Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

pitanje:imam vaucer za tel 10.000, ne treba mi.da li moze da se upotrebi od strane drugih osoba?
 
@idgf
"Popust možeš da iskoristiš u roku od 30 dana a možeš i da ga preneseš na drugo lice."
 
Ako iz MTS pređem u Yettel na prepaid paket a onda mi oni pošalju ponudu za 50% popusta da pređem na postpaid, da li to znači da prelazim na ugovornu obavezu 2 godine ili to može bez ugovorne obaveze?
 
Naravno da ide sa UO
 
Kad budeš raskidao BOX napomeni da mob broj mora da se razveže iz BOX-a i oslobodi za prenos u drugu mrežu.
Zahtev za prenos broja možeš podnosiš tek prvi dan nakon raskida BOX ugovorne obaveze ( u tvom slučaju 28.dec ), tj. kad ti tačno potvrde da je BOX raskinut i mob broj razvezan iz njega.

Kad budeš potpisivao zahtev za prenos broja u jetel radnji, OBAVEZNO napomeni da želiš da ti broj kod njih bude isključivo na pripejd dopuni.
Kad ti se broj prenese u jetel, pre svega ga aktiviraš ( pozoveš 063-9000 na 5-10 sek ), onda čekaš dva dana, pa se onda trećeg dana učitava promo 50 % popusta za prelaz na Total pakete.
Jel ova varijanta vazi i za Go Data umesto Total paketa?

Zvao sam 063/9000, rekao da mi je ugovor sa MTSom istekao, pa da mi ponude sta imaju, rece mi da ne moze Go Data za 50% popusta. Ili mora ta varijanta sa prelaskom prvo na pripejd pa onda da predjem na Go Data za 50%?
Trazim neki paket ispod 1000 din koji nije neupotrbljiv sto se tice interneta i poziva, ali slabo
 
Ok, znaci jedan korak vise, prvo prelazak na pripejd pa onda na Go Data postpaid. Jel ima nekih dodatnih caka, tipa da se ceka nedeljama da prebace broj?

Edit: Pretpostavljam da si mislio na Go Start umesto Smart?
 
Go start moze a go smart ne.
Od mts-a zavisi za koliko "puštaju" broj, zvace da ponude bolje uslove itd.
 
Ok, znaci jedan korak vise, prvo prelazak na pripejd pa onda na Go Data postpaid. Jel ima nekih dodatnih caka, tipa da se ceka nedeljama da prebace broj?

Edit: Pretpostavljam da si mislio na Go Start umesto Smart?
Imas detalje na ratelovom sajtu prenesibroj.rs gde izmedju ostalog pise:

Koliko traje postupak prenosa broja?
Zahtev za prenos broja koji je podnet do 14.00 sati radnim danom, smatra se zahtevom podnetim za taj dan. Ukoliko je zahtev podnet posle 14.00 sati, smatra se zahtevom koji je podnet za sledeći radni dan.


Za postupak provere ispunjenosti uslova i slanja obaveštenja o istom, operator davalac broja ima na raspolaganju najduže dva radna dana od dana kada je primio zahtev za prenos broja.


Od trenutka kada je operator davalac broja prihvatio prenos broja, do izvršenja ovog prenosa ne može da prođe više od dva radna dana.
 
Tako je na papiru. U praksi kad je mts situacija je sledeca. Odbice prenos ako je:
-broj i dalje u box-u a istekla je uo
-zahtev za prenos je podnet istog dana kada je podnet i zahtev za "rasformiranje broja iz box-a"
-racun nije placen a rok za placanje je tek 20. u mesecu (zahtev podnet 10. npr).
 
Mozes reciklazu da iskoristis za kupovinu dodatne opreme, da umanjis cenu za 10000 din za sat, slusalice , bilo sta od opreme da je skuplje.


Ako je obican pripejd , za 24h, ako je broj prebacen za 48h
Sat sa vaucerom moze da uzme samo neko ko ima ugovor sa njima ili ga je zavrsio u poslednjih mesec dana. Zbog toga su mi propala 2 vaucera.
 
Pitanje za sve koji su prebacili broj na Yettel prepaid da bi dobili 50% popusta, koje ste pakete imali u ponudi za ta dva dana, šta ste aktivirali, imate li neki savet? Sestri bi u toku noći trebalo da se aktivira Yettel prepaid kartica, trebaće joj nešto poziva i interneta dok joj ne stigne poruka za prelazak na postpaid.
 
ujutru kad ubaci karticu, prvo nek pozove 063-9000 kako bi aktivirala broj da bi bila dostupna.
Prva dva dana joj neće ništa biti nuđeno.
Nek joj bude isključen mobilni internet dok prvo ne dopuni broj sa jedno 500 din.
Moj savet je da dokupi net u internet dodacima za ta dva dana kako joj ne bi internet pojeo ceo kredit, čisto da ima za vacap, viber...
Pored toga, nek ima čisto 200, 300 din da može da pozove, cimne drugu stranu.
Sav neiskorišćeni kredit će joj se prebaciti na postpejd kao iznos za koji će prvi postpejd račun biti umanjen ( npr. ostane joj 150 din kredia neiskorišćenog pa će joj prvi postpejd račun biti umanjen za taj iznos )
 
Nekada je net mogao da "pojede" kredit, sada nema neta dok se ne kupi dodatak ili promocija.
 
Samo kod mts-a net "jede kredit", ostali operateri na prepaidu uopste nemaju internet dok se ne uzme neki dodatak/promocija.
 
Kada stigne ponuda za 50% popusta, pise li neki rok u kom mora da se iskoristi tj. da se potpise ugovor? Pitam jer bih kupila prepaid karticu da prvo testiram kako mi rad net na mestima gde najvise boravim.
 
Sta se desava kada se potrosi internet saobracaj u Zoni 0 za Total Data paket? Da li se blokira dalje zaduzivanje i onemogucava internet?
 
Ako misliš na zemlje zapadnog balkana, kad potrosis kvotu iz paketa ostajes bez net-a. Opcije su da kupis dodatak za roming.
Kod kvote za evropu i svet, nastavlja se saobracaj ali stize poruka obavestenja kad se potrosi 80% saobracaja. Posle se obracunava po roming tarifi koja je aktivna na broju. Takodje moze dodatak od 1 ili 3 da se dokupi. Ili da se saceka 1. Pa se ponovo dobija nova kvota.
 
Moze li neko da mi kaze kada je obracunski period u Yettelu? Da li ide od 1-og do 1-og ili ima nekih raznih, kao kod A1?
 
Ako misliš na zemlje zapadnog balkana, kad potrosis kvotu iz paketa ostajes bez net-a. Opcije su da kupis dodatak za roming.
Kod kvote za evropu i svet, nastavlja se saobracaj ali stize poruka obavestenja kad se potrosi 80% saobracaja. Posle se obracunava po roming tarifi koja je aktivna na broju. Takodje moze dodatak od 1 ili 3 da se dokupi. Ili da se saceka 1. Pa se ponovo dobija nova kvota.
Hvala, da mislio sam na zemlje zapadnog balkana. Zanima me da li opcija rominga za evropu i svet moze da se deaktivira?
 
Koji je najbolji ruter za kucni net kod yetela, zte MF283 ?
 
Da malo iskukam.

Na novom broju istice ugovor u januaru, preko prepaid promocije sam ostvarila 50% na total 25.
Zovem call centar da trazim da me pozovu da se dogovorimo oko produzetka, kaze zena ovih 50% se ne racuna kao promocija na ugovoru vec kao prepaid promocija i ne moze nista da uradi tj niti da posalje ovima zahtev i moze da ponudi samo total 10 za 2k sto je ucitano kao za taj broj.
Kaze imate formular na sajtu pa se zalite.

Zivota mi nije mi jasno (mislim jeste al dobro) kako izvucete tako lako ovih 50% a ja svake 2 godine moram da se raspravljam sa njima mesec dana 😂
Uglavnom, ne gine mi vracanje na prepaid pa da probam tako ako mejlovi ne prodju.
 
Evo i drugara zezaju oko produženja ugovora (do sada je imao regularnu cenu paketa plus telefon), a sada bi 50%. Kao ne može, neka pogleda aktuelnu promociju. Će mu pomogonem oko ćeranja. :ROFLMAO:
 
Koji je najbolji ruter za kucni net kod yetela, zte MF283 ?
Od ovoga što nude verovatno je to najbolja opcija (zbog dve eksterne antene i 4 LAN konektora). Ako budeš hteo da postižeš veće brzine, onda bolje nađi neki od 4G+ rutera na kp (imaš B528s rutere, a postoje i B525, B529, B535, ali ćeš ih teže naći).
 
Nazad
Vrh Dno