.
Možda si upravu. On ima i TV ali isti paket za invalidne osobe.. Šta god da je ako je fer nema problema...

Da razjasnimo kako bi se generalno svi bolje razumeli.
Mb = Megabit
MB = Megabajt

Meni su ugradili juce, sve radi lepo.
Box 3, 20 meseci za 1 din mesecno i 4 meseca puna cena.

Pominjale su se ovakve ponude ovde na forumu ali su izgleda kratko trajale.
Ja doduše lično poznajem samo da su dobili 18+6

Danas mi montirali. 18+6. Uzeto je preko agenta, inače preko sajta i u poslovnici je sada 9 + 15.

Možda si upravu. On ima i TV ali isti paket za invalidne osobe.. Šta god da je ako je fer nema problema...
To nisu box paketi. Popust za invalide važi na svaku od usluga i iznosi 50% pune cene.

E sad ako samo box paketi idu sa punom brzinom neta na optici, bez popusta - to ne bi bila fer poslovna politika prema osobama sa invaliditetom.

Mislim da ako nekakav popust postoji, on sigurno nije 50% cene u toku trajanja celog ugovora. Jednom je pominjan popust za invalide od 20%, ali sad ne mogu da se setim je li to bilo samo za Supernova ponudu ili važi i za mts box pakete.

To nisu box paketi. Popust za invalide važi na svaku od usluga i iznosi 50% pune cene.

E sad ako samo box paketi idu sa punom brzinom neta na optici, bez popusta - to ne bi bila fer poslovna politika prema osobama sa invaliditetom.

Mislim da ako nekakav popust postoji, on sigurno nije 50% cene u toku trajanja celog ugovora. Jednom je pominjan popust za invalide od 20%, ali sad ne mogu da se setim je li to bilo samo za Supernova ponudu ili važi i za mts box pakete.

A ja mislio da sam proslog utorka super prosao sa 18/6 meseci za prelazak sa SBB-a :(

Ček, jel ovo moguće? Da nisi pogrešno napisao? 🧐
Takav je ugovor. Tj. dva odvojena ugovora. Ili je jedan ugovor, a dva dokumenta.
Jedan je 12 meseci po dinar, drugi je osam meseci po dinar + 4 puna cena (4.5k rsd 400/200 Mb, tv i fiksni telefon sa papirnim racunom).
Cim je orion napisao da ce dizati cene opet, brze bolje okrenuo decka aktivizora?, akvizitora?, agenta iz telekoma koji mi je dolazio na vrata par meseci pre toga i nudio 18 po din + 6 po punoj ceni.
Rekao mi je da je tada bila akcija 20 meseci po dinar i 4 po punoj ceni, ali tipa da traje ta akcija jos par dana.
Da li je trajala jos par dana da me obrlati na brzinu ili je stvarno bilo tako ne znam.
On me je evidentirao za saradnju, gospodja me je zvala sutra ili prekosutra da zakaze montazu.
Putovao sam, pa sam ih odlozio 20-ak dana i eto pre neki dan ugradili i sve radi ok.
U odnosu na Gb link sa oriona ne primecujem neku razliku pri normalnom koriscenju.
Cak mi i ping deluje bolji kod telekoma.

A ja mislio da sam proslog utorka super prosao sa 18/6 meseci za prelazak sa SBB-a :(
Pa i jesi super prošao, samo što smo mi malo bolje.
Inače, jutros išao u sbb zbog otkaznog roka, teta mi kaže, to su vam dali samo da biste otišli od nas. Ja joj kažem, ne nego mi vi to niste dali da ostanem kod vas😂

Salim se naravno.

Pa i jesi super prošao, samo što smo mi malo bolje.
Inače, jutros išao u sbb zbog otkaznog roka, teta mi kaže, to su vam dali samo da biste otišli od nas. Ja joj kažem, ne nego mi vi to niste dali da ostanem kod vas😂
Slicno sam i ja prosao, napala me salterusa sto idem sa SBB-a. :D

Ček, jel ovo moguće? Da nisi pogrešno napisao? 🧐
To je Telekom poceo da nudi kao odgovor kad je SBB poceo da nudi 24 meseca za 1 dinar, ali ugovor na 36 meseci :)

Javili su mi na mejl da je zahtev bio za 20Mbps tako da sve je u redu. Ako daju popust za invalide bilo bi dobro da se odabere bar 100mbps ali neću da komplikujem bolji je internet sa 10 na 20mbps bito je da je stabilan. A moja karijera na twitchu sa 4mbps uploada teško da će ići negde hahah... Pitaću ih samo za cene sa popustom za invalide za druge net pakete, vidim po poruci mogu da promene ako nije velika razlika što da ne...

Greota je da na optici imaš samo 20Mb. Gledaj da to povećaš dok je još početak ugovora

Javili su mi na mejl da je zahtev bio za 20Mbps tako da sve je u redu. Ako daju popust za invalide bilo bi dobro da se odabere bar 100mbps ali neću da komplikujem bolji je internet sa 10 na 20mbps bito je da je stabilan. A moja karijera na twitchu sa 4mbps uploada teško da će ići negde hahah... Pitaću ih samo za cene sa popustom za invalide za druge net pakete, vidim po poruci mogu da promene ako nije velika razlika što da ne...

Vidi, druže 20/4 puna cena je 1.800 dinara mesečno. Na optici Box2 paket košta u tvojoj varijanti 2.300 dinara. To je bez popusta. Ako dobiješ popust, to je za prvu varijantu 900 dinara i tada se ne potpisuje ugovor.

Da li je bolje imati brzinu 20/4 za 900 dinara bez ugovorne obaveze. Ili Box2, brzina 200/100 uz ugovor bez popusta za 2.300 dinara. Kad već postoje tehnički uslovi za optiku, ja na tvom mestu ne bih imao nikakvu dilemu.

https://mts.rs/Privatni/BOX/BOX-2/FIKSNA-NET

Ovaj paket (optika 200/100) naručiš na 0800/100-100. Onda ugovor kurir donosi na kućnu adresu. Korisnik ugovor potpisuje i istog trenutka kad kurir vrati dokument u mts (što oni zovu potvrda ugovora), optički paket postaje aktivan sa punom brzinom.

Nazad
Vrh Dno