Šta je novo?

Najbolje slusalice za (relativno) malo novca

Soundpeats Air3 Pro, ako ti odgovara in-ear. Imaju Normal, ANC i transparent modove, šljaka jako dobro sve, uz personalizovan ekvilajzer (slušalica pamti u sebi).

Ne odgovara mi in-ear, imam soundpeats true capsule već 3-4 godine, odlične su ali bi mi trebao anc.

Focal ima odlicne ANC takodje, ali to nije malo novca :(

:D

Pozdrav! Da li neko zna kako i da li je uopšte moguće povezati Microlab FC330 preko iFi ZEN Air DAC?

Hvala alex035!

@zek
Pokušao sam i to ali iz nekog razloga kod mene ova kombinacija ne radi...

Mora da radi, ili ti ne valja kabl ili nešto nisi dobro povezao.
Znači iz ZEN-a izlaz
ZEN-Air-DAC.jpg

u Microlab ulaz

FC330.jpg

Treba mi preporuka za over-ear slušalice sa mikrofonom i što boljom izolacijom zvuka.
Koristile bi se za sastanke u bučnoj prostoriji.

^

Pitam za brata, a on kaže da su Sony WH1000-XM4 koje ima neki kolega odlične, pa se nadam da ima nešto i jeftinije od tih 220-280€ (toliko se kreću u Nemačkoj).

P.S. Dakle mogu i EU cene da se gledaju :D

pa eto ako su mu te odlicne, zasto da gleda nesto drugo?

kada skupi pare, kupi i ima odlicne slusalice, ovako ako kupi nesto jeftnije, pravi kompromis i to nije ono sto zeli, znaci waste of money

Zar su za običnu izolaciju zvuka zvuka neophodne slušalice od ~300€?
Nema ništa povoljnije?

P.S. Računam da Sony za ovaj (dodatni) novac nudi kvalitet zvuka, koji njemu za razgovore nije potreban, a da izolacija zvuka dolazi i kod jeftinijih slušalica. Ispravite me ako grešim.

Isključivo žične trebaju.
Da li te Beyerdynamic imaju dobru zvučnu izolaciju i mikrofon? Kakve su na tom polju u poređenju sa pomenutim Sony?

Vidim da su cene za 100, 150 i 300 redom: 90, 122 i 235€, ali se mogu naći 20-ak evra niže na popustima. Ove poslednje su po ceni blizu Sony WH1000-XM4, pa mislim da se one ne isplate (tj bolje onda ići na Sony).

To je različita klasa slušalica, Sony su jedne od boljih BT/ANC, a Beyerdynamic iz MMX serije su klasični gaming ili studio headsetovi (sa mikrofonom) i nude samo pasivnu izolaciju, odnosno izolaciju na osnovu zatvorenog dizajna samih slušalica, a to nije u rangu ANC tehnologije. Tako da se sve te slušalice razlikuju po nameni ali i po NC performansama, svakako su modeli sa ANC tu u prednosti.

MMX 300 MK2 su zvučno sigurno za klasu bolje od Sony, ali to ne znači da će se i njemu više svideti taj neutralniji, studijski zvuk. Ako se već oduševio sa WH1000-XM4 (koje su svakako dobre) onda neka ih sačeka na nekom sniženju, ili neka proba prvo HD 450BT, jer nisu skupe a postoji mogućnost da i sa njima bude zadovoljan. Nije greška kupiti ni WH1000-XM3, to su 85-90% iste slušalice kao MK4 verzija, više su sidegrade nego ''lošije'' od MK4.

Mogao si baciti pogled na neki od linkova, bar pros & cons :D
https://www.pcmag.com/reviews/sennheiser-hd-450bt

Dobre BT/ANC (sa kablom i mikrofonom) sluške za taj novac, ali neće baš svima biti savršeno udobne i mikrofon je samo prosečnog kvaliteta, očekivano.

Od malo jeftinijih alternativa tu su Anker Q30: https://headphonesaddict.com/anker-soundcore-life-q30-review/#Features
https://www.expertreviews.co.uk/headphones/1413257/anker-soundcore-life-q30-review

Ne znam da li su bolje od HD450 BT ali su navodno veoma dobre u toj klasi, i uz malo podešavanja EQ zvuče još bolje.

Ovde imaš i poređenje zvuka sa Sony.

Na 450BT ja ne primetim razliku sa uključenim ili isključenim ANC-om. Možda zato što ne odgovaraju obliku mojih ušiju pa ne zatvaraju lepo, nemam pojma, ali ja ih ne bih kupovao ako je ANC prioritet.
Edit: Q35 imaju bolji ANC i udobnije su mi, 450BT su muzički bolje za moj ukus ali meni neudobne

Pa da, ima sve to lepo objašnjeno u prvom klipu iznad, sa sound demo primerima.
A i u većini testova navode da im je ANC funkcija samo prosečna, kao i mikrofon (koji je možda još slabiji od ANC u toj klasi).

Tako da ne vredi, ili će morati da plati 250-350€ za najbolje BT/ANC u toj klasi, ili da pristane na kompromise za skoro 2-3 puta manje novca.

Jel narucivao neko sa Massdrop-a? Razmisljam se da narucim 6XX dok su malo snizene, s obzirom da je trziste kod nas katastrofa.

Ima li over ear slušalica, za osobu kojoj DT770 Pro nije dovoljno duboka? Mislio sam da bi mu bile dobre, međutim probao, i dalje mu pritiskaju uši.

Možda bi neki masivniji, dublji jastuci rešili to. Ali je problem što sigurno menjaju zvuk slušalica, a DT770 Pro već imaju naglašene niske i (pre)naglašene visoke, pa ne znam koliko je to pametno. Ima dosta primera po netu, od kineskih jastuka sa AE, do ovih brendiranih, pa pogledaj. A moguće da je problem i u samom obliku tih stock jastuka, koji nisu ovalni pa skoro uvek bar malo naležu na uši. Neki su čak i Alpha Pads montirali na Beyerdynamic modele, ali je pitanje koliko i kako sve to menja zvuk.
Jel narucivao neko sa Massdrop-a? Razmisljam se da narucim 6XX dok su malo snizene, s obzirom da je trziste kod nas katastrofa.
Ok je cena ali je više redovna nego što je snižena. Ali dobro, inflacija itd.
Svakako treba imati te slušalice u kolekciji ali ne očekuj čuda posle TR-80, posebno u smislu dinamike, agresivnosti zvuka i veličine stejdža, tu može da te oduševi pre svega njihova prirodnost i linearnost zvuka.

Pogledaj i DT 900 Pro X, trenutno su skoro 30k din. ali možda opet budu na manjem sniženju. Nisu bolje od HD6XX, čist sidegrade zvuka ali su malo bolje izrađene i lepše.

Poslednja izmena:
Koliko sam ga razumeo na sredini školjke ga pritiska, tako da nije do toga što nisu ovalni.

Ok je cena ali je više redovna nego što je snižena. Ali dobro, inflacija itd.
Svakako treba imati te slušalice u kolekciji ali ne očekuj čuda posle TR-80, posebno u smislu dinamike, agresivnosti zvuka i veličine stejdža, tu može da te oduševi pre svega njihova prirodnost i linearnost zvuka.

Pogledaj i DT 900 Pro X, trenutno su skoro 30k din. ali možda opet budu na manjem sniženju. Nisu bolje od HD6XX, čist sidegrade zvuka ali su malo bolje izrađene i lepše.

Iskreno, ocekujem malo drugaciji zvuk + veci komfor u odnosu na TR-90, najvise zbog toga sto ipak drugaciji padovi. Ovi kozni znaju da ugreju usi dosta nakon duzeg koriscenja :D Daleko od toga da nisam zadovoljan Fostexicama, samo ipak mislim da veliki kozni padovi nisu za produzeno slusanje :D

Svakako, istrazio bih par entry level modela jos pre nego sto se upustim u high-end zvuk, cisto da vidim sta volim, sta ne.

Нисам неки љубитељ слушалица али ми требају понекад, не често, не коришћење од више сати. Требале би бити колико толико пристојне, музика највише, ређе јт. Звучна је Асус У7 мк2. Избор се свео на ISK HF2010 и HP-980. Знам да су једне полуотворене, друге затвореног типа и да се требају купити бољи падови за 980, цена им је слична а 980 има одвојиви кабл. Гледао Суперлукс али се сви слажу да је израда слаба иако добар звук. Може ли неко помоћи шта је бољи избор или препоручити нешто треће? Хвала.

Pa ništa u toj klasi nije baš napravljeno kao tenk, ali ni toliko loše da će se raspasti u normalnoj upotrebi.
Ja imam HD681, sa malo dubljim padovima jer su fabrički i neudobni i slušalice s njima zvuče preagresivno, i ok su, naročito za te pare. Cenim da su i Isk i Presonus sličnog kvaliteta. Bolji zvuk (po meni) imaju ovih nekoliko malih Koss slušalica (KSC75, Porta Pro, KPH30i) slične cene, ali su definitivno krhkije.
Sve što je bitno bolje je nekoliko puta skuplje.
@hsv.stoned ?

Гледао сам и HD681 EVO, наводно су ISK бољи избор што се тиче звука. Брине ме да затворени 980 није превише напоран и топао како иде топлије време.

Vrh Dno