Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zašto?
 
Ok, zašto je bolja od s08e03?
Ako je zato što je agoniji došao kraj, bila bi najbolja od svih.
 
Ko je pomenuo rec resava? U bilo kojoj seriji se nesto desi, ovo se razvlaci ko pijan sa gacama uz, eventualno, neke indicije da ce se mozda nesto desiti ili da ce prica konacno dobiti bilo kakav zaplet. Osim ako se u sledecoj ne zalepe za one halflinge jer su u ovoj ostali zapostavljeni.
 
Ima mišljenja da je s08, a posebno poslednja epizoda baš kakva kakva treba da bude. Naravno, većina misli drugačije, ali to ne znači da je većina u pravu.
Ja ću, bez ironije, da kažem ponovo da je s08e03 jedna od najboljih u inače odličnoj seriji.
 
Nakon sto je nestalo materijala iz knjige, svi likovi se ponasaju kao da su doziveli lobotomiju. Pa tako npr. najlukaviji i najproracunatiji likovi odjednom postaju najveci glupani u seriji. Ja nemam problem sa tim da se ljudima i takva serija i dalje svidja, ali pad kvaliteta pisanja je vise nego ocigledan. Njima je Martin dao okvirno sta ce da se desi, tako da to sto kazes da kraj takav i treba da bude je verovatno tacno. Medjutim ja nemam problem sa okvirnim tokom radnje, nego sa onim sto se unutar tih okvira desava: kvalitetom pisanja i dijaloga, daljim razvojem likova itd.
 
Nije samo to. Martin je zahtevao da se snimi 10 sezona i to sto je on njima dao okvirno sta treba da se desi, to je trebalo lepo da se razradi u jos te dve sezone. Nažalost, oni su zeleli da skrate na 8 i unistili kraj onako dobre serije.

Cak je i 6.sezona odlicna. Sad je gledam. Videcu kakve ce biti 7. i 8. kad ih odgledam po drugi put. Ali prvo gledanje mi je ostavilo gorak ukus tada i razocaranje.
 
Zavrsio konacno Better Call Saul. Odlicna, mozda i najbolja integracija dve serije i ako nisam fan toga.

Moze li neka preporuka za seriju sa sto vise epizoda, i da se zavrsava? Zadnje dve preporucene ovde su bile odlicne. Hold and catch fire i The Shield, hvala jos jednom na preporuci :)

Gledao sam (valjda) skoro sve AAA naslove.
 
Konacno poceh LOTR: ROP
zali boze rekvizita, para, vremena.. ali da dobro uspavljuje, tu nema sta!
06/10 samo zbog poslednje navedenog.
 
Atlanta - Četvrta sezona krenula odlično!
Treća mi je bila slabija s onim nasumičnim epizodama, ali ova je povratak formi, povratak Atlanti (gradu), sa sve suludim nadrealnim momentima. Jes' da je sam Glover marketirao seriju kao Twin Peaks sa reperima, ali bih zapravo rekao da je mnogo više od toga.
 
GoT nikada nisam ni komentarisao ovde, to je meni bio uvek bio hajp za mladje, nesto kao walking dead, u sustini neverending fekalija...
ali da od LOTR, da neki naseljenik sa planete Moronaj, napravi ovako nesto, i jos pride najjceg lika iz romana (galadriel) za sve pare unisti, e za to treba talenta!
rados bajic uzima svesku i olovku..
Zasto zuris? Galadriel "najjaci lik iz romana"
ce postati tek kad dobije Nenya prsten. Tek treba da ga iskuje Celebrimbor.

Odgledah i 4. epizodu. Skroz se ok razvija radnja. Meni je super docarana srednja zemlja, Numenor... Neka traje i 10 sezona, nemam nista protiv. Brze od ovog i ne treba da se odvija radnja, jer ovo nije neka napucana akcija, niti treba da bude. Uzivam u nestvarno dobroj scenografiji, kostimima, vrhunskoj muzici, solidnoj glumi.

@OZZY83
Zapleta ima sasvim dovoljno.
Otkrice Mitrila, najava propasti Numenora, pocetak kovanja prstenova moci, Sauron i njegovi planovi, pojava Gandalfa, ostatak maca kojeg Orkovi traze (najverovatnije Sauronovog dok je bio general Morgota), koji je pronasao onaj mali Teo i koji ce mozda postati neki negativac ...ne znam koliko vam zapleta jos treba. Kazad Dum i patuljci su fenomenalni. Cist LOTR vibe. Vilenjaci jesu malo meh i vise podsecaju na vilenjake iz Witchera, ali su sve u svemu ok. Galadriel je meni super i bas ima to nesto. Nikad nisam voleo lik Galadriele iz LOTR-a (Cate Blanchett) - uvek mi je bila izuzetno blentava pojava.
 
Galadrijela iz LOTRa je za ovu kokosku iz nove serije izmislila glumu, da ne pominjem da je daleko slicnija liku iz knjiga nego ona cvrcinka
Ova nova LOTR serija -2/10 ocena, smece neopevano, nema nikakve veze sa Tolkinovim svetom sem po imenu
 
Vidim ja da ce ovde da bude svasta po pitanju suprostavljenih stavova. A tek smo maltene na pola prve sezone.
 
Problem sa dve trenutno aktuelne i najbolje serije koje se prikazuju je u paradigmi...

HoD nikako ne treba porediti sa GoT zato sto ne obradjuju istu epohu, likove ni dogadjaje...
Realno niko od nas ne poredi periode stare grcke/rima sa krsatskim ratovima ili eventualno sa dva velika rata...

RoP takodje ne treba porediti zato sto se ne radi o istim dogadjajima, mozda su povezani ALI nisu isti...
Filmovi su imali budzet od par milijardi usd a serija se bori sa tim sto ima, vizuelno je dobra verovatno i bolja od LORT kvadorlogije...
Neko kaze da mlada Galandriel nije uporediva sa onom iz LOTR a ja ga pitam da li moze da poredi sebe iz osnovne sa sobom iz penzije?

RoP i LOTR treba bas kao i HoD i GoT gledati kao na razlicita dela i to je to...
Prosto gledaj i uzivaj i nemoj previse da manises jer to nije dobro za sistem...

Cisto da ne ispadne da nemam primedbe moram da iznesem detalj koji mi je bio cudan.
Elem dok su vilenjakinja i naslednik bez krune bili utamniceni ni jednom nisu isli u toalet niti sam isti video u onoj kitnjastoj apsani a bas bih voleo da vidim kako je resen odvod fizioloskih potreba utamnicenih (prof. deformacija MEP projektanta) jer u slucaju da ga nema onda je kanta resenje a scena gde se vilenjakinja u onoj balskoj haljini koristi kantom bila tresnja na torti.
 
Ne smete da poredite filmove i serije jer nisu iz identičnog perioda i nisu svi likovi identični, ali je zato diskutabilno kako to nisu prikazali gde se olakšava glavna junakinja dok je u pritvoru 😄
 
Bice i to jedna epizoda kako zidaju zid/kulu, pa materijali, koliko čega ide i ostalo.
 
Five Days at Memorial, dobra. Mozda prespora za bindz ali posto sam je gledao kako su epizode izlazile, taman. Tema je veoma interesantna. Ako je stvarno bilo ovako kako je prikazano onda sok iz svakog ugla. Mene je fascinirao USA pravni sistem koji je
zataskao nesto sto nema teorije da bude zataskano, kao i totalna amnezija glavnih pocinilaca. Jednostavno, nije mi jasno da nijedan novinar nije postavio pitanje, da li je pacijentima ubrizgana smrtonosna doza lekova ili nije!?
 
Poslednja izmena:
Servant
S01 odlična, ima rupa i nelogičnosti ali po meni 8/10
S02 obećava.

Volim kad izbunarim ovakve serije.
Odlične u ovo jesenje raspoloženje.
 
Ne smete da poredite filmove i serije jer nisu iz identičnog perioda i nisu svi likovi identični, ali je zato diskutabilno kako to nisu prikazali gde se olakšava glavna junakinja dok je u pritvoru 😄
Sustina je u detaljima.
 
Poslednji put cu komentararisati RoP. E4 opet mnogo isiljeno “napetih” i slow mo scena pa osecam da ce cela sezona biti takva.
 
Ne znam da multikvotujem, ali fobose, nisam mislio nista licno, osim svog misjenja.
Mislim i dalje da je got isto sto i WD, i ovaj novi LOTR... sta je tu problem?
Grand shouu za masu, i ako to nekome smeta, roknite mi ban pliz!
Pa ja necu biti ziv za 10g, koliko su planirali seriju da traje, o cemu pricamo vise! :ROFLMAO:

Inace pogledah i kucu od zmajeva prvu epizodu... tu su CGI zmajevi... do jaja je.
Jedino sto mi smeta u kojoj ustanovi nalaze glavne plave glumice... ne smeta, nego me bas zanima!
Mozda nije full autizam, mozda je u spektrumu,
ali realno posle ovog snimace lose pornice ili 4/10 trilere...
 
Poslednja izmena:
Meni skroz dobre serije i HoD i RoP... Ja ne znam sta vi ocekujete? Helms deep i minas tirith u svakoj epizodi? Meni je i gluma skroz ok i bas mi je gotivna ta galadriel u seriji... Sreca pa mi ovi komentari na forumu nista ne znace sto se tice kvaliteta serija i filmova. Sto se tice CGI tice, ne mozete porediti LOTR i RoP jer se tada vise radilo "starinski" i bukvalno su se kostimi radili oko 3 godine za uruk hai i gobline...Takodje ove serije su pre desavanja filmova tako da i mora da ide sporo i ko ce sa kim da se zeni i spava itd...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno