Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Druže, kad ti prodaju Ferari, da li ti kažu da je ograničenje na autoputu 130 a u gradu 50? Ili ti kažu da Ferari može da ide 320?
Jel' to problem prodavca Ferarija što ti nemaš privatnu trkačku stazu gde ćeš ga voziti 320?
Ponekad se Ferari (kao i 4.5Gb) internet kupi kao status ni simbol a ne kao sredstvo za kretanje maksimalnom brzinom.
Pretpostavimo da ti sutra daju mediaconverter sa portom od 10Gbps. Da li misliš da će ti Speedtest pokazati 4.5?
Naravno da neće, jer ti serveri ne mogu da izvuku toliko. I opet ćeš biti nezadovoljan. I opet ćeš pljuvati Orion.
Niko te ne vuče za rukav da kupuješ te besne pakete. Evo, ja sam savršeno zadovoljan sa svojim starim 500/150 paketom a ne bi imao ni ništa protiv da pređem na novi pa da imam 1000/500.

Kao što rekoh već, jeste tehnički ostvarivo. Samo se treba iscimati oko toga.
Ko neće ili ne zna, svakako može paket od 1500/500 da gleda kao 1000/500 i čak je i onda Orion najpovoljniji na tržištu.
Sve si objasnio ali dzaba nekima pricati sem da lepo odu kod drugog ako im se ne svidja orion ali ne opet ce kukati na svaku glupost

Izvlacim tacno koliko i imam na tri kompa paralelno pustis test i vidis da je to to,
A u realnosti upload se tu najvise kupuje i realno primeti inace download veci od 1gb po kompu jos nije primenjivo jer kao sto rece dzaba ti imas kada upload svuda nije ni 1gb, jedino upalis 100 torenata odjednom,
A opet ako imate vise korisnika na adresi firmu, par kompova tv ili slicno naravno da cete primetiti svaki gb vise

Poslednja izmena:
Lažno reklamiranje tj. dovođenje u zabludu je ovde "problem" koji će se zbog većine tehnički nepismenih obiti o glavu samom Orionu da će morati da hendluju tonu "nemam brzinu koju plaćam" reklamacija koje su po meni potpuno na mestu kad su već odlučili da tako reklamiraju te pakete.

Imam 2.5Gb paket kod njih i pre uvođenja sam detaljno jurio sve informacije. Cena je stvarno najniža koliko se meni čini za realnu brzinu 1Gb i servis za sada evo skoro mesec dana nisam imao ni najmanjih prekida.

Pa dzabe ti tih 4.5 kada ti izvuces max 1 po portu. Sve sto reklamiraju preko 1 Gb/s je prevara zato sto realno nude rutere ciji portovi su max na 1, ne daju ti svoj ruter da stavis, a cak ida imas ruter ciji port daje 4.5 i 2.5 oni ti em nece dati da povezes, kazace da mora njihov ruter, em i da nekako povezes brzina ti opet nece biti veca od 1 zbog bla, bla ko zna kakvog razloga.
Ok. Nađi mi operatera koji nudi približne brzine, sa spiskom TV kanala i brzinom uploada kao kod Oriona.
Bez obzira na cenu.

Ko neće ili ne zna, svakako može paket od 1500/500 da gleda kao 1000/500 i čak je i onda Orion najpovoljniji na tržištu.
Nisam se ja lepo izrazio, vise sam mislio u fazonu da 99.99% ljudi nema opremu koja moze da povuce toliki protok, cak i kada je rasporedjen na celu kucnu mrezu.
Ja licno bih taj paket gledao kao 1/1Gb :)

@Santa Pa druge sramota da baš tooooliko lažu 😂

@Be_HappY Mislim da si u zabludi koji procenat korisnika koji uzme te "opasne" pakete i zna razliku između Mbps i Gbps a kamo li da brzine proverava. Nagađam da veći procenat skuplji paket uzme zbog stvari tipa koji paket TV kanala ide uz to ( ima/nema sve Arene, ima/nema gl*pi HBO) ili zbog "pa samo za 200 din ima 3 put veća cifra za brzinu" momenta nego što znaju šta uzimaju i kakve uređaje te brzine zahtevaju.

Zato Orion-u i prolazi to da mami na cifre... jer im prosečan korisnik uzme XYZ Mbps paket i onda 98% vremena internet "troši" koristeći 2.4 GHz WiFi (omiljeni slučaj mi je kad vidim da se ljudi kače isključivo na hotspot WiFi sa Laki STB 😂😂).

Tako mogu da ti prodaju i 50 Gbps...

poznajem dosta ljudi koji pojma nemaju ni koju brzinu interneta imaju u stanu, jednostavno im je bitno samo da im radi televizor i wi-fi.
Baš tako to je zastrašujuće da ljudi znaju da imaju internet a tolika ne zainteresovanost za sve što čini taj ugovor.😃

Meni net isto radio i na 1000 i sad na 2500 a evo istice ugovor pa sam umesto 2500 uzeo 4500/1000 za 420din manje hahahaha
Nije mi jasna kuknjava kada se sad dobija za 1750din 1500/500 i net i tv a SBB nudi 10x sporiji net za preko 2x vece pare. Da li ste ljudi realni. Saberite se 😅

Meni net isto radio i na 1000 i sad na 2500 a evo istice ugovor pa sam umesto 2500 uzeo 4500/1000 za 420din manje hahahaha
Nije mi jasna kuknjava kada se sad dobija za 1750din 1500/500 i net i tv a SBB nudi 10x sporiji net za preko 2x vece pare. Da li ste ljudi realni. Saberite se 😅
SBB se uslugama interneta bavi više od 20 godina ,dok ti koji nude sada brzine su u poslovnim prostorijama jedva imali ADSL net ,tako da ne može SBB da bude upordba sa svima njima ...Koliko god se sve kompanije trudile 😃😉

SBB se uslugama interneta bavi više od 20 godina ,dok ti koji nude sada brzine su u poslovnim prostorijama jedva imali ADSL net ,tako da ne može SBB da bude upordba sa svima njima ...Koliko god se sve kompanije trudile 😃😉
Pa ne moze da se poredi. SBB je mnogo losiji i mnogo skuplji da. 50% ljudi koje znam imaju ili su imali problem sa SBBom. I sad im je usluga cesto nestabilna. Ping nekad ogroman, itd. Zavisi gde i kod koga, ali za orion ja licno van foruma nisam cuo da neko kuka (na stranu pilicarske fore oko naplate i to.) Ja sam samo imao problem da je manji upload pa su morali da rese van mog stana.

kod oriona su najveci problem ruteri koji imaju los wifi i zbog toga se neki zale na prekide. Trazite da vam daju ont zasebno, to oni nazivaju ruter u bridge modu, posle njihov levi ruter zamenite sa boljim i nema prekida. Manje verovatna kombinacija je da vam daju ruter sa wifi6. Taj mali ont izgleda ovako kao kod mene i nakacio sam svoj ruter wifi6 i nema vise prekida:

Prilozi

• ONT.JPEG
    ONT.JPEG
    26.6 KB · Pregleda: 76
ORION je bio težak krš ranijih godina, a sada će mi vreme pokazati da li su se popravili, prvi utisak je da jesu. Bio sam na SBB/Beogrid-u 7 godina i imao ukupno 3 tehnička problema koje su vrlo brzo rešili.

Faliće mi TIDAL i pomalo DA VINCI i poneki TV kanali.

kod oriona su najveci problem ruteri koji imaju los wifi i zbog toga se neki zale na prekide. Trazite da vam daju ont zasebno, to oni nazivaju ruter u bridge modu, posle njihov levi ruter zamenite sa boljim i nema prekida. Manje verovatna kombinacija je da vam daju ruter sa wifi6. Taj mali ont izgleda ovako kao kod mene i nakacio sam svoj ruter wifi6 i nema vise prekida:
Lako je Vama kada imate i svoj ruter 😃

Svaki put kada neko citira zuela i ja kliknem na Show ignored content shvatim koliko je ispravna bila odluka staviti ga na ignor.
Da imam 150€ za bacanje na ruter, otišo bi kod SBBa, ne bi se družio sa Orionom.
Rešavanje problema sa operatorom kupovinom svoje opreme je najgori mogući način da se problem reši i nikome to ne bih preporučio.

Svaki put kada neko citira zuela i ja kliknem na Show ignored content shvatim koliko je ispravna bila odluka staviti ga na ignor.
Da imam 150€ za bacanje na ruter, otišo bi kod SBBa, ne bi se družio sa Orionom.
Rešavanje problema sa operatorom kupovinom svoje opreme je najgori mogući način da se problem reši i nikome te ne bih preporučio.
Ma ja da imam plus 150 evra a od 230 evra plate baš bi me bilo briga 😃😉

Ja sam kod Oriona ponajviše zato što mogu da izbacim njihov ruter i što moj ruter ima pravu javnu adresu. Bez CGNAT-a, bez duplog NAT-a, port forwardinga i ostalih đakonija

Ja sam kod Oriona ponajviše zato što mogu da izbacim njihov ruter i što moj ruter ima pravu javnu adresu. Bez CGNAT-a, bez duplog NAT-a, port forwardinga i ostalih đakonija
Pa dobro, sigurno to nisi uradio jer ti WiFi nije bio OK, već zbog drugih (naprednih) opcija koje ti Orionov ONT jednostavno nije nudio, jel da?
Da li optički kabl ide direktno u tvoj uređaj ili imaš nešto Orionovo ispred? Koji paket koristiš?
Znam da je u prošlosti na gurku i SBB omogućavao bridge mode, ne znam kakva je sad situacija...
Svakako za prosečnog korisnika (99%) je to nepotrebna operacija koja napravi više štete nego koristi.

ORION je bio težak krš ranijih godina, a sada će mi vreme pokazati da li su se popravili, prvi utisak je da jesu. Bio sam na SBB/Beogrid-u 7 godina i imao ukupno 3 tehnička problema koje su vrlo brzo rešili.

Faliće mi TIDAL i pomalo DA VINCI i poneki TV kanali.
Meni je SBB bio krš sa prekidima i po više dana, a ORION za 2 godine radi perfektno. I za neuporedivo manje novca

Pa dobro, sigurno to nisi uradio jer ti WiFi nije bio OK, već zbog drugih (naprednih) opcija koje ti Orionov ONT jednostavno nije nudio, jel da?
Da li optički kabl ide direktno u tvoj uređaj ili imaš nešto Orionovo ispred? Koji paket koristiš?
Znam da je u prošlosti na gurku i SBB omogućavao bridge mode, ne znam kakva je sad situacija...
I mene ovo zanima? Jel mogu ja da zamenim njihov ruter sa nekim koji podrzava 2.5gbps LAN pa da malo iskoristim vise ovaj protok?
Ne verujem da cu to uraditi ali me zanima.
Ja nisam imao potrebe da menjam nista njihovo, eltex malo pucao 5ghz pa sam trazio wifi 6 ruter, dali mi. Izbacuje mi 1056mbps na wifi, 990 na kabal 😅

I mene ovo zanima? Jel mogu ja da zamenim njihov ruter sa nekim koji podrzava 2.5gbps LAN pa da malo iskoristim vise ovaj protok?
Ne verujem da cu to uraditi ali me zanima.
Ja nisam imao potrebe da menjam nista njihovo, eltex malo pucao 5ghz pa sam trazio wifi 6 ruter, dali mi. Izbacuje mi 1056mbps na wifi, 990 na kabal 😅
mislim da je covek mislio da je samo na svoj ruter iskoristio jedan port od njihovog rutera te da preko njega ide dalje ka svojoj mrezi ili wifi, sto i ja radim, da je glavni problem sa svojim ruterom sto ti oni moraju imati automatsko podesavanje, kao sto kod njivogog imaju kada ga hard resetujes confige odmah pokupi nove a to ne moze sa bilo kojim ruterom koji podrzava optiku vec ga moraju imati na spisku, plus da ga ubace preko mac adrese u svoju bazu kao dozvoljeni uredjaj, ali nek kaze covek ako su mu dali samo svoj uredjaj i koji model

Kako imas svoj ruter? Nama rekli (kad smo se ponudili da sami kupimo ruter koji ce imati po portu vise od 1) da moramo njihov ruter da koristimo
Druže, kad ti prodaju Ferari, da li ti kažu da je ograničenje na autoputu 130 a u gradu 50? Ili ti kažu da Ferari može da ide 320?
Jel' to problem prodavca Ferarija što ti nemaš privatnu trkačku stazu gde ćeš ga voziti 320?
Ponekad se Ferari (kao i 4.5Gb) internet kupi kao status ni simbol a ne kao sredstvo za kretanje maksimalnom brzinom.
Pretpostavimo da ti sutra daju mediaconverter sa portom od 10Gbps. Da li misliš da će ti Speedtest pokazati 4.5?
Naravno da neće, jer ti serveri ne mogu da izvuku toliko. I opet ćeš biti nezadovoljan. I opet ćeš pljuvati Orion.
Niko te ne vuče za rukav da kupuješ te besne pakete. Evo, ja sam savršeno zadovoljan sa svojim starim 500/150 paketom a ne bi imao ni ništa protiv da pređem na novi pa da imam 1000/500.

Druze, kakav Ferari, o cemu ti pricas? Kakvi besni paketi? Moj paket nije ni bio 4.5 a sve i da jeste, a sve i da je besan, ako su ga ponudili, i ako nije do mene (mrezna, kabl itd.) onda hocu i da ga imam, jer valjda to i placam. Sami su zvali vise puta i nudili, iako im je receno vise puta da nama jace od postojeceg ne treba. Posle XY poziva i nagovaranja pristali smo, nismo dobili to sto je receno i ugovor je raskinut. Ovde nije tema sa cime si ti zadovoljan, vec sta se nudi, a sta se dobija. Ako se nudi 2.5 ili 4.5 onda to treba i da se dobije. Ti sutra mozes biti zadovoljan i sa 80 kanala od recimo 140 iz ugovora pa ces da pricas da neko ko je uzeo paket od 210 kanala je besan.

Poslednja izmena:
Ok. Nađi mi operatera koji nudi približne brzine, sa spiskom TV kanala i brzinom uploada kao kod Oriona.
Bez obzira na cenu.
Kanali mi nisu presudni, jer TV i ne gledam. Imamo EON aplikaciju i imamo inostrane pakete koji me kostaju nista do vrlo malo.
Opet, ne kazem ja da je Orion los, nego da nacin na koji reklamiraju jeste prevara, bez obzira sta vi mislili i govorili zbog cene. Internet im je stabilan uglavnom, nema previse prekida, ali nije da ih nije bilo vise puta prosle godine. Sto se interneta tice makar optike mogu da ih preporucim, sto se reklamiranja tice ne jer sve dok lepo ne objasne sta se podrazumeva pod "besnim paketima" kako neki to ovde zovu, a sta se dobija i kako se dobija, do tada jeste prevara.
Nisam se ja lepo izrazio, vise sam mislio u fazonu da 99.99% ljudi nema opremu koja moze da povuce toliki protok, cak i kada je rasporedjen na celu kucnu mrezu.
Ja licno bih taj paket gledao kao 1/1Gb :)
Slazem se, ali taj paket onda i treba da se reklamira kao takav. U mom slucaju oprema nije problem, imam sve sto je neophodno. Cak smo hteli da kupimo i ruter, ali su rekli da mora njihov bez objasnjenja zasto ne moze nas.

Oni mts na optici isporuce dogovorene brzine , a ne zbirno po kompjuterima . Orion ovo sto radi - kako prodaje je prevara i dovodjenje u zabludu potrošača , možeš ih tužiti , potrajaće , ali ćeš prevarante dobiti . Samo je potrebno da imaš jake živce i sva ta maltretiranja istrpiš dok ne stigne presuda .
Ne mora da ih tuzi, pozove i kaze da zeli raskid ugovora ili vracanje na staru brzinu tj. jedinu realnu koju nude. I da prestanu sa laznim reklamiranjem. Sta je tesko pored brzine naglasiti da se NE ODNOSI na jedan PC, vec zbirno na vise.

Nazad
Vrh Dno