Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Ovo mi nije jasno. To bi značilo da se tv signal prenosi bežično?
Wifi extender bi trebalo samo da prima wifi sigmal.
Ili grešim?
Da, WIFI ekstender pokupi prilikom povezivanja automatski podešavanja od ONT-a.

Na extenderu na lan 2 portu je signal za televiziju, na lan 1 i 3 je internet, Extender ide u WIFI mesh mode pa je prakticčno jer se prosiri wifi signal u stanu gde je obično ONT iznad ulaznih vrata.

Pa to je onda super. Nisam znao za tu mogućnost. Jel to radi stabilno?

Radi dobro, jer je veza preko WIFI 5 veze, kod mene je radilo 2-3 nedelje, nije imalo razlike preko extendera ili direktno lanom. Pozicija je bila dobra u odnosu na ONT(jedan zid). Wifi je uvek problematican kad prolazi kroz nekoliko zidova i slicno i u tim ekstremnim situacijama je uvek bolje PLA adapter.

Radi odlicno combo wi-fi extender-stb vec vise od godinu dana, bez ijednog problema.

Huawei wifi extender se upari sa Huawei ruterom (oni onda uspostave neki wifi način prenosa između sebe koji sadrži obe mreže a ne samo internet) i bežični signal pretvara u Ethernet kabl za Iris STB, samo tako se IPTV mreža može preneti "bežično" (STB se i dalje kači zicano ali na ekstender umesto rutera)
Hmm, kojom magijom onda kod mene radi potpuno bezicno?
STB je preko wifi povezan i radi. Samo sam napravio na ruteru drugi ssid ( iptv ) i na njega nakacio stb potpuno bezicno. Radi i sa extenderom, ali ne mts-ov huawei, vec tp link, koji nakacim na taj drugi ssid.

Hmm, kojom magijom onda kod mene radi potpuno bezicno?
STB je preko wifi povezan i radi. Samo sam napravio na ruteru drugi ssid ( iptv ) i na njega nakacio stb potpuno bezicno.
Radi i kod mene istom metodom sa HG8245W5-6T ruterom. Jedini downside je sto stb kad se iskljuci mora opet da se ukljuci wifi u opcijama prilikom boota. Al ok nije cesta situacija

Pozdrav svima, mts korisnik sam. U maju mi ističe UO. Imam box 3. Da li tražiti IDP broj i raskid ugovora u nadi da dobijem 50% tokom cele UO.
Ili imam na pameti da raskinem ugovor i prijavim brata kao novog korisnika. Pitanje je da li je to moguće?

Hvala svima na odgovorima

Moguce je ali .oras cekati mesec dana da prodje da bi mogao da prijavis na brata na istu adresu.IDP broj mozes da trazis i raskid ugovora,tako kazu ostali clanovi da mozes dobiti 50% popust na punu ugovornu obavezu.

Dobio sam ponudu od 18 meseci po dinar za Box 4 zlatni (zbog SBB), ali nije bas po dinar vec da placam tu neku Soko Max tarifu po 4500 mesecno

znaci 18 meseci po 4500 mesecno i onda jos 6 meseci po 7200 za box 4 zlatni kakav je sad na sajtu (1000/500, neogranicen mob, 2 x stb)

jel to okej?

Nisam siguran da moze pri prebacivanju, to je akcija za optiku ukoliko uzmes IDP

Nemam MTS jos uvek. Da li je okej ponuda ovo gore

Dobio sam ponudu od 18 meseci po dinar za Box 4 zlatni (zbog SBB), ali nije bas po dinar vec da placam tu neku Soko Max tarifu po 4500 mesecno

znaci 18 meseci po 4500 mesecno i onda jos 6 meseci po 7200 za box 4 zlatni kakav je sad na sajtu (1000/500, neogranicen mob, 2 x stb)

jel to okej?
Licno bih trazio drugu ponudu. Ovo je sve samo ne dobra ponuda, mada reci da zelis da cujes drugu ponudu ali da u svakom trenutku ako ti druga ponuda ne odgovara da mozes da prihvatis prvu.

jel to okej?
Sve zavisi da li ti treba ta soko max tarifa.
Poenta te tvoje ponude je da prvih 18 meseci plaćaš samo mobilnu tarifu, a ostalih meseci sve. Ako ti ne treba tolika mobilna tarifa traži ponudu za box3 ili manji box4.
Po meni je najbolje da tražiš box3 i onda ćeš dobiti 18 meseci po 1 dinar. A mobilnu tarifu uzmi posebno, ne moraš kod mts-a, vidi ponude i ostalih operatera.

Ni prvi ni poslednji put da će tako biti - objaviće verovatno na sajtu da zbog poskupljenja, na koje su primorani, svi mogu da raskinu ugovor u roku od mesec dana od dana objavljenja, pa ko vidi super, a uglavnom od većine to prođe neopaženo.

Молио бих да ми неко одговарати објасни, узео сам бокс пакет 3, првих годину дана по 1 динар, друга година 4100, стим што бих ја кренуо одмах да плаћам у пола цене, тако да ми цео период од 2 године буде 2050 месечно, сада како се плаћа то адвансно плаћање, како се то ради, може ли ми неко то објаснити или поставити неку фотографију још боље да то видим??? Хвала лепо на одговору, никада ово нисам раније радио, зато питам!!!

Молио бих да ми неко одговарати објасни, узео сам бокс пакет 3, првих годину дана по 1 динар, друга година 4100, стим што бих ја кренуо одмах да плаћам у пола цене, тако да ми цео период од 2 године буде 2050 месечно, сада како се плаћа то адвансно плаћање, како се то ради, може ли ми неко то објаснити или поставити неку фотографију још боље да то видим??? Хвала лепо на одговору, никада ово нисам раније радио, зато питам!!!
Ako vec hoces da placas, onda bolje sada ostavljaj tih 12 meseci sa strane sto bi davao sada za pretplatu pa kasnije od toga placaj redovno cenu a kada to potrosis onda kako mesec za mesecom ide placas od plate ili koji ti je izvor prihoda.

Imaju jako los sistem za odbracunavanje avansnog placanja i sto je gore napisao clan bolece te glava da kasnije sve racune izmiris. Ovo ti je da ne razmisljas. Ovo sto sada skupis za 12 meseci to ti je da od plate ili cega god vec ne diras jos 6 meseci budzet.

U praksi je ovaj deo problematičan 🤣 Ne može da se dira za nešto drugo ako nema šta da se dira...
A ti bas volis da pametujes? Kada si teko vec pameten sto mu ti nisi dao bolji savet??? Kada vec u svemu vidis zamerku de budi frajer pa napisi e uradi tako i tako i to je jedino kako treba da se radi nego tu citiras mene i glupiras se kao tu jos neki.

Ako ostavlja 12 meseci po 2050 dinara sta onda nema da se dira? Ako vec kaze da hoce od starta da placa pola racuna svih 24 meseca onda ne razumem u cemu je problem da ako vec ima pare da ih stavlja u jednu kovertu tih prvih 12 meseci i da kada prodje promotivni period po ceni od 1 dinara da pocne iz tog koverta da placa mesecne racune, taman ima za narednih 6 meseci skupljene pare i opet nece da dira kucni budzet a kada prodje i tih 6 meseci onda redovno da placa... ili moze kao sto je vec hteo da daje od plate 2050 dinara svaki mesec i razliku da vadi iz koverte i tako placa narednih 12 meseci.

A ti bas volis da pametujes?
Volim 🥰
Nisam ni obratio pažnju koga citiram. Svakako nije bitno. Komentarisao sam i komentarisao bih uvek da je ta ideja lepa u teoriji u praksi ne znam baš koji procenat stanovništva ove države ima tu sreću i taj nivo finansije sigurnosti i stabilnosti da može i kad iskrsnu neplanirani finansijski troškovi da NEĆE uzeti i potrošiti "štek za Telekom račune" za to nešto drugo što je u datom momentu važnije... i da posle nema X meseci od čega da vrati u štek tu cifru.

To vs situacija "to sam već uplatio unapred / potrošio za te račune "...

Nisam uopšte komentarisao problem sa telekomovim sistemom kad se plaća unapred (a naravno da sam upoznat sa činjenicama oko toga) već generalno "skloni sa strane sad za posle" ideju.

Poslednja izmena:
Ako vec hoces da placas, onda bolje sada ostavljaj tih 12 meseci sa strane sto bi davao sada za pretplatu pa kasnije od toga placaj redovno cenu a kada to potrosis onda kako mesec za mesecom ide placas od plate ili koji ti je izvor prihoda.

Imaju jako los sistem za odbracunavanje avansnog placanja i sto je gore napisao clan bolece te glava da kasnije sve racune izmiris. Ovo ti je da ne razmisljas. Ovo sto sada skupis za 12 meseci to ti je da od plate ili cega god vec ne diras jos 6 meseci budzet.
Хвала на савету друже и сугестијама, урадио сам следеће звао сам корисничку подршку, поднео захтев да ми рачуни за сваки месец стижу од по 2050 динара, рекли су да ће ме обавестити у току недеље ове да ли је прихваћено, што верујем да хоће, такође постоје још два начина могућности по овом питању ако неког интересују или му затребају, први је да самоиницијативно плаћам жељени рачун у износу који желим и хоћу и када прође 12 месеци да их назовем да они ту претплату или авансно плаћање прокњиже, што ми се уопште не свиђа, има још једна ствар, то је да сваког месеца их контактирам са жељом да ми пошаљу рачун са жељеном цифром, тачније у пола рачуна, на број рачуна на који ћу измирити обсвезе, рату, лично да остављам са стране у коверти не смем, размишљао сам и о томе али не смем, јер може да се деси да ми за нешто затребају паре, узећу их, хвала на савету, свакако ћу наћи неко решење које ће ми бити најбоље!!!

Nazad
Vrh Dno