Šta je novo?

Samsung Galaxy Watch/Active

Ja imam S/M veličinu Samsungovu hibridnu kožnu narukvicu. Narukvica u L veličini koja je došla uz sat je prevelika, ova je savršena. Imam prosečan obim zgloba, tako da mislim da ako vam je L koja je došla uz sat dugačka, S/M velična će savršeno odgovarati.

Na sajtu im bukvalno za svaku narukvicu pise 'Žao nam je, ali ovaj proizvod trenutno nije dostupan ni kod jednog od naših maloprodajnih partnera.'

Nema kod nas original Samsung narukvica, ja sam moju naručio sa britanskog sajta.

Mislim da smo 1000x ovde o tome govorili, EKG merenje je samo marketinska fora, nema veze sa stvarnoscu i ne treba ni uzimati u razmatranje!
Um, ne znam zašto tako.
Imam Omron m7 intelli, BP na satu kalibrisan po njemu, razlika između sata i aparata je u 2 do 3 broja.
A za EKG, apsolutno iste rezultate daju i Omron i sat.
Sat naravno nije medicinski aparat niti treba da se gleda tako ali svakako može da pomogne da se prati situacija i da se blagovremeno otkriju smetnje.

Smetnje moze samo da ti otkrije test opterecenja, 12to kanalni EKG i ultrazvuk srca. Govorim iz licnog iskustva a i otac mi je kardiolog pa na tu temu znam podosta. Sve drugo je marketing a ti kako hoces...

Pa moje lično iskustvo jeste da sam pre čini mi se 7 godina imao preskakanje i aritmiju 3 do 4 sata nakon treninga.
Aparat za pritisak nije mogao da mi izmeri pritisak, note 4 nije mogao da mi izmeri otkucaje srca i izbacivao je greške, i kad staviš ruku na srce i prst pod vrat da izmeriš otkucaje, bila je žurka.

Kad sam išao kod lekara, radio sam i EKG i snimali su me i nosio sam holter 2 puta po 24 sata sa treninzima i nikad nisu našli neke smetnje.
Da je u tom trenutku postojao sat, prijavio bi problem, isto kao i da sam u tom trenutku, u tih par sati nakon treninga nosio holter.

Edit- jedino što su mi otkrili kod lekara jeste da l' šum ili da je neka leva komora, pretkomora smanjena ili tako nešto, nemam pojma stvarno, davno bilo, i da su rekli da treba da se prati.
Uglavnom po meni, sat je jako dobra stvar za kontrolisanje i onda prelazak na nešto ozbiljnije ako se vidi problem.

Poslednja izmena:
Mislim da smo 1000x ovde o tome govorili, EKG merenje je samo marketinska fora, nema veze sa stvarnoscu i ne treba ni uzimati u razmatranje!
Ne uzimam u razmatranje, hvala Bogu i ne treba mi ta opcija, samo me cisto zanima da li je neko poredio sa pravim merenjima, cisto iz znatizelje.

@NemanjaZ88 Pretpostavio sam, ova je bas bas ogromna, i onda kad se stegne do kraja, ide do druge ivice sata pa i nije bas lepo. Mada me i nervira ovaj no gap fazon gde nekako izgleda kao most, mora lepo da se stegne da se izbegne to, ali to ne moze sa L narukvicom.

@nightshadow Imas na KP original, video sam, po nesto manjoj ceni nego sto shopovi traze. Generalno ljudi nisu lepo ocenili original narukvice, mislim da su preskupe za to sto nude. AliEx ti je odlicna opcija, imas bas za watch4 straps sa no gaps kacenjem. Ja sam hteo jednu od preko da narucim koja je S/M, ako budes hteo i ti, javi se. Mislim da mogu da nadjem do 30e. 50ak je mnogo.

Na KP uglavnom prodaju narukvice sa Alija koje kostaju $2 za 2000, tesko je diferencirati da li je original ili ne sa slike. A te narukvice nisu istog kvaliteta kao original, oseti se cim se uzme u ruke.
Narucio sam 3-4 razlicite sa alija svakako, videcu kakve su kad stignu, ali iz iskustva sa GW46mm, nije to to.

Te original dolaze u kutijama i kostaju 4300din. Pre par dana sam video. Meni licno nista specijalno ne odaje bolji utisak ova hibridna narukvica nego silikonska sa alija. Dok recimo full kozna na prethodnom modelu, tu se zaista vidi razlika. Ovo hibridno mi je bezveze, ali bih ipak uzeo neku S/M samo zbog velicine.

Evo nove teme za Samsung satove, sve generacije. ;)
Dali neko moze da mi kaze pomogne dali ovaj pametni sat samsung sm-R890 klasik4 moze da se upari sa telefonom huawei P20 pro i da sve radi kao sa samsung telefonima, jer sam imao predhodni sat S3 frontera i radio je na ovom telefonu sve lepo, od marta mi se azurirao android sistem i sat je prestao da lepo radi odjavljuje se sa samsung nsloga nema nortifikacije za poruke viber fejs, osim pozivi koji su radili sli ne i sa imenika nego samo nekoliko koji su memorisani hvsla unapred

@Peci 1970 - Samsung satovi i Huawei mobilni od poslednjeg azuriranja nisu u ljubavi, ja sam prodao svoj Samsung Watch, ima na netu o tome.

Jel realno da se niko sa samsungom ne bavi praćenjem aktivnosti da mi proveri audio izveštaje na svakih 1km (ili koliko već zadate).

Ja ti obećao pre neki dan, ali evo tek danas ću da isprobam dok budem išao do pošte, inače je to kod mene isključeno...

Jel realno da se niko sa samsungom ne bavi praćenjem aktivnosti da mi proveri audio izveštaje na svakih 1km (ili koliko već zadate).
Provereno sa "walking", uredno javlja na svakih 1km audio podatke. Večeras idem na fudbal pa ću proveriti i sa "running" ;)

Malo mi neobicno da uzimas sat koji je jedno duplo skuplji od telefona koji nosis :)
Ali dobro, ti znas sta ti odgovara. Znam da je na p30 pro bilo problema sa samsung satovima ali da su nasli fix, pa ces morati da guglas malo ako dodje do poteskoca.

@Peci 1970 probaj ovo rešenje sa Reddita:

There is a trick: Download Samsung Health. Then select the Galaxy Watch 4 via menu - accessories - search accessories (of course, switch on watch 4 beforehand and wait until you are prompted to set it up on your smartphone). After that, normal setup is performed. Before that, however, I had also installed the Samsung Wearable app and the Watch 4 plug-in. Smartphone: Huawei Mate 20 Pro

Edit: Do not shut down the watch. After that, you can't connect to the smartphone!!! The watch is after that in a constantly reboot.

Edit 2: After a reset (watch) it works.

Malo mi neobicno da uzimas sat koji je jedno duplo skuplji od telefona koji nosis :)
Ali dobro, ti znas sta ti odgovara. Znam da je na p30 pro bilo problema sa samsung satovima ali da su nasli fix, pa ces morati da guglas malo ako dodje do poteskoca.
Sasto duplo skuplji
Zasto skuplji ja sam naso za 120€ star 5 mese i u garanciji jos uvek videcu kad probam dal radi sve kako treba

Koji fix, ako mislis na vracanje na prethodnu verziju EMUI-a, to je mrka kapa.

Sasto duplo skuplji

Zasto skuplji ja sam naso za 120€ star 5 mese i u garanciji jos uvek videcu kad probam dal radi sve kako treba
Ne znam koji model watch 4 gledas, verovatno ove najobicnije, ja sam nekako na umu imao odmah watch 4 46mm classic LTE koji je jedno 50+ hiljada u prodavnici

Ja sam taj isti platio 170e par meseci star, kao nov, samo minus LTE.
P ti vidi koliko prodavnice deru :D

Bilo ih je na oglasima ovde i za 150e

@outlaw tnx za info. Našao sam da se dešava ljudima ovo što i meni, jedino što niko nema provereni rešenje :(

Da li su nekome stigle Galaxy Buds Live uz poruceni GW 5,kao poklon u sklopu one promocije?

Da li su nekome stigle Galaxy Buds Live uz poruceni GW 5,kao poklon u sklopu one promocije?
Ne. Bas sam im pisao pre par sati da vidim sta se desava. Mislim, rok je do 31.10., ali svakako sam pisao posto mi je stigao mejl samo da sam registrovan, ne i potvrda.
Isto mi bilo kad sam i S22u uzeo.

Identican slucaj i kod mene

Nisu mi odgovorili na mejl ali su barem poslali ovu automatsku poruku da je uspešna registracija.
Bolje išta nego ništa.
Screenshot_20221011-112054_Gmail.png

Ja sam zvao za buds live pre nekih desetak dana i trazili mi da im na email posaljem bar kod sa kutije i nakon 2 dana su sluske stigle.

Vrh Dno