Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Da ovo je zeznuto zbog app, npr satellite je uveo za 5 evra neograniceno 63 zemlje mobilna fiksna, sve ide preko aplikacije, sve savršeno radi, zvuk nenormalno dobar. Jedino SMS ne podržava za auth, otp. Testiraju, sto je mnogo logicnije dok ne isprave sve greske pa puste nakon testa u rad. Koristio, mislim da je jedna od najboljih voip aplikacija, ako ne i najbolja. Inace sipgate je osnivac satellite-a ko se razume u telefoniju znace o kome se radi.

Zašto moram da imam uključen data roaming da bih koristio internet iz Globatel Freepaid-a u Srbiji?
Покушај да ресетујеш подешавања за интернет.Код мене,на припејду није тако.Чим није стандардно може бити хиљаду разлога,ко ће га знати.

Покушај да ресетујеш подешавања за интернет.Код мене,на припејду није тако.Чим није стандардно може бити хиљаду разлога,ко ће га знати.
Džabe, probao, pa opet stoji da je roming.

Kontaktiraću ih sutra da pitam šta je pa ću okačiti odgovor ovde na temu u slučaju da neko ima sličan problem.

to nije nikakav problem vec jednostavno tako funkcionise globaltel kao virtuelni operater koji nema svoju mrezu baznih stanica, vec kosristi bazne stanice od A1. ta kartica, iako u srbiji, je ustvari u (nacionalnom) romingu. neki telefoni razlikuju nacionalni od "globalnog" rominga, pa tako imas da podesis da se prenos podataka koristi samo u nacionalnom romingu, a ne i van zemlje, nekim telefonima je sve to isto pa moras pripaziti kada si blizu granice.

Ako je korisnik prepaid (ili freepaid) - nema bojazni. Internet u roamingu (van zemlje) jednostavno ne radi ako nemas roaming internet paket.

Jasno ali se ne pomicu, ja koristim globaltel vec 3 + godine u HR. Dolazni mi nisu skupi preko SIM oko 1.6 din/min. Odlazni preko app rade. Jedino me SMS brine, sto je prestao da radi na pojedinim brojevima, na SIM redovno stizu, ali preko app povezanim brojevima ne. Kontam da se rade neka preusmjerenja na brojeve i da to moze da kasni ali da ne stize opste je malo problem. Pozivi dolazni mi nisu radili donedavno. Interkonekcija treba da se osigura. Sve super i stoji za naprednost, ali treba da se poradi na osnovnim stvarima
Ja trenutno u Italiju nemam ni jedan problem. Roming radi bez greske SMS isto radi. Dolazni pozivi jedino problem . cujem zvono ali ne vidim ekran uđem u ap i tek onda vidim. Koristim stariju verziju ap i ona .i naj bolja

Prilozi

• Screenshot_20230124-165345_GLOBALTEL.jpg
    Screenshot_20230124-165345_GLOBALTEL.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 50
Jesi prebacio karticu u roaming mod? Da li je telefon povezan na A1 BG mrežu? Ne na internet nego na mrežu?

Ako nije povezan na mrežu, nađi SIM toolkit i prebaci karticu u roaming mod, a nakon što se poveže na mrežu uradi ovo ispod:

Ako jeste, dodaj APN u podešavanjima:
APN: vipmobile
User: vipmobile
Password: vipmobile

I naravno aktiviraj taj APN. Meni je jedino s njim radilo na 4G i 5G mreži.

Ovi su prsli totalno.Godinu dana unazad su radili relativno ok sem par onih vecih padova.Zadnjih mesec dana katastrofa.Zale se ljudi da sam nedostupan,Poruke kasne,poruke o propustenim pozivima kasne itd...*** pre 10 min dobijem poruku da imam propusten poziv sinoc u 8h.
Ako nastave ovako pakujem se negde definitivno

Треба извагати,за и против па одлучити.Ја код њих користим у већини случајева само интернет,а кад ми затребају позиви/поруке узмем мјесечни пакет од МТС-а.Све по личним потребама и дебљини новчаника.

Caleta prebacio u Globatel, aktivirali freepaid radilo sve 2 dana, od subote kad hoce nekog da pozove kaze mu da nema kredita. Peti dan nece da rese problem jednostavno ih ne zanima imaju 8 dana fore toliko je rok za reklamaciju, vrv ce 8 dan poslati novu karticu koja ce resiti problem.
Jesu povoljniji ali su i 0 teska sto se tice brige o korisnicima.

Боље и то него No service. Али дефитивно они падови мреже немау везе са А1, већ до Глобалтела. Друг коме сам препоручио да пређе прије више од пола године и даље послије скоро сваког позива губи мрежу на минут. Мијењао картице, звао кор. сервис, ништа.

Samo bih da pohvalim ljude iz podrske, vec mi dva puta izlaze u susret kada zakasnim sa uplatom kredita kako bi mi se ponovo aktivirala usluga. Zbog tog kasnjenja pogubim nagomilane GB koji su trebali da se prenesu, a oni ih vrate, lepo od njih :)
Takođe! Hvala im puno!

Takođe! Hvala im puno!
Nisam siguran da bi bili tako dobri da im mreza radi kako treba.
Da to ne rade izgubili bi i ovo mlo korisnika sto imaju zahvaljujuci toj ideji freeepaid,sto je odlicna ideja,ali sve ostalo je jako zalosno.

Dno dna su ! I dalje ne mozemo da pozivamo nikog sutra ce nedelju dana. Svaki dan kad ih zovem izmisle drugu pricu ili vrte jedno te isto. Danas ih zovem kazu vidimo da ste 25 og prijavili kvar, a od 21 og prijavljujemo i oni pisu reklamacije. Najveci probl je sto mi ne daju da prenesem broj jer treba da prodje 3 meseca, a to sto ne mogu da zovem nikoga i nemam pristup netu nikom nista.
Ako neko ima ideju gde ih prijaviti ili kako resiti problem slusam 😁

Dno dna su ! I dalje ne mozemo da pozivamo nikog sutra ce nedelju dana. Svaki dan kad ih zovem izmisle drugu pricu ili vrte jedno te isto. Danas ih zovem kazu vidimo da ste 25 og prijavili kvar, a od 21 og prijavljujemo i oni pisu reklamacije. Najveci probl je sto mi ne daju da prenesem broj jer treba da prodje 3 meseca, a to sto ne mogu da zovem nikoga i nemam pristup netu nikom nista.
Ako neko ima ideju gde ih prijaviti ili kako resiti problem slusam 😁
Samo RATEL!

Imam jedan broj na kome se bilo nagomilalo 60Gb i bio je na automatskoj obnovi. Trebalo je preksinoc da se obnovi i sinoc pogledam, gigabajta uopste nema, automatska obnova iskljucena (???), kredit je tu i dalje 400 din. U decembru sam dokupio onih 22Gb, mozda je to nesto poremetilo s'obzirom da aplikacija baguje. Razmisljam da li vredi dalje nadati se.

@Zuel Zato što taj novogodišnji paket više ne postoji, i nije imalo šta da ti se automatski obnovi. Tako da je trebalo nakon toga ponovo da kupiš paket koji koristiš. Zovi ih da ti vrate GB, i objasni šta se desilo, jer uglavnom izlaze u susret.

Како не постоји ако пише да промоција траје до 31.1. или је и то нешто што у ствари није тако.

@tarantula888 Zato što novogdišnji net dodatak je moguće aktivirati samo jednom u tekućem mesecu, i ne može da se obnavlja kao redovni net paketi.

Poslednja izmena:
Па једном у децембру,једном у јануару.То за аутоматску обнову је исто чудно ,јер опција у апликацији постоји а нигдје није назначено да се мора ручно активирати.

i ja sam razumeo da moze i u decembru i u januaru. Meni stajala automatska obnova oko 2 godine, nisam menjao i posto se i tamo promenila cifra sa 300 na 400, pazio sam da bude dovoljno kredita, ali ovome se bas nisam nadao. Taj broj mi je u 4g ruteru i ne koristim ga cesto, pa cu ga verovatno zameniti drugim pripejdom kad mi bude trebalo.

Dobro jutro!

Ažurirao sam sistem (iPhone 13) na IOS 16.3 verziju. Već dva dana ne mogu da primam pozive (ni zvati) preko aplikacije (freepaid paket).
Samo SMS dolazi da sam imao propušten poziv. Da li još neko ima "sličan" problem?

Cao forumasi :)

Moram i ja da se javim/prijavim problem..
Koristim app na Iphone-u(IOS 16.1.1) i koristim opciju ‘’primaj pozive kroz aplikaciju’’ (zivim u Norveskoj) app V 2.4.14
Naime zadnjih dana mi se dosta ljudi zali da sam nedostuopan. Do sada je sve funkcionisalo kako treba.
Ono sto sam otkrio (trazeci) je to da sam dostupan i da me ljudi mogu dobiti samo ako sam u aplikaciji i ako je ekran na telefonu upaljen (ako je i upaljen ekran a nisam u app-u ljudi dobijaju poruku da sam nedostupan…bilo da sam na wifi ili na mobilnim podacima.
Ima li ko ideju/resenje? Proverio sam i pozadinsko refresovanje, sve stoje da je uoaljeno i baterija Nije ni u kakvom save modu…viber/watsapp akrivni non stop iako je ekran ugasen.

P.S. I jos 2 stvari, ne mogu nikako da uspostavim poziv prema korisnickoj sluzbi kroz app (regularnim putem ide OK iako sam u inostranstvu).

I isto tako ne mogu da iz app-a okrenem strani broj u npr. Norveskoj dobijam gresku (pogledajte slike prikacene).

Prilozi

• D34198CD-7BA4-4BD2-8671-8F4D3337F90A.jpeg
    D34198CD-7BA4-4BD2-8671-8F4D3337F90A.jpeg
    40.7 KB · Pregleda: 22
  • F16D8903-4700-4E19-9F1F-BA054A0BD4E2.png
    F16D8903-4700-4E19-9F1F-BA054A0BD4E2.png
    330 KB · Pregleda: 22
Nazad
Vrh Dno