Šta je novo?

Kupovina laptopa u 2023 - opšta tema [za konkretne preporuke je podforum "Šta da kupim"]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Martin Mystere
Čestitamo, piši kad stigne :)
Daj neke detalje koju konfiguraciju si uzeo na kraju?

Cena na ebay-u kod antonline je valjda sa porezom, samo bez poštarine mada je ona sporija opcija i tu besplatna.

po-tarina.png

Poslednja izmena:
Znam, ali uvek sam mrzeo te skrivene troškove bez obzira o čemu god da se radi. Napiši brate stvarnu cenu, zajedno sa porezom kao što je u većini zemalja, pa makar i ovako generalno gledano nenormalnoj kao što je naša.
@Martin Mystere
Danas ću da ga naručim jer mislim da ću konačno sve da usaglasim na relaciji prodavac-ja-hotel gde se vrši isporuka pošto ima hiljadu stvari mi ne radimo tako/mi radimo ovako...

Nije isti % poreza u svim USA državama, zato se cena iskazuje bez poreza.

Znam da nije ista ali ne vidim razlog zbog čega ne bi bila iskazana zajedno jer je potpuno jasno koliki je porez u toj državi i po mom laičkom shvatanju apsolutno je isto da li napiše sa ili bez poreza jer ćeš na kraju svakako platiti istu cenu a poznato je koliko u njoj ulazi porez...

@Martin Mystere

Cena na ebay-u kod antonline je valjda sa porezom, samo bez poštarine mada je ona sporija opcija i tu besplatna.

po-tarina.png
Narucena i placena konfiguracija sa i7-12700H, 3070Ti (150W), 16Gb DDR5-4800 i 1TB M.2 NVMe, 165Hz, 500 nita, 2560x1600 ekran.

Ukupno me sa sve porezom (Kalifornija), shippingom (morao je FedEx a on se placa, dok je standardna isporuka preko US Post Office besplatna ako se ne isporucuje u postu u post box a to bi me izaslo skuplje) i nekom manjom naknadom izasao ~$1.563... Ja nikako nisam mogao da nadjem opciju po kojoj se ne placa shipping.

Inace mislim da nijedna cena nije iskazana sa porezom pa tako verujem da nije ni kod antonline.

Isporuka za dva dana, znaci ocekujem ga negde cetvrtak na petak po nasem vremenu tako da cu u petak ujutru vec moci da iznesem neke utiske...

Ne može a da se ne iskomplikuju stvari - pošto plaćam karticom izdatom van USA i nedostaju im neke bezbednosne informacije, kažu da su primorani da načine neke dodatne korake kako bi zaštitili vlasnika kartice i u tu svrhu mi traže link ka Fejsbuku ili Linkedinu... Pošto se gnušam tih društvenih mreža nikad nisam imao nalog ni na jednoj.

Alternativno mi traže mail adresu sa posla ili univerzitetsku a ja ni to nemam jer za sve potrebe koristim yahoo ili gmail...

Poslao sam im kao validnu e-mail adresu sa posla onu koju sam dobio uz ugovor sa mts ([email protected]) pa ako im to ništa ne znači zbog eventualne verifikacije onda ne znam šta da im kažem...

Narucena i placena konfiguracija sa i7-12700H, 3070Ti (150W), 16Gb DDR5-4800 i 1TB M.2 NVMe, 165Hz, 500 nita, 2560x1600 ekran.

Ukupno me sa sve porezom (Kalifornija), shippingom (morao je FedEx a on se placa, dok je standardna isporuka preko US Post Office besplatna ako se ne isporucuje u postu u post box a to bi me izaslo skuplje) i nekom manjom naknadom izasao ~$1.563... Ja nikako nisam mogao da nadjem opciju po kojoj se ne placa shipping.

Inace mislim da nijedna cena nije iskazana sa porezom pa tako verujem da nije ni kod antonline.

Isporuka za dva dana, znaci ocekujem ga negde cetvrtak na petak po nasem vremenu tako da cu u petak ujutru vec moci da iznesem neke utiske...
Odlična konfiguracija za super lovu, i ja se nadam da ću navatati istu mašinu u neko dogledno vreme pa da se smirim. Žao mi je što se iskomplikovalo, nadam se da ti to prođe sve kako si zamislio!
Btw antonlone prodaje na ebay-u, a na cene na ebay-u ne ide porez (bar koliko ja znam).

Moguće da je tako, ne znam, nisam ga ni razmatrao pošto mi nije odgovarao zbog isporuke plus sam jurio Intel a on prodaje AMD.

Što se tiče komplikacija, videću za jedno 8 sati šta će reći...

Ne znam da li je neko ispratio ovu novu Samsung Galaxy book3 seriju?
Dosta dobro deluju uređaji, čak šta više čekam neke akciju u USA za onaj običan model( nije 360 niti ultra) pa da se naruči odatle :)

Valjda je ovo mucenje ovim zavrseno...

"Dear [name],
Thank you for taking care of the all necessary requirements, your order has been released from our verification department and will be processed.
BH Photo prides itself on customer satisfaction and this process was solely to assure your security - our valued customer."

Jeeee, konačno...

Inače, u međuvremenu cena sa $1399,99 otišla na $1449,99 tako da sam naručio u pravo vreme ...

Prilozi

• SmartSelect_20230301_194827_Chrome.jpg
    SmartSelect_20230301_194827_Chrome.jpg
    66.1 KB · Pregleda: 86
  • Screenshot_20230301_171853_Chrome.jpg
    Screenshot_20230301_171853_Chrome.jpg
    82.6 KB · Pregleda: 102
Iskreno, mislio sam da će daleko lakše da ide - naručiš, platiš i sačekaš da stigne a ne da ću morati da dokazujem svoje postojanje na ovoj planeti i to još preko Facebooka kao prve opcije koju su mi tražili za tu svrhu...

Mada, vredelo je, jer ako izuzmemo antoanline-a, ovi su ubedljivo najpovoljniji...

Istina. Još si ti dobro i prošao, znam ljude koji uopšte nisu mogli da plate tamo našim karticama iz nekog razloga (ili nisu hteli da se cimaju). Meni žao što nemam nikoga u Njujorku u blizini B&H

To bi bilo daleko lakše jer je jedino tamo moguće direktno preuzimanje za razliku od nekih drugih kojih ima na više mesta. Ovde u neposrednoj blizini ima BestBuy ali oni ga nisu imali u ponudi, ne samo u toj radnji već uopšte.

BestBuy je generalno slab sa ponudom Lenovo Legion modela. Sa druge strane odlični su za Zephyrusa i Omen modele + to što ih ima na svakom koraku. Da ne pominjem da možeš da kupiš open box za baš dosta para manje (tipa ja sam dobio Omen prošle godine koji je bio preko 1800$ za nekih 1250 na kraju + porez ofc).

Za Lenovo u US, ili NewEgg ili zvanican lenovo sajt, barem je tako bilo 2020/2021. Za poslednje 2 god se verovatno promenilo nesto.

Koliko je sad najjeftinija 17tica sa ryzen 5? ne mogu da se snadjem :)

Ja uzeo pre par dana Dell Inspiron 5402 . Zamenio sam 10 godina stari asus.

BestBuy je generalno slab sa ponudom Lenovo Legion modela. Sa druge strane odlični su za Zephyrusa i Omen modele + to što ih ima na svakom koraku. Da ne pominjem da možeš da kupiš open box za baš dosta para manje (tipa ja sam dobio Omen prošle godine koji je bio preko 1800$ za nekih 1250 na kraju + porez ofc).
Razmišljao sam i o open box opciji ali je generalno baš bila slaba ponuda takvih gaming laptopova koji ulaze u izbor (ili do 3050ti ili oni koji su i sa tim umanjenjem preko $1500).
Za Lenovo u US, ili NewEgg ili zvanican lenovo sajt, barem je tako bilo 2020/2021. Za poslednje 2 god se verovatno promenilo nesto.
Lekovi je odgovorio da ne vrše shipping u hotel, B&H, BestBuy i Amazon da vrše jedino newegg nije nijednom odgovorio na više poslatih upita tako da ko ih...

Kako vam se čini ovaj Omen (baš te specifikacije sa tog nemačkog sajta),da li je OK laptop za 2023?.....može da se nadje i za 1400-1500 eura.....(kao nov,korišćen par meseci/nedelja/dana)

Isti model (sa nešto jačim Gpu i CPU) je solidno ocenjen na notebookcheck u,medjutim dole u kometarima jedan korisnik ga je napljuvao najstrašnije.....kao ispada po njemu ništa na laptopu ne valja....ni ekran,ni hladjenje,ni bios,grafika je u rangu 3060 itd...

Ja imam Omen iz 2019,i osim što sam zamenio bateriju prošle godine,nikada nisam imao problema sa njim i prilično sam zadovoljan HP-om

@Ulrich mnogo je to para. Ja sam imao x16 sa identičnim komponentama (jedino ekran qhd bio), radi mašina ok. Mane koje sam ja imao su 16:9 ekran, što nema mogućnost usb-c punjenja i što ekran landara najstrašnije kad se kuca malo agresivnije po tastaturi (to je za x16 mada i ovaj je verovatno isti).

Vijaj neki lenovo legion pro ili zefirus g15/m16 za te novce...i gledaj 12gen intela.

Kako vam se čini ovaj Omen (baš te specifikacije sa tog nemačkog sajta),da li je OK laptop za 2023?.....može da se nadje i za 1400-1500 eura.....(kao nov,korišćen par meseci/nedelja/dana)

Isti model (sa nešto jačim Gpu i CPU) je solidno ocenjen na notebookcheck u,medjutim dole u kometarima jedan korisnik ga je napljuvao najstrašnije.....kao ispada po njemu ništa na laptopu ne valja....ni ekran,ni hladjenje,ni bios,grafika je u rangu 3060 itd...

Ja imam Omen iz 2019,i osim što sam zamenio bateriju prošle godine,nikada nisam imao problema sa njim i prilično sam zadovoljan HP-om
Specifikacije su ok i za 2023 i za 2026. LAptop sa 1060 i dan danas gura fullHD odlicno, a kamoli ovo. Omeni is 2019e su drugacije izrade i duplo bolji od ovih novih. Sto se tice ovog modela, imao sam nov od 16", plastika jako losa, tastatura jako losa, na novom sa strane mozes da vidis da je malo ulegla, kao da nije lepa spakovana u fabrici. Ekran qHD ali nekako bledunjava slika. Ok, ali sredina neka. Graficka je bila dal 105W tako da jeste kao RTX3060 sa jacih modela. Takodje, iz nekog razloga je dosta laptopova sa 11800H i RTX grafikama imalo fabricki lose maticne ploce. U jednom nasem ovlascenom HP servisu mi je potvrdio radnik da se desava najcesce kod njih. Radi sve normalno i onda samo pukne windows nakon 20minuta igranja. Sve testove prolazi.
Ja bih HP gledao samo ako je dosta povoljniji od ostalih. I sto rece kolega, nema USB C punjenje a to mnogo znaci jer mozes bilo gde po kuci da imas punjac, ne moras ciglu da vucaras koja je teska ko pola laptopa.
@Ulrich

Vijaj neki lenovo legion pro ili zefirus g15/m16 za te novce...i gledaj 12gen intela.
Zasto intela 12th gen? Treba da doda 600 evra. Ako pare nisu problem ok. Jesu bolji ali nema potrebe toliko vise para da dodaje za Ryzen seste generacije ili intel dvanaeste. Jeste 3070ti jaca ali dosta para mora da se odvoji. Svi procesori od i7 10th gen su dobri. Stavise, odlicno radi i 9750H, super se drzi, nemam zamerki, a uvek imam po bar 2 laptopa odjednom.

Poslednja izmena:
Pa čovek napisa 1400-1500e, za te novce mora da može da se nađe polovan laptop u nemačkoj sa i7 12gen i 3070(ti)...čisto iz tog razloga. I generalno po svemu što sam video, 12gen je prilično bolja za cpu workload i nešto se manje greje.

Stigla mašina!

Nisam stigao da je ispitam kako treba pošto je u hotelu WiFi užasno spor i update traje večno plus nisam u mogućnosti ovde da instaliram sve neophodne aplikacije koje bih želeo ali prvi utisak što se tiče izgleda i kvaliteta izrade je fantastičan!

Neke konkretne utiske o njemu kao gaming laptopu moći ću da dam tek krajem marta kada se vratim u Srbiju međutim, i onako na prvi dodir, vidi se da je reč o kvalitetnom i brzom uređaju kod kog nije pravljen kompromis.

Ono što moram da uradim naknadno jeste kupovina US to EU adaptera pošto je došao sa kablom koji odgovara ovdašnjim utičncama. USB type C ulaz se već pokazao kao odličan jer sam veoma brzo i jednostavno povezao telefon (zloglasna S22 Ultra) i prekopirao neke stvari sa njega na laptop a još bolje je što se može koristiti i za punjenje laptopa jer nošenje onolike cigle koja je došla uz laptop nije uvek jednostavna.

RGB osvetljenje tastature je mnogo prijatnije nego na Aceru Nitro koji koristi supruga (ni tako jako, niti tako drečavo) a sama tastatura je isuzetno responzivna i prijatna za kucanje dok sve dopunjava prilično veliki touchpad.

Takođe, dopalo mi se i to što se veliki broj konektora, uključujući pre svega power, nalazi sa zadnje strane što je bolje nego kada su bukvalno svi raspoređeni duž bočnih strana, što je bio slučaj sa svim dosadašnjim laptopovima koje sam koristio.

Prilozi

• 20230303_165915.jpg
    20230303_165915.jpg
    231.3 KB · Pregleda: 58
  • 20230303_165956.jpg
    20230303_165956.jpg
    285.4 KB · Pregleda: 50
  • 20230303_170247.jpg
    20230303_170247.jpg
    409.5 KB · Pregleda: 52
  • 20230303_170754.jpg
    20230303_170754.jpg
    230.1 KB · Pregleda: 53
  • 20230303_171009.jpg
    20230303_171009.jpg
    243.9 KB · Pregleda: 55
  • 20230303_215654.jpg
    20230303_215654.jpg
    104.9 KB · Pregleda: 57
@Martin Mystere šta će ti adapter na EU? Kabal za punjač je najobičniji naponski kabal od 150din, mnogo ti je bolje nego još da imaš klimavi dodatak na vrhu. Mislim, kako god tebi odgovara, ali ja bih ga pre bacio nego da jos natovarim adapter na vrh kabla 😂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno