Šta je novo?

Prodavnice tehničke opreme u Srbiji - loša iskustva

Ako nema na stanju ne bi trebalo ni da može da se kupi.
Ako može da se kupi ima da ga isporuče po toj ceni.
Sve može da se sredi kvalitetnim softverom i da bude transparentno, ali naši pilićari uglavnom vole lov u mutnom.
 
Bas tako, svugde na belom svetu sem u Srbiji/Balkanu je kupac svetinja, pa ce prodavac, cak i ako je sam zeznuo stvar (u ovom slucaju cenu) prodati po toj ceni koja je oglasena, makar i na svoju stetu.
 
Nije baš tako ...
I u drugim veoma uređenim državama dešava se da nečeg nema na stanju ili je u pitanju pogrešan artikal.
 
Sa naznakom na "dešava se"...kod nas svi imaju sve u "izlogu" i ništa u magacinu, i bez problema prodaju to ništa.
 
Desava se cesto u UK, probas, narucis, odbiju, vrate pare, izvinjavaju se obicnim imejlom generickim, i to je to. U 10% slucajeva ispostuju ali retko. Stalno vidjeno na hotukdeals
 
Dva puta sam (jednom u Rodi, a drugi put u Maxiju) izgurao da mi vrate novac jer su mi naplatili artikal po ceni u kasi a ne po onome što je stojalo na rafu. Svađao sam se oba puta, ali je zakon bio na mojoj strani. Moraju ti prodati po ceni koja piše na rafu. Izvlačili se oni da, eto nisu stigli da promene na rafu pošto ih malo ima i slično, ali opet mi vratili razliku. Uveka kada se kao zeznu, zeznu se o našu štetu. Nikada se ne zeznu na svoju štetu. Tako vidim i ovo. Kada su ukapirali da su se zeznuli onda otkazivanje. Ne bato, jel si rekao da ima po toj ceni? Sada ga rodi ako treba. To bi bilo jedino pošteno. Nije im taj sajt pao sa neba nega su ga oni i pravili.
 
Fizicki je fizicki, sajt je drugacije. Ako kazu misprice, u riziku su, a nema rizika da kazu da jednostavno nemaju na stanju.
 
Ja ne vidim da je sajt drugačije. Oglasio si proizvod po toj nekoj ceni. A onda kada ga neko kupi, ti kažeš, poništavam kupovinu jer se meni ne isplati da ga prodam po toj ceni. A oglasio sam ga po toj ceni da privučem kupce. Kao popust do 80%. A ono 80% popusta ima samo proizvod koji je "rasprodat", ali su, eto tu ostali proizvodi. Kao greška na sajtu. Radnik pritisnuo slučajno "8" umesto "12". Jednom su mi sipali dizel na pumpi u auto u koji ide super. Radnik koji je pogrešio je platio i istakanje goriva i ono što je bilo u rezervoaru pre sipanja. Ali ovo je, bože moj, sajt i to se razlikuje.
 
Ma zajebali se za cenu pa kad su skapirali promenili da nema na stanju. Jos sam im poslao mail i odgovorili su tek sutradan, nakon sto je novac uplacen na racun.
 
Nije ni u uređenim državama baš sve kako treba i dešava se da i oni ispadnu pilićari - pre jedno 5-6 dana kupio u Macey's u USA ženi neki parfem po povoljnijoj ceni uz kod koji se unosi putem online narudžbe ali da podignem u prodavnici u TC koja mi je na 2,5km. Posle 10 minuta stiže mi mail da je porudžbina otkazana i da nisu u mogućnosti da prodaju na taj način uz neko nebulozno obrazloženje koje bi možda imalo smisla da na taj način nisam već 10 puta izvršio online kupovinu bez problema u toku prethodne dve nedelje. I sada je moj novac u limbu i pitanje je kada će biti izvršen refund i da li ću morati da rodim mečju za to tako da - da dešava se i u ozbiljnim zemljama samo dosta ređe nego kod nas.
 
Pojavom online kupovine ne moraju vise da se cimaju sa cenom koju vidis na rafu i uvek na sajtu sitnim slovima pise da postoji mogucnost da se desi greska.

Naravno svi koji kazu da se desava u inostranstvu desava lazu, tamo med i mleko, ne znam kako nije otislo do sada 90% ljudi iz Srbije, s obzirom na price.
 
Ako nema na stanju ne bi trebalo ni da može da se kupi.
Ako može da se kupi ima da ga isporuče po toj ceni.
Sve može da se sredi kvalitetnim softverom i da bude transparentno, ali naši pilićari uglavnom vole lov u mutnom.
Sad su ovo pilićarenje vozdigli na viši nivo, pa na sajtovima specijalizovanim za prikaz uporednih cena neke robe iskaču niže cene, a kad klikneš na sajt navodno najpovoljnijeg prodavca vidiš da cena uopšte nije ta i da je sve to lažno reklamiranje niže cene od stvarne, koje služi da prodavac skoči na vrh liste najpovoljnijih cena iznad ostalih prodavaca.
 
Ovo sam nailazio, ali to je problem tih sajtova, ne sajta prodavca.
 
Ovo sam nailazio, ali to je problem tih sajtova, ne sajta prodavca.
Ti sajtovi se samo time bave, ne znam koji je njihov interes da na sajtu nemaju tačne podatke, osim ako ih konkretan prodavac podmaže da cene ne ažuriraju baš često tj. da njegovu cenu ne ažuriraju već da je drže nerealno niskom..
 
Nema razloga to da rade, jer ti si dosao zbog cene, a ne zbog nekog kvaliteta usluge ili cega god drugog.
 
Prve pozicije za rezervisane za oglašivače koji dodatno plate da se njihov proizvod nađe na vrhu liste bez obzira na cenu. Nakon toga ide spisak od najniže ka najvišoj ceni.
 
Da, ali svakako ides na eponudu da bi gledao cenu, a ne ko je prvi na listi, ne?!
 
први на листи, има најбољу цену, јер је платио да фејкује, не?
 
први на листи, има најбољу цену, јер је платио да фејкује, не?

Ne, nego je on platio da bude prvi na listi bez obzira na cenu, znaci prvih par mesta ne zauzimaju firme sa najnizom cenom. Mnogi verovatno na to ne obrate paznju.

Nakon tih placenih tek idu cene poredjane od najnize za najvecoj...

Nije bas logicno ali je tako.
 
drugim rečima, oni daju novac da prividno budu na čelu liste, jer će mnogi mehanički kliknuti na prvi rezultat

dakle, plate da fejkuju/fingiraju kako su najjeftiniji
 
Nista cudno, plati pa mlati. Slicna fora je bila i na KP, platis pa ti je oglas u vrhu, mozda je jos uvek, ne znam.
 
I google prodaje prvih par mesta u pretrazi, ne znam zašto bi bilo drugačije za ostale pretraživače (pa i ovog za pretragu cena).
 
U klasičnim prodavnica se pozicija takođe naplaćuje. Ono sto je u visini očiju je najskuplje, dodatno se naplaćuju one izdvojene gondole i kanjon kraj kase...
 
Penjanje na listi je ok da se plati. Ono što nije u redu jeste da 99% naših trgovca fingira da nešto ima, a nema...da ne pričam da se cenovnici baš i ne ažuriraju i da gotovo ništa i nemaju na stanju već se gotovo sve naručuje "specijalno" za kupca...tako da bih rekao u našim uslovim da ovi pretraživači su samo polu korisni, da ne kažem nekorisni.
 
Uvek imaš opciju da kupiš u radnji.

Kod njih je jeftino zato što nemaju lager a da imaju na stanju koštalo bi kao u radnji.
 
Nije u pitanju cena već se navodi da nešto ima a nema...uzgred a šta to u poslednje vreme ima u radnjama osim najgore konfekcije? Pa ne može ni pošten SSD od 20 K dinara odmah da se kupi kod većine...
 
Potpuno sam siguran da se ubiše od kupovine tih proizvoda dođe mu kao oni ćevapi u Lidlu od pre neki dan,,,:)...a uzgred 2005 na primer kupovna moć stanovništa je bila manja pa su radnje bile bolje popunjenje....tako da ni to nije baš skroz tačno...pre bih rekao da je stalna želja da se što više zaradi za što manje...na žalost to je sada opšti trebnd i neće na dobro da izađe...pre ili kasnije.
 
Nazad
Vrh Dno