Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Samo da se nadovežem na moju sutuaciju... Prvo su me otkačili sa glupim odgovorom...

Poslao sam mail za izuzeće od novih stavki na računu ali kažu nije moguće i važi za sve... Ovo su profi hoštapleri...

IMG_20221004_220622.jpg

Naravno odgovorim ponovo i pošaljem screenshot maila od kuma kome su odobrili

IMG_20221006_150122.jpg

Danas me pozvali i ubeđuju da će mi dati gratis dodatni paket kanala ali ako prihvatim poskupljenje 😆
Jedino sam ponudio sa moje strane da produžim ugovor (i planirao sam) jer mi sad ističe a da mi cena paketa ostane ista i dogovor je pao, kao na pijaci....

Samo da se nadovežem na moju sutuaciju... Prvo su me otkačili sa glupim odgovorom...

Naravno odgovorim ponovo i pošaljem screenshot maila od kuma kome su odobrili

Pogledajte prilog 358363

Danas me pozvali i ubeđuju da će mi dati gratis dodatni paket kanala ali ako prihvatim poskupljenje 😆
Jedino sam ponudio sa moje strane da produžim ugovor (i planirao sam) jer mi sad ističe a da mi cena paketa ostane ista i dogovor je pao, kao na pijaci....
To su i meni govorili da "SVIMA" povecavaju,lazovi na kvadrat.Kako im nije samo glupo da tako lazu kao mala deca.

nije ni fora da cinkarite one koji su dobili...ista je priča i sa onima kojima je nešto ocarinjeno pa kukaju carini kako nekima nije...malo je bezveze...ko neke babe ste...
Jel neko spomenuo neko ima? Ne pricaj gluposti o nekakvom cinkarenju...Drugo,ja da placam vise za istu uslugu necu,a ti nemoj da budes "cinkaros"pa placaj.

niko ti ne brani, ti raskini ugovor i nemoj da plaćaš...ali slati tamo dokaze kako je nekima oprošteno je sitno cinkarenje...nekome prošlo, nekome nije, ako ti ne odgovara imaš pravo na raskid ugovora, i idemo dalje...kukati ko baba jao a što ne date i meni je bezveze...isto se dešava i kod mobilnih operatera, nekom daju 50 posto a nekom ne daju, i sad šta je tu je, uvek može da se ode kod nekog drugog ako nisi zadovoljan...

Polako, videću tebe junače u sledećem krugu kad izmisle novu stavku a slučajno te podkači...

niko ti ne brani, ti raskini ugovor i nemoj da plaćaš...ali slati tamo dokaze kako je nekima oprošteno je sitno cinkarenje...nekome prošlo, nekome nije, ako ti ne odgovara imaš pravo na raskid ugovora, i idemo dalje...kukati ko baba jao a što ne date i meni je bezveze...isto se dešava i kod mobilnih operatera, nekom daju 50 posto a nekom ne daju, i sad šta je tu je, uvek može da se ode kod nekog drugog ako nisi zadovoljan...
Opet pricas gluposti,oni to sve svesno rade,i mani se termina cinkarenje,smesno zvucis.

ko je rekao da mene ne kači? nisam im ništa slao i nemam nameru da im šaljem, a najmanje imam nameru da im kukam kako znam troje ljudi kojima su oprostili povećanje...mobilni plaćam više nego neki drugi, i takođe ne kukam okolo kao kalimero...

ko je rekao da mene ne kači? nisam im ništa slao i nemam nameru da im šaljem, a najmanje imam nameru da im kukam kako znam troje ljudi kojima su oprostili povećanje...mobilni plaćam više nego neki drugi, i takođe ne kukam okolo kao kalimero.
Pa nemoj da šalješ,neka te šišaju kad imaju koga,tvoj izbor.

Bas iz tog stava sta je tu je nam i rade ovakve stvari, ubacuju nepostojece nadoknade, dizu cene kako hoce... I to prolazi... Kakvo crno cinkarenje, bas naprotiv, ovo sto oni rade je jajarenje...

Da svi iskoriste svoje pravo i raskinu ugovor zbog ovakvog besramnog ponasanja, vrlo brzo bi ukinuli ovaj suludi namet... I jos bi molili da se vrate korisnici...

I nije poenta u visini nadoknade, vec je stvar principa... Mada sa prvim povecanjem i ovim sada nekim ide i preko 50%...

Da svi iskoriste svoje pravo i raskinu ugovor zbog ovakvog besramnog ponasanja, vrlo brzo bi ukinuli ovaj suludi namet... I jos bi molili da se vrate korisnici...
to podržavam, ali ne mogu da podržim jeste prošao sam kroz crveno ali onog pre mene niste zaustavili zbog toga...i svi to rade, bez ikakvih pravila, i mobilni i internet provajderi...negde prođeš bolje, negde lošije, ali meni je zaista jadno vikati evo što ste ovom dali a meni niste...ok mi je da kažeš ako mi ne ukinete to povećanje raskinuću ugovor, ali mi je bapski to raditi pozivanjem na nekog ko je bolje prošao...to samo znači da pošto poto hoćete da ostanete u jajarskoj firmi...

Mene samo zanima gde bi svi vi koji placate 500, 1000MB/s oko 1500-1600din, pa nek bude i 2000din sa ovim povecanjem presli nakon raskida ugovora🙂

Poredis dve neuporedive stvari, jer prolaskom kroz crveno ti krsis zakon, a ovde oni krse ugovor, otud i zakon dozvoljava mogucnost raskidanja ugovora...

I normalno su ljudi poslali poruku sa pitanjem, dobili odgovor koji nije ocigledno isti za sve i to im predocili... nista tu nije niti nemoralno, niti "bapski" prosto na takav kvaran potez operatera je to najmanje sto mozes da uradis, ako ti ne odgovara da raskines ugovor...

Presli bi kod nekog ko ce da da 12 ili 14 meseci za dinar... A nije vecina kod Oriona zbog cene nego jer imaju i Arene a radi i Sportklub... manje vise svi drze slicne cene....

to podržavam, ali ne mogu da podržim jeste prošao sam kroz crveno ali onog pre mene niste zaustavili zbog toga...i svi to rade, bez ikakvih pravila, i mobilni i internet provajderi...negde prođeš bolje, negde lošije, ali meni je zaista jadno vikati evo što ste ovom dali a meni niste...ok mi je da kažeš ako mi ne ukinete to povećanje raskinuću ugovor, ali mi je bapski to raditi pozivanjem na nekog ko je bolje prošao...to samo znači da pošto poto hoćete da ostanete u jajarskoj firmi...
U kol centru i poslovnicama pricaju da se odnosi na sve,i to svesno lazu, i to vam ne smeta,a sto se mene tice ja sam juce upravo raskinuo ugovor i oslobodio se velikog nameta,plus ne cu da me prave budalom i da me smatraju ovcom za šišanje,ko voli da ga šišaju neka slobodno nastavi.

Poredis dve neuporedive stvari, jer prolaskom kroz crveno ti krsis zakon, a ovde oni krse ugovor, otud i zakon dozvoljava mogucnost raskidanja ugovora...

I normalno su ljudi poslali poruku sa pitanjem, dobili odgovor koji nije ocigledno isti za sve i to im predocili... nista tu nije niti nemoralno, niti "bapski" prosto na takav kvaran potez operatera je to najmanje sto mozes da uradis, ako ti ne odgovara da raskines ugovor...

Presli bi kod nekog ko ce da da 12 ili 14 meseci za dinar... A nije vecina kod Oriona zbog cene nego jer imaju i Arene a radi i Sportklub... manje vise svi drze slicne cene....
Aha, 12 meseci po dinar, to mozda pre par godina.

Baci pogled na konkurente i njihove cene, pa javi kad nadjes nesto priblizno Orion optici.

Pa podeli sa ljudima gde ima to, koja je cena i koja brzina da svi raskinemo ugovor sa Orionom i predjemo tamo

Bukvalno imas u temama za operatere ostale da preko akvizitera dobijas to sto sam napisao... Koja je poenta ovog tvog branjenja Oriona, kad je kriv, jel bar dobijas nesto dzabe od njih ili samo kontriras namerno?

Jok, nego godinama ih vec puljujete i uglavnom se ne ukljucujem u diskusiju, al mi dosadilo da gledam to licemerje gde non stop pljujete, a koristite. Onog najpametnijeg sto im udeljuje prefiks ZLO sam bacio na ignore, da ne gledam vise iste postove.

Poceo sam da ih branim od pre par dana kada su odlucili da povecaju cene pa izuzeli dosta korisnika koji su im poslali mail jer to ni jedan drugi provajder ne bi uradio. Al i dalje su losi i ne valjaju nista, sad ni to nije dobro.

A sto se tice njihove usluge, ja sam za ovih par godina izuzetno zadovoljan i svakom bih ih preporucio, makar sto se optike tice.

Meni deluje da je ovde neko zaposlen kod njih pa radi svoj posao

Pa podeli sa ljudima gde ima to, koja je cena i koja brzina da svi raskinemo ugovor sa Orionom i predjemo tamo
Zvao sa njihovog letka broj i pitao sta mogu da dobijem i rece covek 14 meseci po dinar, a 10 meseci normalna cena.Box 3 (TV,Fixni iNet 500/160)
Kad to podelim na 24 meseca mene mesec kosta 2000 dinara. Tako da razlika od skoro 1400 nije mala,a dobijam ono sto na Orionu sad nemam.Imam sve kanale koji se SVI premotavaju dok ovde samo odredjeni.Brzina neta je cesto ispod deklarisane tako da mi je ovo i bolje i jeftinije.

Mesas pljuvanje i opravdanu kritiku... To sto nesto neko koristi ne znaci da je to savrseno i da je Orion bezgresan...

A ako pogledas moje npr postove u ovoj temi, videces da uglavnom su pozitivni i iz ugla korisnika na dve lokacije i iz ugla nekog ko aktivno saradjuje sa njima i zna poprilicno dobro Slobu, ali ne mogu da ih hvalim ako ubacuju odrzavanje mreze kao dodatnu stavku koju naplacuju jer je suludo, a onda delu korisnika daju da ostane po istoj ceni a delu ne, sto je katastrofa... Ili ako znaju za GPON Light problem sa pucanjem veze a nece da ga rese ili kad prodaju pakete od 2Gbps sa ruterima sa 1Gbps portovima ili kada potpisu ugovor da placaju za drzanje opreme pa ga ne postuju itd...

Ne valja ici u extrem ni u kom slucaju, ni kada se hvali, ni kada se kudi... A upravo zato i postoji ignore lista pa ne moras da gledas postove, ali onda kada vec branis, potrudi se da imas valjane argumente i azurne informacije 🙂

Zvao sa njihovog letka broj i pitao sta mogu da dobijem i rece covek 14 meseci po dinar, a 10 meseci normalna cena.Box 3 (TV,Fixni iNet 500/160)
Kad to podelim na 24 meseca mene mesec kosta 2000 dinara. Tako da razlika od skoro 1400 nije mala,a dobijam ono sto na Orionu sad nemam.Imam sve kanale koji se SVI premotavaju dok ovde samo odredjeni.Brzina neta je cesto ispod deklarisane tako da mi je ovo i bolje i jeftinije.
Super, tebi se to lepo isplatilo. I ja bih raskinuo ugovor u tom slucaju i presao na BOX

@akki Slazem se sa tobom. Ni jedan provajder nije savrsen, svaki ima svoje prednosti i mane. Poenta je da treba pohvaliti kad je nesto dobro i isto tako iskritikovati ako je lose. A ne samo kritikovati.

Meni se na primer ne svidja sto ne moze da se promeni sifra prilikom logovanja na placanje online. Al dobro, najgore sto moze da se desi je da mi neko plati racun ako provali sifru 😀

Ovde je najveći problem to što obaveštenje okače na sajt pa ko vidi i na vreme odreaguje u smislu da im pošalje mejl, oni ga izuzmu, a ko ne vidi, *** neka plaća. Pa nemam ja pametnija posla nego ću da stražarim na njihovom sajtu da me sledećeg meseca ne sačeka veći račun. Sad je to 350 dinara, sutra može da bude 5000. Da nije ovog foruma većina nas ne bi ni znala za ovo povećanje, već bi saznali tek kad stignu uvećani računi i kad bude već kasno za raskid. Ali nije to problem samo kod Oriona, već to svi operateri rade jer su nam zakoni takvi kakvi su. Svaka čast izuzecima, recimo Yettel je svim korisnicima poslao sms obaveštenje kad su ovako nešto radili, i to je skroz korektno sa njihove strane za razliku od ovog postavljanja obaveštenja na sajt. I nije bilo nikakvog izuzimanja pojedinih korisnika, svi su bili obuhvaćeni a ko nije hteo da pristane raskinuo je i aj zdravo.

Ovde je najveći problem to što obaveštenje okače na sajt pa ko vidi i na vreme odreaguje u smislu da im pošalje mejl, oni ga izuzmu, a ko ne vidi, *** neka plaća. Pa nemam ja pametnija posla nego ću da stražarim na njihovom sajtu da me sledećeg meseca ne sačeka veći račun. Sad je to 350 dinara, sutra može da bude 5000. Da nije ovog foruma većina nas ne bi ni znala za ovo povećanje, već bi saznali tek kad stignu uvećani računi i kad bude već kasno za raskid.
Upravo tako.

Ja cu tacno da odlepim. Od Oriona sam dobila odgovor, tacnije pitanje da li imam aktivnu fiksnu telefoniju, a ja pitala za opticki internet bez ugovorne obaveze. Ne znam da li imaju neki internet, a da nema taj uslov sa fiksnom telefonijom...

Ja imam Gpon light prepaid, međutim nisam uplaćivao od onog meseca gratis koji su mi dali prilikom instalacije. Sada u Decembru ću uplatiti, jer piše na svake dve godine da mi ne bi opet naplatili priključnu taksu. Čuvam taj priključak kao alternativu, ok je cena za 500/50 Mbps, ali sa ovim povećanjem od 350 din je upitna isplativost. Pogotovo što ih moj komšija od Jula zove, jer mu brzina stalno pada na 94 Mbps. Oni nameste, radi mu dva dana 200Mbps i opet padne. Kao neki problem na krovu, pa na drugoj lokaciji gde je oprema itd, samo neki izgovori.

Ma njih treba prijaviti trzisnoj inspekciji.
1. Nepostovanje ugovora jer su potpisali koja im je cena i njihova je obaveza to da ispostuju. Ovo je drugo povecanje cene u ovoj godini, ukupno 55%.

2. Sami su napisali na svom sajtu da su odrzavanje i podrska vec ukljuceni u cenu, a sada naplacuju i van cene paketa to isto jos jednom. Kako moze dva puta da naplati istu uslugu ?

Necu ja propasti i da placam 10x skuplji paket, ali ovakvo ponasanje na trzistu nije za precutkivanje. Otkud im pravo da se tako ponasaju. Hostapleraj je u Srbiji danas uzeo maha.

Nazad
Vrh Dno