Šta je novo?

Xiaomi 13/Pro

Došlo vreme da Xiaomi ne mogu da uzmem bez avansa. Strašno. Dobro je pa neki u Srbiji to mogu. Hajde, pa neka te dugo i kvalitetno služi! 👏

P.S Javi prve utiske, i ako budeš dobre volje one posle 10ak dana.

Ne razumem problem davanja avansa. Što veće učešće manja je rata. Za plaćanje u celosti A1 daje 10% popusta.
I kad bih ne daj Bože uzimao telefon od operatera dao bih učešće koliko u tom trenutku budem mogao.
Nebitno da li je Xiaomi, Samsung, Apple, takva im je politika sa određenim korisnicima (pogotovo novim) i to je to. Ne razumem čemu drama.
Ako već nećete u celosti da platite a operater neće na rate bez učešća keš kredit je uvek opcija.

Došlo vreme da Xiaomi ne mogu da uzmem bez avansa. Strašno. Dobro je pa neki u Srbiji to mogu. Hajde, pa neka te dugo i kvalitetno služi! 👏

P.S Javi prve utiske, i ako budeš dobre volje one posle 10ak dana.
Hvala 😃
Tek ga podešavam, ali pošto nisam ubacio sim ponudio mi je eSim. Video sam da je bilo pitanje da li podržava ili ne podržava. Za ostalo se javim kasnije :)

Preorder od 7,8 dana a u tom periodu na sajtu zvanicnog uvoznika telefon bio na stanju jednom ili dva puta (mislim na Pro verziju) i to po 1-2h.
Danas kada je prosao preorder (da ne pominjem Mi Buds 3 da su na istom postavljene kao da vrede vise od Mi buds 4 tj oko 12.000 ako se ne varam, iako im je realna vrednost do 5.000) stoji ceo dan mogucnost za porucivanje.
Ispada da je preorder ubacen sa popustom i poklonom za 5,6 komada.Toliko o "Zaomi" marci i predstavnicima.

Nema to veze sa Xiaomi markom, to je isključivo do pohlepnog Pc centra. Naši uvoznici tako funkcionišu, klepaju gde god mogu.

Preorder od 7,8 dana a u tom periodu na sajtu zvanicnog uvoznika telefon bio na stanju jednom ili dva puta (mislim na Pro verziju) i to po 1-2h.
Danas kada je prosao preorder (da ne pominjem Mi Buds 3 da su na istom postavljene kao da vrede vise od Mi buds 4 tj oko 12.000 ako se ne varam, iako im je realna vrednost do 5.000) stoji ceo dan mogucnost za porucivanje.
Ispada da je preorder ubacen sa popustom i poklonom za 5,6 komada.Toliko o "Zaomi" marci i predstavnicima.
Da neko ne misli da sam protivnik marke ili pogotovo ovog telefona koji je skoro pa savrsen (bar po specifikacijama), ali me je jednostavno razocarao ovakav namerni potez.

Hvala 😃
Tek ga podešavam, ali pošto nisam ubacio sim ponudio mi je eSim. Video sam da je bilo pitanje da li podržava ili ne podržava. Za ostalo se javim kasnije :)
Da li mozes da menjas velicinu foldera, jer ta opcija kod mene nema, postoji samo opcija kad ih grupisem, ovako zasebno ne

Citam postove i ne verujem svojim ocima da neko daje 1K i vise EURa za telefon i da pominje GCam o_O
Strasno. . .
I ja sam tako pre mislio, dok nisam shvatio koliko para toliko i muzike. Oseti se razlika kod tih skupih telefona uodnosu na jeftine i srednje klase po pitanju svih parametara. Ja sam korisnik koji uzme telefon, i jasim ga dokle god ima i zadnje struje u njemu. Ne pada mi napamet da svake 2 godine menjam telefon. U proseku, telefone sam do sada menjao na svake 4 godine. I to su bili telefoni jeftine klase. Sad planiram tako dje da ne menjam telefon jedno duze vreme. Nadam se da sad bolje razumes tematiku cene telefona. Ne kazem, neki su preskupi i smatram da cena mora biti niza.

Xiaomi 13 stigao jutros. U ovih par sati super utisak osim u jednoj stvari, haptic feedback, tj. vibro motor užasan, 10 klasa ispod mi 10t Pro koji sam koristio do sada. Ako nekoga nešto još interesuje, pitajte. E da, ima opcija za e-sim.

Mene lično najviše zanima koliko se 13 (13Pro) greje pri nekom svakodnevnom standardnom korišćenju, kao što su pozivi, dopisivanje, sufrovanje, FB, IG...gejmer nisam :) i tu iskreno i očekujem da se svaki telefon zagreje pristojno. Pored toga, važne su mi kamere i baterija. Eto ako možete da prenesete neke svoje utiske ovih dana, o tome. Takođe želim i @ninooo da ga telefon služi dugo i kvalitetno. Kako vam se čini i taj odnos stranica za rad sa telefonom?

Meni A1 i dalje drži ponudu iz preorder-a, ali da im avans uplatim tokom sledeće nedelje. Koliko sam shvatio, zbog toga bi bila umanjena rata (za neke 2000rsd na Neo23), odnosno prva dva računa ne bi ni platio.

Prosao preorder u Mi store, sutra stize, nemam racun da uzimam preko operatera kad mi firma placa sluzbeni sa neograniceno svega, bukvalno nista ne bih koristio. Kome treba pretplata svakako bolje u A1 za 92k (or less) nego u Mi store za 102k.

Neka je srecno svima koji u prvom naletu kupise 13 seriju i neka vas dobro sluze!
Okacite neku obicnu pa neobicnu fotku, neka neko iznese malo detaljniji utisak, kako radi Proxy senzor (da li baguje kada se malo pomeri sa uveta ili ne)...?!?!?

Mene lično najviše zanima koliko se 13 (13Pro) greje pri nekom svakodnevnom standardnom korišćenju, kao što su pozivi, dopisivanje, sufrovanje, FB, IG...gejmer nisam :) i tu iskreno i očekujem da se svaki telefon zagreje pristojno. Pored toga, važne su mi kamere i baterija. Eto ako možete da prenesete neke svoje utiske ovih dana, o tome. Takođe želim i @ninooo da ga telefon služi dugo i kvalitetno. Kako vam se čini i taj odnos stranica za rad sa telefonom?

Meni A1 i dalje drži ponudu iz preorder-a, ali da im avans uplatim tokom sledeće nedelje. Koliko sam shvatio, zbog toga bi bila umanjena rata (za neke 2000rsd na Neo23), odnosno prva dva računa ne bi ni platio.
Ne greje se uopste,koristim sve bas bas, tik tok, instagram, wap. Danas sam malo primetio da se zagrejao dok se punio, ali to je normalno iz razloga koliko se brzo puni. Danas kad sam ga stavio na punjac sa nekih 20 posto imao je 6 sati Sot-a. Videcemo u narednim danima, ali ovo za sada deluje obecavajuce.Meni je licno posto sam imao mi10 t pro najvise smetao onaj senzor dok razgovaram to je sada ispravljeno i sve radi u fulu.

Evo trenutno stanje

Prilozi

• Screenshot_2023-03-09-16-56-08-789_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2023-03-09-16-56-08-789_com.miui.securitycenter.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 124
Samo SoT, to ne znaci apsolutno nista.

EDIT: Izvinjavam se, prevideh. Kako ti je WA popio vise od ekrana tho?

Neka je srecno svima koji u prvom naletu kupise 13 seriju i neka vas dobro sluze!
Okacite neku obicnu pa neobicnu fotku, neka neko iznese malo detaljniji utisak, kako radi Proxy senzor (da li baguje kada se malo pomeri sa uveta ili ne)...?!?!?
Evo nekih prvih fotki, sa proxy senzorom nema nikakvih problema (za sada) :)

Prilozi

• IMG_20230308_123846.jpg
    IMG_20230308_123846.jpg
    146.9 KB · Pregleda: 110
  • IMG_20230309_022405.jpg
    IMG_20230309_022405.jpg
    384.9 KB · Pregleda: 109
  • IMG_20230309_212316.jpg
    IMG_20230309_212316.jpg
    202.2 KB · Pregleda: 109
To je toooo.
Tako treba.
Ajd' još malo utisaka (ekran, UI, zvuk (visoki/niski tonovi), ba(k)terija, ergonomija, ovo-ono :) ). . .

I meni je ovaj Xiaomi 13 Pro bas zanimljiv.
Imao sam par telefona njihovih, jos uvijek zalim za baterijom na Mi 11 koji mi je bio skoro pa savrsen.
Sad koristim 13 Pro Max i mislim da bi sledeci mogao biti ovaj ili S23u dok se cijene malo smire. :)

To je toooo.
Tako treba.
Ajd' još malo utisaka (ekran, UI, zvuk (visoki/niski tonovi), ba(k)terija, ergonomija, ovo-ono :) ). . .
E ovako, ja sam neko ko je sa Huawei P30 pro prešao na Xiaomi 11t pro jer sam spalio display na huawei-ju (ne mogu da prežalim 🥲) i jedva sam dočekao da kupim ponovo nešto što je u svim segmentima odlično.
Što se tiče ekrana nema greške, koristim ga na najvećoj rezoluciji jer želim da uživam u njemu, ne zanima me štednja baterije trenutno 😅
Ali sam bateriju napunio juče u ovo vreme i trenutno je na 50%.
Upoređujem zvuk sa 11t pro koji je stvarno bio moćan i glasan dok nisam uzeo 13pro. Ovde je sam zvuk mnogo kvalitetniji pored toga što je glasan, mnogo dobro izbalansiran, stvarno sam oduševljen 🤩.
Iako težak i veliki, jako lepo leži u ruci, čak i sa silikonskom maskicom nemaš osećaj da je glomazan, mada i sa maskicom i bez nje mi je dosta klizav i dosta ostaju otisci 🙄 ali izdržaću dok mi ne stignu neke lepe maskice sa alija 😅

Nazad
Vrh Dno