Šta je novo?

Laptop Kompaktni laptop za ~1000e

Koji laptop kupiti?

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
Devojka bi htela neki manji laptop (izmedju 13 i 14"), iz razloga sto bi se nosio i na putovanja pa je bolje da bude sto laksi i manji, a kuci bi se povezivao na monitor ili TV..

Ne igra mnogo igre, eventualno aktuelni SIMS ili neki novi..
Gledali smo da li je i koliko bitno da ima pravu graficku karticu ili su i integrisane sad ok? Pozeljno je da se ne pregreva previse ako je moguce..

Bilo bi dobro da je dovoljno feature proof, dakle 16gb rama, dobar SSD..

Ovaj je bio zelja ali je izmakao, pa ako ima nesto slicno trenutno ili bolje, isplativije..

Macbook Air 13" M1 bez razmisljanja, bazni model ima za oko 900E nov na KP. (i sa 8GB rama nema brige). Baterija, ekran, brzina, tisina/hladjenje nema konkurenciju ni na vidiku... I za umereno igranje je obiljno jak. Sim4 na ultra 2560x1600 79Fps

Poslednja izmena:
Macbook Air 13" M1 bez razmisljanja, bazni model ima za oko 900E nov na KP. (i sa 8GB rama nema brige). Baterija, ekran, brzina, tisina/hladjenje nema konkurenciju ni na vidiku... I za umereno igranje je obiljno jak. Sim4 na ultra 2560x1600 79Fps

Da da zanimljivo, za Macbook sam zaboravio, ali ne znam jel spremna da koristi MacOS, ja isto ne znam da li bih bio spreman, koristim MacOS na poslovnom iMacu i nikad mi nije prirastao srcu 🙂

Da da zanimljivo, za Macbook sam zaboravio, ali ne znam jel spremna da koristi MacOS, ja isto ne znam da li bih bio spreman, koristim MacOS na poslovnom iMacu i nikad mi nije prirastao srcu 🙂

Spremna je 🙂. Kao sto znas, na OSX-u je sve jednostavno, a glavna stvar sto su laptopovi dosta kvalitetniji i brzi za slicnu cenu. 1080p ekran na tim laptopovima mi u startu velika mana naspram Mac-a.

Ja se nisam vracao na Win, a koristio sam ga oduvek do pre 6-7 godina.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno