Nema vise, uzeo sam poslednje dve sto su ostale. Da je bilo vise, veruj mi uzeo bih 10 bez razmisljanjaPa evo guglajte u u Sloveniji ove popularnije online prodavnice, nema ispod 700
VRR i 100/120Hz se spusta polako u pristupacnije TV modele, zatrebacePa sta ce ti vise od 60 u 4K.Dosta sto u 1440p bije snazno. 4K nije mainstream jos uvek. Ti si miran sa tom kartom 10 godina.
A i shitsoft igre nisu poznate po optimizaciji, moze to bolje.
Mislim da ću morati da menjam i ovo moje kućište za neko provetrenije, na primer Fractal Design Torrent na primer.Plocu ne moras da menjas. Za napajanje uzmi neko jace radi stabilnosti [ili dodaj jos jedno napajanje samo za #2 GPU]. Ako mozes obezbedi bolju ventilaciju kucista.
A verovatno ce biti pomame za RTX40, a i domace cene ce sigurno biti visoke.
Javi ako budes prodavao plocu. Ako oces dva GPU mislim da ces morati svakako.Ljudi imam par nekih nedoumica i pitanja u kom smeru ići dalje što se GPU power-a tiče. Ne želim da ovo ispadne pitanje "šta da kupim", već više neko glasno razmišljanje na temu. Bavim se Motion Design-om, i radim 2D/3D u nekoj razmeri od 50/50%. Za 3D koristim GPU rendering - prvenstveno Octane Render koji maksimalno iskorišćava snagu nVidia grafičkih karti (kao i većina GPU rendera).
Trenutno imam jednu RTX 3080 i zadovoljan sam brzinama rendera koje dobijam, ali čim se malo posla nagomila, ta jedna karta postaje usko grlo. S obzirom da bi dve kartice bukvalno duplo brže radile posao, a cene RTX 3080 su pale, ne znam šta da radim. Svakako ne očekujem pad cena u radnjama u Srbiji, jer im se tako može, ali da li da jurim neku polovnu RTX 3080 na KP sa domaćom garancijom? Mislim da je polovna 3080 dobra kupovina ako se nađe za realne novce, jer će nova 4xxx serija biti preskupa i verovatno u nestašici kao i kada je 3xxx serija izašla.
Takođe, za dve RTX 3080 bih verovatno morao da menjam napajanje, ovaj moj SS od 850W mislim da neće izdržati to kako treba, a mislim se da li da menjam i matičnu ploču (Strix B550-E)...
Ne. Samo prvi slot je PCIe 4.0. Znaci druga grafika (ako uspe da je ubode jer B550 maticne obicno imaju dva slota, a grafike su poprilicno velike), ce biti na PCIe 3.0 x8. To mi ne deluje bas ok za 3080.Sa dve graficke imace PCIE4 x8 bandwith, ne verujem da ce mu to uticati na performanse.
x16 PCIe 4.0 i x8 PCIe 3.0?Gledao sam razlike između x8 i x16 što se rendera tiče - razlike su otprilike između 1 i 2 posto![]()
Ne, x16 i x8 oba 3.0.x16 PCIe 4.0 i x8 PCIe 3.0?
Da se nadovežem sada na samog sebe. Detaljno sam ispregledao svoju ploču da vidim da li fizički ima šanse da uglavim dve RTX 3080 na nju. Koliko vidim, razmak između dva PCI-E slota je jedva dovoljna (a možda i backplate zasmeta) da uglavim dve karte. Kapiram da bi ovo bila blaga katastrofa što se temperatura grafičkih karti tiče... Šta mi je činiti? Da jurim ploču sa više slotova, ili razmaknutijih slotova? Da stavljam sve pod vodu (ovo mi se ne radi jer je skup sport a i zahteva dodatna održavanja)?Ljudi imam par nekih nedoumica i pitanja u kom smeru ići dalje što se GPU power-a tiče. Ne želim da ovo ispadne pitanje "šta da kupim", već više neko glasno razmišljanje na temu. Bavim se Motion Design-om, i radim 2D/3D u nekoj razmeri od 50/50%. Za 3D koristim GPU rendering - prvenstveno Octane Render koji maksimalno iskorišćava snagu nVidia grafičkih karti (kao i većina GPU rendera).
Trenutno imam jednu RTX 3080 i zadovoljan sam brzinama rendera koje dobijam, ali čim se malo posla nagomila, ta jedna karta postaje usko grlo. S obzirom da bi dve kartice bukvalno duplo brže radile posao, a cene RTX 3080 su pale, ne znam šta da radim. Svakako ne očekujem pad cena u radnjama u Srbiji, jer im se tako može, ali da li da jurim neku polovnu RTX 3080 na KP sa domaćom garancijom? Mislim da je polovna 3080 dobra kupovina ako se nađe za realne novce, jer će nova 4xxx serija biti preskupa i verovatno u nestašici kao i kada je 3xxx serija izašla.
Takođe, za dve RTX 3080 bih verovatno morao da menjam napajanje, ovaj moj SS od 850W mislim da neće izdržati to kako treba, a mislim se da li da menjam i matičnu ploču (Strix B550-E)...
Pa i da može, ne znam gde bih ga stavio u kućištu zajedno sa grafičkom kartom a da to ne bude neki ghetto mod.A moze li x16 riser, pa da tu drugu postavis negde malo dalje ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari